Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie z rana
Dawno mnie tu nie bylo, i nikt nie tesknil... :p
Wlasnie sie inhaluje, alez mam juz dosc tego kataru i bolu zatok...
Cieplutko sie robi, coraz czesciej wylaniam sie z domu, ale... kurczw kluje mnie w tym boku z prawej i koniec. Przejde kawalek i sie zaczyna. Nie wiem czy ja za szybko wszystko chce robic, czy troche wczoraj od dzwigania, wtargalam wczoraj bratanice 10 kg na 2 pietro... niby nie ciezka, nie odczuwam jej kompletnie ale chyba musze niestety uwazac. A to taka przylepa, ciagle by na raczki chciala i mowi do mnie "mama"
Verona mnie puchna strasznie stopy i w sumie ciagle mnie bola, czy to rano czy wieczorem ciagle to samo... i pierscionki kiedys za duze juz sa na styk.
Cos ostatnio zaczelo mi przybywac na wadze dosc szybko a ja sie jakos panicznie boje zeby nie przytyc... z synem przytylam 16 kg i w sumie nigdy sie ich do konca nie pozbylam. Tak bardzo bym chciala tak 6 gora 10 przytyc...
Milego i slonecznego dnia wam zycze -
nick nieaktualny
-
Ooo Czarna Owca, przypomniałaś mi, że dawno się nie ważyłam
zaraz na wagę skoczę
Ale mi to o dziwo od początku waga w górę szła. Tylko nie wiem w czym. We włosach chyba i ciut w cyckach.
A brzucha jeszcze nie mam. Czyli jak urośnie to z 15 pewnie na plusie będzie -
nick nieaktualny
-
śliczne te ciuszki zania
najfajniejsze są właśnie takie neutralne kolory a nie full różu czy niebieskiego
jak ostatnio kupiłam ciuszki dla bratanicy to były własnie w takich fajnych kolorach, w paski, plamki itp
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykierzynka wrote:śliczne te ciuszki zania
najfajniejsze są właśnie takie neutralne kolory a nie full różu czy niebieskiego
jak ostatnio kupiłam ciuszki dla bratanicy to były własnie w takich fajnych kolorach, w paski, plamki itp
ja też uwielbiam neutralne, białe, paseczki, kropeczkikierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co? Nóż w kieszeni mi się otwiera jak słyszę, że ktoś się boi przytyć w ciąży albo licytują się która mniej przytyła.. Ja sama do szczupłych nie należę i szczerze mam to gdzieś czy przytyję 10 czy 30kg, bo zdrowie dziecka jest najważniejsze.. A z wagą będę się martwić jak skończę karmić piersią...
Daisy, jenny88, kierzynka, gigsa, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Czesc!
O jaki mily poranek, wpadam zajrzec co slychac a tu juz zmartwienia
Sylwia zgadzam sie z Toba!
Czarna Owca ile wazysz i jaki masz wzrost? Jakie masz bmi? Dziwi mnie Twoje podejscie, masz juz jedno dziecko, przytylas 16kg w pierwszej ciazy,co to jest..ja mialam 20na plusie, laski maja po 30+ i co lepsze gubia to niekiedy i bez wiekszych problemow. Nie mozesz przytyc 6kg bo kurde dziecko niech wazy 4kg,wody, lozysko, masa Twoja..no nie da rady. 10 to chyba jakbys miala nadwage to byloby jakies tam rozwiazanie.
Musisz byc gotowa na poswieceniepomysl o obwislych cyckach po dlugim kp, o rozstepach.
Nie pozostaje nic innego jak ruszyc dupe po porodzie i wziac sie za cwiczenia, no i nie żreć teraz w okresie ciazy. Waga sie sama nie nabija. No i wiecej ruchuMoj maz uwielbia moje ksztalty w ciazy takze w ogole sie nie przejmuje dodatkowymi kilogramami. Dbam o siebie, o skore, czuje sie rewelacyjnie ogladajac sie nago w lustrze, waga to dla mnie zaden problem
Ciaza = poswiecenie!Sylwia87, Biedroneczka83, livia30, Nona, jenny88, kierzynka, gigsa, As-ia, believe lubią tę wiadomość
-
oj z tym tyciem to ja nie do końca się zgadzam. Okej, można i 30 przytyć, ale to się z niczego nie bierze... jak ktoś się obżera byle czym to sam sobie te kilogramy zbiera...
Jak ktoś je zdrowo i rozsądnie, to 30 nie przytyje, no bo skąd? nikt mi nie powie że 27 kilo to woda......
a jak ktoś mówi- a chuj tam, ciąża, to mogę żreć o 23 paczkę chipsów, zapić kolą, i zadowolony bo MAM ZACHCIANKĘ w ciaży, to głupi jest i tyle.
Jak ktoś mądrze je, to po ciąży zgubi za sekundę.Nona, rex lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Ja w pierwszej ciązy przytyłam 30kg, 6 miesięcy po porodzie byłam chudsza niż przed ciąża
Nie obżerałam się - miałam bardzo wysokie ciśnienie, zakażenie ciązowe i zatrzymywałam wode w organiźmie. Wyglądałam jak wieloryb... Córa 3800 kg, łożysko, wielkie bimbały... Reszta woda. Po porodzie dziennie ok 2kg mi spadało. Różnie może być, nie ma co się zapierać, ze przytyję 10kg i koniec bo czasem to nie zalezy od nas
Teraz przytyłam od poczatku 7kg ale fakt, mało się ruszam ze względu na zalecania od ginki, w piatek miałam zabieg chirurgiczny w szpitalu wiec dopiero dziś powoli na nogi staję... Nie przewidzi się pewnych rzeczy. Ja jestem szczęśliwa, że synuś dobrze się rozwija i czy przytyję teraz 10kg czy 15kg to nie ma znaczenia - wiem, że zrzucęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:53
Sylwia87, Nona, ewela86, jenny88, 1kasiulka1, gigsa, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Mia ale my tu rozmawiamy o panicznym leku przed tyciem. Ja w pierwszej ciazy startowalam z mega niedowaga, to jasne ze przytylam wiecej, to normalne. Teraz waze tyle co wtedy na porodowce
od poczatku ciazy przytylam 4kg wiec jak na 6msc to uwazam to za dobry wynik choc wiem, ze teraz dopiero sie zacznie tycie.
Ale dla mnie np. licytacje kto przytyl mniej tez sa glupkowate
A ogolnie to chipsow i coli nie powinno sie spozywac,nawet poza ciazaja jestem przeciwniczka
Sylwia87, Nona, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Pewnie że licytacje kto mniej przytył są głupie
Ale pocieszanie- oj tam przytyjesz 30 i zrzucisz są też głupie.
Ciąża - okej poświęcenie- trzeba będzie się postarać zeby ciało wyglądało podobnie jak przed ciążą.. czasem to nie możliwe bo rozstępy itd. To zależy jak ktoś się odżywiał przed ciążą, i jakie ma nawyki żywieniowe, jak się obżera byle czym to nie ma bata, nic z tego dobrego nie będzie
A takie mężowskie- kochanego ciałka nigdy za wiele jak dziecko już dawno na świecie też na dłuższą metę nie jest za dobre))
Niby kochanego nie za wiele, ale za fajną dupą się obejrzy na spacerzeNie mówię chuderlakiem wieszakiem
ale zgrabną laseczką
Choćbyście się zarzekały- tak właśnie jest)) tak mnie kocha ahh jak on mnie kocha, tak go pociągam, ale faceci to wzrokowcy, i na dłuższą metę sadełko nie jest sexi !
)))
Nona, wikaa lubią tę wiadomość
-
Ale Mia no..dobijasz sie do mnie
ja wg mnie zle nie wygladam i nie mialam na mysli przekazu 'Eee tam przytyj 30kg'. Byla mowa o 6kg czy 10kg
. Jasne ja tam jestem za tym zeby dbac o siebie caly czas. Ja za to np. nie przezylabym rozstepow
W ogole wszystko zle napisalam wychodzi na to.
Ps. Ja jestem zgrabna laseczka tylko z brzuszkiem!Mia S, As-ia lubią tę wiadomość
-
hhihiihih, nie właśnie o to chodzi że wogole nie o Ciebie
zajebiście wyglądasz i rozumna jesteś
)
Tak ogólnie sobie mówięwiesz- dużo mam czasu, a offtopy to moja specjalność
Mówię, że trzeba patrzeć co się robi i trochę jednak uważać. Środowisko folguje mamom w ciąży mówiąc- ojjjj.. MUSISZ JESC ZA DWÓCH !
CHuj tam że to drugie z was waży pół kilo :DDDD
Daisy, Nona, hibiskus, kahaśka lubią tę wiadomość