X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania super ze wyniki ok, daj znać jak wizyta

• amarranta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka świetne te zdjęcia 3d :) aż się chyba sama skuszę, choć na początku nie chciałam ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate, amarranta dzięki, 3D to naprawdę fajna sprawa. Miłego i miejmy nadzieje jak najdłużej słonecznego dnia wszystkim życzę z rana :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) tak takie zdjęcia to super pamiątka,ale że tyle kosztuje ta usługa to nie planowaliśmy robic 3D czy 4D, sam gin zrobił nam prezent na wizycie i zrobił nam 4D live:) Nelusia później go uściska za to hehe:)
    Witamy się dziś w 28tc czyli 7msc:) jako jedna z ostatnich chyba, jak zwykle heh:) czuję,że od 5 msc czas leci mega szybko.Jutro maj i tylko 2 msc do lipca:) mimo,ze mam na 30 lipca, to sam lipiec już będzie dodawał emocji od początku:)
    Ja dziś aktywnie, maraton po sklepach, wstąpię do pepco, zobaczę tę kieckę co Livia kupiła:) później zakupy na majowe grillowanie, wieczorem auchan później pakowanie a jutro rano wyjazd:) miłego dnia Kochane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 08:39

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:10

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka śliczne zdjęcia.
    Mój szkrab nie dał się obejrzeć w 3d. Wcisnal nosek w łożysko i nie było płynu owodniowego w tym miejscu. U mnie też to był gest mego gina.
    A wczoraj Maz zabrał mnie na randkę do kina. Fajnie sobie przypomnieć jak to było przed ślubem

1kasiulka1, Konwalia lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - no to intensywny dzień ci się szykuje ;) fajnie ;) ja tez mam w planach wypad na miasto ;) może też uda się coś upolować ;)

Pay - dzieki ;) i brawka dla twojego męża za randkę, chyba każda z nas lubi jak nasze drugie połóweczki starają się o związek i o nas mimo upływającego ciągle za szybko czasu ;)

bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie:)

Ciśnienie: 117/76
    Waga: +4,5kg na plusie

Nasza córeczka nadal "jest" córeczką :)
    Co prawda ułożenie już NIE poprzeczne a "skośne" hehe, tak właśnie opisał to pan doktor. Śmiał się,że to będzie na prawde wyjątkowe dziecko - bo już dawno nie widział żeby tak się układało. Ale widać postęp, więc chyba powolutku się przekręca w dól :) 3d nie zrobiliśy bo i tak nic nie było by widać, może przy kolejnej wizycie :)Tak dziwnie leży,że ciężko było cokolwiek zmierzyć, nawet płeć ciężko było dostrzec,ale...
    Dzidzia zdrowa, i spora waży już 1300g (podobno jak na 28 tydzień to dość dużo, pan doktor stwierdził,że wagowo to jest jakby tydzień starsza).

Łożysko na ścianie przedniej, bez cech odklejania. Wody płodowe w normie. Szyjka wysoko,zamknięta, 34mm.
    Oczywiście zapytałam o te spore ilości wydzieliny z pochwy - tak ma być :) Jeszcze go zmolestowałam żeby je zobaczył :) Więc zajrzał i przy okazji sam zmierzył PH - jest ok. Później USG to potwierdziło.
    Wyniki - książkowe. Bardzo zadowolony z mojej glukozy... a była przede mną Pani która miała bardzo złe wyniki i od razu wyszedł z nią do recepcji i dzwonił do szpitala żeby ją przyjeli na obserwację lub badania bo podobno wyniki okropne.

Oooo i zalecenia: mam dużo chodzić po schodach żeby "pomoc" dzidzi się odwrócić :) troche tak smiechem-żartem ale dreptać będę:)

No i co do imienia...byłam pewna Zosi, już od jakiegoś czasu moja Zosia stała się Gabrysią i tak już mam nadzieję pozostanie:)

Blue:), Konwalia, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :-)

Kate851 - taka ostatnia to do końca nie jesteś... ;-) w 28tyg witam sie i ja!!! Także piateczka!

U nas wyjątkowo ładna dziś pogoda i bardzo sie cieszę bo właśnie dziś zaczynamy nasz wypad na weekend majowy... Ależ sie cieszę, czekamy tylko na resztę ekipy i wyjeżdżamy na kilka dni zwiedzać i sie relaksować... :-) także pewnie nie będę mogła was nadrabiać na bierząco, ale będę sie starać. A póki co życzę Wam także udanego i pogodnego weekendu i co najważniejsze dobrego samopoczucia ;-)

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    a to nie moze zrobic jak jest poprzecznie ... przeciez bedzie widziec glowke itd u mnie przynajmiej widac bylo jak sie zaslania raczka :)

dopiero teraz się doczytałam...no nie mógł zrobić, bo mała była jakby "wtulona" bużka w strone mojego kręgoslupa, więc jedynie co bylo widać to plecki i pupe :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam się również po wizycie :)

Jestem trochę uspokojona, chociaż najlepiej nie jest... Krążek mam założony, nie było to aż tak straszne jak sobie to wyobrażałam (krążek jest duży myślałam, że będzie malutki :P i w dodatku kosztuje 175 zł, ale dla bezpieczeństwa naszego maluszka wolę go mieć...) Luteinę, Nospę, Aspargin i jeszcze Nystatynę muszę brać. Dwie godziny po założeniu krążka miałam KTG żeby sprawdzić czy nie wywołał skurczy (bo takie niestety mogą być skutki uboczne), ale na szczęście jest wszystko ok :) czuję się dobrze :) Lekarz nawet nie kazał mi leżeć, powiedział, że teraz z pessarem będzie już ok.
    Niestety Wojtuś nadal jest ułożony pośladkowo :( główkę ma u góry po prawej stronie.. no ale musimy mieć nadzieję, że zechce się jeszcze obrócić, bo cięcia jakoś boję się bardziej niż naturalnego porodu.

Kasiulka super zdjęcia Twojego Kamilka! :) ale już wyraźnie widać, kochany jest :)

Zania bardzo się cieszę, że wyniki masz ok i że wizyta się udała :) ja też mam takie ułożenie niekorzystne :( ale mam nadzieję, że to się zmieni, wcześniej maluch był główką w dół, a teraz chyba się odwrócił jak dużo leżałam :( może Twój lekarz ma rację, że trzeba dużo chodzić żeby się maleństwo odwróciło ;)

Mia udanego wyjazdu! :)

Ciepłego, słonecznego i udanego weekendu Wam życzę dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:29

1kasiulka1, Ivettka, amarranta, wikaa lubią tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt.

Pay to wczoraj razem randkowalysmy ;) Mnie mąż wczoraj zabrał do restauracji z okazji naszej 8 rocznicy zaręczyn. Milo tak się z domu wyrwać.

Dziewczyny czy jeżeli uznaje, że dzidzius urodzi się około 50 cm, kupiłam wyprawkę na 56 i 62, to czy radzicie żeby kupić też 68?

Pay lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania - baaardzo dobre wieści , aż miło się czyta ;) i fajnie że widać postępy w ułożeniu twojej córci teraz tylko jak zalecił dr dreptaj dla jej dobra i będzie ok na pewno w dalszym ciągu ;)

Blue - dzięki kochana za miłe słowa na foteczki mojego Kamilka ;) Baaardzo się cieszę że i twoja wizytacja udana ;)i że zakładanie krążka nie było takie straszne ;) Będę mocno kibicowała Wojtusiowi żeby się obrócił ;)

Blue:) lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 68 rozmiar to kupuje ciuszki ale raczej na chłodniejsze już dni,i raczej z ddługim rekawkiem:-)

Konwalia lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka urodzila 7marca chłopczyka 57cm 3350g. Od razu 56 rozmiar był na styk i po tygodniu zaczęła zakładać 62, a teraz już 68. Więc też się zaopatrze w większe rozmiarki.
    Ciekawa jestem jak duży będzie mój Skarbek.
    Konwalia - fajnie ze i ty miałaś randkę z Mężem.
    Blue - dobrego samopoczucia i obyście jeszcze przynajmniej 8 tygodni byli w "dwupaku".
    Zania - mój też ostatnio był skosnie, a kopie mnie z każdej strony więc ciężko stwierdzić jak leży. Oby główką w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 18:32

Blue:), 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

A do mnie dziś przyszła paczka z allegro pieluchy tetrowe i flanelowe oraz podkłady, czekam jeszcze na rożek, ale mnie dziwi jedna rzecz a mianowicie od wczoraj nie zmienił się status przesyłki, jest tylko że nadane o tej i o tej,którego dnia i gdzie, tak jakby ona stała w miejscu :/

• rex Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Zalatany dzień jakiś miałam.
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja 68 mam może z dwie rzeczy. A dziecka raczej dużego się spodziewam.
    Nawet jeśli 56/62 starczy na krótko, a wydaje mi się że 62 to spokojnie na 2 mce mi styknie, to kupię sobie w lipcu większe jak już wyprzedaże będą ;) ile noworodków widziałam to 68 chyba na żadnego dobry nie był..

Konwalia lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - tu Wrześniówka 2014 :-) pomożecie mi trochę? Robię badania do pracy magisterskiej i zbieram ankiety, znajdziecie dla mnie chwilkę? Jeśli tak, będę bardzo wdzięczna :-) tu link do mojej ankiety -> http://goo.gl/forms/sKeetfgQ6R Pozdrawiam - akuszerka89

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeeeeeeeeść ;)

Miałam wczoraj wizytę! ;) Moje dzieciątko waży 1430g, ruchliwe i zdrowe w 100%! Jajka już w mosznie są więc niespodzianki z nagłą zmianą w dziewczynkę już nie będzie ;) Wszystko ma na swoim miejscu. Położony pośladkowo - a był główkowo, jestem pewna bo kopał na górze ale jak widać obrócił się jeszcze! Mam leżeć z poduszką pod tyłkiem na prawym boku, może mu to ułatwi przekręcenie ;) Zania widzę, że nasze dzieci to się chyba zmówiły :D

Poza tym wszystko git - szyjka długa i zamknięta, nic się nie dzieje. Kolejna wizyta 22.05.2015.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:11

1kasiulka1, Konwalia, rex, Ivettka, Lena87, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak,Livia chyba się zgadaly:-) A moja prawie dwa tyg mlodsza i waży 150g mniej:-) hehe mam nadzieję że później się nie rozpedzi z tą wagą;-)

livia30 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ