X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex może w ciąży jesteś ze cię mdli :)- zartuje, wypij tej coli to może przejdzie albo herbatę z imbirem lub migdały.
    Zania super wiadomość! Grzeczna Gabi posłuchała mamusi.
    Dora piękny wózek, a brzuszek uroczy
    Radiszka mi też brzuch się obniżył i czuje parcie na dół jakby miało mi coś wypaść i nacisk w tyłku.
    Bombelku trzymaj się, jesteś pod dobra opieka choć domyślam się ze takie oczekiwanie i to w szpitalu jest nieprzyjemne.

dora8201 lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania świetne wiadomości!! Ale tak jak pisała Mia to przez to Twoje marudzenie mała miała dosci sskocxyla głowa w dół;)))) duże z niej dziewczę ale to i tak jeszcze nic nie przesadzone.
    Kate nie martw się na zapas. Dobrze że konsultuje skoro nie jest pewna. Pewnie i tak nie będą chcieli tego tykac do porodu.

Rex biedaku pij cole i mam nadzieję ze niedługo Ci to przejdzie.

Kamyk Ty też cierpisz...biedne jesteście:( oby choć trochę się poprawiło.

Pay nie aluchaj opowieści porodowych bo to bezsensu. Tylko się nakrecasz. A każdy poród jest inny i nie ma reguły!

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wit K noworodek dostaje jednorazowo dużą dawkę po porodzie, a później ją się podaje od 8 doby, ale tylko jak się karmi piersią, jak wprowadzimy mm to już nie trzeba. A witaminę D daje się od razu po wyjściu do domu , w szpitalu nie dają, nie wiem może z oszczędności ;p najlepiej chyba takie K+D sobie kupić :) oczywiście kilka dni obsuwy jak nie masz w domu witamin to nie robi różnicy... :)
    Na pewno po skończonej 2 dobie maluch ma pobierane badanie przesiewowe z piętki, na różne choroby metaboliczne fenyloketornuria i takie tam...szczepione jest też i tu różnie, zależy kiedy lekarz zakwalifikuje niektóre są w dzień porodu szczepione a inne przed wyjściem do domu :)
    Z takich rzeczy top jeszcze sprawdzenie słuchu, i badanie pulsoksymetryczne przesiewowe - ono ma na celu sprawdzenie serducha, bo czasem jakaś wada może być nie wykryta i wtedy maluch ma echo jeśli coś by było nie tak.
    Aha u mam z cukrzycą np. jeszcze robią USG główki i brzuszka. Ale wiem że gdzieniegdzie robią wszystkim maluszkom :)
    U nas jeśli z maluchem nic się nie dzieje to nic więcej się nie robi, nie ma jakiś rutynowych pobierań krwi. :)
    Kate nie martw się, lepiej to sprawdzić :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już się nakręciłam, a myślałam że mnie nie ruszy ta opowieść. Ale jak posłuchałam o kleszczach, zakażeniu, gorączce... Nie będę więcej pisać, bo wam to też nie potrzebne. Tyle że to sytuacja z Londynu więc liczę że u nas nikt by nie czekał 24h po odejściu wód tylko było by cc. Wrrr... i tak nie potrzebnie mi to opowiadała.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay zdrówka!
    Komplikacje mogą być zawsze, nie ważne jaki poród. Musimy sie trzymać wersji, że będzie ok ;)
    Wypiłam mocna herbatę z lodem miętowym i byłam w stanie obrać ziemniaki i skroić pora ;) może minie całkiem.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 wrote:
    Konwalia a masz tez tak ze czujesz ze musisz pojsc do lazienki na "dwojke" a nici z tego jak juz pojdziesz? Bo ja ostatnio tak miewam w nocy...
    Tak Ola, dokładnie bym tak to opisała. Czytałam, ze bol miednicy, krzyża i takie uciski przygotowują ciało do porodu.

Dora rzeczywiście kawalerka, ale jak zgrabna ;)

Zania super wieści!

dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay. Z cukrem jest tak, że jeśli masz infekcje to mogą być znacznie wyższe. Wróci wszystko do normy jak pokonasz infekcje. Ja żyję ponad 2 lata z cukrzycą.

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co się nakręcać takimi opowieściami. Każda z nas inaczej pewnie będzie reagować na ból i inne takie sytuacje a już każda na pewno inaczej by opisała taką samą sytuację. Na jednej porodówce u nas wciąż krążą opowieści o pacjentce która to sama urodziła bez położnych ( bo nie przyszły) a potem się doczołgała do dyżurki żeby powiedzieć że urodziła ( a pępowinę zapewne se odgryzła) ..i ta laska takie rzeczy opowiadała :D :D więc luz. Oby nasze porody były przeciętne :)
    Co do linku powyżej - te same rzeczy są na aliexpress.com 3 razy taniej, tylko wysyłka z chin więc się czeka trochę...ale naprawdę można znaleźć coś fajnego :) ja kupiłam tam otulacz i jest super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:21

rex lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki moczu i morfologii i nie wierzę,ale mam hemoglobinę 12,3! wyższą niż przed ciążą i to bez brania żelaza od ponad 1,5msc:) z 11,5 skoczyła mi do 12,3,ale wsuwałam jak królik codziennie natkę pietruszki,kakao codziennie pełną łyżkę do owsianki, suszone morele, śliwki i rodzynki, no i duużo szpinaku:) więc dziewczyny chyba to pomaga! próbujcie te co mają niską, bo ja bez tego miałam 10,6! Mocz jak co miesiąc idealny, chyba dzięki herbacie żurawinowej i suszonej żurawinie, też codziennie jem.
    Odnośnie porodu, to nie ma co się nakręcać, moja mama miała dwa porody sn koszmarne, pierwszy cały dzień i cała noc i skończyło się na kleszczach, drugi ze mną kilkanaście godzin i transfuzja krwi,nie powiem bałam się,że jak matka tak i córka,ale teraz z biegiem czasu, wiem,że każdy przypadek jest indywidualny, czasy się zmieniły i trzeba być dobrej myśli!:)

Carmen.92, rex, wikaa, amarranta, katepr lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora - suuuuuper brzuszkowe fotki wstawiłaś :)

zania i kate - gratki z udanych wizytacji!

Reszcie wizytujących powodzonka , ja dziś wieczorkiem jadę na USG do szpitala do mojej gin więc trzymajcie kciukasy;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo zastanawiałam się czy brac szlafrok do szpitala czy nie, no ale jak podczytywałam, że wiekszość z Was bierze to też wezmę. Tylko miałam taki bardziej puchaty a cienkiego nie i szukałam ale wszędzie były jakieś nie na mnie. Mam 158 wzrostu "AŻ" wiec wszystko jak rozmiar dobry to do kostek choć ma być do kolana :P I wnalazłam w końcu coś takiego wczoraj na promocji za 49zł:

http://www.internetowybutik.pl/szlafrok-damski-key-homewear-lgd-590-a4.html

tylko niebiesko-biały. Myślicie, że nie będzie to głupio wyglądać?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka fajny:) tylko gdzie zobaczyć jak wygląda niebiesko- biały?
    Ja zabieram się za pakowanie torby:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczyny :)

Zania ja tetrowe mam tez lux i jestem z nich zadowolona po praniu i prasowaniu :)

Kate u mnie z uszami bylo taK, ze klika razy gdy wstawalam mialam zatkane glucha normalnie poszlam do laryngologa w swissmedzie. i wszystko ok przy okazji sprawdzil przelyk nos :) wiec to niezyt ucha tak jest w ciazy.

Kamajla gorzej jak jest jednak wiecej bo usg jak sie sprawdza ile mniej wiecej wazy to masz +- iles gram i jak jednak na plus :P

Zania dobrze ze wszystko z zylami ok :) ja tez musze swojego ginka poprosic o skierowanie na doplera bo cos ostatnio mnie pobolewa prawa lydka od srodka i lepiej sprawdzic bo genetycznie to u mnei babcia ma i to bardzo duze.

Karolla moj wazy w 36tyg ok 2700 +- 300g wiec i gin mowil ze ok :)

Dave dzieki za info tez bede kupowac chuste i elastyczna na poczatek i tez wlasnie slyszalam ze to bardzo dobre jest na takie ekscesy a pozatym maly w pozniejszym etapie jest mniej wstydliwy itd :) troche o tym czytal;am jakie sa tego zalety.

Bombelek sterydy podaja bo tak jak napisaly juz ze ma mniej niz 3kg dostaje sie 2 razy pierwsza dawka a druga po 24h i dlatego lezysz poniewaz maja nad toba kontrole gdzie one zaczynaja dzialam wlasnie po 24h i musza byc o tej samej poze podane. Ja mialam podane z prawej strony w posladek u gory masuj potem aby sniaka nie miec bo szybciej tez rozchodzi sie to lekarstwo :) zleci szybko i zaraz bedziesz tulic szkraba :D

Kate ja mialam HBS sprawdzany na poczatku ciazy i w polowie ciazy :) WZWB

Dora ja mam bardzo podobnie do Ciebie z brzuszkiem :D a przytylam 8kg u mnei tez kawalerka Robcia :D

Zania bardzo dobrze w koncu sie ulozyla tak jak powinno byc :D i trzeba bylo sie martwic :> :)

A ja dzisiaj zaczynam 37tydzien :D dzisiaj cos mnie szyjka pobolewa jak stoje wiec nic nie robie tylko leze i odpoczywam. Ja biore szlafrok cieplejszy bo jak bylam to bylo mi zimnawo wiec wole miec cieplejszy pozatym ja i tak zmarzlak :D

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS wczoraj mi troszke sie obnizyl brzuszek :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - no powiem Ci,że chyba to dzieki Twoim pozytywnym myśleniu Gabrysia się odwróciła :) dziękuję :*
    I nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Dziś dowiedzieliśy się,że ta nasza kuzynka która urodziła 13.06 Franka jest w W-wie z małym w Instytucie Matki i Dziecka bo Franuś nie toleruje białka, taka przypadlosc wystepuje 1:9000 urodzeń. Nie leczy się tego niczym, jedynie musi być na diecie. Może minąć dopiero w wieku nastoletnim... także nie ciekawie.

Jutro jade do Endo, i wkoncu na ten GBS musze sie umowic.

Dziękuję za miłe słowa :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laseczki :) , piszecie jak szalone ;) i juz nie pamietam co komu mialam napisac :P, wiec tak ogolnie, gratki udanych wizyt i kciuki za kolejne :)

Bommbelek &&&&& zeb Cie nie "przytrzymywali" za dlugo ;)

Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:31

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mi!
    Zauważyłam dziś bardzo dużo,białego,gęstego śluzu na majtkach. Wyciekło mi go tyle,że miałam mokrą plamę ( 2 cm na 3 cm) na spodenkach :/ Przestraszyłam się bo w pierwszej chwili myślałam,że to czop :O
    Ogarnęłam się i położyłam się do łóżka. Wstałam i znów to samo. Nic nie boli,nie piecze,nie śmierdzi... Widziałam,że jest go bardzo dużo tam w środku,bo aż się wylewa na bieliznę (przepraszam za drastyczne szczegóły) :P
    Wizytę mam za tydzień więc póki co leżę i staram się nie panikować...
    Czuję lekką opuchliznę,nic poza tym.

Czy któraś tak miała? Czekam niecierpliwie na odpowiedź...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:34

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski,nie udzielam się ale Was podczytuję, po ktg w porządku, w poniedziałek następne i wizyta, może się już coś konkretnego dowiem. Mam mega doła, nie dam rady się udzielać...

• radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Radiszka fajny:) tylko gdzie zobaczyć jak wygląda niebiesko- biały?
    Ja zabieram się za pakowanie torby:)

No właśnie nie znalazłam na necie ale to to samo co ten czerwony tylko te pnącza (czy jak to nazwać) nie są czerwone a niebieskie...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ