WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że wiecie czy córeczka czy chłopiec :) I gratuluję zdrowych dzieciaczków! Ja mam nadzieję, że do miesiąca poznam płeć mojego Bobasa ;)
    Jeśli chodzi o seks to jedziemy na całość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 22:44

Nona lubi tę wiadomość

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, gratulacje! <3

Nona lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta patrz no widzisz, a myslalam ze uzywki, nie doczytalam :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Ty masz dopiero 18.03 genetyczne? Pewnie wkradl Ci sie blad i chodzi o polowkowe? ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Lena Ty masz dopiero 18.03 genetyczne? Pewnie wkradl Ci sie blad i chodzi o polowkowe? ;)

Daisy masz rację błąd :D, zmieniałam na szybko datę :D

Daisy lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona gratulacje poznania plci! Dokladnie najwazniejsze, ze zdrowa :) U mnie tez ciekawosc jest ogromna, ale licze ze na polowkowym juz poznam plec... Mam nadzieje, ze dzidzia nie zrobi psikusa i sie ladnie pokaze :D
    Dobrej nocy :)

Nona lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana:) mój luby wyszedł 30 minut temu do pracy a ja już zdążyłam wypić herbatkę i zjeść kanapkę,taka głodna byłam że nie mogłam dalej spać:) życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona gratulacje poznania płci :) widac ze ta informacja uskrzydla jak nie wiadomo co ! i jak widac nie wazne jaka płeć :)))

Witam i ja z rana ... spac nie moge :/

Nona, Freja lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja oczywiście już nie śpię przed wizytą i siedzę z biegunka z nerwów :-( jeszcze córa.mi coś kaszlala i katar i nie wiem jak.ja obudze czy juz ja nie Rozłożyła módlmy się oby nie! Trzymajcie za.nas kciuki

wikaa, anetaa1607 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 08:55

cati lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami.
    Aneta ja też o 5 rano leżałam i usunąć nie mogłam. Myślałam o forum, myślałam ... i przysnęłam ;-)
    Bommbelek denerwujemy się obie... mam stresa okropnego, oby tylko Maleństwo było zdrowe - czego życzę też Tobie i innym dzisiaj wizytującym ciężarówkom - Daisy i gigsa - dobrze pamiętam ? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 07:53

gigsa, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Dziewczyny weszłyście na te allegro co Sylwia85 podała link? ciuszki ciekawe i chyba cenowo też nie najgorzej??

oj nie mój styl

Nona, Juwelka teraz to luz, przy drugim się będziecie spinać bardziej na płeć :) a tak na prawdę to jak się bobasy urodzą to nie będziecie sobie mogły wyobrazić żeby były innej płci

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Cześć Cati ;)
    ja też dzisiaj wizytuję ale dopiero o 19:00, czy nie mogło by to być już?
    co prawda płeć znamy wstępnie od miesiąca, ale mam nadzieję, że wszystko ok- teraz dla mnie trudny czas, poprzednią ciążę straciłam właśnie na tym etapie (dokładnie w sobotę będzie 16+3)
    także denerwuję się mocno i modlę aby minął już ten moment....

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja jeżeli możesz to proszę napisz co się stało, że stracilas córeczkę w 16 tc?
    Trochę mnie martwi, że jest tyle aniolkowych mam i boje się. Staraliśmy się z mężem o dzidziusia bardzo długo i chyba bym tego nie przezyla wszystkiego jeszcze raz, już nie mówiąc o samej stracie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 08:34

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana
    jeśli chodzi o seks to ja musze obyc się zmakiem,bo jestem od miesiąca slomiana wdowa i pozostają mi tylko piknatne sny...
    Freja bardzo wspolczuje przezyc, ja tez się zamartwiam ciagle bo wiem ze żaden czas nie jest bezpieczny dla maleństwa, ostatnio mojej znajomej z rodziny kobieta pojechala dzień przed terminem do szpitala i okazało się ze dziecko nie zyje, cos strasznego przezywali.nie mogę o tym zapomnieć i caly czas się o wszytsko martwię,ale trzeba być dobrej myśli.
    Nona ja w pierwszej ciąży wogole nie przyjmowałam do wiadomości ze moglby być chlopiec, po prostu powiedziałam ze nie urodze chłopca i już i tak sobie wyzyczylam core i była cora, teraz chciałabym chłopca a ponoc ma być dziewczynka,ale już nie mam taiego parcia jak w poprzedniej ciąży.
    miłego dnia

3i49p07wevcalt60.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratki Nona, fajnie że córa :) widzisz my też byliśmy nastawieni na synka a teraz oboje się cieszymy z córy, chociaż ja jeszcze czekam na kolejne USG żeby to potwierdzić, czy aby się siur nie ukrył gdzieś :D.
    Ja też chciałabym SN ale sie trochę boję... zobaczymy czy okulista nie zobaczy przeciwskazań.

Tak czytam ze ise z głodu budzicie a ja jakbym na głód czekała to bym śniadania jadła koło południa... A rano kompletnie nie mam apetytu. W sumie ogólnie mam mały apetyt w porównaniu do czasu sprzed ciąży, od wielu rzeczy mnie odrzuca.

Nona lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona gratuluje córeczki no i bedziesz musisla pokochać róż i falbanki:) ja w pierwszej ciazy myslalam o tym ze bedzie chlopak ale Bóg mi dał cudowna córcie kocham nad życie teraz niby lekaż mowi ze to on ale czekam na nastepna wizyte zeby potwierdzic i jeszcze nikomu nie powiedzialam m wie ale sie nie nastawia nie chce sie rozczarowac bo w glebi maży o synu ja tez była by parka i warsztat zamkniety:) ale na potwierdzenie musimy czekac do 4 lutego

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona gratuluje i zazdroszcze!!!!
    Świetna wiadomość!

relgtv73wmazjtw6.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    My idziemy na całość.

Jeśli chodzi o łożysko na ścianie przedniej-też takie mam, jest ok.

Laski-jakie macie ryzyko preklampsji przed 34 tygodniem? Ja mam 1:300
    Zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tygodniem 1:146.

Mówił coś Wam gin o tym?
    Albo o terminach wg OM i wg usg? mi wg OM 25.07, wg usg 20.07 niby

ja mam preklampsji przed 34tc 1:2101
    preklampsji przed 37tc 1:543
    zahamowania wzrostu płodu przed 37tc 1:617
    i mam jeszcze ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tc 1:206

o terminach mówił, że z usg prenatalnego jest najdokładniejszy ale w karcie zostawił mi wg om... więc tak już też zostawiam i już nie zastanawiam się nad tym - i tak maluch urodzi się kiedy będzie gotowy :)

i gratuluję córy!!!! <3

co do kołderek - ktoś pytał - ja nie używałam ani kołderki ani poduszki.... na początku Młody spał w otulaczu http://otulacz.pl/, potem od 4 miesiąca spał w śpiworku tego typu http://www.bialymotylek.pl/bezpieczny-sen-dziecka-spiworki-grobag-pm-28.html i w zimę po kocykiem ewentualnie. Dopiero kołdra zaczęła być grana ok roku.... a poduszka w wieku 2 roku kiedy przeszedł na spanie w dużym łóżku... więc ja teraz nie będe kupowała pościeli na początku... zwłaszcza na lato

tylko ja zimnego chowu jestem i syn mój ze względu na astmę nie mógł być i nie może nadal być przegrzewany więc czasem inni rodzice w żłobku czy przedszkolu patrzą na nas jak na kandydatów do zgłoszenia opiece społecznej bo Młody nie nosi zimowych butów, rajstop pod spodniami, w przedszkolu chodzi w krótkich portkach i koszulce na krótki rękaw, kurtkę zimową zakłada tylko jak jest na minusie a rękawiczki tylko na śnieg... i ciagle słyszę, że "pani powiedziała, że w zimę trzeba nosić szalik gruby a nie chustkę cienką jak ja", "a pani powiedziała, że mam za cienką czapkę na zimę i powinnaś zakładać mi rajstopy pod spód" a z krótkimi spodniami w przedszkolu w zimę walczyłam kilka tygodni aż sprawa oparła się o dyrektorkę

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:36

‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ