Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Rex może w ciąży jesteś ze cię mdli - zartuje, wypij tej coli to może przejdzie albo herbatę z imbirem lub migdały.
Zania super wiadomość! Grzeczna Gabi posłuchała mamusi.
Dora piękny wózek, a brzuszek uroczy
Radiszka mi też brzuch się obniżył i czuje parcie na dół jakby miało mi coś wypaść i nacisk w tyłku.
Bombelku trzymaj się, jesteś pod dobra opieka choć domyślam się ze takie oczekiwanie i to w szpitalu jest nieprzyjemne.dora8201 lubi tę wiadomość
-
Zania świetne wiadomości!! Ale tak jak pisała Mia to przez to Twoje marudzenie mała miała dosci sskocxyla głowa w dół))) duże z niej dziewczę ale to i tak jeszcze nic nie przesadzone.
Kate nie martw się na zapas. Dobrze że konsultuje skoro nie jest pewna. Pewnie i tak nie będą chcieli tego tykac do porodu.
Rex biedaku pij cole i mam nadzieję ze niedługo Ci to przejdzie.
Kamyk Ty też cierpisz...biedne jesteście:( oby choć trochę się poprawiło.
Pay nie aluchaj opowieści porodowych bo to bezsensu. Tylko się nakrecasz. A każdy poród jest inny i nie ma reguły!dora8201 lubi tę wiadomość
-
Dora wit K noworodek dostaje jednorazowo dużą dawkę po porodzie, a później ją się podaje od 8 doby, ale tylko jak się karmi piersią, jak wprowadzimy mm to już nie trzeba. A witaminę D daje się od razu po wyjściu do domu , w szpitalu nie dają, nie wiem może z oszczędności ;p najlepiej chyba takie K+D sobie kupić oczywiście kilka dni obsuwy jak nie masz w domu witamin to nie robi różnicy...
Na pewno po skończonej 2 dobie maluch ma pobierane badanie przesiewowe z piętki, na różne choroby metaboliczne fenyloketornuria i takie tam...szczepione jest też i tu różnie, zależy kiedy lekarz zakwalifikuje niektóre są w dzień porodu szczepione a inne przed wyjściem do domu
Z takich rzeczy top jeszcze sprawdzenie słuchu, i badanie pulsoksymetryczne przesiewowe - ono ma na celu sprawdzenie serducha, bo czasem jakaś wada może być nie wykryta i wtedy maluch ma echo jeśli coś by było nie tak.
Aha u mam z cukrzycą np. jeszcze robią USG główki i brzuszka. Ale wiem że gdzieniegdzie robią wszystkim maluszkom
U nas jeśli z maluchem nic się nie dzieje to nic więcej się nie robi, nie ma jakiś rutynowych pobierań krwi.
Kate nie martw się, lepiej to sprawdzićdora8201 lubi tę wiadomość
-
Właśnie już się nakręciłam, a myślałam że mnie nie ruszy ta opowieść. Ale jak posłuchałam o kleszczach, zakażeniu, gorączce... Nie będę więcej pisać, bo wam to też nie potrzebne. Tyle że to sytuacja z Londynu więc liczę że u nas nikt by nie czekał 24h po odejściu wód tylko było by cc. Wrrr... i tak nie potrzebnie mi to opowiadała.
-
OlaW84 wrote:Konwalia a masz tez tak ze czujesz ze musisz pojsc do lazienki na "dwojke" a nici z tego jak juz pojdziesz? Bo ja ostatnio tak miewam w nocy...
Dora rzeczywiście kawalerka, ale jak zgrabna
Zania super wieści!dora8201, OlaW84 lubią tę wiadomość
-
nie ma co się nakręcać takimi opowieściami. Każda z nas inaczej pewnie będzie reagować na ból i inne takie sytuacje a już każda na pewno inaczej by opisała taką samą sytuację. Na jednej porodówce u nas wciąż krążą opowieści o pacjentce która to sama urodziła bez położnych ( bo nie przyszły) a potem się doczołgała do dyżurki żeby powiedzieć że urodziła ( a pępowinę zapewne se odgryzła) ..i ta laska takie rzeczy opowiadała więc luz. Oby nasze porody były przeciętne
Co do linku powyżej - te same rzeczy są na aliexpress.com 3 razy taniej, tylko wysyłka z chin więc się czeka trochę...ale naprawdę można znaleźć coś fajnego ja kupiłam tam otulacz i jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:21
rex lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki moczu i morfologii i nie wierzę,ale mam hemoglobinę 12,3! wyższą niż przed ciążą i to bez brania żelaza od ponad 1,5msc:) z 11,5 skoczyła mi do 12,3,ale wsuwałam jak królik codziennie natkę pietruszki,kakao codziennie pełną łyżkę do owsianki, suszone morele, śliwki i rodzynki, no i duużo szpinaku:) więc dziewczyny chyba to pomaga! próbujcie te co mają niską, bo ja bez tego miałam 10,6! Mocz jak co miesiąc idealny, chyba dzięki herbacie żurawinowej i suszonej żurawinie, też codziennie jem.
Odnośnie porodu, to nie ma co się nakręcać, moja mama miała dwa porody sn koszmarne, pierwszy cały dzień i cała noc i skończyło się na kleszczach, drugi ze mną kilkanaście godzin i transfuzja krwi,nie powiem bałam się,że jak matka tak i córka,ale teraz z biegiem czasu, wiem,że każdy przypadek jest indywidualny, czasy się zmieniły i trzeba być dobrej myśli!Carmen.92, rex, wikaa, amarranta, katepr lubią tę wiadomość
-
dora - suuuuuper brzuszkowe fotki wstawiłaś
zania i kate - gratki z udanych wizytacji!
Reszcie wizytujących powodzonka , ja dziś wieczorkiem jadę na USG do szpitala do mojej gin więc trzymajcie kciukasy;)dora8201 lubi tę wiadomość
-
Ja długo zastanawiałam się czy brac szlafrok do szpitala czy nie, no ale jak podczytywałam, że wiekszość z Was bierze to też wezmę. Tylko miałam taki bardziej puchaty a cienkiego nie i szukałam ale wszędzie były jakieś nie na mnie. Mam 158 wzrostu "AŻ" wiec wszystko jak rozmiar dobry to do kostek choć ma być do kolana I wnalazłam w końcu coś takiego wczoraj na promocji za 49zł:
http://www.internetowybutik.pl/szlafrok-damski-key-homewear-lgd-590-a4.html
tylko niebiesko-biały. Myślicie, że nie będzie to głupio wyglądać? -
heja dziewczyny
Zania ja tetrowe mam tez lux i jestem z nich zadowolona po praniu i prasowaniu
Kate u mnie z uszami bylo taK, ze klika razy gdy wstawalam mialam zatkane glucha normalnie poszlam do laryngologa w swissmedzie. i wszystko ok przy okazji sprawdzil przelyk nos wiec to niezyt ucha tak jest w ciazy.
Kamajla gorzej jak jest jednak wiecej bo usg jak sie sprawdza ile mniej wiecej wazy to masz +- iles gram i jak jednak na plus
Zania dobrze ze wszystko z zylami ok ja tez musze swojego ginka poprosic o skierowanie na doplera bo cos ostatnio mnie pobolewa prawa lydka od srodka i lepiej sprawdzic bo genetycznie to u mnei babcia ma i to bardzo duze.
Karolla moj wazy w 36tyg ok 2700 +- 300g wiec i gin mowil ze ok
Dave dzieki za info tez bede kupowac chuste i elastyczna na poczatek i tez wlasnie slyszalam ze to bardzo dobre jest na takie ekscesy a pozatym maly w pozniejszym etapie jest mniej wstydliwy itd troche o tym czytal;am jakie sa tego zalety.
Bombelek sterydy podaja bo tak jak napisaly juz ze ma mniej niz 3kg dostaje sie 2 razy pierwsza dawka a druga po 24h i dlatego lezysz poniewaz maja nad toba kontrole gdzie one zaczynaja dzialam wlasnie po 24h i musza byc o tej samej poze podane. Ja mialam podane z prawej strony w posladek u gory masuj potem aby sniaka nie miec bo szybciej tez rozchodzi sie to lekarstwo zleci szybko i zaraz bedziesz tulic szkraba
Kate ja mialam HBS sprawdzany na poczatku ciazy i w polowie ciazy WZWB
Dora ja mam bardzo podobnie do Ciebie z brzuszkiem a przytylam 8kg u mnei tez kawalerka Robcia
Zania bardzo dobrze w koncu sie ulozyla tak jak powinno byc i trzeba bylo sie martwic :>
A ja dzisiaj zaczynam 37tydzien dzisiaj cos mnie szyjka pobolewa jak stoje wiec nic nie robie tylko leze i odpoczywam. Ja biore szlafrok cieplejszy bo jak bylam to bylo mi zimnawo wiec wole miec cieplejszy pozatym ja i tak zmarzlakCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Kate - no powiem Ci,że chyba to dzieki Twoim pozytywnym myśleniu Gabrysia się odwróciła dziękuję :*
I nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze
Dziś dowiedzieliśy się,że ta nasza kuzynka która urodziła 13.06 Franka jest w W-wie z małym w Instytucie Matki i Dziecka bo Franuś nie toleruje białka, taka przypadlosc wystepuje 1:9000 urodzeń. Nie leczy się tego niczym, jedynie musi być na diecie. Może minąć dopiero w wieku nastoletnim... także nie ciekawie.
Jutro jade do Endo, i wkoncu na ten GBS musze sie umowic.
Dziękuję za miłe słowa -
Witajcie laseczki , piszecie jak szalone i juz nie pamietam co komu mialam napisac , wiec tak ogolnie, gratki udanych wizyt i kciuki za kolejne
Bommbelek &&&&& zeb Cie nie "przytrzymywali" za dlugo
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:31
-
Dziewczyny pomóżcie mi!
Zauważyłam dziś bardzo dużo,białego,gęstego śluzu na majtkach. Wyciekło mi go tyle,że miałam mokrą plamę ( 2 cm na 3 cm) na spodenkach Przestraszyłam się bo w pierwszej chwili myślałam,że to czop
Ogarnęłam się i położyłam się do łóżka. Wstałam i znów to samo. Nic nie boli,nie piecze,nie śmierdzi... Widziałam,że jest go bardzo dużo tam w środku,bo aż się wylewa na bieliznę (przepraszam za drastyczne szczegóły)
Wizytę mam za tydzień więc póki co leżę i staram się nie panikować...
Czuję lekką opuchliznę,nic poza tym.
Czy któraś tak miała? Czekam niecierpliwie na odpowiedź...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:34
-
nick nieaktualny
-
kate851 wrote:Radiszka fajny:) tylko gdzie zobaczyć jak wygląda niebiesko- biały?
Ja zabieram się za pakowanie torby:)
No właśnie nie znalazłam na necie ale to to samo co ten czerwony tylko te pnącza (czy jak to nazwać) nie są czerwone a niebieskie...