Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się nie dzielnie w rozpoczętym 40 tygodniu ciąży.
Wszystkim świerzym mamuśką gratuluje
U mnie cisza. Synkowi dobrze w brzuchu.
Co do przechowywania pokarmu tu jest fajnie napisane polecam poczytać
http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki/ania181111, Agness27, Pauli11, aisa, Agaax, TheForfie, eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
To czytałam
Wyczytałam w necie że jak wyjmujemy pokarm z zamrażarki, na dzień wcześniej wstawiamy do lodówki by się rozmroził i po wyjęciu z lodówki mamy 4h by podać.
Sanna zazwyczaj w szpitalach mają jakieś mm. Mi koleżanka poleciła zabrać ze sobą ze dwie butelki w razie czego. Tak też zrobiłam. Są spakowaneTylko czasami się trzeba o to mm prosić bo jest nacisk bardzo duży na kp
-
Czesc dziewczyny,
Gratuluje nowym mamuskawszystkie jestescie dzielne.
Mi powoli zaczyna brakowac sil. Nie pamietam przespanej nocy a jeszcze babla nie ma. Najgorsze jest to ze wczoraaj w dzien i w nocy czesto mocno twardnial mi brzuch do tego mam silne parcie na pecherz i jak w nocy wstaje to brzuch mam kwadratowy i twardy jak kamien. Ja wiem ze moga wystepowac skurcze przepowiadajace ale czy tak czesto?.czuje sie jakos nieswojo dzisiaj. Czekam do srody na wizyte i wyprosze by cos zaczal lekarz dzialac.
Ile po terminie u was wywołują poród i jaka waga jest wskaźnikiem do cc ?jusella lubi tę wiadomość
-
Ejrene wrote:
Co do przechowywania pokarmu tu jest fajnie napisane polecam poczytać
http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki/
Wrzuciłam tego linka na fbEjrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyn; ) ja juz po wizycie w szpitalu byłam na ktg skurcze tak pięknie się pisały ze chcieli mnie zostawić ale wpisałam się na żądanie bo często takie skurcze mam i jak się poruszam to przechodzą. Tak więc czekam może coś się rozkręci
kama005, Sanna, Agness27, ania181111, Zonti, Pauli11, TheForfie, eve90, Gagaga, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Izula wczoraj na amniopunkcji sie pochwaliła Antosiem i to napisała
izulala wrote:
kochane. wczoraj o 19.45 urodziłam przez cc kochanego zdrowego syneczka; ) zaczęło sie ze mialam rodzic sn..... 5h nnieregularnych skurczy glowka nisko ale byl problemy z usadoeieniem jej odpowiednio... decyzja po 5h cc..... i dzięki Bogu. ...bo byl owiniety 2razy pepowina! !!! waga 3980g wzrost 58cm. zdrowiutki 10pkt :)Byczek moj kochany ♡♡♡kama005, Ejrene, Sanna, kijanka_88, Maka, LilouK, majeczka87, Agaax, TheForfie, Gagaga, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
nowa! wrote:Czesc dziewczyny,
Gratuluje nowym mamuskawszystkie jestescie dzielne.
Mi powoli zaczyna brakowac sil. Nie pamietam przespanej nocy a jeszcze babla nie ma. Najgorsze jest to ze wczoraaj w dzien i w nocy czesto mocno twardnial mi brzuch do tego mam silne parcie na pecherz i jak w nocy wstaje to brzuch mam kwadratowy i twardy jak kamien. Ja wiem ze moga wystepowac skurcze przepowiadajace ale czy tak czesto?.czuje sie jakos nieswojo dzisiaj. Czekam do srody na wizyte i wyprosze by cos zaczal lekarz dzialac.
Ile po terminie u was wywołują poród i jaka waga jest wskaźnikiem do cc ?
Waga do CC to chyba wszędzie jest że powyżej 4kg, ale też każdej kobiecie powinni mierzyć miednicę. U mnie normalnie jak nic się nie dzieje to po tygodniu od terminu do szpitala, ale w moim przypadku ze względu na to że dziecko niby duże prawdopodobnie już w dniu terminu będę musiała do szpitala iść i będą wywoływać -
Sanna wrote:Ja tez bardzo chcialabym karmić piersią ale jak to jest jak w szpitalu nie bedzie tego pokarmu czy mały bedzie sztucznie dokarmiany ?? Wogole nie mam żadnej butelki niczego co moze zastąpić pierś jak wyboi tego podchodzicie ??
U nas jedna była jak rodziłam po Sn i tak sie biedna stresowała i płakala bo wszystko ja bolało a brała znieczulenie no i pokarm jej nie leciał i chodziła do połoznych i dawali jej mleczko w malej buteleczce wiec nie martw sie ze maluszek bedzie głodny
Polozne jak widza ( przynajmniej w szpitalu Bródnowskim jak byłam w Warszawie ) ze dziecko płacze to przychodza ,pytaja sie a potem same daja wyznaczona ilosc mleczka.
Angela trzymamy kciuki za szybka akcje porodowa
Co do karmienia to ja nie brałam mleka ze soba tylko karmiłam mała piersia jak wychodzilismy.Zawsze miałam 2-3 tetry by zasłonic córke by sie nie krepowała ani ona ani ja i wybieralismy ustronne miejsce
jak miała 4-5mies to wtedy zaczelismy powoli dawac mleczko mm bo musiałam wracac do pracy ale z karmienia piersia i tak nie rezygnowałam do 11 mies
Pokarmu miałam duzoo ale z czasem sie normowałania181111, Pauli11, Sanna, eve90 lubią tę wiadomość
-
Agness bozeee ... bidulko " ustronne miejsce " dla Ciebie i dziecka
moim zdaniem karmienie cycem powinno być NORMALNE A nie jakieś dziwne dla innych ludzi ... wiadomo że jak mama z dzieckiem się krępuje to ok . Ludzie są dziwni i karmienie cycem jest dla nich "obrzydliwe "- bo z takim określeniem się spotkałam , ciekawe jak sami byli dziećmi czy nie ciagneli cyca mamy !
Dla mnie to najpiękniejsza rzecz na świecie ! Jak widzę mame i dzidziusia przy cycuDalile, Sanna lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania zle mnie zrozumialas
.
Miałam na myśli np jakas lawke itp żeby np nie robic tego np na środku sklepu
Ja tam się nie przejmuje gadaniem i nie uciekalam do brudnych lazienek żeby nakarmić dziecko .
Przeciesz to normalne jak dla mnie a jakby ktos chcial zrobić uwagę to jeszcze bym go ochrzanila!
ania181111, Dalile, Agaax, eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Ania to niedługo i ty się rozpakujesz
Mój na finał euro jedzie z kumplami fo kolegi i będą przy okazji chlali piwo. No już się wkurzyłam. W razie czego sama se pojadę do szpitala! Wrrrr.... Teraz w tym tygodniu też się chyba poumawial na piwo. A co jeśli? Każe mi się nie denerwować np ale jak mam się nie wkurzac. Poród mnie stresuje, prosiłam by nie pił a ten co? Nosz kurde! Nadzieję że jeszcze pomyśli
No nic ide do rodziców na obiadek a mój Poszedł do pracyania181111 lubi tę wiadomość
-
Aaaaa bo ja blondi jestem i czasami tak rozumiem
No raczej ! Niech no tylko ktoś by się odezwał że się karmi np na parku w ławce to nie ręczę za siebie ! :p
Kama nie denerwuj sięchłopy to takie mało pojęte istoty
weź go nastrasz ze np kiepsko się czujesz Masz bole albo cośczasami trzeba ich nastraszyc
Ja swojego nie muszę bo by mnie pewnie do szpitala zawiózł
nie chce tego swojego chwalić Ale mówię Wam chłop jak złoto w ciążyśniadanko zrobi
znosi moje nastroje baaardzooo dzielnie i strasznie się martwi dlatego ja mu nie funduje takich wrażeń bo jak raz tak zrobiłam to już w drzwiach stał z kluczami ze jedziemy do szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 14:00
Agness27, Pauli11, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Aniu popieram
I będę karmić jak będzie trzeba, nie dam się wygodnić do toalety, czy coś...
Niemniej jeśli jest możliwość nakarmienia dziecka na boku, a nie na samym środku to też to wykorzystam, bo nie chcę żeby mi się na cycki gapilikama005, ania181111, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
W końcu chłodniej!
Ahh jak ja już bym poszła do ogródka poplewic... Mam taki syf... Zarośnięte że mąż musiał mi wyrwać koło pomidorów bo już ich widać nie było... A dzisiaj smarowlam go bo.cale nogi ma pogryzione....Boże jakie to delikatne...jusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Szczerze do dla mnie bardziej obsceniczne jest palenie smierdzacych fajek przed wejsciem do sklepu niz karmienie piersia nawet w miejscu publicznym. Wiadomo jakos dyskretnie ale jak mi ktos zwroci uwage ze nie przystoi to dostanie golym cycem w pysk.
ania181111, Maka, LilouK, Agaax, Agness27, eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość