X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika - ja też mam dużo białego (czasem żółtawego) gęstego śluzu, i on właśnie tak dziwnie wypływa... zazwyczaj jak długo siedze lub leże, a nastepnie się podniose to wtedy normalnie czuje jak "cieknie". Więc wydaje mi się,że to normalne w ciąży tym bardziej pod koniec. Jeśli nie boli,nie swędzi,nie piecze, nie ma grudek to myśle,że to norma (a co do czopa, to dziewczyny opisuja to jako glutka:) ) i nie przepraszaj za słowa...my tu na co dzień używamy takich bezpośrednich zwrotów, od tego jest to miejsce :)

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia - co do ćwiczeń które robiłam to na pewno leżenie w pozycji kolankowo-łokciowej tak minimum 20minut co dzień, do tego kocie grzbiety, siedziałam na piłce takiej do pilatesu - to pomaga ulozyc sie dziecku glowka w kanał, i leżałam wiecej na prawym boku.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Malagosia - co do ćwiczeń które robiłam to na pewno leżenie w pozycji kolankowo-łokciowej tak minimum 20minut co dzień, do tego kocie grzbiety, siedziałam na piłce takiej do pilatesu - to pomaga ulozyc sie dziecku glowka w kanał, i leżałam wiecej na prawym boku.

Zania gratulacje! A widzisz tak się omartwiłaś niepotrzebnie ;)

zania1313 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim wizytujacym zycze powodzenia :)
    Ja mialam dzisiaj wizyte u lekarza ogolnego i jak narazie wszytko w porzadku tzn mocz super, cisnienie super i nawet dala mi troszke nadziei na to ze mala sie odwrocila ale jakos po powrocie do domku znowu wydaje mi sie ze jednak nie... Nic innego nie pozostaje jak poczekac do nastepnego czwartku i kolejnej wizyty tym razem juz z USG gdzie sprawdza napewno co i jak :)

Kate gratulacje 9 miesiaca :)

Ola to niezla mieliscie noc, mam nadzieje ze dzisiejsza bedzie spokojna i bedziecie mogli sie z m. wyspac :)

Dora jaki ladny brzuszek i jaki malutki gdzie Ty zmiescilas to 14 kg?? Wozek super i jaka buda dluga :)

Kate napewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz nie ma co sie stresowac na zapas

Biedroneczko juz blizej niz dalej, zdrowka dla corci :)

Zania gratulacje super, ze wszystko dobrze i ze malej udalo sie odwrocic :)

Rex wspolczuje samopoczucia oby szybko przeszlo...

Kasiulka kciuki za wizyte :)

dora8201, 1kasiulka1, katepr lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka mnie sie szlafrok bardzo podoba :-)

Kate super ze wizyta udana, to juz masz chyba lepszy humorek co?

Martika - wydaje mi sie ze to co opisujesz to poprostu upławy i nie ma sie czym martwić...
    Tym bardziej jesli to było np rano....
    Pytałam ostatnio mojego giną o to bo tez zauważyłam zwiekszona iloścc takiej wydzieliny i On mówi ze na tym etapie ciazy to normalne, także jedyna rada to wkładki i po krzyku ;-)

Jejkus Ivettka a co tobie?
    My dołów nie lubim :-(

radiszka, Ivettka lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki za odpowiedź :) Trochę mnie uspokoiłaś :P

zania1313 wrote:
    Martika - ja też mam dużo białego (czasem żółtawego) gęstego śluzu, i on właśnie tak dziwnie wypływa... zazwyczaj jak długo siedze lub leże, a nastepnie się podniose to wtedy normalnie czuje jak "cieknie". Więc wydaje mi się,że to normalne w ciąży tym bardziej pod koniec. Jeśli nie boli,nie swędzi,nie piecze, nie ma grudek to myśle,że to norma (a co do czopa, to dziewczyny opisuja to jako glutka:) ) i nie przepraszaj za słowa...my tu na co dzień używamy takich bezpośrednich zwrotów, od tego jest to miejsce :)

zrz69vvj69ave0jf.png

• rex Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, co jest? Mam nadzieję, że samopoczucie się poprawi :) Trzymaj się :)
    Gratulacje udanych wizyt ;)
    Martika87, to normalne już raczej pod koniec ciąży ;) choć pewnie nie każdego dopada.

Ivettka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Miło mi, że moje doświadczenia chustowe komuś mogą dać ogląd na sytuację :).
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, dziś mam dość wariacki dzień, bo robię remanent u dzieci w pokoju. Małż poskładał szafę (kupiliśmy dużą narożną, z nadstawką) i "przeprowadzam" do niej starsze dzieci, dla Małej szykuję miejsce w komodzie. Przy okazji wyrzucam rzeczy, które mi się już dla najmłodszej nie przydadzą, odkładam część do sprzedania, część na później... No jest huk roboty ;). Przy okazji widzę piętrzące się pranie dla Małej, a za oknem 14st i deszcz :/...
    W dodatku boli mnie już wszystko od przepony do kostek :-S, także łączę sie z Wami w bólu - ale już bliżej niż dalej, dziewczyny :)!

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to dobrze wiedzieć,że nie jestem sama,że Wy też tak macie ;)
    Już miałam się pakować do szpitala :P ale jeszcze troszkę poczekam...
    Widok stojącej torby w korytarzu czy sypialni będzie mnie stresować :P

zrz69vvj69ave0jf.png

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 36 tc:)

n5ylci9arx4b_t.jpg

Konwalia, Mia1988, Pay, Verona, rex, Martika87, OlaW84, kate851, ewela86, Carmen.92, dora8201, LillaMy, amarranta, 1kasiulka1, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania śliczna mamusia z Ciebie :-D

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już opuchnięta :) ale dzięki Mia :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszkę i wszystko zejdzie :)
    zania1313 wrote:
    już opuchnięta :) ale dzięki Mia :)

zrz69vvj69ave0jf.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) fajnie

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Ja dziś cały dzień odsypiałam nieprzespaną noc...
    Mój synio poleciał :-( Przy bramkach zaczęłam się z nim zegnać, tulić, a on do mnie "No mamo, ja juz muszę lecieć" i poszedł.... Nawet się nie odwrócił... A matka na lotnisku szlochała w chusteczkę. M. i starszy syn śmiali się ze mnie prawie w głos.... Ach.... Juz nie moge się doczekać kiedy po niego pojadę...
    Do tego humor popsuł mi jakiś palant, który zadzwonił, że w jednym z samolotów jest bomba... Cały ruch przylotów i odlotów wstrzymali w Modlinie. Ich wylot z godz. 9.20 przesunął się prawie na 12.00.... No cóz, debili nie brakuje... Niech go obciążą kosztami całej akcji... Straży pożarnej było chyba z 10 samochodów, do tego saperzy. Całe lotnisko ewakuowano oprócz tych co byli po odprawie, czyli m.in. moja mamę i synka... Strachu się ojadłam, choć podejrzewałam, że to pewnie fałszywy alarm...

Mama o 14.00 dzwoniła, ze dolecieli cali i zdrowi... :-) Ależ za nim tęsknie, w domu tak cicho... :-/

W podróży nogi mi spuchły jak balony, palce u rąk też :-/ Na szczęście w moim nowym brzydkim samochodzie przednie siedzenie jest obrotowe, siadłam na tylnym, m. mi obrócił przednie i jechałam na wpół leżąco... pomogło...

Do domu przyjechałam, złapałam za telefon i czytam co na forum...Na 3 razy dzieliłam lekturę, bo ciągle przysypiałam... Nie dziwne, bo w nocy usnęłam o 2.00 a o 2.50 włączył się budzik.

Zania - ładna dziewczyna z Ciebie, gratuluje, obrócenia małej ! Cos czuje, ze się chyba spotkamy na tej porodówce. Ja Cię już na pewno poznam....

Dora - tez się zastanawiam gdzie Twoja Łucja się mieści.... wow... brzuszek masz taki malutki... :-) Wózek super !

Kate - nie martw się, stary i doświadczony lekarz pokierował Cię odpowiednio... Będzie dobrze !;-)

Pay - zdrówka dziewczynko ! A co do cukrów, to tak jak Ci Kamyk napisała - przy infekcji podwyższona glikemia - to standard !

Katepr - jak rodziłam drugiego syna to usg główki było właśnie w standardzie dla wszystkich bobasów.

Kasiulka - czekamy na relację z usg i kciuki oczywiście zaciśnięte !

Ivettka - szybko pisz nam tu co Cię trapi !

Rex - jak mdłości ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:30

dora8201, amarranta, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wikaa, troszkę lepiej już ;)
    Nieciekawie z tymi żartownisiami na lotnisku :/ też bym się wkurzała... a swoją drogą to ludziom naprawdę na łeb bije.
    Zania, fajny brzuszek :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bije, Rex, bije..... :-/ Ciekawe jaki miał powód... ?!
    To dobrze, ze lepiej się już czujesz :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:57

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ślicznie wyglądasz:) jak ładnie urósł brzuszek:) jak byłyśmy na warsztatach pod koniec marca to miałyśmy takie malutkie hihi a teraz już takie piłeczki,ale czas zleciał szybko!:)
    Heh nie masz za co dziękować, ja czułam,że się odwróci:)
    Mia tak już mam lepszy, zaczęłam pakować torbę do szpitala i oczywiście dylemat co brać heh, będę dopakowywać jeszcze a część wyjmować coś czuję, najwyżej M mi dowiezie:)
    Dziękuję dziewczyny, wiem,żeby się nie martwić na zapas, ogólnie to jestem optymistką,ale jak usłyszałam chirurg onkologiczny to od razu miałam dreszcze,ale trzeba to sprawdzić i będzie ok:) Nalatam się teraz po tych lekarzach;p nie ma co:)
    Wikaa o wow! co za debile! no ale ich akurat nie brakuje, współczuję nerwów,ale dobrze,że wszystko ok,że cali dolecieli.Zobaczysz minie jeden dzień i dojdziesz do siebie:) a synek odpocznie sobie od mamusi:)
    Jutro mamy po południu sesję w plenerze, ma być słoneczko, już nie chcę czekać bo brzuszek duży:) trzymajcie kciuki za pogodę;p
    Martika ja tez mam różnie ze śluzem, nie raz tak poleci,ze majtki to nieźle mokre;p ale to normalne jest, taki mleczny jest.

wikaa lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom debili jest mnóstwo ale co poradzic ... :/

Juwelka jak jestes ciepla dziewczyna to bierz cienki szlafrok zawsze maz/narzeczony moze tobie dowiezc w koncu daleko nie bedzie

a tak apropos MORENOWE na jakich ulicach mieszkacie ja np na bulonskiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 19:02

wikaa, juwelka lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ