WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex może w ciąży jesteś ze cię mdli :)- zartuje, wypij tej coli to może przejdzie albo herbatę z imbirem lub migdały.
    Zania super wiadomość! Grzeczna Gabi posłuchała mamusi.
    Dora piękny wózek, a brzuszek uroczy
    Radiszka mi też brzuch się obniżył i czuje parcie na dół jakby miało mi coś wypaść i nacisk w tyłku.
    Bombelku trzymaj się, jesteś pod dobra opieka choć domyślam się ze takie oczekiwanie i to w szpitalu jest nieprzyjemne.

dora8201 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania świetne wiadomości!! Ale tak jak pisała Mia to przez to Twoje marudzenie mała miała dosci sskocxyla głowa w dół;)))) duże z niej dziewczę ale to i tak jeszcze nic nie przesadzone.
    Kate nie martw się na zapas. Dobrze że konsultuje skoro nie jest pewna. Pewnie i tak nie będą chcieli tego tykac do porodu.

Rex biedaku pij cole i mam nadzieję ze niedługo Ci to przejdzie.

Kamyk Ty też cierpisz...biedne jesteście:( oby choć trochę się poprawiło.

Pay nie aluchaj opowieści porodowych bo to bezsensu. Tylko się nakrecasz. A każdy poród jest inny i nie ma reguły!

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wit K noworodek dostaje jednorazowo dużą dawkę po porodzie, a później ją się podaje od 8 doby, ale tylko jak się karmi piersią, jak wprowadzimy mm to już nie trzeba. A witaminę D daje się od razu po wyjściu do domu , w szpitalu nie dają, nie wiem może z oszczędności ;p najlepiej chyba takie K+D sobie kupić :) oczywiście kilka dni obsuwy jak nie masz w domu witamin to nie robi różnicy... :)
    Na pewno po skończonej 2 dobie maluch ma pobierane badanie przesiewowe z piętki, na różne choroby metaboliczne fenyloketornuria i takie tam...szczepione jest też i tu różnie, zależy kiedy lekarz zakwalifikuje niektóre są w dzień porodu szczepione a inne przed wyjściem do domu :)
    Z takich rzeczy top jeszcze sprawdzenie słuchu, i badanie pulsoksymetryczne przesiewowe - ono ma na celu sprawdzenie serducha, bo czasem jakaś wada może być nie wykryta i wtedy maluch ma echo jeśli coś by było nie tak.
    Aha u mam z cukrzycą np. jeszcze robią USG główki i brzuszka. Ale wiem że gdzieniegdzie robią wszystkim maluszkom :)
    U nas jeśli z maluchem nic się nie dzieje to nic więcej się nie robi, nie ma jakiś rutynowych pobierań krwi. :)
    Kate nie martw się, lepiej to sprawdzić :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już się nakręciłam, a myślałam że mnie nie ruszy ta opowieść. Ale jak posłuchałam o kleszczach, zakażeniu, gorączce... Nie będę więcej pisać, bo wam to też nie potrzebne. Tyle że to sytuacja z Londynu więc liczę że u nas nikt by nie czekał 24h po odejściu wód tylko było by cc. Wrrr... i tak nie potrzebnie mi to opowiadała.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay zdrówka!
    Komplikacje mogą być zawsze, nie ważne jaki poród. Musimy sie trzymać wersji, że będzie ok ;)
    Wypiłam mocna herbatę z lodem miętowym i byłam w stanie obrać ziemniaki i skroić pora ;) może minie całkiem.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:
    Konwalia a masz tez tak ze czujesz ze musisz pojsc do lazienki na "dwojke" a nici z tego jak juz pojdziesz? Bo ja ostatnio tak miewam w nocy...
    Tak Ola, dokładnie bym tak to opisała. Czytałam, ze bol miednicy, krzyża i takie uciski przygotowują ciało do porodu.

Dora rzeczywiście kawalerka, ale jak zgrabna ;)

Zania super wieści!

dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay. Z cukrem jest tak, że jeśli masz infekcje to mogą być znacznie wyższe. Wróci wszystko do normy jak pokonasz infekcje. Ja żyję ponad 2 lata z cukrzycą.

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co się nakręcać takimi opowieściami. Każda z nas inaczej pewnie będzie reagować na ból i inne takie sytuacje a już każda na pewno inaczej by opisała taką samą sytuację. Na jednej porodówce u nas wciąż krążą opowieści o pacjentce która to sama urodziła bez położnych ( bo nie przyszły) a potem się doczołgała do dyżurki żeby powiedzieć że urodziła ( a pępowinę zapewne se odgryzła) ..i ta laska takie rzeczy opowiadała :D :D więc luz. Oby nasze porody były przeciętne :)
    Co do linku powyżej - te same rzeczy są na aliexpress.com 3 razy taniej, tylko wysyłka z chin więc się czeka trochę...ale naprawdę można znaleźć coś fajnego :) ja kupiłam tam otulacz i jest super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:21

rex lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki moczu i morfologii i nie wierzę,ale mam hemoglobinę 12,3! wyższą niż przed ciążą i to bez brania żelaza od ponad 1,5msc:) z 11,5 skoczyła mi do 12,3,ale wsuwałam jak królik codziennie natkę pietruszki,kakao codziennie pełną łyżkę do owsianki, suszone morele, śliwki i rodzynki, no i duużo szpinaku:) więc dziewczyny chyba to pomaga! próbujcie te co mają niską, bo ja bez tego miałam 10,6! Mocz jak co miesiąc idealny, chyba dzięki herbacie żurawinowej i suszonej żurawinie, też codziennie jem.
    Odnośnie porodu, to nie ma co się nakręcać, moja mama miała dwa porody sn koszmarne, pierwszy cały dzień i cała noc i skończyło się na kleszczach, drugi ze mną kilkanaście godzin i transfuzja krwi,nie powiem bałam się,że jak matka tak i córka,ale teraz z biegiem czasu, wiem,że każdy przypadek jest indywidualny, czasy się zmieniły i trzeba być dobrej myśli!:)

Carmen.92, rex, wikaa, amarranta, katepr lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora - suuuuuper brzuszkowe fotki wstawiłaś :)

zania i kate - gratki z udanych wizytacji!

Reszcie wizytujących powodzonka , ja dziś wieczorkiem jadę na USG do szpitala do mojej gin więc trzymajcie kciukasy;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo zastanawiałam się czy brac szlafrok do szpitala czy nie, no ale jak podczytywałam, że wiekszość z Was bierze to też wezmę. Tylko miałam taki bardziej puchaty a cienkiego nie i szukałam ale wszędzie były jakieś nie na mnie. Mam 158 wzrostu "AŻ" wiec wszystko jak rozmiar dobry to do kostek choć ma być do kolana :P I wnalazłam w końcu coś takiego wczoraj na promocji za 49zł:

http://www.internetowybutik.pl/szlafrok-damski-key-homewear-lgd-590-a4.html

tylko niebiesko-biały. Myślicie, że nie będzie to głupio wyglądać?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka fajny:) tylko gdzie zobaczyć jak wygląda niebiesko- biały?
    Ja zabieram się za pakowanie torby:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczyny :)

Zania ja tetrowe mam tez lux i jestem z nich zadowolona po praniu i prasowaniu :)

Kate u mnie z uszami bylo taK, ze klika razy gdy wstawalam mialam zatkane glucha normalnie poszlam do laryngologa w swissmedzie. i wszystko ok przy okazji sprawdzil przelyk nos :) wiec to niezyt ucha tak jest w ciazy.

Kamajla gorzej jak jest jednak wiecej bo usg jak sie sprawdza ile mniej wiecej wazy to masz +- iles gram i jak jednak na plus :P

Zania dobrze ze wszystko z zylami ok :) ja tez musze swojego ginka poprosic o skierowanie na doplera bo cos ostatnio mnie pobolewa prawa lydka od srodka i lepiej sprawdzic bo genetycznie to u mnei babcia ma i to bardzo duze.

Karolla moj wazy w 36tyg ok 2700 +- 300g wiec i gin mowil ze ok :)

Dave dzieki za info tez bede kupowac chuste i elastyczna na poczatek i tez wlasnie slyszalam ze to bardzo dobre jest na takie ekscesy a pozatym maly w pozniejszym etapie jest mniej wstydliwy itd :) troche o tym czytal;am jakie sa tego zalety.

Bombelek sterydy podaja bo tak jak napisaly juz ze ma mniej niz 3kg dostaje sie 2 razy pierwsza dawka a druga po 24h i dlatego lezysz poniewaz maja nad toba kontrole gdzie one zaczynaja dzialam wlasnie po 24h i musza byc o tej samej poze podane. Ja mialam podane z prawej strony w posladek u gory masuj potem aby sniaka nie miec bo szybciej tez rozchodzi sie to lekarstwo :) zleci szybko i zaraz bedziesz tulic szkraba :D

Kate ja mialam HBS sprawdzany na poczatku ciazy i w polowie ciazy :) WZWB

Dora ja mam bardzo podobnie do Ciebie z brzuszkiem :D a przytylam 8kg u mnei tez kawalerka Robcia :D

Zania bardzo dobrze w koncu sie ulozyla tak jak powinno byc :D i trzeba bylo sie martwic :> :)

A ja dzisiaj zaczynam 37tydzien :D dzisiaj cos mnie szyjka pobolewa jak stoje wiec nic nie robie tylko leze i odpoczywam. Ja biore szlafrok cieplejszy bo jak bylam to bylo mi zimnawo wiec wole miec cieplejszy pozatym ja i tak zmarzlak :D

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS wczoraj mi troszke sie obnizyl brzuszek :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - no powiem Ci,że chyba to dzieki Twoim pozytywnym myśleniu Gabrysia się odwróciła :) dziękuję :*
    I nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Dziś dowiedzieliśy się,że ta nasza kuzynka która urodziła 13.06 Franka jest w W-wie z małym w Instytucie Matki i Dziecka bo Franuś nie toleruje białka, taka przypadlosc wystepuje 1:9000 urodzeń. Nie leczy się tego niczym, jedynie musi być na diecie. Może minąć dopiero w wieku nastoletnim... także nie ciekawie.

Jutro jade do Endo, i wkoncu na ten GBS musze sie umowic.

Dziękuję za miłe słowa :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laseczki :) , piszecie jak szalone ;) i juz nie pamietam co komu mialam napisac :P, wiec tak ogolnie, gratki udanych wizyt i kciuki za kolejne :)

Bommbelek &&&&& zeb Cie nie "przytrzymywali" za dlugo ;)

Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:31

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mi!
    Zauważyłam dziś bardzo dużo,białego,gęstego śluzu na majtkach. Wyciekło mi go tyle,że miałam mokrą plamę ( 2 cm na 3 cm) na spodenkach :/ Przestraszyłam się bo w pierwszej chwili myślałam,że to czop :O
    Ogarnęłam się i położyłam się do łóżka. Wstałam i znów to samo. Nic nie boli,nie piecze,nie śmierdzi... Widziałam,że jest go bardzo dużo tam w środku,bo aż się wylewa na bieliznę (przepraszam za drastyczne szczegóły) :P
    Wizytę mam za tydzień więc póki co leżę i staram się nie panikować...
    Czuję lekką opuchliznę,nic poza tym.

Czy któraś tak miała? Czekam niecierpliwie na odpowiedź...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:34

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski,nie udzielam się ale Was podczytuję, po ktg w porządku, w poniedziałek następne i wizyta, może się już coś konkretnego dowiem. Mam mega doła, nie dam rady się udzielać...

• radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Radiszka fajny:) tylko gdzie zobaczyć jak wygląda niebiesko- biały?
    Ja zabieram się za pakowanie torby:)

No właśnie nie znalazłam na necie ale to to samo co ten czerwony tylko te pnącza (czy jak to nazwać) nie są czerwone a niebieskie...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ