Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do butelek juz mam jedną tomme tipi i na tych chciałam sie skupic
ale dostałam tez jedną aventu u gina wiec butelki już mam, smoczek kupiłam i jeden aventu dostałam tez u gina w paczce
mam juz 3 paczki pieluch jedynek
musze kupić jeszcz:gaziki jałowe, dużą gaze dla siebie, sól fizjologiczną, tantum rose, cos do kapania malucha, puder, linomag, 2 przescieradełka, podkłady 60x80, octenisept, szczepionka, nakładki na sutki i finitoreszta jest
-
Ja dalej nic nie mam
Znaczy smoczki mam jakieś bo u nas położna na każdej wizycie daje pudełko z wyprawką.
To jakiś śliniak, butelka, smoczek, podkłady itp tam są.
Z ubranek mam 3 pary skarpetek i 4 pary spodenek :p ale dopiero na 62-68.
Termometr zwykły mam, dokupię na podczerwień w markecie. A inne pierdółki to gdzieś przy okazji zakupów, ale nie wcześniej niż w kwietniu. -
Jejku ale fajnie się czyta o tych waszych.zakupach ja czekam na poznanie płci aby zdjąć kartony.ze strychu z dzieciowymi rzeczami i poprzegladacm czego brakuje
Ja nati kupiłam butelki TT A BYŁA NA mm od początku i z tuch butelek nie wypiła za nic dopiero że zwykłych.chyba baby ono piła jej noepodpasowaly te okrągłe smoczki z TT chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:30
-
Hejka lipcówki !
Ja odpoczywam po obiedzie, ale nie za długo, bo zaraz do marketu jedziemy uzupełnić lodówkę.
Powodzenia dla wizytujących, czekam na relację.
Co do zakupów to u mnie na pewno będzie to maj/czerwiec. Gacie poporodowe, podkłady, pieluchy, smoczki zostawiam na końcówkę ciąży, bo znając siebie na pewno nie urodzę przed czasem. Co do wózka i łóżeczka to tez dla mnie odległe plany. Termometr do wody nigdy nie miałam, zawsze służył mi łokiećA przy temacie kąpieli nie polecam też tych gabczasnych wkładów do wanienki. Ciężko je wycisnąć/ osuszyć a potem robi się w nich siedlisko bakterii
Kierzynka fajnie czytać te Twoje posty takie pozytywne....Powodzenia ! Mam nadzieję, że jeszcze przed lipcem zaskoczysz nas II
kierzynka lubi tę wiadomość
-
ARYLL ja też trzymam kciuki za twoją wizytacyjkę
Ja już po WIZYCIE ufff hihihhi i wszystko wporządeczku. Lekarka zadowolona z wyników:) Cytologia prawidłowa, dodatkowo moja gin zrobiła mi usg nerek i nie mam zastoju i dla wszystkich dziewczyn które maja kłucia w nerkach i podbrzuszu po prawej stronie moja lekarka powiedziała że rozsądnie robiłam że duuużo piłam i biegałam ciągle siusiu do tego jak miałam takie dolegliwości- kłucia to pomogła no spaewentualnie z leków jakichkolwiek przeciwbólowych w ciąży gdyby były jakieś doleliwości to poradziła brać paracetamol;) także szczęśliwie badanko nic złego nie wykazało i nerki ok
A tak poza tym gin zaleciła brać magnez i przepisała żelazo które brałam do tej pory bo poprawiło moje wyniki w końcuuuu
jeszcze tylko może w tym lub przyszłym tygodniu uda się mnie i mężowi z nią spotkać w szpitalu w którym ona pracuje i gdzie ja chcę rodzić by sobie go zobaczyć
aaaaaaa noi dała skierowanie na to okropne badanie glukozy które powiedziała że mogę zrobić za tydzień nie prędzej ale na samą myśl i na to co czytałam o tym aż się odechciewa ale dla Kamilka wszystko mamusia zrobi
następną wizytację mam 30 marca
Biedroneczka83, anetaa1607, rex, katepr, wikaa, ewela86, believe lubią tę wiadomość
-
Kasiulka no i super że wizyta udana, co do nerek ja też nie mam zastoju ale niestety mam piasek też mam zalecenie dużo picia. Ja jeszcze glukozy też nie robiłam. a Pani doktor sprawdzała szyjkę tu wszystko też ok?
1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulka zostaje Julką
a teraz reszta:
No więc tak: pępowina jest dwunaczyniowa, za dwa tygodnie muszę jechać jeszcze raz ponieważ lekarz miał problem z oceną serduszka,bardzo słabo widoczne aczkolwiek czynność jest. No i Julka waży 540g a zmniej przyjemnych spraw to zarobiliśmy z mężem po mandacie no mówi się trudno zasłużyliśmy...
po podróży zaliczyliśmy mały shoping dla Niuni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:42
1kasiulka1, wikaa, rex, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My dziś byliśmy w odwiedzinach u kuzynki... dostaliśmy 6 wielkich workow ubranek...!! jestem w szoku! jutro porobie zdjecia-pokaże Wam co i jak. Ale myślę że do 2 r.z jesteśmy zaopatrzone. ubranka świetne-czesc mało używana:-) Dziadkowie kupuja wózek,prababcia łóżeczko i akcesoria,moja chrzestna wyprawke z GB a myy?? nam zostaje chyba remont pokoju:-)
anetaa1607, 1kasiulka1, wikaa, believe, ewela86, bommbelek89 lubią tę wiadomość
-
aneta - no to będziemy widzę obie napojone za wszystkie czasy jak tak będziemy dużo piły ale zdrówko najważniejsze
a co do szyjki to długa i zamknięta.
ivetka - też się ciesze że i twoja wizyta udana i dobrze że niedługo lekarz dokładniej będzie mógł zbadać serduszko Julci na pewno też będzie oki, a mandatem się nie przejmuj
zania - aleeeeeeee masz się fajnieeeeee to czekam jutro na fotoski giftów.
-
Ivettka, Kasiulka fajnie, że wizyty ok.
Kasiulka to dobrze, że wyniki się poprawiły.
Ivettka trzymam kciuki żeby na kolejnym usg serduszko ładnie pracowało. No i pochwal się za co ten mandat ?
Zania będziesz miała teraz frajdę w przeglądaniu ubranek -
Witajcie dziewczyny,
Kasiulka, Ivetka gratuluje udanych wizyt
Ivetka mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie okaze sie ze z serduszkiem wszystko jest dobrze.
Zania super, milo dostac taki 'prezent'Czekamy na fotki w takim razie, uwielbiam ogladac takie malutkie ciuszki
Ja uciekam spac, bo pozno sie zrobilo a prawie caly dzien sprzatalam i juz zmeczona jestem jak nie wiem... Zycze Wam spokojnej nocy -
Witam się od rana z mgłą
Ivetka mam nazieję że wszystko będzie dobrze z Twoim dzieciątkiem i zobaczycie na następnej wizycie serducho dokładnie
Zania fajnie że dostaliście ciuszki bo to naprawdę wielka ulga finansowa a to ważne przy maluszku bo ciągle są jakieś wydatki
Czy Wy też puchniecie na tą ciepłą pogodę, bo mi ręce zaczynają i ogólnie cała jakaś napuchnięta się czuję jak się cieplej zrobiło