Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
mała2930 wrote:to co przerwałaś wychowawczy
amarranta lubi tę wiadomość
-
Pepitka lepiej idź na L4 będziesz miała chociaż płatne
Ale jak to zrobić to nie wiem, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Może są już tu dziewczyny na forum bardziej doświadczone
Ja choinkę mam już zdjętą ze strychu od tygodnia i jakoś nie mogę się do niej zabrać, a jest taka malutka, że zajęłoby mi to z 10 min max. Na dole w salonie zawsze stoi żywa. Przeważnie ja ze szwagrem ubieramy, a reszta się przyglądaale w tym roku daruję sobie skakanie koło niej. Moja mama ma sztuczną, ale za to jest mega wypas. Ubieranie jej zajmuje kilka godzin i zawsze z tatą pomagaliśmy przy ubieraniu.
Jak będziemy na święta to zrobię fotę i Wam wrzucę.
Ja też uwielbiam żywe kwiaty w domuSzczególnie róże z frezjami. To mój ulubiony letni bukiet
a to moja skromna choineczka i prezenty dla całej rodzinki z zeszłego roku
Lena87, believe, Nona, gigsa, Sabela, ania86poz lubią tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Witam się dziś po raz pierwszy
ChillaTeqilla ja też uwielbiam żywe kwiatyszczególnie tulipany
Masa prezentów, bardzo fajnie to wygląda
Daisy, Juwelka super choinki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:06
-
Juwelka super choinka!!!
Chilla tez super!
Ja swiezych kwiatow nie lubie za bardzo. Bratki kocham ♡♡♡
W domu mam pelno pokrzywy brazylijskiej
A to moja z zeszlego roku
A to duza ale z wlaczonymi jasnymi lampkami. Potem juz wlaczalismy tylko niebieskie bo razem srednio to wygladalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:23
believe, Sabela, ania86poz, Nona lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:41
Sabela, believe, Nona, Lena87, Daisy lubią tę wiadomość
-
Mi się wydaje, że trzeba z miesiąc wcześniej wypowiedzieć urlop wychowawczy, i mieć L4 od następnego dnia co się kończy urlop wg wypowiedzenia go. Wszystko można załatwić listownie, pocztą za potwierdzeniem odbioru albo kurierem. A wypowiedzenia Kochana to on Ci wręczyć nie może bo jesteś w ciąży, więc jesteś chroniona. Nawet jakby to zrobił to musiałby to cofnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 17:25
Natalia
-
Pepitka ja na Twoim miejscu znalazłabym jakąś Panią co prowadzi np. biuro rachunkowe i zajmuje się też kadrami, poprosiła o poradę i np. napisanie takiego pisma co i jak w terminie i jak to zrobić, zapłacisz jej z 50zł, a będziesz miała czarno na białym co i jak.
Warto się tym zająć, choćby dlatego, że kaska się przyda. 100% płatne na L4 przez 7 m-cy i potem jeszcze roczny macierzyński, także sprawa warta zachodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 17:29
Natalia
-
Ale macie cudne choinki
My w tym roku chyba sobie odpuścimy, ale kusicie
Szukałam zdjęć z tamtego roku, ale nie mogę znaleźćDaisy lubi tę wiadomość
-
Cześć
Synek dalej chory i gorączkuje, do tego wydaje mi się że jeszcze gorzej kaszle niż wczorajwięc pojechałam dziś do gina upewnić się co i jak.
Krew i mocz w normie; mogę już zacząć brać witaminy prenatalne (gin nie sugerował jakie). Macica wysoko, szyjka piękna długa; a na wadze od początku ciąży -1kgPotem zrobił mi usg, ale przez to że macica wysoko to powiedziałam, że może dopochwowo, żeby było lepiej widać.
Ciąża bliźniacza potwierdzona, maluszki są na 100% dwa
Słuchałam serduszek, oba biją ok 140ud/min
Urosły w ciągu 2 tyg o 2cm
Maluch nr 1 ma 4.11cm; a Maluch nr 2 ma 4.14cm.
Jeden z maluszków był bardzo ruchliwy i machał do mnie rączką
Było już ładnie widać rączki i nóżki
Miałam też na chwilę podgląd w 3d
Płeć jak dobrze pójdzie poznamy za ok miesiąc, bo dziś było za wcześnie i jeszcze nic nie było widać. Dziś 11t0d, więc gin zmierzył też przezierność karkową - u obu wychodzi ok 1mm (?); ale na kolejnej wizycie będą dokładniejsze pomiary. TP wg om i usg dzisiaj pokrywa się idealnie, czyli 10.07; ale gin powiedział to co już kiedyś pisałam, że ciążę trzeba rozwiązać max w 37tc czyli maluchy będą czerwcowe
Na przeziębienie można brać rutinoscorbin, tantum verde pastylki i syrop prenalen (mają też inne produkty).believe, pepitka, Nona, gigsa, Tigana, Sabela, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d