Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolla. wrote:nowatorka, golenie na czuja przed każdą wizytą to niezły wyczyn, chcesz, żeby było dokładnie a tak na prawdę ciężko samej się idealnie obsłużyć
Dziewczyny jakie badania macie do porodu robione w 3 trymestrze? Ja mam hbs, hiv i gbs (morfo i mocz nie liczę), coś jeszcze? vdrl i cmv miałam na początku ciąży, muszę powtórzyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:09
jusella lubi tę wiadomość
-
To ja was pobije i powiem ze jestem z moim prawie 10 lat a na poczatku sierpnia beda dwa lata po slubie. Dokladnie 02.08 a termin mam na 28.07 wiec bedzie rocznicowy prezent
poznalismy sie jak on mial 15 lat a ja 17 i tak juz zostalo
tak tak jestem od niego starsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:15
Naditta, Zonti, nowa!, Karolla., jusella, kot_bury, majeczka87, eve90, Ejrene, Marta22, figaa, Agness27 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
PT- czas protrombinowy
APTT- czas kaolinowo- kefalinowy
robione z krwi- to są markery prawidłowego krzepnięcia, jeśli która z Nas by musiała brać leki p/płytkowe lub p/ krzepliwe to wartości wtedy ulegają zmianie - zwiększeniu, lub np. miała wrodzoną skazę, jest to informacja dla lekarza czy krew krzepnie prawidłowonowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
ada89 wrote:To ja was pobije i powiem ze jestem zmmoim prawie 10 lat a na poczatku sierpnia beda dwa lata po slubie. Dokladnie 02.08 a termin mam na 28.07 wiec bedzie rocznicowy prezent
poznalismy my sie jak on mial 15 lat a ja 17 i tak juz zostalo
tak tak jestem od niego starsza
ale bomba !! że tak długo i że tak wcześnie się poznaliście !!!
ada89, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Ja mam zlecone tak
Morfologia pełna
Mocz badanie ogólne
gbs
HBs-antygen
hiv
Przeciwciała przeciw HCV
Serologia kily (VDRL)
No a to rezultat po ubraniu łóżeczka. Jeszcze lampka dzisian zawisnie i kosz na pieluchy postawimy i będzie git
http://static.pokazywarka.pl/i/6684845/759864/dsc-0740-01.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:23
Zonti, ada89, Karolla., stokrotka2013, jusella, nowatorka, mamuśka1, MirelS, majeczka87, Kasiulina, kot_bury, Evanlyn, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
No to ja też opowiem o swoim związku. Ja z moim mężem znamy się od .... no właśnie ciężko stwierdzić pewnie od dziecka bo jesteśmy z jednej miejscowości. W związku jesteśmy 9 lat a małżeństwem 03.08 będzie 3 lata. Jesteśmy swoimi pierwszymi partnerami i tak już zostało. Nie było nam łatwo ale przetrwaliśmy i to utrwaliło nasz związek. Wydaje mi się że jesteśmy zgodnym małżeństwem i każdy zrobiłby dla siebie wszystko. Rok staraliśmy się o dziecko co dodatkowo utrwaliło nasz związek. Mąż jest wiecznym optymistą i to w nim kocham.
Dziś już czuję się lepiej nie latam do ubikacji a co za tym idzie hemoroid tak nie boli. Coraz bardziej zaczynam myśleć o tym, że przenoszę Jakuba a tego bym nie chciała.ada89, jusella, kot_bury, eve90, Agaax, Marta22, figaa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że rozmowy "związkowe". To i ja się otworzę.
U nas troszkę inaczej, bo my wyznajemy zasadę: dzień bez kłótni, dniem straconym!
A tak serio, to po prostu bardzo często się przekomarzamy, bo okropne z nas uparciuchy i czasem ciężko nam się dogadać. Ja jednak chyba jestem większy uparciuch, bo to mężu jest tą stroną, która zawsze pierwsza odpuszcza
Z nas takie łyse konie trochę, razem ponad 8 lat, 3 lata po ślubie. Mężu o dziecku od daaawna mówił i chciał, ale nie naciskał, zaczekał aż ja będę gotowa. U nas to wynika ze sporej różnicy wieku, on jest parę lat starszy i już go cisło
A! Żeby nie było tak zwyczajnie: wyrwałam go spod skrzydeł innej, miał być ślub i te sprawy. Jak się poznaliśmy oczywiście o niczym nie wiedziałam, więc zrobiłam to nieświadomie
Sentymentalnie się zrobiło...
Na koniec jeszcze pytania praktyczne:
Dziewczyny, któraś z Was brała jakiś antybiotyk podczas ciąży? Zawsze na ulotce jest napisane, że kobietom w ciąży podawać tylko w wypadku, kiedy potencjalne korzyści przewyższają ryzyko dla płodu? Bo zgłupiałam. Dali mi antybiotyk, a tam takie rzeczy w ulotce. Nie chcę dzieciakowi szkodzić.
W ogóle dzisiaj sobie przypomnieli o tym, że nie podali mi szczepionki na krztusiec. A robi się to 28-32 tydzień. Przeprosili i powiedzieli, że jeszcze nie jest na to za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:30
eve90, nowa!, jusella, kot_bury, LilouK, Agaax, figaa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Wróciłam, ale jestem niezadowolona. Lekarz nie zważył Zosi ani nie zmierzył. Mówi, że zrobi to za 2 tyg. Pewnie ma rację, po co dziecko naświetlać, ale chciałabym wiedzieć jak się rozwija.
Podbrał mi próbki na GBS i w sumie to tyle.
Mąż mnie dziś wkurzał - dwa razy w sklepie przestawiał mnie jakbym była wieszakiem. Zamiast powiedzieć, żebym się przesunęła, on mnie normalnie przestawiał. Nie wiem czemu straszliwie mnie to wkurzyło. -
Hello mamuśki gratulacje udanych wizyt super ze same dobre wieści
trzymam kciuki za popołudniowe wizytujace
Super macie brzuszki i te foty z sesji aż dziś mówiłam mojemu mężowi ze w niedzielę musimy gdzie podjechać w plener i pstryknac parę fotek na pamiątkę.
Jeśli chodzi o staż to chyba weterani jesteśmy bo znamy się aż musiałam policzyć 17 lat a małżeństwem jesteśmy 11 lat w październiku rocznica będzie o taki buty mamy dużo za sobą i więzi silnie zacementowane że tak powiem w klimacie remontowym.
No zezłościłam się konkretnie przed chwilą bo chciałam uprasowac kilka rzeczy dla małego co dokupilam i na pierwszej skarpetce przejechalam po aplikacji zabrudzilam i żelazko i skarpetek no co za pechda się to jakoś z tej skarpetki odplamic ? No i teraz bezrobocie bo czekam aż żelazko wystygnie żeby je wyczyścić wrrrr.
Gołąbki wyszły pyszne ale dałam z nimi czadu bo aż mnie brzuch rozbolal po ich przygotowaniu i musiałam chwilę w anamondzie poleżeć.
Aaaa 36 tc mam skończonyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:54
nowa!, kot_bury, jusella, LilouK, eve90, figaa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Nadrobiłam
Wróciłam z wizyty i możecie być ze mnie dumne - zapłaciłam
Szymcio waży 3040 g, ok 53cm w ułożony główką do wyjścia. Coś mi się wydaje, że po Tatusiu szczypiorek będzie. Nic nie zapowiada porodu w najbliższym tygodniu ale doktorek mówi, że teraz to Szymo decyduje kiedy wyjdzie - przynajmniej do terminu.
Mięliśmy dziś badanie dopplerowskie przepływów w główce i pępowinie - wszystko książkowo- i co tydzień będziemy takowe badanie mieć, żeby sprawdzić czy Młodzian może jeszcze siedzieć w brzuszku. Smyranko też było
i wynik za tydzień.
Nospy mam już nie brać i nie muszę się oszczędzać.
i w końcu ugotowałam bóbale do jedzenia mam wspólniczkę w postaci kociambra Balbinki
stokrotka2013, kot_bury, MirelS, nowatorka, majeczka87, LilouK, Naditta, eve90, Agaax, Kasiulina, ania181111, Ejrene, renieczka, figaa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy znamy się od 11 lat, od 9 razem, od prawie dwóch po ślubie
Z oryginalnych historii ślubno-miłosnych na pewno nie pobijecie mojej babciwyszła za mojego dziadka jako osiemnastolatka, po kilku miesiącach znajomości. Tyle, że żadnej wielkiej miłości w tle nie było - dziadka właśnie rzuciła długoletnia narzeczona i jej na złość zaczął się umawiać z babcią, babcia z kolei wiecznie kłóciła się ze swoją mamą i chciała wyrwać się z domu. I tak się dogadali, że skończyło się ślubem.
Po pewnym czasie dziadek zachorował (miał problemy z sercem) i wtedy do babci dotarło, że życia sobie bez niego nie wyobraża. Na szczęście wyzdrowiał, doczekali się trójki dzieci i przez dwadzieścia lat żyli sobie szczęśliwiejusella, Maka, majeczka87, LilouK, eve90, ania181111, stokrotka2013, Ejrene, renieczka, figaa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Dalile a sprawdził Ci chociaż szyjkę jak trzyma?
Ja jestem rok po ślubie, a w związku 8 lat
Trzyma, zamknięta i długa. Cytując "jest ok"
My z lubym 10 lat razem (będzie 07.07) i 6 lat po ślubie (21.08).jusella, MirelS, kot_bury, stokrotka2013, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
My z Tatuśkiem 3 lata jesteśmy razem a 2 razem mieszkamy. Tzn. tak oficjalnie przeprowadził się do mnie 2 lata temu a wcześniej to pomieszkiwał. Po roku znajomości zaszłam w w ciążę i niestety 13.06.2014 poroniłam. Oboje bardzo chcieliśmy Maluszka i przez 2 lata ani się nie zabezpieczaliśmy, ani specjalnie nie staraliśmy - daliśmy sobie czas do końca 2015 roku zanim pójdziemy do lekarza ale udało nam się bez ingerencji.
Tatusiek jest 5 lat młodszy ode mnie ale jest cholernie dojrzały, cierpliwy, czuły i opiekuńczy. Czasem się o coś pożremy ale oboje nie umiemy się na siebie gniewać dłużej niż kilka minut.
Ślubu nie planujemy, może kiedyś w dalekiej przyszłości...nowatorka, majeczka87, LilouK, Naditta, eve90, stokrotka2013, Ejrene, kot_bury, figaa, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że moi dziadkowie w tym roku będą 64 lata po ślubie. My z mężem stwierdziliśmy, że w życiu nie doczekamy.
Właśnie jem czereśnieMąż kupił pół kilo i 3 kg truskawek
jusella, nowatorka, Maka, majeczka87, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Milcia ja dałam sobie radę z goleniem to i Ty sobie poradzisz
Też właśnie czereśniami się obżeram i truskawkami a Szymek ze szczęścia szaleje. Muszę go dokarmiać dobrociami bo jest grzeczny i w ważnych kwestiach słucha mamusi
nowatorka, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A moja dzisiaj znowu leń popołudniu jest. Chyba się kopsne do sklepu po jakiegoś batonika.
i ogarnę sobie coś na kolacje.
Torba do szpitala w 100% spakowana. Jestem spokojniejsza
Rozpakowalam kosz na pieluszki mój tylko musi worek naciągnąć bo mi się już nie chciało. :p
Tak jak to wszystko ogarniam to dociera do mnie ze coraz bliżej terminu. Moja koleżanka ma za 5 dno cc. Ach... Zlecialo to szybko nie?
Ja z moim się znam 6 lat, 5 lat jesteśmy razem a w sierpniu będziemy mieć 2 rocznicę ślubu. Także mała też jest dla nas jakby prezentem na rocznicę.
Mamy czasami takie dni że kłótnia za kłótnia ale ogólnie się kochamyjusella, stokrotka2013, renieczka, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość