Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Znalazłam cos takiego donosnie zasiłku macierzyńskiego http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
z tego co dzisuiaj przeczytałam to na wychowawczym nie przysługuje urlop macierzyski ale przysługuje zasiłek macierzyński i z dniem końca wychowawczego przechodzi sie na macierzyński skrócony odpowiedio o czas wychowawczego w którym pobierało sie, zasiłek macierzyński wiem troche zakręcone
mi też wychowawczy kończy sie we wrześniu ale w styczniu juz po swietach wybiore sie do mojej kumpeli ona pracuje w zusie i sie wszystkiego dokładnie dowiem
Apropos umowy zastępstwa to moja bratowa tak miała i z dniem w którym babka wróciła do pracy ona ją kończyła i nie nalezał jej sie macierzyński to było kilka lat temu może coś sie zmieniłohttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nick nieaktualny
-
WItajcie, przepraszam że się nie odzywam, ale mam zawrót głowy... masa obowiązków, święta, do tego zobowiązania wobec klientów - musze się wyrobić przed świętami z wykonaniem
U nas wsio ok, spróbuję Was nadrobić ale to nie prosteeeeeeeeeeeee! Jedziecie z prędkością światła. Piękne choinki
!!!!!!
Ja po prenatalnym, wszystko good. Bardzo popodglądaliśmy malucha
Miłego weekendu dziewczyny!Nona, gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość
[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard20110130_-35_My son is.png[/img] -
Jenny88 bardzo się cieszę, że wszystko ok i maluszki dobrze się rozwijają
Napisz mi proszę coś o tym co powiedział gin, że ciążę trzeba zakończyć max w 37t. Chodzi o rodzaj ciąży, tzn. dwujajowa, jednojajowa? Ja też myślę, że będę rodzić w czerwcu, ale ja zapytałam o to gina to on mi na to, że nie widzi przeszkód, że jeśli wszystko będzie dobrze szło żebym donosiła ciążę nawet do 40t. Mi wydaje się to niemożliwe. Zazwyczaj ciąże bliźniacze kończą się przed czasem lub trzeba zrobić wcześniej cesarkę. On w ogóle jest jakiś dziwny i coraz częściej zastanawiam się nad zmianą gina prowadzącego. Pójdę jeszcze na 2 wizyty i zobaczę jak będzie nadal do tego wszystkiego podchodził. Jak o coś nie zapytam to sam mi nie powie. Żeby nie to jakimi informacjami się tu dzielimy i co sobie doczytam w necie lub dopytam koleżanek, które już rodziły, to nawet nie wiedziałabym jakie pytanie mogę jeszcze zadać, a on jakoś się nie pali do pogawędek. Rozumiem, że może taki jest. Nie podważam jego wiedzy i doświadczenia, ale to moja pierwsza ciąża i chciałabym wiedzieć jak najwięcej i mieć 100% zaufanie do gina.Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
Nasze bąbelki
1) Widok w 3d
2) Jeden z maluszków
3) Plecki jednego malucha i główka 2 - niestety będzie ciężko obu naraz zrobić zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 18:53
gigsa, mufinka, Tigana, Sabela, believe, usia89, Nona, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
believe wrote:Ja też blond, ale mam grube i długie włosy i nie radzę sobie z nimi przy samodzielnym farbowaniu
pach pach tu farba tam farba i zrobione:D sama sobie przy lusterku robie -
Jenny bobasy śliczniuchne:)
jenny88 lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:My jutro kupujemy żywą choinkę i ubieramy. Synek swoją sztuczną już dziś ubrał
uwielbiam jak jest choinka w domu- robi się tak niesamowicie nastrojowo i przytulniegigsa lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Hej Dziewczyny
Dawno nie pisałam, jakoś tak czasu brak...praca, dom trochę czasu z mężem, spanie i znowu praca...
Dziś byłam na wizycie u gina i wyszło bardzo pozytywnie...
Nasza fasolka ma już ciut ponad 34mm...serduszko bije....więc w końcu znacznie się uspokoiłam...
ale tu też zaskoczenie się pojawiło, bo na pierwszej wizycie gin ustalił z wielkości pęcherzyka termin porodu na 31 lipca a dziś wyszło, że jednak na 11 lipca termin się zapowiada...
Jak się uda to może na urodziny będę miała prezencik (15 lipca)...
pozdrawiamjenny88, mufinka, gigsa, believe, Nona, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość
-
mała2930 wrote:Znalazłam cos takiego donosnie zasiłku macierzyńskiego http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
z tego co dzisuiaj przeczytałam to na wychowawczym nie przysługuje urlop macierzyski ale przysługuje zasiłek macierzyński i z dniem końca wychowawczego przechodzi sie na macierzyński skrócony odpowiedio o czas wychowawczego w którym pobierało sie, zasiłek macierzyński wiem troche zakręcone
mi też wychowawczy kończy sie we wrześniu ale w styczniu juz po swietach wybiore sie do mojej kumpeli ona pracuje w zusie i sie wszystkiego dokładnie dowiem
Apropos umowy zastępstwa to moja bratowa tak miała i z dniem w którym babka wróciła do pracy ona ją kończyła i nie nalezał jej sie macierzyński to było kilka lat temu może coś sie zmieniło
A co do ciąży na wychowawczym to tez sie muszę przejść do ZUSu po info
-
Gratuluję udanych wizyt
Ja juz na swoją doczekać się nie mogę!!! Jutro Wigilia w restauracji, szef zaprasza
Ja choinki nie mam. U rodzicow będzie. No i teściowa ma u siebie w pokoju. Udanego wieczoru mamuśki :*
-
Jenny, cudowne bobasy
Smartunia, cieszę się, że u Ciebie też wszystko w porządku.
Marteczka, to pewnie kwestia wprawy, ale ja po 2 próbach zrezygnowałam. Miałam z tyłu takie plamy, że wstyd było ludziom się pokazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 20:31
Smartunia lubi tę wiadomość
-
Pepitko, Mała, nie wiem czy doczytałyście mój post odnośnie wychowawczego i ciąży.
Po prostu, jak już wiecie, że gin da wam l4, to wypowiadacie urlop wychowawczy - okres wypowiedzenia wynosi 30dni ( ja wypisałam wniosek z datą 11 listopada i wpisałam datę zakończenia urlopu 12 grudnia - piątek). Pismo wysłałam pocztą.
11 grudnia poszłam do mojej gin i wzięłam l4 - wypisała mi je dwa dni do przodu, choć równie dobrze, mogłaby je wypisać z datą 11 grudnia - wtedy po prostu te dwa dni byłyby niezapłacone.
L4 wyslałam pocztą.Nie byłam w pracy nawet pół minuty - nie ma obowiązkyu stawienia się po wychowawczym.
Z tego co się orientuję, to po powrocie z wychowawczego jest identycznie jak normalnie, tzn. pierwsze 30kilka dni płaci pracodwawca, a potem ZUS.
a potem normanie na macierzyński.
Moim zdaniem, jeśli lekarz widzi jakieś wskazania, warto iść na l4, bo to po prostu dodatkowa kasa i już.
aha, zatrudniona jestem na umowę o pracę na czas nieokreślony.
Żeby potwierdzić to, że nie trzeba stawiać się w firmie napiszę, że dziś dostałam wynagrodzenie za grudzień - więc wsyzstkie dokumenty dotarły i wszystko jest w porządku - w innym wypadku nie zapłaciliby - to duża firma i mają bardzo prężne kadry i zawsze wyłapują każdą nieścisłośćpepitka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam u gina, teraz już więcej mogę napisać, od zeszlej soboty urósł 100%
)) z 0,9cm na 1.8cm
Taki grubcio siedzi)))
Mam foto, ale nędznej jakości, w szpitalu u mojego gina byłam)
Wpadam do niego, on mówi- ojej co się pani tak denerwuje, no to ja mu na to:
a nic nic, taki uraz troche mam, dobra szybko może doktor sprawdzić czy ciąża żywa ?))
No mówi- wiem wiem, dobra, to szybko- no no, żywa żywa, brawo mamusiu)
Ahhh jak superfajnie
Wogóle to tak mały wystrzelił, osttanio był za mały o 5 dni a teraz wyprzedził o 4 dni
wszytsko plus minus 7 dni, więc pewnie wszytsko normalnie. najważniejsze, że serduszko bije, i że nie jest za mały, bo mam jednak trochę taką schizę
Ah, ile wrażeń
aha pytałam o testy. no mówił pappa, a co do nifty to jak chce. no ale chce, chcegigsa, Ivettka, Daisy, jenny88, pepitka, usia89, believe lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualnyA ja chciałam tylko powiedzieć że dziś umierałam, rano zjadłam kawałek ciasta i tak mi się po nim zrobiło niedobrze, że cały dzień w wyrku przeleżałam. U nas choinka ubrana ale jeszcze brakuje nam kompletu bombek i lampek, więc dokupimy, fota będzie jutro
Któraś wspominała o furaginie, mi w 1 ciąży lekarz prowadzący przepisał, bo miałam wyniki nie halo i po nich się wszystko unormowało.
Mamunie, gratuluję dorodnych bobasów
Dobrej nocki
edit: przypomnijcie mi co stosujecie na rozstępy?chodzi mi o coś bez tych substancji które przenikają,zapomniałam jak ten preparat się nazywaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 01:25