X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratulacje :)

Kasiulina kącik śliczny :)

Ja tez mam cieżką noc za sobą, skurcze wróciły :/ na szczescie nie sa bardzo bolesne ale dokuczliwe , spac sie nie da. Do tego wycieczki do toalety itd. Mam nadzieje ze mimo wszystko mała jeszcze troche posiedzi w brzuchu i nie bedzie sie wpychac przed szereg :)

Sanna, jusella, Kasiulina, aisa, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka i Milcia gratulacje:) Dużo zdrówka dla Was i waszych dzieciaczków:)

U mnie dzisiaj pogoda też nie za bardzo. Od rana pada a nawet jak przestaje to tak pochmurno, że nic się nie chce.

Czy któraś z Was męczy się jeszcze z zaparciami? Mi powróciły i przez ostatnie kilka dni mam takie skurcze jelit, że już czasami nie wytrzymuje. Nic mi nie pomaga. Dzisiaj chyba pójdę do apteki po syropek.

atdc3e5erjm386my.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj, myślałam, że umrę... Ale to tylko takie jednorazowe/jednodniowe, więc activia, spacer i ciepła kąpiel dla rozluźnienia pomogła.
    Mam syrop, już wcześniej kupiłam ale nigdy nie użyłam tak samo jak czopków.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na izbie na ktg z powodu bolow brzucha... full !!!! z ta pelnia to chyba prawda

jusella, mamuśka1, stokrotka2013, kot_bury, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, serdecznie gratuluję i życzę zdrowia Tobie i córeczce! Ale widzę, że Ty to dzielna kobieta jesteś.
    Za mną też ciężka noc, brzuch bolał skurczowo, ale nad ranem jakoś przeszło. Burza wielka u nas się przewaliła w nocy, to też mi spać nie pomogło. Muszę wytrzymać jeszcze 5 dni w dwupaku, chociaż mąż cały czas mówi do brzucha "Synek, umawiamy się na pierwszego". A jak ja się będę kulać do tej pory? Ale niech mały siedzi w środku ile potrzebuje.
    Zbieram sie złożyć projekty, żeby jakaś kasa wpadała jeszcze w tym roku i na targ po świeże warzywa i owoce. Pozdrawiam dziewczyny i siedźcie jeszcze chwilę z dzidkami w brzuchach!

Kasiulina, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy tylko pelen pecherz budzil.. rekord jakis dzisiaj pobilam -11 razy bylam siku :D

jusella, Agaax, Agness27, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka jakimi bólami? Nie mów, że chcesz się już rozpakowywać?
    Aż mi trochę strach - ja mam termin na 23.07, a 20.07 znowu pełnia....

Słoneczko - ponoć rozmowa to podstawa sukcesu, więc synek na pewno posłucha :)

Idę się ubrac i lecę do apteki. Oby nie padało.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również przyłączam się do gratulacji Milcia!!! bardzo sie ciesze razem z Tobą i wyściskaj maleńką od e cioć;)

Powiedz jeszcze bralas zzo?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole sa ale ktg cisza wiec naparza mnie miednica...
    Jeszcze usg i uciekam dalej zalatwiac sprawy, jak z mala wszystko ok to mnie bolec moze....

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia gratulacje!

Ale się dzieje!
    Ja za godzinę wizytuje i też już bym chciała żeby cokolwiek ruszyło.
    Nad ranem złapał mnie skurcz w pachwinie (!). Myślałam że się posram z bólu.
    No i pogoda do dupy, a jeszcze trzeba na szczepienie z psem jechać :-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wspaniałe wieści! Gratulacje!

Ja też dziś bezsenność od 2:00-6:00 :P duszno, zgaga, siku chyba z 10 razy, przeciąg, skurcze w rękach... ohh!

201607055580.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ciężko w nocy było zasnelam o 3 chyba banan pomógł ale o 4 budzik męża mnie obudził no i dopiero po 5 zasnelam ponownie bo burza mi nie dała wcześniej zasnąć spałam do 8:30.

Zjadłam śniadanie i dalej zaleglam w anakondzie na łóżku nic mi się nie chce plan na dziś to dopakowac ciuszki dla synka do torby i spakować torbę na wypis dla męża plan ambitny ciekawe czy realny :)

Mi zaparcia jako tako odpuscily, wizyty w wc w tej poważnej sprawie są codziennie i hemoroid siedzi sobie w srodeczu ładnie oby tak dalej .

Spokojnego poniedziałku i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ambitne plany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:30

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mówi - ciąża donoszona ;) luuuubie to ;)

stokrotka2013, jusella, LilouK, Agness27, Naditta, Kasiulina, Dalile, niezapominajka, renieczka, Sanna, Gagaga, figaa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzis Natalia ma zielone swiatelko :) Jupi donoszona :) Ale widocznie az tak jej jest dobrze u mamusi w brzuszku ze ani mysli wychodzic :) Dobrze niech sobie siedzi jak najdluzej ;)
    Na mnie nawet pelnia nie dziala :) Bylismy u tesciow w week i winda byla zepsuta- na 6 pietro z buta bez zadyszki i nawet jednego skurczyku. Noce przespane, cisza i spokoj. Milego dnia!

jusella, LilouK, Agness27, Naditta, majeczka87, Dalile, kama005, renieczka, Agaax, stokrotka2013, figaa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :-)

Co za noc...

Milcia, najserdeczniejsze gratulacje! Zdrówka dla Was <3 Nic tylko pozazdrościć tak szybkiego porodu.
    Morał? No widzicie dziewczyny, nie ma co panikować, bo wszystkie 3 porody póki co w miare szybkie i sprawne, i przede wszystkim do przeżycia. No może poza Niezapominajkowym, bo troche za wcześnie, więcej nerwów i obaw o zdrowie maluszka, no ale grunt, ze wszystko jest już dobrze z Jasiem :-) DAMY RADĘ BABY, połowa sukcesu to pozytywne myślenie!!!

No to która następna? Obstawiać proszę.... :-D

Kijanka, Basia, Zojka jak tam się sprawy na dole mają?

Kocie bury, piękny kącik :-) Od razu na sercu (i w głowie) lżej jak wszystko gotowe, nie?

U nas zaczynamy 38tydzień. Henryczek donoszony, ale widać mu się jeszcze nie spieszy na drugą stronę, jeszcze nie jego czas :-) Nic się kompletnie nie dzieje. +11kg na liczniku, 98cm w brzuchu i w ogóle wszystko po staremu. Chyba mi się jednak nawet brzuch nie opuścił, bo ostatnio mama widziała mnie na skajpie i mi mówi, co Ty pierd**sz, że Ci się opuścił, jak masz go prawie pod szyją O.o Ponoć jak dłoń leży płasko pod cycem tzn, że się opuścił. A cyc, rzecz względna, bo ja muszę wpierw moje zarzucić na ramiona, albo schować pod pachy zanim zabiorę się za pomiary ;-) Coś w tym musi jednak być, bo nadal mam Zespół Leżącego Cyca na brzuchu, tylko jeszcze nie rozkminiłam czy dlatego, że brzuch jest wciąż wysoko, czy wymiona są wyciągnięte jak uszy Spaniela O.o

Tak jak miałam wcześniej przeczucia, że H urodzi się przed terminem, tak teraz mam jakiegoś wewnętrznego czuja, że mogę go przenosić. Ba, i będą mi wywoływać, czego za żadne skarby nie chcę O.o

Potem wrzucę jaką fotkę buńka, bo póki co żem z lekka niewyjściowa, żeby się publicznie lansować ;-)

Udanego poniedziałku i pierwszego dnia lata <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:42

Agaax, Agness27, majeczka87, jusella, niezapominajka, stokrotka2013, aisa, figaa, kot_bury, Maka, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Dzien dobry mamusie :-)

Co za noc...

Milcia, najserdeczniejsze gratulacje! Zdrówka dla Was <3 Nic tylko pozazdrościć tak szybkiego porodu.
    Morał? No widzicie dziewczyny, nie ma co panikować, bo wszystkie 3 porody póki co w miare szybkie i sprawne, i przede wszystkim do przeżycia. No może poza Niezapominajkowym, bo troche za wcześnie, więcej nerwów i obaw o zdrowie maluszka, no ale grunt, ze wszystko jest już dobrze z Jasiem :-) DAMY RADĘ BABY, połowa sukcesu to pozytywne myślenie!!!

No to która następna? Obstawiać proszę.... :-D

Kijanka, Basia, Zojka jak tam się sprawy na dole mają?

Kocie bury, piękny kącik :-) Od razu na sercu (i w głowie) lżej jak wszystko gotowe, nie?

U nas zaczynamy 38tydzień. Henryczek donoszony, ale widać mu się jeszcze nie spieszy na drugą stronę, jeszcze nie jego czas :-) Nic się kompletnie nie dzieje. +11kg na liczniku, 98cm w brzuchu i w ogóle wszystko po staremu. Chyba mi się jednak nawet brzuch nie opuścił, bo ostatnio mama widziała mnie na skajpie i mi mówi, co Ty pierd**sz, że Ci się opuścił, jak masz go prawie pod szyją O.o Ponoć jak dłoń leży płasko pod cycem tzn, że się opuścił. A cyc, rzecz względna, bo ja muszę wpierw moje zarzucić na ramiona, albo schować pod pachy zanim zabiorę się za pomiary ;-) Coś w tym musi jednak być, bo nadal mam Zespół Leżącego Cyca na brzuchu, tylko jeszcze nie rozkminiłam czy dlatego, że brzuch jest wciąż wysoko, czy wymiona są wyciągnięte jak uszy Spaniela O.o

Tak jak miałam wcześniej przeczucia, że H urodzi się przed terminem, tak teraz mam jakiegoś wewnętrznego czuja, że mogę go przenosić. Ba, i będą mi wywoływać, czego za żadne skarby nie chcę O.o

Potem wrzucę jaką fotkę buńka, bo póki co żem z lekka niewyjściowa, żeby się publicznie lansować ;-)

Udanego poniedziałku i pierwszego dnia lata <3

połozna mnie uswiadomila ze wcale nie musi opasc, jesli maluszek jest dlugi;)

LilouK, Zonti, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, podobnie jak ja. Od początku ciąży wielkie przeczucia o wcześniejszym porodzie, wszystkim mówiłam, że przecież na pewno wcześniej urodzę, bo ja tak czuję (wróżka). Teraz mnie te przeczucia odeszły całkiem...
    I też boję się przenoszenia. Proszę nie!

Póki co moje jedyne dolegliwości to jakieś bóle pośladków w nocy. Jakby lekkie skurcze tyłka jak śpię na jednej stronie. Do tej pory mam spięty i obolały pośladek.
    Ale to raczej nie jest objawem rychłego porodu :P

LilouK, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, może być i tak Majeczka, nie pomyślałam :-) Ja byłam drobniutka i chuda jak łyżwa, za to pierońsko dłuuuga. Generalnie taki obły sledź. Może mały w ślady starej poszedł, bo jego dupsko jest coraz wyżej, a głowa ponoć już 2/5 wstawiona w kanał O.o

Naditta, mnie lekko bopolewa kość łonowa, ale tylko jak ćwiczę i się mocno rozkraczam. Miewam też rwy kulszowe. Czasem brzuch lekko zaboli, ale generalnie twardy zawodnik jestem i nie jojczę nad byle pierdołą, na większość rzeczy po prostu nie zwaracam uwagi. Musiałby mi pół podwozia urwać, żebym stwierdziła, że jednak może pora iść do lekarza ;-) Tak że tego, albo mam taką znieczulicę albo mnie rzeczywiście nic nie pobolewa :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:54

niezapominajka, Naditta, majeczka87, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie...

Nasza ułożona główkowo także spoko. Jeszcze główka w miarę wysoko. Waży 2939g. Termin nam się przesunął na 17 lipca czyli jak wg miesiaczki

Ja bym chciała urodzić wcześniej bo mój M ma do 21 lipca urlop. Mam nadzieję że wyjdzie przed terminem! Ale jakoś też boję się przenoszenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:54

LilouK, renieczka, majeczka87, Agness27, Naditta, Agaax, jusella, stokrotka2013, aisa, TheForfie, Sanna, kot_bury, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w 36 tc
    de853ea1f37da40amed.jpg

renieczka, Naditta, majeczka87, Agaax, Agness27, esoni, jusella, Kasiulina, stokrotka2013, aisa, LilouK, figaa, TheForfie, alexxx, Sanna, kot_bury, Zonti, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ