Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No już po wizycie...
lekarz miły i cierpliwy...odpowiadal na każde moje pytanie...
Żyły mam ładne,czyste nic co zwiazane z zakrzepica nie wystepuje ale za to zdiagnozowal że mam lekko nie wydolne zastawki w żyłach od uda do lydki...reflukt czy jakos tak. A to oznacza że mam predyspozycje do powstawania żylaków( pytał czy w rodZinie nie ma). moja mama i babcia maja,co prawda nie zbyt wielkie ale jednak. Ale z zakrzepica nie ma to zwiazku. Powiedzial że mogę nosić taka ponczoszke lub bandazowac nogę od stopy do kolana. No i to jest też powodem tego że lewą noga bardziej puchnie,bo krew zamiast płynąć ładnie do serca to się lekko cofa jak stoje... i faktycznie jak leŻę to stopa ładna,a jak wstane i pochodze to lekko opuchnieta. D dimery mogą być fizjologicznie podwyzszone w ciąży i nie jest to nic złego,a na pewno nie taka ilość jak u mnie. On mówił że wysokie to rzędu 3-5 tysiecy. Dodatkowo niektórzy mogą mieć predyspozycje ze tę d dimery są wyzsze, np. podczas stanu zapalnego lub gdy nabijemy sobie siniaka. Ja jak miałam problemy z
prawa kostka też puchla i zbieral się płyn,to miałam d dimery 926... Noooo więc śpię dziś spokojnie... za całe 100zl
Nie ważne,najważniejsze że ani mnie ani niuni nic nie grozi....rex, OlaW84, ewela86, amarranta, Tigana, katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate sama nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała- dopiero robiłam test a już praktycznie finisz. Im bliżej terminu, tym mam więcej obaw jak sobie poradzę z takim maluszkiem. Na szczęście mój m bardzo mnie wspiera i okazuje dużo miłości i zrozumienia, inaczej było by ciężko...
Mi też często zatyka tylko prawe ucho mam nadzieje ze po porodzie przejdzie...
Kamajla moje dziecię z kolei w 37 tygodniu ważyło 2900g i martwię się czy nie urodzi się z zbyt niską masą...
Co do pieluszek tetrowych kolorowych to też po praniu zauważyłam że nie są zbyt dobrej jakości- zamawiałam na allegro.
-
Kate rodziłam naturalnie. Poród trwał 7 godzin więc jak na pierworodke szybki.nacieli mnie i miałam tylko 5szwow. A młody to klusek był straszny:)
Zania dobrze ze sprawdzone! Cieszę się że trafiłaś na takiego kompetentnego człowieka i możesz spać spokojnie
Dora umarlam że śmiechu:))) świetny artykuł na szczęście aż taka przewrazliwiona nie byłam z pierwszym dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:09
-
Ola to nawet szybko:) i mało szwów jak na takiego kluska:) moja mama miała 38 szwów;/
Zania super,że wszystko ok, no żylaki są dziedziczne,ale dobrze,że mama i babcia nie mają dużych:) śpisz spokojnie i to najważniejsze:)
Ja jutro rano jadę na badania a na 11.50 dermatolog, więc pół dnia zleci. -
Dzieki dziewczyny za pocieszenie wem,ze Oliwier bedzie duzym dzeckiem bo juz w 19 tygodniu lekarz mowil ze bedzie wiekszy niz srednia.Dwa tygodnie temu w USG wyszlo ze wazy 3.200 i w przeciagu dwoch tygodni przytylby az 600g.Dobrze ze powiedzialczebym wpadla do szpitala to mi zrobi tam USG i jest ono bardziej precyzyjne wiec zobaczymy ile wyjdzie.Moja kolezanka w niedziele rodzila i musiala miec cesarke bo chlopaczek wazyl 4.300 i nie chcial sie dobrze wstawic w kanal.Nameczyla sie kilka godzin dziewczyna i podjeli decyzje ze lepiej robic cesarke niz ma sie tak dalej meczyc.Ja juz chyba psychicznie nastawie sie na ciecie bo jesli mlody bedzie rzeczywiscie duzy to ciezko bedzie takiego klopsa naturalnie urodzic
-
Hej dziewczyny,
wróciliśmy od moich teściów z imienin, wszyscy żyją .
Pytacie o chusty - nie chciałabym być jakąś ich gorącą orędowniczką, bo każdemu wedle gustu i potrzeb. Mogę napisać, jak było u mnie. Przy pierwszym dziecku chusty nie miałam i nie odczuwałam takiej potrzeby. Miała kolki, fakt, ale nosiłam ją na rękach, albo po prostu układałam pod suszarką, okapem kuchennym czy przy odkurzaczu . Do wózka na spacery znosiłam na rękach. Sprzątanie, pranie, gotowanie - jak spała. Później przyszedł czas na noszenie jej w nosidle i tyle. Ale jak pojawił się syn, to już był kłopot. Córka 1,5r (więc maluch) no i noworodek, który w pewnym momencie płakał po 20h/dobę, tak go bolał brzuch ...Zanim lekarze doszli o co kaman (nietolerancja mleka krowiego) i przepisali Nutramigen, chodziliśmy z Małżem po ścianach a syn cały czas płakał . Uspokajał się na trochę jak słyszał serce. Ale ile można siedzieć na dupie w fotelu i trzymać go na piersi? Pal sześć sprzątanie i gotowanie, ale mam w domu 1,5r dziecko! Wtedy pojawił się motyw chusty. Poczytałam, poszperałam i dowiedziałam się, że na początek najlepiej kupić elastyczną, bo na takiej najłatwiej się nauczyć poprawnie układać dziecko i w ogóle wiązać. A że nie miałam szans na jakiekolwiek warsztaty z chustowania (mieszkam w dziurze), to kupiłam taką. Syn w chuście słuchał serducha, miał kontakt "skóra do skóry" (jak nie było za gorąco), czuł mój zapach, jak chodziłam to był kołysany i w dodatku nie bardzo mógł się ruszyć, więc warunki zbliżone do tych "w brzuchu". A ja mogłam pobawić się z córką, iść z nią na spacer, pozmywać, ugotować itd. Chusta ułatwiła mi życie. Później, jak był starszy, chusta elastyczna zaczęła "sprężynować", bo był już po prostu za ciężki (miał chyba 5 m-cy jak poszukałam innej chusty) i przerzuciłam się na tkaną. W niej spędził kolejne pół roku. A jak zaczął chodzić...to zaczął chodzić i chusta poszła do szafy .
BOMBELEK - KCIUKI!!!Konwalia, radiszka, amarranta, kate851, Tigana lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
AAAAAAaaaaa Bommbelek!
TRZYMAM KCIUKI!!!
Az mnie w żołądku ścisnęło jak przeczytałam
I jak na złość dzis cały dzień nie miałam internetu, i jutro tezmoze nie byc...
Ja to mam szczęście!
w takiej chwili odcięta od świata
Wyprowadzam sie normalnie!
A najgorsze ze jutro tez może nie byc bo coś chyba robią i nie wiem kiedy będzie! Masakra
Tak szybko odniosę sie tylko do tego co pamietam, i muszę uciekać...
I będę żyć w tej okropnej nieświadomości
Ewela - dziękuje ci bardzo za odpowiedz i informuj w razie W...
Monita - my z Ewela mieszkamy w Irlandii i tutaj akurat takie przepisy
Jesli chodzi o pieluszki, to ja tez zauważyłam ze te białe jakościowo lepsze niz kolorowe niestety coś za coś
Jesli chodzi o tesciowa to ja z moja dzięki Bogu nie mam problemu... Co prawda mieszka także w ie, jakieś 20km od nas ale na szczęście sie nie wtrąca wogole, nawet nie dzwoni do mnie tylko jak coś to do mojego T, (jakoś tak wychodzi) a mi to pasuje
Ogólnie bardzo ja lubię, ale widzimy sie raz w miesiącu jak do niej pojedziemy, jest miło słodko i wogole i taknajlepiej dla mnie....
Kurczę nie pamietam więcej...
Postaram sie jakoś znaleźć dostęp co jakiś czas ale wy to jak najęty dzisiaj drukujecie
Buźkiewela86 lubi tę wiadomość
-
Tigana, Karolla, Kamajla super ze wizyty udane
Kamajla no rzeczywiscie spory synus, ale tez slyszalam ze USG moze sie sporo mylic wiec moze to zawyzona waga
Zania ja mam tylko 2 kolorowe i zdecydowanie sa gorszej jakosci od tych bialych, super ze okazalo sie na wizycie ze wszystko w porzadku
Ja dzisiaj wszystko juz poprasowalam i teraz trzeba zmykac spac bo strasznie pozno sie zrobilo, kolorowych i ciekawe jak tam Bombelek
Tigana lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Znów ja pierwsza? Myślałam ze będą jakieś wieści od Bommbelka ale cisza... Mam nadzieje ze juz po wszystkim u niej!
W takim razie idę jeszcze spać
Miłego dnia!
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif