Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane piekne choinki! I bobaski i wizyty! Sliczne zdjecia, wodac udany dzien
Ja wlasnie wrocilam z imprezy (spotkanie z kolezankami), ciumam lutke, zagryze co by pawia do lozka nie puscic po nieji ide spac. Masakra taka godzina to sie spac juz nie chce ehhh.
Bylo sympatycznie, szybko ciaza wyszla na jaw bo przyszla jedna kolezanka w 8msc i ktos zazartowal ze nie bylo az tyle rezerwacjiTo mowie ups to moze ja sobie pojde
byly gratulacje itp no ale spotkanie nie tyczylo sie ciazy wiec temat szybko zamkniety na szczescie. Bylo milo, ale dupy nie urwalo.
Jestem zmeczona, ale to byl dla mnie sprawdzian czy wysiedze w Sylwestra haha no i chyba dam rade.
Dobranoc! ♡♡♡Ivettka, Mia S, Nona lubią tę wiadomość
-
Ivettka - Ten balsam na rozstępy, który można stosować od pierwszych dni ciąży to Palmers. Ja go mam, ale średnio mi pasuje zapach i jak mi się skończy to już na pewno kupię inny.
Powiedzcie, stosujecie jakieś inne żele pod prysznic, płyny do kąpieli, balsamy do ciała na inne partie ciała, szampony do włosów, kremy do twarzy, kosmetyki do makijażu? Mam koleżankę, która jest w 7 miesiącu ciąży i za nic w świecie nie nałoży makijażu, wymieniła wszystkie kosmetyki do ciała i włosów, a nawet pastę do zębów, bo fluor ma działanie toksyczne. Czy to już przesada czy ja jestem wyrodną ciężarówką? Literatura raczej mówi o działaniu dotychczasowych kosmetyków na ewentualne występowanie alergii u kobiety w ciąży... Jakie wy macie podejście? -
Witam się i ja
Znów wczoraj nie mogłam zasnąć. Udało się po 3a potem i tak wizyta w wc co godzinę i tak wygląda ostatnio moje spanie
Serena ja nie stosuję jakichś specjalnych kosmetyków, szamponów itp . jedynie co to używam oliwki w żelu do smarowania brzucha. Z reszty kosmetyków korzystam normalnie -
Własnie co z tymi balsamami.....
zauważyłam że oszukuję samą siebie i się nie smaruje codziennie bo przecież tak wszystko smierdzi....
pożneij leze i mi 1000 razy bardziej niedobrze niż normalnie. A mdłości towarzyszą mi od rana do nocy(((((
mam palmers- cocoa butter- czy jest wersja bez tej cholernej czekolady ? a drugi oliwka z rossmana, ale tez mnie wkurza strasznie.
poradźcie co mozna jeszcze...synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Witam się sobotnio
Jenny pięknie widać dwójeczkę, no cudoSuper, że wszystko ok, dobrze mieć na weekend taką wiadomość
Ja tez robiłam wczoraj usg, ale o tym za chwilę
Serena ja używam wszystkiego czego używałam przed ciążą. Chociaż staram się używać kosmetyków bez parabenów, a jeśli już się pojawią w składzie to gdzieś pod koniec listy. Nie dajmy się zwariować. Tylko farbę do włosów kupiłam bez amoniaku.
Mia S, spróbuj oliwki Hipp, mi strasznie odpowiada przez zapach olejku kokosowego, ale wiem, ze nie każdy lubi. Alternatywą będzie też olejek lub olej arganowy w czystej postaci, super robi na skórę i można używać w ciąży.Mia S, Nona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a mam jeszcze pytanko jedno
Od tygodnia chodzi za mną ciepły lód.)) Dziś stojąc w piekarni- patrze- o matko znalazłam!!!!
no i zjadłam (głupia jestem bo strasznie mi niedobrze teraz) ale sie zastanawiam jak sie ciepłe lody robi? czy tam są jakieś surowe jajka albo cos takiego ?
jakąś salmonelle zjadłam może albo inne dziadostwo ?
człowiek łakomy, taki głupi że nie wiem
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Aaaa, zapomniałam
Zmieniłam wczoraj lekarza. Po ostatnim usg z diagnozą odklejonej kosmówki i krwiaka, poszłam do innej lekarki. Która nieco mnie uspokoiła, przepisała mi dupka i nospę i kazała się oszczędzać. Przeprowadziła też szczegółowy wywiad i poświęciła mi bardzo dużo czasu, nie to co moja poprzednia ginka.
Wczoraj wieczorem, aby się uspokoić zrobiłam też usg w prywatnej klinice i okazało się, że nie mam krwiaka pod kosmówką, a "przestrzeń płynową" pod owodnią, zupełnie z drugiej strony, która nie zagraża dziecku
Ponadto okazało się wczoraj że maluch ma 3 cm, a nie 2,4 (wg pomiaru z dnia poprzedniego) i jest 1 dzień starszy niż wg terminu OMSerce biło 181 uderzeń/min, ogólnie wszystko pięknie. Machał rączkami, podskakiwał
Wkleję zdjęcie jak będę przed komputerem.
Uspokoiłam się, mimo że nadal muszę się oszczędzać i wylegiwać. Mąż właśnie sprząta
Życzę udanej soboty kochane.
Flexi, Mia S, Daisy, Ivettka, believe, Sabela lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Mia a johnssona oliwke sprobuj w zelu. Ja mam i uzywam i daje rade choc wiadomo to oliwka
Daisy lubi tę wiadomość
-
u mnie słonecznie ale strasznie wietrznie:P
byłam szukać choinki a skończyłam ze światełkami za 12zł i farbą do włosów;p
hmmm chyba podlece do OBI jeszcze, może tam będą choinki w doniczce? -
A mnie boli glowa po imprezie i teraz nie wiem brac apap czy nie brac. Ale chyba wezme bo zaraz na zakupy jedziemy to sie zamecze.
Wynalazlam pilates. Co myslicie? Chcialabym sprobowac od 2 trym jesli lekarz pozwoli w ogole po odstawieniu podtrzymania. Nona to wiem ze basen cisnie. U mnie odpada. A Wy cos robicie? Chcialabym tez na spinning wsiasc w 2 trym, oczywiscie na poczatek bez obciazenia albo na minimum. Mam w domu rower spinningowy i chcialabym jakis ruch zachowac zeby zdrowo dojsc do konca ciazy w miare. A na pilates kolezanka mnie namawia no ale ona nie jest w ciazy i moglybysmy razem chodzic, jej sie podoba.
Coleen ale super wiesciJa to mam usg dopiero 8.01 wiec po miesiacu od poprzedniego. Nie wiem czy nie umowic sie gdzies wczesniej
Mia a te cieple lody to nie wiem, nie wiem.. ja bym nie jadla jednak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 12:49
Coleen lubi tę wiadomość