Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry:) tak takie zdjęcia to super pamiątka,ale że tyle kosztuje ta usługa to nie planowaliśmy robic 3D czy 4D, sam gin zrobił nam prezent na wizycie i zrobił nam 4D live:) Nelusia później go uściska za to hehe:)
Witamy się dziś w 28tc czyli 7msc:) jako jedna z ostatnich chyba, jak zwykle heh:) czuję,że od 5 msc czas leci mega szybko.Jutro maj i tylko 2 msc do lipca:) mimo,ze mam na 30 lipca, to sam lipiec już będzie dodawał emocji od początku:)
Ja dziś aktywnie, maraton po sklepach, wstąpię do pepco, zobaczę tę kieckę co Livia kupiła:) później zakupy na majowe grillowanie, wieczorem auchan później pakowanie a jutro rano wyjazd:) miłego dnia Kochane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 08:39
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka śliczne zdjęcia.
Mój szkrab nie dał się obejrzeć w 3d. Wcisnal nosek w łożysko i nie było płynu owodniowego w tym miejscu. U mnie też to był gest mego gina.
A wczoraj Maz zabrał mnie na randkę do kina. Fajnie sobie przypomnieć jak to było przed ślubem1kasiulka1, Konwalia lubią tę wiadomość
-
kate - no to intensywny dzień ci się szykuje
fajnie
ja tez mam w planach wypad na miasto
może też uda się coś upolować
Pay - dziekii brawka dla twojego męża za randkę, chyba każda z nas lubi jak nasze drugie połóweczki starają się o związek i o nas mimo upływającego ciągle za szybko czasu
-
Witamy się po wizycie:)
Ciśnienie: 117/76
Waga: +4,5kg na plusie
Nasza córeczka nadal "jest" córeczką
Co prawda ułożenie już NIE poprzeczne a "skośne" hehe, tak właśnie opisał to pan doktor. Śmiał się,że to będzie na prawde wyjątkowe dziecko - bo już dawno nie widział żeby tak się układało. Ale widać postęp, więc chyba powolutku się przekręca w dól3d nie zrobiliśy bo i tak nic nie było by widać, może przy kolejnej wizycie :)Tak dziwnie leży,że ciężko było cokolwiek zmierzyć, nawet płeć ciężko było dostrzec,ale...
Dzidzia zdrowa, i spora waży już 1300g (podobno jak na 28 tydzień to dość dużo, pan doktor stwierdził,że wagowo to jest jakby tydzień starsza).
Łożysko na ścianie przedniej, bez cech odklejania. Wody płodowe w normie. Szyjka wysoko,zamknięta, 34mm.
Oczywiście zapytałam o te spore ilości wydzieliny z pochwy - tak ma byćJeszcze go zmolestowałam żeby je zobaczył
Więc zajrzał i przy okazji sam zmierzył PH - jest ok. Później USG to potwierdziło.
Wyniki - książkowe. Bardzo zadowolony z mojej glukozy... a była przede mną Pani która miała bardzo złe wyniki i od razu wyszedł z nią do recepcji i dzwonił do szpitala żeby ją przyjeli na obserwację lub badania bo podobno wyniki okropne.
Oooo i zalecenia: mam dużo chodzić po schodach żeby "pomoc" dzidzi się odwrócićtroche tak smiechem-żartem ale dreptać będę
No i co do imienia...byłam pewna Zosi, już od jakiegoś czasu moja Zosia stała się Gabrysią i tak już mam nadzieję pozostanie:)Blue:), Konwalia, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie
Kate851 - taka ostatnia to do końca nie jesteś...w 28tyg witam sie i ja!!! Także piateczka!
U nas wyjątkowo ładna dziś pogoda i bardzo sie cieszę bo właśnie dziś zaczynamy nasz wypad na weekend majowy... Ależ sie cieszę, czekamy tylko na resztę ekipy i wyjeżdżamy na kilka dni zwiedzać i sie relaksować...także pewnie nie będę mogła was nadrabiać na bierząco, ale będę sie starać. A póki co życzę Wam także udanego i pogodnego weekendu i co najważniejsze dobrego samopoczucia
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
mon!ta^ wrote:a to nie moze zrobic jak jest poprzecznie ... przeciez bedzie widziec glowke itd u mnie przynajmiej widac bylo jak sie zaslania raczka
dopiero teraz się doczytałam...no nie mógł zrobić, bo mała była jakby "wtulona" bużka w strone mojego kręgoslupa, więc jedynie co bylo widać to plecki i pupe -
Hej
witam się również po wizycie
Jestem trochę uspokojona, chociaż najlepiej nie jest... Krążek mam założony, nie było to aż tak straszne jak sobie to wyobrażałam (krążek jest duży myślałam, że będzie malutkii w dodatku kosztuje 175 zł, ale dla bezpieczeństwa naszego maluszka wolę go mieć...) Luteinę, Nospę, Aspargin i jeszcze Nystatynę muszę brać. Dwie godziny po założeniu krążka miałam KTG żeby sprawdzić czy nie wywołał skurczy (bo takie niestety mogą być skutki uboczne), ale na szczęście jest wszystko ok
czuję się dobrze
Lekarz nawet nie kazał mi leżeć, powiedział, że teraz z pessarem będzie już ok.
Niestety Wojtuś nadal jest ułożony pośladkowogłówkę ma u góry po prawej stronie.. no ale musimy mieć nadzieję, że zechce się jeszcze obrócić, bo cięcia jakoś boję się bardziej niż naturalnego porodu.
Kasiulka super zdjęcia Twojego Kamilka!ale już wyraźnie widać, kochany jest
Zania bardzo się cieszę, że wyniki masz ok i że wizyta się udałaja też mam takie ułożenie niekorzystne
ale mam nadzieję, że to się zmieni, wcześniej maluch był główką w dół, a teraz chyba się odwrócił jak dużo leżałam
może Twój lekarz ma rację, że trzeba dużo chodzić żeby się maleństwo odwróciło
Mia udanego wyjazdu!
Ciepłego, słonecznego i udanego weekendu Wam życzę dziewczyny :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:29
1kasiulka1, Ivettka, amarranta, wikaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt.
Pay to wczoraj razem randkowalysmyMnie mąż wczoraj zabrał do restauracji z okazji naszej 8 rocznicy zaręczyn. Milo tak się z domu wyrwać.
Dziewczyny czy jeżeli uznaje, że dzidzius urodzi się około 50 cm, kupiłam wyprawkę na 56 i 62, to czy radzicie żeby kupić też 68?Pay lubi tę wiadomość
-
zania - baaardzo dobre wieści , aż miło się czyta
i fajnie że widać postępy w ułożeniu twojej córci teraz tylko jak zalecił dr dreptaj dla jej dobra i będzie ok na pewno w dalszym ciągu
Blue - dzięki kochana za miłe słowa na foteczki mojego KamilkaBaaardzo się cieszę że i twoja wizytacja udana ;)i że zakładanie krążka nie było takie straszne
Będę mocno kibicowała Wojtusiowi żeby się obrócił
Blue:) lubi tę wiadomość
-
Moja przyjaciółka urodzila 7marca chłopczyka 57cm 3350g. Od razu 56 rozmiar był na styk i po tygodniu zaczęła zakładać 62, a teraz już 68. Więc też się zaopatrze w większe rozmiarki.
Ciekawa jestem jak duży będzie mój Skarbek.
Konwalia - fajnie ze i ty miałaś randkę z Mężem.
Blue - dobrego samopoczucia i obyście jeszcze przynajmniej 8 tygodni byli w "dwupaku".
Zania - mój też ostatnio był skosnie, a kopie mnie z każdej strony więc ciężko stwierdzić jak leży. Oby główką w dół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 18:32
Blue:), 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
A do mnie dziś przyszła paczka z allegro pieluchy tetrowe i flanelowe oraz podkłady, czekam jeszcze na rożek, ale mnie dziwi jedna rzecz a mianowicie od wczoraj nie zmienił się status przesyłki, jest tylko że nadane o tej i o tej,którego dnia i gdzie, tak jakby ona stała w miejscu -
Witam
Zalatany dzień jakiś miałam.
Gratuluję udanych wizyt
Ja 68 mam może z dwie rzeczy. A dziecka raczej dużego się spodziewam.
Nawet jeśli 56/62 starczy na krótko, a wydaje mi się że 62 to spokojnie na 2 mce mi styknie, to kupię sobie w lipcu większe jak już wyprzedaże będąile noworodków widziałam to 68 chyba na żadnego dobry nie był..
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny - tu Wrześniówka 2014
pomożecie mi trochę? Robię badania do pracy magisterskiej i zbieram ankiety, znajdziecie dla mnie chwilkę? Jeśli tak, będę bardzo wdzięczna
tu link do mojej ankiety -> http://goo.gl/forms/sKeetfgQ6R Pozdrawiam - akuszerka89
-
Czeeeeeeeeeeeść
Miałam wczoraj wizytę!Moje dzieciątko waży 1430g, ruchliwe i zdrowe w 100%! Jajka już w mosznie są więc niespodzianki z nagłą zmianą w dziewczynkę już nie będzie
Wszystko ma na swoim miejscu. Położony pośladkowo - a był główkowo, jestem pewna bo kopał na górze ale jak widać obrócił się jeszcze! Mam leżeć z poduszką pod tyłkiem na prawym boku, może mu to ułatwi przekręcenie
Zania widzę, że nasze dzieci to się chyba zmówiły
Poza tym wszystko git - szyjka długa i zamknięta, nic się nie dzieje. Kolejna wizyta 22.05.2015.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:11
1kasiulka1, Konwalia, rex, Ivettka, Lena87, ewela86 lubią tę wiadomość