Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ruchów dzidziusia to wczoraj moja teściowa strzeliła jak szalona
Powiedziala mi, że jeszcze troche i będe czuła pierwsze ruchy dziecka na co powiedzialam, że już czuję bo to druga ciąża i wtedy możliwe, że wcześniej się czuje. Ona oburzona bo przecież też była dwa razy w ciązy i nigdy nie czuła ruchów przed 20 tygodniem więc wystrzeliła "To musiałaś wczesniej zajść w ciąże niż nam mówisz!"
Już sama nie wiem czy śmiać się czy płakać, zaraz śledztwo będzie czy aby na pewno jestem w ciązy z jej synem
zania1313, wikaa, Tigana, naaala, pepitka, gigsa, Aryll, believe lubią tę wiadomość
-
Zania to chyba zależy też w jakiej firmie pracujesz, w sensie jeśli takiej powyżej 20 pracowników to kase wypłaca pracodawca, u mnie właśnie tak jest, a jeśli poniżej 20 to zus wypłaca ale niewiem wtedy jak z terminami
Livia każda ciąża jest inna, mi wszystkie ciotki itd naokoło też ciągle gadały że one się świetnie czuły i wcale nie wymiotowały a ja wręcz przeciwnie i wielce były zdziwione :plivia30 lubi tę wiadomość
-
zania1313 wrote:Dziewczęta,mam pytanko odnośnie waszych zwolnień. Czy otrzymałyście już pierwsze pieniązki za L4 od ZUS-u? Czy długo się czeka? Ja zwolnienie mialam od 8.01 - 5.02 i jak narazie ani widu ani slychu. Wychodzi na to,że powinnam liczyć na pieniążki od pracodawcy za jeszcze 2 dni pracy w styczniu (oni placa za 33 dni, a że grudzień miał 31 to jeszcze za dwa dni stycznia musza mi zaplacic). Dla mnie ZUS to najgorsi złodzieje, w całym PAństwie. Od 2011 sądzę się z ZUS-em o prawo do jednorazowego odszkodowania z tytułu śmiertelnego wypadku w pracy. I nie popuszczę! Źle trafili... Dlatego teraz jak słysze ZUS to mnie az skręca...
Zania ja mam zwolnienie od końca listopada i jeszcze nie mam kasy!;/powinnam dostać za koniec listopada, grudzień,styczeń..pod koniec stycznia dzwoniłam do zusu wkurzona,ze ile mam czekac a okazało się,ze firma nie wysłała zwolnień..;/bo jestem w 2 małych firmach i 1 duzej i z tych 2 firm powinni wysłac, no ręce mi opadły, zadzwoniłam do firmy i dopiero szukali zwolnien z listopada..znaleźli i dopiero pod koniec stycznia trafiły do zusu! dzwoniłam juz 2 razy do zusu i powiedzieli,ze mam czekac, ze to nie ich wina,ze firma zawaliła, byłam wściekla,ale co czekam póki co -
livia30 wrote:Co do ruchów dzidziusia to wczoraj moja teściowa strzeliła jak szalona
Powiedziala mi, że jeszcze troche i będe czuła pierwsze ruchy dziecka na co powiedzialam, że już czuję bo to druga ciąża i wtedy możliwe, że wcześniej się czuje. Ona oburzona bo przecież też była dwa razy w ciązy i nigdy nie czuła ruchów przed 20 tygodniem więc wystrzeliła "To musiałaś wczesniej zajść w ciąże niż nam mówisz!"
Już sama nie wiem czy śmiać się czy płakać, zaraz śledztwo będzie czy aby na pewno jestem w ciązy z jej synem
haha dobra teściowa nie ma co;p zresztą pewnie jak każdej z nas;plivia30 lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Zania to chyba zależy też w jakiej firmie pracujesz, w sensie jeśli takiej powyżej 20 pracowników to kase wypłaca pracodawca, u mnie właśnie tak jest, a jeśli poniżej 20 to zus wypłaca ale niewiem wtedy jak z terminami
Livia każda ciąża jest inna, mi wszystkie ciotki itd naokoło też ciągle gadały że one się świetnie czuły i wcale nie wymiotowały a ja wręcz przeciwnie i wielce były zdziwione :p -
Zania dokłądnie mają 30 dni od daty otrzymania L4, więc jak moje listopadowe otrzymali pod sam koniec stycznia, mają czas do końca lutego..i to jak nie będzie zadnych błędów w dokumentacji, bo jak będą to może się opóżnić i z listopada dostac w marcu, byłam wsciekla na firmę,ze nie wysłali moich zwolnien,tylko odłozyli i przykryli stertą dokumentów;/
-
kate851 wrote:haha dobra teściowa nie ma co;p zresztą pewnie jak każdej z nas;p
Kate - obale mit,że wszystkie teściowe są złeMoja jest ZAJEBISTA! W lecie pijemy sobie razem piwko, albo drinki, jezdzimy razem na zakupki, czasem razem gotujemy i nigdy, ale to nigdy nam sie w nic nie wtrącała
Moja teściowa to liczy na wnusie... Ona sama ma trzech braci, Ci bracia mają samych synów (ona ma dwóch) i Ci synowie mają też już samych synów...Wiec bez dwóch zdań przydałaby się wkoncu babeczka:) -
kate851 wrote:dziewczyny byłam w ciuchu i piękne 2 rzeczy były ale dla dziewczynki:) nie znam płci, więc się powstrzymałam:) ale jedne różowe pół spioszki ach cudne:)
chyba też się przejdę jak będę gdzieś obok SH zobaczę co jest ale się tylko nakręcę na te ciuszki i dupa ;p
Oo kasiulka chętnie bym pojechała do Chorwacji na lody mmmm... -
zania1313 wrote:Dziewczęta,mam pytanko odnośnie waszych zwolnień. Czy otrzymałyście już pierwsze pieniązki za L4 od ZUS-u? Czy długo się czeka? Ja zwolnienie mialam od 8.01 - 5.02 i jak narazie ani widu ani slychu. Wychodzi na to,że powinnam liczyć na pieniążki od pracodawcy za jeszcze 2 dni pracy w styczniu (oni placa za 33 dni, a że grudzień miał 31 to jeszcze za dwa dni stycznia musza mi zaplacic). Dla mnie ZUS to najgorsi złodzieje, w całym PAństwie. Od 2011 sądzę się z ZUS-em o prawo do jednorazowego odszkodowania z tytułu śmiertelnego wypadku w pracy. I nie popuszczę! Źle trafili... Dlatego teraz jak słysze ZUS to mnie az skręca...
-
Sana wrote:Livia no to teściowa palnęła
A widzę, że już zdecydowaliście się co do imieniapiękne! Bardzo mi się podoba
Nie było łatwo ale już teraz nie wyobrażam sobie, że miało to być inne imię
Mąż chciał Stasia, ja chciałam Filipa i jest kompromis czyli Tomaszdora8201, Sana lubią tę wiadomość
-
Moja teściowa też fajna babka, wiadomo czasem w niektorych kwestiach ma ciut inne zdanie niż ja ale to przecież normalne, że nie każdy musi sie we wszystkim zgadzać, poza tym ja też nie jestem typem osoby,która da sobie wejść na głowę i swoje zdanie zawsze bronię jeżeli wiem, że mam rację. Ale nie mogę na nią narzekać. A jak słyszę jakie niektóre są moich koleżanek to włos sie jeży albo bym zwariowała i trafiła do wariatkowa albo nie wiem.
Livia gratuluję ruchów!
livia30 lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:ja dostaje zawsze ok daty konca l4 tzn teraz mam do 11 lutego złożyłam 13 w ZUSie wiec mysle ze jutro pojutrze powinnam dostać pieniądze ja mam tak co 2 tyg teraz l4 bedzie do 25 wiec koło 26 powinnam miec kolejny przelew ZUS ma 31 dni od daty wpływu L4
Biedroneczko,a mnie moja manager powiedziała ,ze nie moge sama składać L4 w ZUSie bo to musi przejsc przez nasza księgową...sama już nie wiem. -
No nie, moja teściowa zła nie jest tylko czasem jak z czyms wyskoczy to mnie zatyka
Tak jak ostatnio chciała mnie ważyć
No ale radze sobie z nią
Wiem, ze zawsze mogę na niej polegać ale męczy mnie czasem sobą bo lubi zadzwonić co 3-4 dni i gada, gada, gada... Wiem, że mogłam gorzej trafić
-
zania1313 wrote:Biedroneczko,a mnie moja manager powiedziała ,ze nie moge sama składać L4 w ZUSie bo to musi przejsc przez nasza księgową...sama już nie wiem.
u mnie tez musi przejść przez księgowość, bo do l4 dokładają jakiś dokument chyba z3 to się nazywa, noi teraz sobie czekam na pieniążki az z listopada, a to dlatego ze rotacja mega w księgowości i się zmieniały kobiety cały czas;/ dobrze ze w ogóle znaleźli tez zwolnienia -
Livia najważniejsze że wszystko ok mi też po szpitalu kazali siedzieć w domu a bardziej leżeć...teraz dopiero idę w czwartek sprawdzić czy szyjka mi się nie skraca. biorę duphaston trzy razy dziennie,leż i się nie przemęczaj,mój luby niestety przejął praktycznie wszystkie obowiązki w domu
Przepraszam nie pamiętam która z Wa pytała mnie o witaminy biorę femibion natal 2 plus