Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:
sorbet! Pomarańczowy w carte'dor najlepsze lody jakie w ciąży jadłam meeega kwaśne
Ooooo tego nie jadłam, jak kwaśny to muszę obowiązkowo spróbować, ja cytrynowy to zawsze Grycana kupowałam jeszcze malinowy jest dobrykatepr lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Witam się południowo
Kasia wystarczy wyjść lista sama się zapisuje automatycznie
Dziewczyny jakieś pomysły na obiad? U mnie brak weny ...
Ja właśnie wyskoczyłam do garmażerki, nie mam jeszcze kuchni, więc garmażerka to zbawienie pod blokiem:)2 dni jadłam pizzę a dziś zdrowo:) wątróbka z jabłkami i buraczki zasmażane moje kochane:) -
Mąż przywozi mi codziennie zupki, dziś mam krupnik:) właśnie się podgrzewa, dobrze ze indukcję nam siostra pożyczyła:) dziewczyny byłam w ciuchu i piękne 2 rzeczy były ale dla dziewczynki:) nie znam płci, więc się powstrzymałam:) ale jedne różowe pół spioszki ach cudne:)
Claudin lubi tę wiadomość
-
kasia25 wrote:jeśli chodzi o witaminki to lekarz kazał mi brać prenatal ten na pierwszy trymestr ale nie mogłam go kupić a ten classic jak zobaczyłam wielkość tabletki to się przeraziłam i pani w aptece znalazła fajne witaminki w małym rozmiarze PregnaPlus , też mają DHA
super sie po nich czuję i łatwo się łyka tylko ta cena
40zł za miesiąc to naprawde sporo. Jak będę teraz u gin to zapytam czy muszę brać cały czas te witaminki.
Kasia to ja właśnie biorę te PregnaPlus i nie są tanie to fakt..ale czego się nie robi dla dzidzi:) -
Sandra94w wrote:Jejku jak mi się zachciało lodów waniliowych
juwelka - witaj w klubie naleśnikomanii
Claudin - mmmmmmm też pychotka obiadek
A co powiecie na takie lody ?? Dziewczyny opuszczamy tą zimową aure i sruuuu do Chorwacji wszystkie na lody śmigamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:02
Daisy lubi tę wiadomość
-
Ja też nie miałam pomysłu na obiad a że mam piersi z kurczaka i w zamrażalce warzywa na patelnie,to dziś będzie zapiekanka z warzyw i kurczakiem do teego dokupiłam ser feta,ser żółty i śmietanę na sos czosnkowy i będzie pyszna zapiekanka:)
Ja za swoje witaminy płacę miesięcznie 57zł
ale mi smaka zrobiłyście na lody, ja mam w domu bitą śmietanę i galaretkę to zrobię deser:)
Co do imion,dziewczyny nie dajcie się rodzicom,dziadką itd. wybierzcie imię takie jakie wam się podoba. My już 4 lata temu powiedzieliśmy sobie że jak będzie córa to będzie Julia potem okazało się że co druga dziewczynka to Julia, ostatnio koleżance urodziła sięę córa Julia,teraz koledze też Julia i my zrezygnowaliśmy z tego imienia...ale później pomyślałam dlaczego mam patrzyć na znajomych..ze jest dużo dziewczynek z tym imieniem, nam się podoba Julia i dlaczego mamy go nie dać?
aaaa co do ruchów dziecka,ja też najwyraźniej czuję moją maleńka pod pępkiem wtedy są mocne kopniecia a jak jest gdzieś dalej to albo czuje łaskotanie albo bardzo delikatne kopnięcia....wydaje mi się że z dnia na dzień coraz częściej ją czuje i coraz bardziej wyraźnie,wczoraj zjadłam wieczorem grześka to się ze mna bawiła kopła raz,ja tam dotknęłam to i odkopała mi,ale jeszcze nie widać tego gołym okiem...i chyba nie myle mojej maleńkiej z czymś innym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:17
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
O to fajnie że podobnie jak ja też odwiedziłaś Chorwację. My z mężem pojechaliśmy tam po ślubie kościelnym na nasz "miesiąc miodowy" a fajanie się złożyło że z tamtejszej miejscowości mieliśmy 300 km do Wenecji więc nie odmówiliśmy sobie zwiedzenia jej
a co do lodów to w Chorwacji często z mężem się zajadaliśmy różnymi smakami bo nie dosyć że nie oszczędzali na nich tak jak to jest w Polsce to jeszcze smaki były wyśmienite.
-
Aneta to będzie pyszny obiadek:) ja się nie mogę doczekać jak zamontują nam kuchnię, szkoda będzie brudzić hehe:)
Co do imion, to masz rację,najlepiej wybierać takie jak się podoba a nie patrzeć na kogoś, wiadomo Julka bardzo popularne,ale jak Wam się podoba to najważniejsze:) to Wasze dziecko:) nigdy nie będzie tak,że dogodzi się każdemu:) ja wybieram tylko z mężem jak większość pewnie:)
Aneta a jakie bierzesz witaminy? Ja zaczęłam brać od 2 tygodni i już czuję większy apetyt;p -
Witam w piękny, słoneczny dzionek
Wczoraj miałam niespodziewaną wizyte u mojej pani ginekolog. Od soboty brzuch mnie bolał więc wolałam sprawdzić co i jak. No i biorę nospę 2x1, luteinę 100mg dowcipnie na noc i dużo odpoczywać. Z synusiem wszystko dobrze, kopał mnie akurat ale ciąża jest nisko więc musze uważać. Szyjka długa i trzyma jak na razie, ma 39mm
Co do imienia dla dziecka... my już postanowiliśmy ale zdecydowaliśmy, że nikomu o naszym wyborze nie powiemy dopóki mały sie nie urodzi. Właśnie po to, żeby uniknąć głupiego gadania. Raz zrobiliśmy podejście to znajomi jak usłyszeli nasza propozycję to było "o nie, tylko nie takie" i full jakiś okropnych propozycji. A niech sobie sami robią swoje dzieci a nie będą tu mi moje nazywaćNie dajcie się dziewczyny!
1kasiulka1, anetaa1607, dora8201, rex, Daisy lubią tę wiadomość
-
Kasiulka super Chorwacja na miesiąc miodowy:) my po ślubie byliśmy na Krecie, też pięknie,ale Chorwacja jeszcze piękniejsza:) a lody fakt dają tyle,że mało co mi nie spadały po bokach hehe, musiałam szybko jeść:)my mieliśmy ze znajomymi jechać,ale ze znajomi nie mogli, to na spontana szybko się spakowaliśmy i w drogę:)po drodze zobaczyliśmy Budapeszt, super,że Wenecję odwiedziliśmy:)
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny,
chwile sie nie odzywalam, ale podczytywalam WasNie pamietam tylko co komu mialam napisac tyle tego bylo
Witam nowe mamusie, super ze jest nas coraz wiecej
Gratuluje wczorajszych udanych wizyt, ciesze sie ze u wszystkich dzidzie maja sie dobrze. Natomiast za wszystkie wizytujace dzisiaj trzymma kciuki! Ja od 2 dni mam bol glowy zazylam rano juz paracetamol i na chwile przeszlo, ale wlasnie zaczyna wracac do tego brzuch mnie troche boli
Mam nadzieje, ze jutro bede czula sie znacznie lepiej, bo wracam juz do pracy i musze jakos funkcjonowac
Co do imienia to my jeszcze nie mamy wybranego, bo nie znamy nawet plci. Jak poznamy to pewno wtedy cos wybierzemy
Musze sie jeszcze pochwalic, ze co prawda bardzo delikatne ruchy czuje juz od ponad tygodnia, ale dzisiaj to poprostu dzidzia zaszalala tak wyraznie czulam naszego bobasa! Ale cudne uczucie
Pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze milego dnia1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja właśnie od kilku dni czuję jakieś bąbelki w brzuchu i zastanawiam się, że to już maluszek, czy jednak ja
Teraz też czuję takie jakby łaskotanie, hm...
Zgaga mnie od godziny męczy. Chyba po pączku, którego rano zjadłam, ale był pyszny, orzechowy
Miłego dnia
Julia07.2015
-
Dziewczęta,mam pytanko odnośnie waszych zwolnień. Czy otrzymałyście już pierwsze pieniązki za L4 od ZUS-u? Czy długo się czeka? Ja zwolnienie mialam od 8.01 - 5.02 i jak narazie ani widu ani slychu. Wychodzi na to,że powinnam liczyć na pieniążki od pracodawcy za jeszcze 2 dni pracy w styczniu (oni placa za 33 dni, a że grudzień miał 31 to jeszcze za dwa dni stycznia musza mi zaplacic). Dla mnie ZUS to najgorsi złodzieje, w całym PAństwie. Od 2011 sądzę się z ZUS-em o prawo do jednorazowego odszkodowania z tytułu śmiertelnego wypadku w pracy. I nie popuszczę! Źle trafili... Dlatego teraz jak słysze ZUS to mnie az skręca...
dora8201 lubi tę wiadomość