X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    I miłego dnia życzę :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)

Dawno mnie tu nie bylo, i nikt nie tesknil... :p
    Wlasnie sie inhaluje, alez mam juz dosc tego kataru i bolu zatok...
    Cieplutko sie robi, coraz czesciej wylaniam sie z domu, ale... kurczw kluje mnie w tym boku z prawej i koniec. Przejde kawalek i sie zaczyna. Nie wiem czy ja za szybko wszystko chce robic, czy troche wczoraj od dzwigania, wtargalam wczoraj bratanice 10 kg na 2 pietro... niby nie ciezka, nie odczuwam jej kompletnie ale chyba musze niestety uwazac. A to taka przylepa, ciagle by na raczki chciala i mowi do mnie "mama" ;)

Verona mnie puchna strasznie stopy i w sumie ciagle mnie bola, czy to rano czy wieczorem ciagle to samo... i pierscionki kiedys za duze juz sa na styk.

Cos ostatnio zaczelo mi przybywac na wadze dosc szybko a ja sie jakos panicznie boje zeby nie przytyc... z synem przytylam 16 kg i w sumie nigdy sie ich do konca nie pozbylam. Tak bardzo bym chciala tak 6 gora 10 przytyc...

Milego i slonecznego dnia wam zycze :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca uważaj z dźwiganiem, 10kg to za dużo
    https://parenting.pl/portal/dzwiganie-w-ciazy

• rex Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Czarna Owca, przypomniałaś mi, że dawno się nie ważyłam :P zaraz na wagę skoczę ;)
    Ale mi to o dziwo od początku waga w górę szła. Tylko nie wiem w czym. We włosach chyba i ciut w cyckach.
    A brzucha jeszcze nie mam. Czyli jak urośnie to z 15 pewnie na plusie będzie :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca jak to nikt nie tesknil? Jaaa... codziennie zagladam czy nie pojawila sie jakas nowa anegdotka od Twojego starszego synka :P

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam kilka sztuk tak jak obiecałam :)

cjnxf2uaf6d3_t.jpg

1wmn4wuyhmzn_t.jpg

dx520g2nbd61_t.jpg

f6765tjwh266_t.jpg

36j3iglgn0k0_t.jpg

gi1dneka7iny_t.jpg

rex, Nona, kierzynka, Daisy, anetaa1607, ewela86, katepr, 1kasiulka1, jenny88, believe lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam to w biało-czerwone paski z napisem PERFECT :-) śliczne Zania :-)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te ciuszki zania ;) najfajniejsze są właśnie takie neutralne kolory a nie full różu czy niebieskiego ;) jak ostatnio kupiłam ciuszki dla bratanicy to były własnie w takich fajnych kolorach, w paski, plamki itp ;)

Nona lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    śliczne te ciuszki zania ;) najfajniejsze są właśnie takie neutralne kolory a nie full różu czy niebieskiego ;) jak ostatnio kupiłam ciuszki dla bratanicy to były własnie w takich fajnych kolorach, w paski, plamki itp ;)

ja też uwielbiam neutralne, białe, paseczki, kropeczki :-)

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Nóż w kieszeni mi się otwiera jak słyszę, że ktoś się boi przytyć w ciąży albo licytują się która mniej przytyła.. Ja sama do szczupłych nie należę i szczerze mam to gdzieś czy przytyję 10 czy 30kg, bo zdrowie dziecka jest najważniejsze.. A z wagą będę się martwić jak skończę karmić piersią...

Daisy, jenny88, kierzynka, gigsa, dora8201 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały jeszcze piękniejsze u mojej mamy, przy okazji kolejnej wizyty zabiore :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kocham granatowe i żółte ubranka :) witam sie zaganiana i tu :)
    Owca sól w woreczku materiałowym mi pomagała na zatoki taka zagrzana

Czarna owca lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!

O jaki mily poranek, wpadam zajrzec co slychac a tu juz zmartwienia ;)

Sylwia zgadzam sie z Toba!

Czarna Owca ile wazysz i jaki masz wzrost? Jakie masz bmi? Dziwi mnie Twoje podejscie, masz juz jedno dziecko, przytylas 16kg w pierwszej ciazy,co to jest..ja mialam 20na plusie, laski maja po 30+ i co lepsze gubia to niekiedy i bez wiekszych problemow. Nie mozesz przytyc 6kg bo kurde dziecko niech wazy 4kg,wody, lozysko, masa Twoja..no nie da rady. 10 to chyba jakbys miala nadwage to byloby jakies tam rozwiazanie.

Musisz byc gotowa na poswiecenie ;) pomysl o obwislych cyckach po dlugim kp, o rozstepach.

Nie pozostaje nic innego jak ruszyc dupe po porodzie i wziac sie za cwiczenia, no i nie żreć teraz w okresie ciazy. Waga sie sama nie nabija. No i wiecej ruchu ;) Moj maz uwielbia moje ksztalty w ciazy takze w ogole sie nie przejmuje dodatkowymi kilogramami. Dbam o siebie, o skore, czuje sie rewelacyjnie ogladajac sie nago w lustrze, waga to dla mnie zaden problem ;)

Ciaza = poswiecenie!

Sylwia87, Biedroneczka83, livia30, Nona, jenny88, kierzynka, gigsa, As-ia, believe lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:18

ewela86, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj z tym tyciem to ja nie do końca się zgadzam. Okej, można i 30 przytyć, ale to się z niczego nie bierze... jak ktoś się obżera byle czym to sam sobie te kilogramy zbiera...
    Jak ktoś je zdrowo i rozsądnie, to 30 nie przytyje, no bo skąd? nikt mi nie powie że 27 kilo to woda......
    a jak ktoś mówi- a chuj tam, ciąża, to mogę żreć o 23 paczkę chipsów, zapić kolą, i zadowolony bo MAM ZACHCIANKĘ w ciaży, to głupi jest i tyle.

Jak ktoś mądrze je, to po ciąży zgubi za sekundę.

Nona, rex lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy przytyłam 30kg, 6 miesięcy po porodzie byłam chudsza niż przed ciąża ;-) Nie obżerałam się - miałam bardzo wysokie ciśnienie, zakażenie ciązowe i zatrzymywałam wode w organiźmie. Wyglądałam jak wieloryb... Córa 3800 kg, łożysko, wielkie bimbały... Reszta woda. Po porodzie dziennie ok 2kg mi spadało. Różnie może być, nie ma co się zapierać, ze przytyję 10kg i koniec bo czasem to nie zalezy od nas ;-)

Teraz przytyłam od poczatku 7kg ale fakt, mało się ruszam ze względu na zalecania od ginki, w piatek miałam zabieg chirurgiczny w szpitalu wiec dopiero dziś powoli na nogi staję... Nie przewidzi się pewnych rzeczy. Ja jestem szczęśliwa, że synuś dobrze się rozwija i czy przytyję teraz 10kg czy 15kg to nie ma znaczenia - wiem, że zrzucę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:53

Sylwia87, Nona, ewela86, jenny88, 1kasiulka1, gigsa, dora8201 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ale my tu rozmawiamy o panicznym leku przed tyciem. Ja w pierwszej ciazy startowalam z mega niedowaga, to jasne ze przytylam wiecej, to normalne. Teraz waze tyle co wtedy na porodowce :D od poczatku ciazy przytylam 4kg wiec jak na 6msc to uwazam to za dobry wynik choc wiem, ze teraz dopiero sie zacznie tycie.

Ale dla mnie np. licytacje kto przytyl mniej tez sa glupkowate ;)

A ogolnie to chipsow i coli nie powinno sie spozywac,nawet poza ciaza ;) ja jestem przeciwniczka :D

Sylwia87, Nona, jenny88 lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że licytacje kto mniej przytył są głupie ;) Ale pocieszanie- oj tam przytyjesz 30 i zrzucisz są też głupie.
    Ciąża - okej poświęcenie- trzeba będzie się postarać zeby ciało wyglądało podobnie jak przed ciążą.. czasem to nie możliwe bo rozstępy itd. To zależy jak ktoś się odżywiał przed ciążą, i jakie ma nawyki żywieniowe, jak się obżera byle czym to nie ma bata, nic z tego dobrego nie będzie ;)

A takie mężowskie- kochanego ciałka nigdy za wiele jak dziecko już dawno na świecie też na dłuższą metę nie jest za dobre ;)))
    Niby kochanego nie za wiele, ale za fajną dupą się obejrzy na spacerze ;):):) Nie mówię chuderlakiem wieszakiem ;) ale zgrabną laseczką ;)

Choćbyście się zarzekały- tak właśnie jest ;))) tak mnie kocha ahh jak on mnie kocha, tak go pociągam, ale faceci to wzrokowcy, i na dłuższą metę sadełko nie jest sexi ! :))))

Nona, wikaa lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Mia no..dobijasz sie do mnie :D ja wg mnie zle nie wygladam i nie mialam na mysli przekazu 'Eee tam przytyj 30kg'. Byla mowa o 6kg czy 10kg ;). Jasne ja tam jestem za tym zeby dbac o siebie caly czas. Ja za to np. nie przezylabym rozstepow :D

W ogole wszystko zle napisalam wychodzi na to.

Ps. Ja jestem zgrabna laseczka tylko z brzuszkiem! :D

Mia S, As-ia lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhihiihih, nie właśnie o to chodzi że wogole nie o Ciebie ;D zajebiście wyglądasz i rozumna jesteś ;))
    Tak ogólnie sobie mówię ;) wiesz- dużo mam czasu, a offtopy to moja specjalność :D

Mówię, że trzeba patrzeć co się robi i trochę jednak uważać. Środowisko folguje mamom w ciąży mówiąc- ojjjj.. MUSISZ JESC ZA DWÓCH !

CHuj tam że to drugie z was waży pół kilo :DDDD

Daisy, Nona, hibiskus, kahaśka lubią tę wiadomość

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ