Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie. Edytka gratuluje synka. ja dzisiaj też byłam na wizycie,drugi lekarz potwierdził mi Julke:) szyjkę mam długą i zamkniętą,było tylko szybko usg,bez badania palcami. Dziś w nocy złapała mnie chyba kolka nerkowa po godzinie myślałam że będę chodzić zaraz po ścianie,lekarz mówi że widzi w nerce mały piaseczek,ale nie ma zastoju (choć nie wiem co to znaczy) 19 marca kolejna wizyta wtedy dostanę skierowanie na glukozę, toxo i jakieś inne badania. Jutro skonsultuje też wyniki badań u profesora.ogólnie mam dalej leżeć i dużo odpoczywać bo mam zagrozenie przedwczesnym porodem.
aaaa i pytanie do dziewczyn które mają problem z tarczycą co ile robić badania tsh,ft3,ft4?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:44
Ivettka lubi tę wiadomość
-
Hejka.
Straszne zamieszanie dzisiaj tutaj. Czytam o wizytach na przemian z problemami logowania na FB i juz nie wiem co komu chciałam napisać
Biedroneczka to fajnie, że decyzja w sprawie szpitala podjęta.
Aneta niech szyjka trzyma do porodu
Witam nową Lipcóweczkęzapraszamy na forum !
-
nick nieaktualny
-
No więc jesteśmy po wizycie:-)
I Wam powiem,że z chłopca zrobiła się babeczka:)
BĘDZIE CÓRUNIA TATUNIA!
I w takim szybkim skrócie...
Szyjka,bez zmian 36mm, ilość płynu owodniowego w normie. Łożysko prawidłowe.
BPD 45.4mm HC 163.8mm AC 147.4mm FL 29.9mm, wymiary zgodne z wiekiem ciążowym wwyliczonej z OM. Masa płodu 343g, no i cała reszta serduszko, nerki, pęcherz, żołądek prawidłowo umiejscowione. Pepowina trójnaczyniowa - przepływ w normie. Tylko najgorsze,że położenie płodu miednicowe. Mała ma czas do 34tc na przekręcenie, jeśli się nie odwróci - będzie cesarka. Ja również zrobiłam mamie psikusa i odwróciłam się pupą, przez co urodziłam się przez cesarke. Pan doktor powiedział,że może to być genetyczne...
Ale nic, dzidziunia zdrowa - MOŻNA KUPOWAĆ WYPRAWKĘ
Uf, ulżyło mi, teraz już jestem spokojna. Miał być synio, jest córunia. Pierwsza w rodzinie męża od 3 pokoleńewela86, 1kasiulka1, katepr, anetaa1607, wikaa, Biedroneczka83, Claudin, Ivettka, believe, jenny88, Nona lubią tę wiadomość
-
Pan doktor powiedział,że pomoże nam się dostać do szpitala na Staszica
Także, jestem baaardzo zadowolona z wizyty. Test obciążeniowy glukozą mam zrobić ok.26tc więc da mi skierowanie na następnej wizycie. Był również miło zaskoczony, wynikami badań. Powiedział,że nawet on nie ma tak dobrych wyników badań krwi:) A co do moczu - nie jest źle. Narazie przepisał jakiś ziołowy lek, i mam łykać
-
HEJ WSZYSTKIM:)
Petisia - powitanko nowej koleżanki z synusiem noszonym pod serdusiem
anetaa - gratki potwierdzenia płci Julci , dbaj o siebie kochana
biedroneczka - fajnie że masz już wybrany szpital
zania- nononnono no to gratulacje córuniiii i powodzonka w kupowaniu różowych ciuszkówi pozdrowienia od mojego kopiącego Kamilusia
anetaa1607 lubi tę wiadomość