X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek juz mam jedną tomme tipi i na tych chciałam sie skupic :) ale dostałam tez jedną aventu u gina wiec butelki już mam, smoczek kupiłam i jeden aventu dostałam tez u gina w paczce :)

mam juz 3 paczki pieluch jedynek
    musze kupić jeszcz:gaziki jałowe, dużą gaze dla siebie, sól fizjologiczną, tantum rose, cos do kapania malucha, puder, linomag, 2 przescieradełka, podkłady 60x80, octenisept, szczepionka, nakładki na sutki i finito :) reszta jest

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nic nie mam :P
    Znaczy smoczki mam jakieś bo u nas położna na każdej wizycie daje pudełko z wyprawką.
    To jakiś śliniak, butelka, smoczek, podkłady itp tam są.
    Z ubranek mam 3 pary skarpetek i 4 pary spodenek :p ale dopiero na 62-68.
    Termometr zwykły mam, dokupię na podczerwień w markecie. A inne pierdółki to gdzieś przy okazji zakupów, ale nie wcześniej niż w kwietniu.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll wrote:
    Cześć :)

Kierzynka, powodzenia!

My dzisiaj mamy połówkowe wieczorem trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyśmy wreszcie poznali płeć ;)
    trzymam kciuki za poznanie płci bo to jednak ciekawość zżera ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale fajnie się czyta o tych waszych.zakupach ja czekam na poznanie płci aby zdjąć kartony.ze strychu z dzieciowymi rzeczami i poprzegladacm czego brakuje

Ja nati kupiłam butelki TT A BYŁA NA mm od początku i z tuch butelek nie wypiła za nic dopiero że zwykłych.chyba baby ono piła jej noepodpasowaly te okrągłe smoczki z TT chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:30

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll trzymam kciukasy za wizute

16udskjogri4r6n4.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka lipcówki !
    Ja odpoczywam po obiedzie, ale nie za długo, bo zaraz do marketu jedziemy uzupełnić lodówkę.
    Powodzenia dla wizytujących, czekam na relację.

Co do zakupów to u mnie na pewno będzie to maj/czerwiec. Gacie poporodowe, podkłady, pieluchy, smoczki zostawiam na końcówkę ciąży, bo znając siebie na pewno nie urodzę przed czasem. Co do wózka i łóżeczka to tez dla mnie odległe plany. Termometr do wody nigdy nie miałam, zawsze służył mi łokieć ;-) A przy temacie kąpieli nie polecam też tych gabczasnych wkładów do wanienki. Ciężko je wycisnąć/ osuszyć a potem robi się w nich siedlisko bakterii :-/

Kierzynka fajnie czytać te Twoje posty takie pozytywne.... ;-) Powodzenia ! Mam nadzieję, że jeszcze przed lipcem zaskoczysz nas II ;-)

kierzynka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ARYLL ja też trzymam kciuki za twoją wizytacyjkę ;)

Ja już po WIZYCIE ufff hihihhi i wszystko wporządeczku. Lekarka zadowolona z wyników:) Cytologia prawidłowa, dodatkowo moja gin zrobiła mi usg nerek i nie mam zastoju i dla wszystkich dziewczyn które maja kłucia w nerkach i podbrzuszu po prawej stronie moja lekarka powiedziała że rozsądnie robiłam że duuużo piłam i biegałam ciągle siusiu do tego jak miałam takie dolegliwości- kłucia to pomogła no spa ;) ewentualnie z leków jakichkolwiek przeciwbólowych w ciąży gdyby były jakieś doleliwości to poradziła brać paracetamol;) także szczęśliwie badanko nic złego nie wykazało i nerki ok ;) A tak poza tym gin zaleciła brać magnez i przepisała żelazo które brałam do tej pory bo poprawiło moje wyniki w końcuuuu :) jeszcze tylko może w tym lub przyszłym tygodniu uda się mnie i mężowi z nią spotkać w szpitalu w którym ona pracuje i gdzie ja chcę rodzić by sobie go zobaczyć ;) aaaaaaa noi dała skierowanie na to okropne badanie glukozy które powiedziała że mogę zrobić za tydzień nie prędzej ale na samą myśl i na to co czytałam o tym aż się odechciewa ale dla Kamilka wszystko mamusia zrobi <3 następną wizytację mam 30 marca :)

Biedroneczka83, anetaa1607, rex, katepr, wikaa, ewela86, believe lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka no i super że wizyta udana, co do nerek ja też nie mam zastoju ale niestety mam piasek też mam zalecenie dużo picia. Ja jeszcze glukozy też nie robiłam. a Pani doktor sprawdzała szyjkę tu wszystko też ok?

1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka zostaje Julką :) a teraz reszta:

No więc tak: pępowina jest dwunaczyniowa, za dwa tygodnie muszę jechać jeszcze raz ponieważ lekarz miał problem z oceną serduszka,bardzo słabo widoczne aczkolwiek czynność jest. No i Julka waży 540g a zmniej przyjemnych spraw to zarobiliśmy z mężem po mandacie no mówi się trudno zasłużyliśmy...

po podróży zaliczyliśmy mały shoping dla Niuni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:42

1kasiulka1, wikaa, rex, ewela86 lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka dobrze że Julka zostaje Julką:) Lekarz mówił coś więcej o pępowinie i serduszku? Mam nadzieje że to nic groźnego. A co do mandatu,no cóż zdarza się:)

Ivettka lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pępowinie nic, no że tak się zdarza ale nie musi to oznaczać nic złego, aczkolwiek słabo było uwidocznione serduszko i dlatego jedziemy jeszcze raz 23.03 na ocenę serduszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mnie wywaliło z fb :( Cati napisałam Ci wiadomość na fb :)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy w odwiedzinach u kuzynki... dostaliśmy 6 wielkich workow ubranek...!! jestem w szoku! jutro porobie zdjecia-pokaże Wam co i jak. Ale myślę że do 2 r.z jesteśmy zaopatrzone. ubranka świetne-czesc mało używana:-) Dziadkowie kupuja wózek,prababcia łóżeczko i akcesoria,moja chrzestna wyprawke z GB a myy?? nam zostaje chyba remont pokoju:-)

anetaa1607, 1kasiulka1, wikaa, believe, ewela86, bommbelek89 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zania zazdroszcze, ja żadnych ciuszków ani rzeczy nie dostanę niestety a zawsze byloby to mniej wydatków, no ale co zrobić :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt-jest to wieelka pomoc dla naszych portfeli:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta - no to będziemy widzę obie napojone za wszystkie czasy jak tak będziemy dużo piły ale zdrówko najważniejsze :) a co do szyjki to długa i zamknięta.

ivetka - też się ciesze że i twoja wizyta udana i dobrze że niedługo lekarz dokładniej będzie mógł zbadać serduszko Julci na pewno też będzie oki, a mandatem się nie przejmuj

zania - aleeeeeeee masz się fajnieeeeee to czekam jutro na fotoski giftów.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, Kasiulka fajnie, że wizyty ok.
    Kasiulka to dobrze, że wyniki się poprawiły.
    Ivettka trzymam kciuki żeby na kolejnym usg serduszko ładnie pracowało. No i pochwal się za co ten mandat ? ;-)
    Zania będziesz miała teraz frajdę w przeglądaniu ubranek :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati- wyslalam Ci zaproszenie do znajomych bo mnie fb wywalił. Mis- Mariola Jola

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Kasiulka, Ivetka gratuluje udanych wizyt :)
    Ivetka mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie okaze sie ze z serduszkiem wszystko jest dobrze.
    Zania super, milo dostac taki 'prezent' ;) Czekamy na fotki w takim razie, uwielbiam ogladac takie malutkie ciuszki :D
    Ja uciekam spac, bo pozno sie zrobilo a prawie caly dzien sprzatalam i juz zmeczona jestem jak nie wiem... Zycze Wam spokojnej nocy :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się od rana z mgłą :)
    Ivetka mam nazieję że wszystko będzie dobrze z Twoim dzieciątkiem i zobaczycie na następnej wizycie serducho dokładnie :)
    Zania fajnie że dostaliście ciuszki bo to naprawdę wielka ulga finansowa a to ważne przy maluszku bo ciągle są jakieś wydatki
    Czy Wy też puchniecie na tą ciepłą pogodę, bo mi ręce zaczynają i ogólnie cała jakaś napuchnięta się czuję jak się cieplej zrobiło

3i49p07wevcalt60.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ