X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka jak nie ma czerwonej krwi to raczej nic się nie dzieje, poczekaj i zobacz co dalej będzie:) moze faktycznie podrażnienie.
    Dora super brzuszek a jaki mały! bryka jaka fajna i ta buda świetna:)

dora8201, radiszka lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Kate dlatego napisałam kawalerka a nie apartament :P

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skończonym 36 tc i witamy powoli 37 ;) My dzisiaj zrobiliśmy badania w kierunku HBS'a i czekamy na wyniki do 14. Znowu ciężko Was nadążyć :)

Jeśli chodzi o tetrowe to ja swoje prałam i powiem Wam, że nic się z nimi nie porobiło i są takiej samej jakości jak przed praniem, flanelowych póki co jeszcze nie kupowałam bo nie wiem czy mi się przydadzą. Jeśli chodzi o prześcieradło do łóżeczka, to chyba sobie daruje, no chyba że będzie gratis to co innego. Dzisiaj w nocy w końcu pospałam-mój syn się nade mną zlitował i chyba trochę mniej uciskał mi na pęcherz. Mi nogi i ręcę ostatnio strasznie puchną i niestety nie mogę nosić obrączki i jest do dla mnie okropne doświadczenie, ponieważ ja od 10 lat noszę notorycznie pierścionki na rękach i czuje się przez to „goła” :( Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące, dajcie znać po badaniach jak tam dzieciaczki <3

Bombelek trzymam kciuki kochana, mam nadzieję że wszystko pójdzie sprawnie. Najważniejsze że dzieciątko obserwują.

Dora8201 wózek super i ta budka ekstra. Brzusio masz taki malutki-zgrabniutki że w życiu bym nie powiedziała że to 9 miesiąc :)

Rex, Kamyk1989 jak wy się dzisiaj dziewczyny czujecie? Widzę że jeszcze w dwupaku :)

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka może jednak warto pojechać i sprawdzić czy to wody się nie sączą, ja na Twoim miejscu sprawdziłabym to.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen a co to jest ten HBS? bo ja dziś miałam pobierany gbs:)
    Gratuluję skończonego 36tc:) ja właśnie dziś zaczynam:)
    Powoli uciekam do dermatologa:)

wikaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Carmen a co to jest ten HBS? bo ja dziś miałam pobierany gbs:)
    Gratuluję skończonego 36tc:) ja właśnie dziś zaczynam:)
    Powoli uciekam do dermatologa:)

HBS to antygen wirusowy wykrywany w surowicy krwi w przypadku zachorowania na wirusowe zapalenie wątroby typu B, popularnie nazywane „żółtaczką wszczepienną”. Lekarka mi kazała zrobić bo to ponoć ważne przy przyjęciu do szpitala. Ponoć jeżeli kobieta ma dodatni to podają dziecku jakąś szczepionkę zaraz po porodzie.

Gratuluję początku 36tc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:24

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrobić Was po połowie dnia nieobecności graniczy z cudem :D

Juwelka, ja kupiłam prześcieradełko do wózka ale tylko dlatego że coś kupowałam u jakiegoś sprzedającego i tak przy okazji wzięłam, bo nie wiem jak ta flanelowa pielucha mi wypadnie w tym wózku, czy zakryje całe dno :D Ręcznik biorę, bo chcę wykąpać najlepiej od razu :D :D ale to taka fobia, jak masz zapchaną torbę to nawet w pieluche tetrową można wytrzeć po kąpieli, jak się zdecydujesz. A jak nie będziesz kąpać to i ręcznik zbędny

Zania moje kolorowe tetrowe też są do D ! może takie trafiłyśmy ale cieszę się że kupiłam tylko 5… Z tarczycą u nas nie ma takich badań, bezsens tyle siedzieć. Jest zalecenie sprawdzić u malucha po 2 tyg hormony tarczycy a dodatkowo na teście przesiewowym wpisujemy że matka ma niedoczynność i oni wtedy też specjalne badania z tej krwi robią

Kate właśnie dwa dni temu ucho mi przytkało ale już wczoraj nie mogłam wyrobić wzięłam gruchę, trzasnęłam sobie wodą pod ciśnieniem i ulga :D

Bommbelek kurczę, przecież mało wód że aż Cie położyli do szpitala, masz skończony 37 tydzień i jeszcze chcą czekać? No oby szybko zleciało :)

Dora a co to za mały brzuszek :D to na pewno 38 tydzień? :D :D wózek super

Powodzenia wizytującym :)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:56

katepr lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w biedronie ręczniki z kapturkiem!

Carmen.92 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ale stukacie :)
    Ja z kapturkiem koło jesieni pewnie kupię dopiero.
    Radiszka, po stosunku niby może być taka wydzielina.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówisz Ola o tych ponczo z kapturem 60x120? :D to chyba na takie już większe dziecko, tzn nie wiem roczne może? w końcu ponczo :D

aa jeszcze a propo kąpieli to jeśli jest cc, to my wszystkie dzieci po cc kąpiemy rano, ale wycieramy w nasze łaszki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:12

OlaW84 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham :) zaczynam 40 tydzien a ta moja gwiazda ani mysli wyłazić :)
    u gina wczoraj dowiedziałm sie ze mam rozw na 2 lużne palce hmm i nic poza tym jestem juz mega zmęczona wszystko boli i do tego starsza ma angine :/

Carmen.92 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leee tego nie doczytałam ze to ponczo...ech to młodemu Szkodnikowi kupię niech ma;)

Biedroneczko to rzeczywiscie ta Twoja gwiazda jakaś leniwa jest...współczuję bardzo i wytrwałości zycze

A co do kąpieli to w wojewódzkim nie kapia do 5 doby bo ta maź to najzdrowsza i ze ma dużo witamin i hormonów. Tylko wycieraja po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:20

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko i tak fajnie że będziesz 'startować' z takim rozwarciem :D a jeszcze 2 poród to pewnie szybko pójdzie :) rodzić, rodzić :D

Na klinicznej to mamy decydują :) i dobrze bo oprócz mazi są też inne rzeczy czasem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:22

OlaW84, Biedroneczka83, Morroind lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi brzuch zaczął rosnąć dopiero ok 30tc.... a najśmieszniejsze jest to, że mam 14 kg na plusie!!!

http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/panor._zpssyzxp83u.jpg

a co do kąpieli to jakoś nie wyobrażam sobie 5 dób dziecka nie wykąpać.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:24

radiszka, rex, wikaa, LillaMy, Carmen.92, 1kasiulka1, amarranta, Morroind lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, Ola, no właśnie. Bez sensu te wibracje, nie wiem po co je wymyślili...

Amarranta, ja zawsze myślałam, że sól zatrzymuje wodę w organizmie, a nie odwrotnie...

Ola współczuję nocki :( Ale ja zawsze się pocieszam, że to tylko 20 zębów... ;)
    Wczoraj wieczorem nafaszerowałam małą Camilią na wszelki wypadek i wymęczyliśmy ją na placu zabaw przed spaniem, także któreś z tych może pomogło, choć co do Camilii to opinie są różne ;)

Radiszka, skoro przeszło to pewnie nic takiego :)

Rex, super że udało się wytrzymać :)

Dora, ale masz malutki brzuszek. Super :) Z zasypianiem widzę mamy ten sam patent, byle się zanudzić jakąś bzdurą na telefonie i same się oczy kleją :)
    Budka super!

Biedroneczka, już 40 tydzień. Jej, to już tuż tuż :)

Ja dziś zaplanowałam na obiad tarty z warzywami, także uciekam do kuchni, żeby przyszykować wszystko przed wizytą. I jeszcze miałam poprasować, ale oczywiście zapomniałam no a teraz słońce daje przez okno, to już za gorąco. Ehhh... każda wymówka dobra ;)

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora faktycznie :D a jaka różnica między 32 a 38 :) śmiesznie :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) Tak myślałam, ze nie ma co panikować. Boję sie teraz, że mój M. już wogóle nie będzie chciał mnie dotknąć bo on zawsze sie tak wszystkim przejmuje...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka :-)
    W końcu wróciłam na dobre...m:-)
    Internet ogarnięty no i niech mi go jeszcze raz ktoś spróbuje wyłączyć to pogryze ;-)Heheheheh

Teraz tylko muszę was jeszcze nadrobić bo tylko tak pobieżnie przeczytałam ;-)
    Tyle naprodukowalyscie ze hej:-)

Dora fajny wózeczek, ale twój brzusio śliczniejszy... ;-)
    Przyćmił go zupełnie ;-) hihihi

Powodzenia dzis wszystkim wizytującym a te co juz po - cieszę sie ze wszystko ok ;-)

Widzialyscie ze zbliżamy sie pędem do 1000str?
    Muszę wam powiedzieć ze jakiś czas temu tak jakoś pomyslałam, ze przy str nr 1000 zaczniemy sie rozpakowywać :-P
    Ciekawe jaka ze mnie wróżka? Hihihi
    Wyglada na to ze chyba całkiem nie najgorsza :-P

dora8201 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze od wczoraj sobie tak myślę, aby Was zapytać jak czułyście to, że dzidziuś Wam się obniżył? Bo mój brzuch moze tak lekko jest niżej, ale czuje jakby mi "gmerał" rączkami w pachwinach i tak jakoś mam taki ucisk "tam na dole" czasem promieniujący do dolnego odcinka kręgosłupa i tak się właśnie zastanawiam czy to mozliwe, żeby tak czuć że mały się obniżył? Czy to raczej nie jest to?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ