X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

sorbet! Pomarańczowy w carte'dor najlepsze lody jakie w ciąży jadłam meeega kwaśne :)

Ooooo tego nie jadłam, jak kwaśny to muszę obowiązkowo spróbować, ja cytrynowy to zawsze Grycana kupowałam jeszcze malinowy jest dobry :)

katepr lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Witam się południowo

Kasia wystarczy wyjść lista sama się zapisuje automatycznie :)

Dziewczyny jakieś pomysły na obiad? U mnie brak weny ...

Ja właśnie wyskoczyłam do garmażerki, nie mam jeszcze kuchni, więc garmażerka to zbawienie pod blokiem:)2 dni jadłam pizzę a dziś zdrowo:) wątróbka z jabłkami i buraczki zasmażane moje kochane:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przywozi mi codziennie zupki, dziś mam krupnik:) właśnie się podgrzewa, dobrze ze indukcję nam siostra pożyczyła:) dziewczyny byłam w ciuchu i piękne 2 rzeczy były ale dla dziewczynki:) nie znam płci, więc się powstrzymałam:) ale jedne różowe pół spioszki ach cudne:)

Claudin lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Naala ja polecam MamaDHA Premium, drogie jak cholera,ale ponoć jedne z lepszych witamin:)
    Mi gin polecił Pregna plus:) cenowo wychodzą jeszcze drożej;p bo za 30 tabletek płacę niecałe 40zł:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wrote:
    jeśli chodzi o witaminki to lekarz kazał mi brać prenatal ten na pierwszy trymestr ale nie mogłam go kupić a ten classic jak zobaczyłam wielkość tabletki to się przeraziłam i pani w aptece znalazła fajne witaminki w małym rozmiarze PregnaPlus , też mają DHA :) super sie po nich czuję i łatwo się łyka tylko ta cena :/ 40zł za miesiąc to naprawde sporo. Jak będę teraz u gin to zapytam czy muszę brać cały czas te witaminki.

Kasia to ja właśnie biorę te PregnaPlus i nie są tanie to fakt..ale czego się nie robi dla dzidzi:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Dziewczyny ale moja dzidzia się rozbrykała czuję sruk stuk i puk puk co chwila :) się ucieszyłam :)
    Super Claudin:) pewnie cudowne uczucie:)

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Jejku jak mi się zachciało lodów waniliowych :D
    No to widzę już jak po narodzinkach odwiedzasz śląsk i z wózeczkami pomykamy na lody :)

juwelka - witaj w klubie naleśnikomanii

Claudin - mmmmmmm też pychotka obiadek

919c9ed39964c1e3med.jpg
    A co powiecie na takie lody ?? Dziewczyny opuszczamy tą zimową aure i sruuuu do Chorwacji wszystkie na lody śmigamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:02

Daisy lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm byłaś w Chorwacji pod koniec lipca?:) my w 1 połowie sierpnia i tam jadłam przepyszne ogromne lody:) już niedługo i będzie ciepło:) oby marzec był już wiosenny jak rok temu:)

1kasiulka1, Daisy lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam pomysłu na obiad a że mam piersi z kurczaka i w zamrażalce warzywa na patelnie,to dziś będzie zapiekanka z warzyw i kurczakiem do teego dokupiłam ser feta,ser żółty i śmietanę na sos czosnkowy i będzie pyszna zapiekanka:):)

Ja za swoje witaminy płacę miesięcznie 57zł
    ale mi smaka zrobiłyście na lody, ja mam w domu bitą śmietanę i galaretkę to zrobię deser:)
    Co do imion,dziewczyny nie dajcie się rodzicom,dziadką itd. wybierzcie imię takie jakie wam się podoba. My już 4 lata temu powiedzieliśmy sobie że jak będzie córa to będzie Julia potem okazało się że co druga dziewczynka to Julia, ostatnio koleżance urodziła sięę córa Julia,teraz koledze też Julia i my zrezygnowaliśmy z tego imienia...ale później pomyślałam dlaczego mam patrzyć na znajomych..ze jest dużo dziewczynek z tym imieniem, nam się podoba Julia i dlaczego mamy go nie dać?

aaaa co do ruchów dziecka,ja też najwyraźniej czuję moją maleńka pod pępkiem wtedy są mocne kopniecia a jak jest gdzieś dalej to albo czuje łaskotanie albo bardzo delikatne kopnięcia....wydaje mi się że z dnia na dzień coraz częściej ją czuje i coraz bardziej wyraźnie,wczoraj zjadłam wieczorem grześka to się ze mna bawiła kopła raz,ja tam dotknęłam to i odkopała mi,ale jeszcze nie widać tego gołym okiem...i chyba nie myle mojej maleńkiej z czymś innym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:17

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie że podobnie jak ja też odwiedziłaś Chorwację. My z mężem pojechaliśmy tam po ślubie kościelnym na nasz "miesiąc miodowy" a fajanie się złożyło że z tamtejszej miejscowości mieliśmy 300 km do Wenecji więc nie odmówiliśmy sobie zwiedzenia jej <3 a co do lodów to w Chorwacji często z mężem się zajadaliśmy różnymi smakami bo nie dosyć że nie oszczędzali na nich tak jak to jest w Polsce to jeszcze smaki były wyśmienite.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate też mnie czeka brak kuchni, za jakies kilka tygodni się przeprowadzamy a zanim kuchnie zrobimy troszke minie. No ale damy radę, musimy :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta to będzie pyszny obiadek:) ja się nie mogę doczekać jak zamontują nam kuchnię, szkoda będzie brudzić hehe:)
    Co do imion, to masz rację,najlepiej wybierać takie jak się podoba a nie patrzeć na kogoś, wiadomo Julka bardzo popularne,ale jak Wam się podoba to najważniejsze:) to Wasze dziecko:) nigdy nie będzie tak,że dogodzi się każdemu:) ja wybieram tylko z mężem jak większość pewnie:)
    Aneta a jakie bierzesz witaminy? Ja zaczęłam brać od 2 tygodni i już czuję większy apetyt;p

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny, słoneczny dzionek :-)

Wczoraj miałam niespodziewaną wizyte u mojej pani ginekolog. Od soboty brzuch mnie bolał więc wolałam sprawdzić co i jak. No i biorę nospę 2x1, luteinę 100mg dowcipnie na noc i dużo odpoczywać. Z synusiem wszystko dobrze, kopał mnie akurat ale ciąża jest nisko więc musze uważać. Szyjka długa i trzyma jak na razie, ma 39mm ;-)

Co do imienia dla dziecka... my już postanowiliśmy ale zdecydowaliśmy, że nikomu o naszym wyborze nie powiemy dopóki mały sie nie urodzi. Właśnie po to, żeby uniknąć głupiego gadania. Raz zrobiliśmy podejście to znajomi jak usłyszeli nasza propozycję to było "o nie, tylko nie takie" i full jakiś okropnych propozycji. A niech sobie sami robią swoje dzieci a nie będą tu mi moje nazywać ;-) Nie dajcie się dziewczyny! ;-)

1kasiulka1, anetaa1607, dora8201, rex, Daisy lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka super Chorwacja na miesiąc miodowy:) my po ślubie byliśmy na Krecie, też pięknie,ale Chorwacja jeszcze piękniejsza:) a lody fakt dają tyle,że mało co mi nie spadały po bokach hehe, musiałam szybko jeść:)my mieliśmy ze znajomymi jechać,ale ze znajomi nie mogli, to na spontana szybko się spakowaliśmy i w drogę:)po drodze zobaczyliśmy Budapeszt, super,że Wenecję odwiedziliśmy:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr dacie rady, nam życie ratuje pożyczona indukcja, bo na niej podgrzewam, ale na kuchnię czekamy 4 tygodnie równo,więc trochę czasu,życzę szybkiego remontu:)

katepr lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 to dobrze,że sprawdziłaś,odpoczywaj Kochana:)

livia30 lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    chwile sie nie odzywalam, ale podczytywalam Was :) Nie pamietam tylko co komu mialam napisac tyle tego bylo :/ Witam nowe mamusie, super ze jest nas coraz wiecej :) Gratuluje wczorajszych udanych wizyt, ciesze sie ze u wszystkich dzidzie maja sie dobrze. Natomiast za wszystkie wizytujace dzisiaj trzymma kciuki! Ja od 2 dni mam bol glowy zazylam rano juz paracetamol i na chwile przeszlo, ale wlasnie zaczyna wracac do tego brzuch mnie troche boli :( Mam nadzieje, ze jutro bede czula sie znacznie lepiej, bo wracam juz do pracy i musze jakos funkcjonowac :) Co do imienia to my jeszcze nie mamy wybranego, bo nie znamy nawet plci. Jak poznamy to pewno wtedy cos wybierzemy ;) Musze sie jeszcze pochwalic, ze co prawda bardzo delikatne ruchy czuje juz od ponad tygodnia, ale dzisiaj to poprostu dzidzia zaszalala tak wyraznie czulam naszego bobasa! Ale cudne uczucie :)
    Pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze milego dnia :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry a ja dzis barszczyk czerwony :)
    jak tam samopoczucie u mnie dziś sennie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja właśnie od kilku dni czuję jakieś bąbelki w brzuchu i zastanawiam się, że to już maluszek, czy jednak ja ;)
    Teraz też czuję takie jakby łaskotanie, hm... :)

Zgaga mnie od godziny męczy. Chyba po pączku, którego rano zjadłam, ale był pyszny, orzechowy :P

Miłego dnia :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta,mam pytanko odnośnie waszych zwolnień. Czy otrzymałyście już pierwsze pieniązki za L4 od ZUS-u? Czy długo się czeka? Ja zwolnienie mialam od 8.01 - 5.02 i jak narazie ani widu ani slychu. Wychodzi na to,że powinnam liczyć na pieniążki od pracodawcy za jeszcze 2 dni pracy w styczniu (oni placa za 33 dni, a że grudzień miał 31 to jeszcze za dwa dni stycznia musza mi zaplacic). Dla mnie ZUS to najgorsi złodzieje, w całym PAństwie. Od 2011 sądzę się z ZUS-em o prawo do jednorazowego odszkodowania z tytułu śmiertelnego wypadku w pracy. I nie popuszczę! Źle trafili... Dlatego teraz jak słysze ZUS to mnie az skręca...

dora8201 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ