Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry,
Ja tez weszlam zobaczyc czy sa jakies wiesci od Bombelka i sa Trzymaj sie dzielnie i mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala az tyle czekac Pociesze Cie, ze u mnie w szpitalu nie ma kompletnie zasiegu i wiem, ze jak pojade to juz nie bede mogla sie skontaktowac za bardzo z Wami A wlasnie wymienilas sie z kims nr tel? zawsze to latwiej dac znac w razie czego
-
Kate, mi się ucho nie zatykało do tej pory. ale miałam/mam bardziej wilgotno w uszach:/ mnie za to swędzi ciało ostatnio zrobiła mi się wysypka na nogach - po tym jak wydepilowałam łydki i zrobiłam piling pod prysznicem, ale to dziwne, bo zwykle tak robię i ten piling używałam wcześniej i nic mi nie było
nogi mam tak spuchnięte, że nawet po nocy na poduszkach nie do końca schodzi woda
Daven dzięki za opisanie Twoich chustowych doświadczeń
Bombelek, trzymam kciuki, żeby jednak szybciej się udało!
zaczynam się zbierać powoli do tej mojej położnej. mam na 11 co prawda, ale jadę ok. godzinę, bo mam ginkę na drugim końcu miasta. i jak się uda to później ten mój sport
miłego dnia dziewczyny!
-
U nas dziś nareszcie noc piękna Mała spała do 4 ciurkiem, po czym wypiła mleko, i poszła dalej spać aż do 6:20 Także dziś wreszcie trochę wypoczęłam
A mały też i wczoraj odsypiał w dzień, musiałam porządnie potrząsnąć, żeby się chociaż trochę poruszał, bo już miałam do położnej lecieć błagać, żeby tętno sprawdziła. No ale na szczęście trochę się poruszał. Ale do tej pory jest strasznie mało ruchliwy. Dobrze, że dziś KTG, a pewnie i lekarz mnie tam zbada. Także po południu dowiem się, czy po tych skurczach coś wreszcie się rusza z szyjką
Kasiulka, odpoczywaj ile możesz, bo później, to już tylko coraz mniej czasu na to będzie A ten Tiny Love jest bardzo fajny, tylko szkoda że nie do końca przemyśleli to krzesełko- siedzisko jest wysoko i moja prawie półtoraroczna wchodzi na nie jak na kanapę- podciągając się na 1 nóżce, i potem się chce przekręcać, żeby usiąść, no i niestety grozi to upadkiem, więc niestety musieliśmy jej skonfiskować. Ale jako kołyska na początek i leżaczek na trochę później, jest super
Juwelka, ja nie kupuję. Kładłam tylko pieluszkę flanelową albo tetrową pod główką.
Kate, z tymi rozmiarami to też się nie sugeruj za bardzo. Dla córki jako noworodka dostaliśmy takie z chip&dale i od razu były za małe bo ma wielkie stopy po rodzicach Ale jak pogoda różna, to pewnie że mogą się przydać.
Ewela, o matko. Aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o tym hartowaniu.
Tigana, tak, u nas też o to pytają. A potem jak położna przychodzi na pierwszą wizytę, to jeszcze nazwę i adres zakładu pracy chce.
Zania, tetrowe z zasady chyba są badziewne Ale są na tyle tanie, że gdyby wszystkie się podarły to można dokupić bez bankrutowania. Ja mam kilka sztuk porządniejszych, ale nie pamiętam gdzie kupiłam, bo mi brakowało i potem gdzieś po prostu dokupowałam. W każdym razie mimo tego, że wyglądają jakby się miały rozpaść, to ani jedna nie pękła, także nadal mam po córce dla synka. Choć ja nie mam ani jednej kolorowej, tylko wszystkie białe.
Z tym przedłużonym pobytem w szpitalu to bardzo niefajnie:(
Bardzo dobrze, że lekarz Cię uspokoił z tymi żyłami
Karolla, trzymam kciuki, żeby w takim razie zaczęło się przed 12.07
Dora, no właśnie, a te wibracje to nie takie super. I u mnie i u znajomych dziecko się bało tych wibracji Aczkolwiek mała nie umiała robić kupki na początku i te wibracje trochę pomagały, jakoś jej jelitka uruchamiały
Kamajla, kurcze, to trzymam kciuki, żeby był jednak mniejszy. Daj znać jak tam po wizycie.
Bommbelek, najważniejsze, że kontrolują czy dzidzia zdrowa. A te kilka dni jeszcze się przemęcz. Odpoczniesz sobie troszkę zanim 2 w domu będziesz miała do ogarnięcia. Będzie dobrze, nic się nie denerwuj. Trzymam kciuki żeby szybciutko zleciałoTigana, amarranta, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Lecimy i my na wizytke;-)
powodzenia dla reszty wizytujacych dziś,Kate daj znać jak u dermatologa:-)
co do tetry,to nie kupuje narazie wiecej bo maja przyjść w wyprawce od Cioci,jakieś fajne i dobre gatunkowo;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:26
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja.
Bommbelek dziwne, ze podają Ci sterydy na płucka. Daje sie je do 34tc. Ja miałam celeston w pupę dwa razy po 24h, ale to było w 33tc. Może tak na wszelki wypadek. Wydaje mi sie, ze dlatego czekają na 38tc, bo niektórzy uważają, ze ciąża jest odnoszona po 37t6d, czyli 38t0d. Zgodnie z ta koncepcja dwa tygodnie przed terminem i dwa tygodnie po mozna rodzic.
Trzymaj sie tam dzielnie. Najważniejsze, ze wody jeszcze sa i dzidziuś jest po kontrola.
Powodzenia wszystkim wizytującym.
Daven ja rownież dziękuje za doświadczenia z chustami. Chyba zakupie elastyczna na początek. Myśle, ze będzie praktyczna bardzo dla mnie.
Ja wczoraj bardzo zle sie czulam - bol odcinka lędźwiowego, bol miednicy i nacisk na odbyt nie pozwalał mi zasnąć. Zobaczymy jak będzie dziś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:59
-
Olisie super nocka cieszę się, ze odpoczęłaś a co do wibracji to ja nie włączałam wcale bo to jednak nie jest dobre dla młodego, rozwijającego się jeszcze układy nerwowego - jakoś tak mi się to kojarzy z syndromem dziecka potrząsanego...
podejrzewam, że czekają u Bommbelka aż Iga będzie 3 kg ważyła.... przy mniejszych dzieciach jest jakieś tam ryzyko, że płucka jeszcze nie do końca są wykształcone - dlatego dostaje sterydy najpierw....
Amarranta a kontrolujesz ciśnienie?? bo ja mam przykaz przy każdym spuchnięciu mierzyć ciśnienie - a u Ciebie jeszcze swędzenie i nie schodzi opuchlizna po nocy.... dopytaj położnej dokładnie i powiedz jej torex, amarranta lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witam
Bommbelek do poniedziałku szybko zleci, grunt żeby dzieciątko było zdrowe
Trzymaj się
Zania powodzenia na badaniach
Ktoś jeszcze wizytuje?
Mnie dalej uda bolą i biodra, ale od dzisiaj małż już w pobliżu więc mi obojętnedora8201, Tigana, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość
-
aaa co do chust to - elastyczna na początek jest lepsza bo łatwiej dociągnąć ale trzeba mieć pewność że dociąga się odpowiednio mocno - tendencja jest że za lekko dociagana jest, no i sprężynuje przy większych ciężarach.
Kółkowa jest ok ale tylko na początek do pozycji kołyski - ale jeśli ktoś ma słabą obręcz barkową, problemy z kręgosłupem to też niefajnie jak ktoś pisał - obciąża się jedną stronę i kręgosłup siada - niby to 3, 5 czy 6 kg ale noszenie 6kg na jednym ramieniu przez godzinę i dłużej nie jest już przyjemne
tkana jest najbardziej przewiewna, na lato najlepsza ale najtrudniejsza - jeśli macie zamiar kupić tkaną to albo wcześniej i ją uprać kilka razy żeby ją "złamać" a najlepiej kupić używaną...
a na jakąkolwiek byście się nei zdecydowały na noszenie polecam spotkać się z chustującą mamą - na fb jest móstwo grup, są fora, czesto w szkołach rodzenia sa warsztaty chustowe... spotkać się, zobaczyć popróbować pod okiem doświadczonych matek albo jak nie ma takiej możliwości to poczytać, popytać na forach, pooglądać filmikiKonwalia, amarranta lubią tę wiadomość
Dzień dobry:)
Bommbelek fajnie,że się odezwałaś, dasz radę Kochana, do pn już niedługo:) jesteś pod dobrą opieką i lekarze wiedzą co robią zdrówka dla Ciebie i malutkiej:)
Daven super,że napisałaś o swoich doświadczeniach z chustami:) ja w sumie nie zamierzam kupować,ale różnie może wyjść tak już wiem jaką kupić na początek w razie czego:)
Mia to masz z teściową identycznie jak u mnie, mamy spokój:) moja też dzwoni tylko do mojego M:) niech szybko neta naprawiają!
Zania powodzenia na wizycie! trzymam kciuki za obrócenie Gabrysi:)
Konwalia obys dziś lepiej się czuła!
Dora Ty to ranny ptaszek jesteś, Luśka tak Ci nie daje spać? jak Ty w dzień funkcjonujesz?
Ja niedawno wróciłam z badań, morfologia i mocz i od razu miałam pobrany gbs:) dziś zaczynamy 36tc czyli 9msc:) Zabieram się za śniadanie a przed 11 lecę do dermatologa, mam 6km w dwie strony, więc spacerek od razu będzie zaliczony:)ewela86, Mia1988 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry choc musze przyznac ze nie dobry wcale...Olisie Ty sie wyspalas a ja od 2 na nogach z mezem bo nieliczac 15, 20 minutowych przerw Stas ciagle plakal i marudzil...ach te zeby. Teraz czekam az zasnie po kaszy i sama tez sie klade, choc na godzinke.
Kate czekamy co tam dermatolog powie.
Zania , Ammaranta powodzenia na wizycie! Zania trzymam kciuki za glowkowe ulozenie:)
Bommbelku badz dzielna i modl sie o skurcze:) moze dzieki temu cos przyspiesza!
Co do wibracji w bujaczkach to wlasnie dlatrgo mlody nie chcial w nim wogole lezec...przerazaly go. Dlatego teraz szukam takiego co kolysze przod tyl...dzieki temu latwiej maluchom usnac.
Konwalia a masz tez tak ze czujesz ze musisz pojsc do lazienki na "dwojke" a nici z tego jak juz pojdziesz? Bo ja ostatnio tak miewam w nocy...
Rex to teraz juz nog nie zaciskaj:)
-
Dora, staram się kontrolować ciśnienie, wiem że może być niebezpieczne, ale ja jestem z tych raczej niskociśnieniowych. zmierzyłam teraz dwa razy i mi wyszło 126/86 i 113/81 - więc normalne. do swędzenia mam krostkę. ta położna jest dziwna, ona mi kazała jeść dużo soli, żeby woda schodziła no ale nic zapytam jej - mam na karteczce zapisane.
zgadzam się ze wszystkim co piszesz odnośnie chust
Olisie, przetrwaj ząbkowanie, powodzenia w odsypianiu:)dora8201 lubi tę wiadomość
-
Kate hehe nieee u mnie to tak, że jak wstanę siusiu, musze zejść na dół do wc, jak wrócę to zanim zasnę mija chwila - a że często cierpię na bezsenność (poza ciążą też) to mam sposób, że nie mogę leżeć i próbowac zasnąć co chwila patrząc na zegarek tylko zajmuje się czymś - najczęściej wtedy nadrabiam zaległości internetowe na telefonie, gram w jakąś gierkę nudną typu farma i zasypiam nie wiem kiedy bo mi oczy same się zamykają i potem śpię teraz do następnej przerwy na siusiu albo do budzika chłopaków. Rano wstaje żeby syna do przedszkola wyszykować, chwilę pogadać z nim i pobyć... ale dziś ostatni dzień w przedszkolu więc nie będę musiała wstawać już po budziku i może będę dłużej spała te kilka tygodni póki Luśki nie ma
o to kawalerka Łucji
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/phototastic-2015-06-25_a8a5d894-a689-40e3-88a7-a4e4b735d5f71_zps1asxmzbr.jpg
i bryka z nową, zindywidualizowaną budką taką samą mam nakładkę na spacerówkę
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/phototastic-2015-06-22_35fdf24f-d557-4953-a86a-19f2cc49cb70_zpsdm92taeg.jpgradiszka, ewela86, Pay, Tigana, rex, Konwalia, LillaMy, Mia1988, wikaa, 1kasiulka1, amarranta lubią tę wiadomość
amarranta wrote:Dora, staram się kontrolować ciśnienie, wiem że może być niebezpieczne, ale ja jestem z tych raczej niskociśnieniowych. zmierzyłam teraz dwa razy i mi wyszło 126/86 i 113/81 - więc normalne. do swędzenia mam krostkę. ta położna jest dziwna, ona mi kazała jeść dużo soli, żeby woda schodziła no ale nic zapytam jej - mam na karteczce zapisane.
zgadzam się ze wszystkim co piszesz odnośnie chust
yyyyyyy sól zatrzymuje wodę w organizmie
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif