Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudin mi się podoba jeszcze Kornelia,ale mężowi w ogóle;p a Kornel tez ładnie:) mi oprócz Marcela to jeszcze Leon, fajnie można mówić Leo, Leoś
ale chomika tak siostrzenica nazwała hehe:)
Aryll to Wasz teść ma coś do gadania?niech by tylko moi teściowie czy rodzice coś się odezwali, tylko by spróbowali:)
-
My już z mężem mamy wybrane imię dla naszego synka -Oskar:) szukaliśmy kompromisu bo mamy zupełnie różne upodobania co do męskich imion.powiedzieliśmy naszym rodzicom jak na imię bedzie miał ich pierwszy wnuk i wiem że im sie nie podoba. Ale nie zmienimy z tego powodu zdania.zreszta moja mama powiedziala mimo wszystko ze to nasze dziecko i nam ma sie podobac imie a nie im. Oni beda go kochac i rozpieszczac bez wzgledu na to jakie imie mu nadamy:) oboje z mężem chcieliśmy wybrać też takie imie żeby nie było oklepane i ważne by pasowało mu w każdym wieku:) tzn mały oskarek , nastoletnik oskar , dorosly pan oskar i dziadzius oskar - wszystko ładnie nam pasowało
po prostu to imie sie nie odmienia i w dodatku nie jest dlugie a mamy dlugie nazwisko takze wszystko gra;)
Claudin, Daisy lubią tę wiadomość
-
Kasia25 najważniejsze,żeby Wam się podobało:) chyba nigdy tak nie ma,że totalnie wszystkim się podoba:) co człowiek, to swój gust:) wg mnie tylko rodzice dziecka wybierają dla niego imię
Oskarek łądnie:) na pewno nie jest mega popularne jak Kuba, Michał, Jaś
Claudin lubi tę wiadomość
-
Kasia25 ladne imię
też mi sie podoba i co najważniejsze nikogo o tym imieniu nie znam
Aryll dokładnie to wasze dziecko jak dziadki chcą niech swoje zrobią i po kłopocie, będą sobie nawet nazywać Bożydar. Nie znoszę takiego wtrącania się.
kate851 też nad Leonem się zastanawiam bo mi się podoba ale mojemu tak średnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:31
kasia25 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Ja biorę femibion natal 2 plus
Co do badań (któraś z was pytała) mój lekarz pierwszego kontaktu wypisuje mi na badanie ogólne moczu,morfologię i tsh bo na to może za inne badania płacę dodatkowo. Z tego co kojarzę każde laboratorium,szpital,przychodnia ma swoje ceny ale mocz i morfologia nie więcej powinna kosztować jak po 10zł.
Co do imion u nas jak się potwierdzi dziewczynka to jest mała Julcia gdyby byłby syn najprawdopodobniej byłby to Leo albo Kacper.
Czarna owca, na pewno z dzidzią jest wszystko ok:) ale rozumiem też się stresuje przed każdą wizytą,tym bardziej że często boli mnie brzuch.
Za wszystkie inne wizytujące dzisiaj trzymam kciuki i czekam na relacje:)
aaaa Nina witaj,rozgość się
Buziaki,miłego dniaDaisy lubi tę wiadomość
-
Anetaa to fajnie jak lekarz daje Tobie chociaz na te podstawowe, mi rodzinny powiedział,że nie może teraz rodzinny wypisywać skierowania związane z ciążą, no cóż trzeba płacić.
Mój chrześniak to Kacper, ma już 15 lat:) Leon ładnie, też myślałam o tym imieniu,ale Marcel wygrał:)o dziewczynce myślę cały czas, ale póki co Nela:) Julka też ładnie,tylko jak słyszę ile tych dzieci jest o tym imieniu to mnie zaraz to przeraża:)anetaa1607 lubi tę wiadomość
-
naaala wrote:Claudin mój to znowu na Antosia narzeka, że jak to tak ''Antonii będą go wyczytywac z dziennika'', ''dzieci będą się z niego śmiać'' to wybraliśmy rezerwowe Kacper, jakby się mu to nastawienie nie zmienilo
e tam nieprawda... to jest naszych dorosłych myślenie - dla dzieci świat jest tak urządzony i to najzupełniej normalne na świecie że jest Antonina, Stanisław, Zbigniew czy Brajan i inna Dżesika... jeśli my, rodzice nie będziemy się śmiali z tych imion to dzieci same na to nie wpadną... dzieci same nie wymyślą głupich wierszyków typu Kajtek bez majtek i tp... i tak samo jak nie wpadną na to, żeby śmiać że ktoś jest rudy, ma odstające uszy, nadwagę czy zeza... my ich tego uczymy...
mojego syna nie dziwi żadne imię ani nie śmieszy tak żeby się z kogoś nabijać... każde jest dla niego zupełnie normalne... świat wygląda tak, że koleżanki i koledzy mają tak na imię... jedyne co to miałam tłumaczenia, czemu na szafce w szatni Antek ma Antoni wpisane a Gabi Gabriela itp... ale zrozumiał i przyjął również za normę... potem w następnym roku Panie wydrukowały na szafki z dziennika więc był zafascynowany tym, że część dzieci ma 2 imiona
na nasze imię moja mama pokręciła nosem bo niby święte a my ateiści ale kurde nie szukałam go w bibliizresztą pierwszy syn też ma najświętsze ze świętych i jakoś żyjemy
za to teściowa jak się dowie to padnie trupem... ale mówiąc nieładnie wisi mi to:P może paśćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:00
1kasiulka1, Claudin, rex, wikaa, naaala, believe lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witam was wszystkie w tym nowa koleżankę "nina1701"
Czarna owca - nie steruj się wszystko będzie dobrze. A po wizycie kup sobie coś smakowitego wszamaj i od razu stresik po wszystkim przejdzie.
naaala - fajne ciuszki
Dziewczyny fajne te imiona dla waszych dzieciaczków, 100%-owo popieram opinie że wybór imienia należy do rodziców dziecka i nikomu nic do tego. My z mężem jak już wcześniej kiedyś pisałam też mieliśmy różne pomysły na imiona ale teraz jak na razie przystaliśmy przy Kamilce jeśli będzie córcia lub Kamilku jeśli synuśWszystkim MIŁEGO DNIA
naaala lubi tę wiadomość
-
kate851 wrote:Hehe Dora dobra jesteś
a jakie macie wybrane imię?
Starszy jest Marek a młodszy będzie najprawdopodobniej Kosma
p.s. moja mama nie ateistkawięc nie wiem czemu chociaż święte imię jej nie satysfakcjonuje
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Aryll wrote:
U mnie będzie problem z imieniem dla chłopca, bo teść sobie wymyślił, że musi być Mieczysław po dziadku. Normalnie nie da się go przekonać, że tak nie będzieDla mnie to imię jest STRASZNE
Albo niech sobie sprawią pieska i nazwą Mieczysławoczywiście bez urazy ale to nie powinno mieć miejsca , żeby rodzicom narzucać jak mają swoje dziecko nazwać
Aryll, Claudin lubią tę wiadomość
-
rex wrote:Aryll, ale to Wasze dziecko i Wam się ma podobać..
Serio nazwiesz dziecko tak jak teść Ci powie?!
Szok.
Ja się tam nikogo o nic nie pytałam, a każdy coś miał do imienia. Phi. Ich problem.
Jasne, że nie nazwę tak dzieckaPo prostu męczy mnie takie głupie gadanie, że "Mieciu to", "Mieciu tamto".
kate851 wrote:No proste:) Aryll dodamy Ci odwagi tu zaraz z ciętą ripostą do teścia;p
Chętnie przyjmę propozycje ciętych ripost
mon!ta^ wrote:zawsze może sobie zrobic dzieciaka i nazwać go tak ;]
to Wasze dziecko i to do was nalezy decyzja a nie do rodziców, dziadków cioć itd. jak sie nie podoba to ich sprawa
Wiadomo, że nazwiemy dziecko i tak jak będziemy chcieliMnie tylko męczy, że mój mężczyzna ma zupełnie inną wizję na imię dla chłopca niż ja. Dobrze, że do lipca jeszcze trochę czasu zostało
Ostatnio wymyślił, że chłopczyk powinien mieć na imię Ted z tego głupiego filmu z pluszowym misiem w roli głównej (jak komuś się podoba ten film to przepraszam za opinię ale ten film działa na mnie jak płachta na byka). Ciekawa jestem jak to się rozwinie
bommbelek89 lubi tę wiadomość