X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim,
    Na wstepie gratuluje udanych wizyt i pieknych zdjec bobaskow :) Co do choinki to ja planuje swoja ubrac jutro...
    Ja bylam na wizycie w czwartek sprawdzic przed swietami czy aby napewno wszystko jest w porzadku i na szczescie tak jest :) dzidzia ma 42 mm widzialam raczki i nozki lekarz dokladnie mi pokazywal gdzie co jest serduszko bilo 155 u/m :) Teraz jestem milion razy spokojniejsza, a za 2 tygodnie wybieram sie do niego na usg genetyczne tak dla swojego swietego spokoju...
    Pozdrawiam wszystkie i zycze milej soboty :)

gigsa, Daisy, Ivettka, Sabela lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znalazłam na forum, więc wklejam

DLA PAŃ CHCĄCYCH RODZIĆ NA ZASPIE

http://www.radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/19535-zle-warunki-na-porodowce-szpitala-na-zaspie-przezylam-koszmar-totalne-upokorzenie.html

Daisy lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ja rodzilam na Zaspie i nigdy w zyciu wiecej tam nie wroce. :) Nawet nie musze czytac linka..ale pozniej rzuce okiem. A poza tym w Swissmedzie Birkholz mi powiedzial ze oni czesto przyjmuja blizniaki, byle po 35tc tak jak reszta ciaz. Takze jesli masz nadal ochote to wiesz ;) Poza tym u nich sie pd 35 tc robi kwalifikacje i oni powiedza czy wezma czy nie. Wplacasz 500zl wtedy i najwyzej przepadnie. Ja sie nie wahalam ani chwili, od poczatku bylam zdecydowana na Swiss.. Tyle ze no wlasnie ja juz mam jeden porod za soba i wiem z czym to sie je i nie chce powtorki z tej watpliwej rozrywki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 13:44

gigsa lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja nie z tych rejonów, ale dzięki :)
    Wkleiłam, bo może kogoś zainteresuje. Pamiętam jak pisałyście coś o rodzeniu na Zaspie.
    Szkoda, że u nas nie ma Swissmedu :( Tam gdzie chciałam rodzić (w klinice prywatnej u Arciszewskich) nie przyjmują ciąż bliźniaczych, nawet tych donoszonych i nawet nie prowadzą takich ciąż :( jestem trochę zawiedziona, bo już od ponad 2 lat byłam przekonana, że chce rodzić tam i nigdzie indziej. Miałam wybranego gina, który mi odpowiadał w 100% i teraz dupa, bo on tez nie może prowadzić mojej ciąży. Nie znoszę naszych szpitali :( Jeden ma gorszą opinię od drugiego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 14:09

Daisy lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pochmurne popołudnie :(

Pożyczcie troszkę tego słońca, to może mi się humor poprawi :( bo póki co to mam ochotę wszystko rozerwać na strzępy co stoi na mojej drodze. Mój pojechał z kolegą do wawy,postawili samochód gdzieś i niewiedzą gdzie popaprańce, jeszcze jakby tego było mało to sam się obkupił a o żonie i synu nie pomyślał. Sory ale musiałam się wyżalić bo mnie nosi..ach te hormony...

A loda ciepłego ostatnio jadłam, trochę mnie zmuliło po nim ale przeszło :)

• Zielony_Domek Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Od środy wiem, że będę mamą bliźniaków.
    Wcześniej nie wiedziałam do końca kiedy może nastąpić poród bo był to prawdopodobny przełom lipca i sierpnia ale skoro bliźniaki to na pewno lipiec.
    Mogę się dołączyć?
    :-)

Ivettka, gigsa, MarliOne, mufinka, usia89, Smartunia, ewela86, Lena87, Flexi, jenny88, Daisy, believe, kusiczka lubią tę wiadomość

c55fyx8dbvm2v8k8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :) im nas więcej tym lepiej :) rozgość się :D gratuluję podwójnego szczęścia :D

• pepitka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, ja tez jestem klebkiem nerwow, waciekam sie o byle co, wrzeszcze, dąsam się, nic mi nie pasuje. Z córką niestety byłam taka do końca :/
    A moja druga polowka miala dzis kończyć remont, a położył sie i spi... A we mnie sie gotuje. Wszędzie bałagan, a do świat parę dni. Grrrrr, i wez tu sie nie denerwuj. Ide sobie meliske zaparzyc.

Zielony_domek, podwójne gratulacje :) jakaś plaga te bliźniaki hehe :P to juz chyba czwarta mamuska u nas spodziewająca sie bliźniąt, ahhh, zazdraszczam wam pozytywnie dziewczyny w trojpaku :) :)

gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielony_Domek wrote:
    Dzień dobry. Od środy wiem, że będę mamą bliźniaków.
    Wcześniej nie wiedziałam do końca kiedy może nastąpić poród bo był to prawdopodobny przełom lipca i sierpnia ale skoro bliźniaki to na pewno lipiec.
    Mogę się dołączyć?
    :-)
    znalazłaś nas :) Rozgość się :)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka, tak to już 4 mamuśka będzie :)

Mój tez dziś "obłożnie chory" po wczorajszym spotkaniu z kumplami ...

Ivettka lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Pepitka, tak to już 4 mamuśka będzie :)

Mój tez dziś "obłożnie chory" po wczorajszym spotkaniu z kumplami ...
    Kobitka to zawsze musi dac radę, a oni jak tylko coś zaboli to "nie mogą dosięgnąć pilota". A niby my to słaba płeć... ;)

gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Zielony_Domek Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko ja już mam 16 miesięcznego synka.
    Chcieliśmy drugie ale nie wychodziło mimo że z Antkiem poszło rach - ciach, aczkolwiek po porodzie uaktywniło mi się Hashimoto które wtedy de facto dopiero odkryłam. Od kwietnia się leczę, w październiku wróciłam do pracy zatem odpuściliśmy temat bo stwierdziliśmy, że mamy już jedno zdrowe Cudo no i tyle. Kladyczna wpadeczka a info, że bliźniaki ścieła nas z nóg :-)

Ivettka, mufinka lubią tę wiadomość

c55fyx8dbvm2v8k8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? że on mimo mojego stanu, tak mnie denerwuje, wiedząc też że jestem baaaardzo krucha psychicznie to dość często doprowadza mnie do płaczu, czasem mam ochotę wyjechać gdzieś na czas ciąży żeby mi psychika odpoczęła ..

• gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielony Domek, ja też będę miała bliźniaki, z tm, że to moja pierwsza ciąża.
    Są jeszcze dwie dziewczyny na lipcówkach, które też spodziewają się bliźniaków i już mają jedno dziecko :) Poradzicie sobie na pewno :)
    A jaką masz ciążę? Tzn. jednojajową czy dwujajową?

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po usg prenatalnym!
    Wszystko ok! Dzidziuś zdrowy, ma 5,3 cm, z usg wychodzi że ma 12w 1d czyli pokrywa się do dnia z OM, przepływy prawidłowe, przezierność ok, kość nosowa 1mm, sluchaliśmy serduszka- 160 uderzeń, rączki, nóżki są, paluszki też :) i pan doktor powiedział, że najprawdopodobniej będzie DZIEWCZYNKA!!!! :D

Tylko synek zapowiedział, że on się z nią lalkami nie będzie bawił :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 15:11

Ivettka, gigsa, usia89, ewela86, jenny88, Daisy, believe, Sabela lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    A wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? że on mimo mojego stanu, tak mnie denerwuje, wiedząc też że jestem baaaardzo krucha psychicznie to dość często doprowadza mnie do płaczu, czasem mam ochotę wyjechać gdzieś na czas ciąży żeby mi psychika odpoczęła ..
    Ivettka tylko spokojnie :) wiem, że łatwo mówić, bo ja też jestem straszny nerwus i zdenerwować mnie bardzo łatwo, szczególnie teraz. Ale postaraj się. ja zawsze jak się denerwuję to potem brzuch mnie boli i jestem zła sama na siebie za te nerwy. Postaraj się myśleć o czymś innym. Może poczytaj książkę lub obejrzyj coś w tv, albo przejdź się na spacer.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Melduję się po usg prenatalnym!
    Wszystko ok! Dzidziuś zdrowy, przepływy prawidłowe, przezierność ok, kość nosowa 1mm, sluchaliśmy serduszka- 160 uderzeń, rączki, nóżki są, paluszki też :) i pan doktor powiedział, że najprawdopodobniej będzie DZIEWCZYNKA!!!! :D

Tylko synek zapowiedział, że on się z nią lalkami nie będzie bawił :d
    Mufinka wspaniałe wieści :)
    Ależ ja bym chciała już poznać płeć chociaż jednego malucha. Ale pewnie na kolejnej wizycie nic z tego. Może na początku lutego się uda coś zobaczyć.

mufinka lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna wiadomość :D gratuluję :) ja po cichu też liczę na dziewuszkę,ale wątpię :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię sobie worek treningowy i się będę wyżywać:D

Daisy lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Kupię sobie worek treningowy i się będę wyżywać:D
    ale to tez ostrożnie ;)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ