X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo chcialabym karmić piersią ale jak to jest jak w szpitalu nie bedzie tego pokarmu czy mały bedzie sztucznie dokarmiany ?? Wogole nie mam żadnej butelki niczego co moze zastąpić pierś jak wyboi tego podchodzicie ??

74di4z174lr410ce.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nie dzielnie w rozpoczętym 40 tygodniu ciąży.

Wszystkim świerzym mamuśką gratuluje :)

U mnie cisza. Synkowi dobrze w brzuchu.

Co do przechowywania pokarmu tu jest fajnie napisane polecam poczytać

http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki/

ania181111, Agness27, Pauli11, aisa, Agaax, TheForfie, eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czytałam

Wyczytałam w necie że jak wyjmujemy pokarm z zamrażarki, na dzień wcześniej wstawiamy do lodówki by się rozmroził i po wyjęciu z lodówki mamy 4h by podać.

Sanna zazwyczaj w szpitalach mają jakieś mm. Mi koleżanka poleciła zabrać ze sobą ze dwie butelki w razie czego. Tak też zrobiłam. Są spakowane :) Tylko czasami się trzeba o to mm prosić bo jest nacisk bardzo duży na kp

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Gratuluje nowym mamuska :-) wszystkie jestescie dzielne.
    Mi powoli zaczyna brakowac sil. Nie pamietam przespanej nocy a jeszcze babla nie ma. Najgorsze jest to ze wczoraaj w dzien i w nocy czesto mocno twardnial mi brzuch do tego mam silne parcie na pecherz i jak w nocy wstaje to brzuch mam kwadratowy i twardy jak kamien. Ja wiem ze moga wystepowac skurcze przepowiadajace ale czy tak czesto?.czuje sie jakos nieswojo dzisiaj. Czekam do srody na wizyte i wyprosze by cos zaczal lekarz dzialac.
    Ile po terminie u was wywołują poród i jaka waga jest wskaźnikiem do cc ?

jusella lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Co do przechowywania pokarmu tu jest fajnie napisane polecam poczytać

http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki/

Wrzuciłam tego linka na fb :)

Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyn; ) ja juz po wizycie w szpitalu byłam na ktg skurcze tak pięknie się pisały ze chcieli mnie zostawić ale wpisałam się na żądanie bo często takie skurcze mam i jak się poruszam to przechodzą. Tak więc czekam może coś się rozkręci :D

kama005, Sanna, Agness27, ania181111, Zonti, Pauli11, TheForfie, eve90, Gagaga, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella jest szansa że może już niedługo :)

Agness27 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izula wczoraj na amniopunkcji sie pochwaliła Antosiem i to napisała :)
    izulala wrote:
    03a8b248212098c8med.jpg

kochane. wczoraj o 19.45 urodziłam przez cc kochanego zdrowego syneczka; ) zaczęło sie ze mialam rodzic sn..... 5h nnieregularnych skurczy glowka nisko ale byl problemy z usadoeieniem jej odpowiednio... decyzja po 5h cc..... i dzięki Bogu. ...bo byl owiniety 2razy pepowina! !!! waga 3980g wzrost 58cm. zdrowiutki 10pkt :)Byczek moj kochany ♡♡♡

kama005, Ejrene, Sanna, kijanka_88, Maka, LilouK, majeczka87, Agaax, TheForfie, Gagaga, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Czesc dziewczyny,
    Gratuluje nowym mamuska :-) wszystkie jestescie dzielne.
    Mi powoli zaczyna brakowac sil. Nie pamietam przespanej nocy a jeszcze babla nie ma. Najgorsze jest to ze wczoraaj w dzien i w nocy czesto mocno twardnial mi brzuch do tego mam silne parcie na pecherz i jak w nocy wstaje to brzuch mam kwadratowy i twardy jak kamien. Ja wiem ze moga wystepowac skurcze przepowiadajace ale czy tak czesto?.czuje sie jakos nieswojo dzisiaj. Czekam do srody na wizyte i wyprosze by cos zaczal lekarz dzialac.
    Ile po terminie u was wywołują poród i jaka waga jest wskaźnikiem do cc ?

Waga do CC to chyba wszędzie jest że powyżej 4kg, ale też każdej kobiecie powinni mierzyć miednicę. U mnie normalnie jak nic się nie dzieje to po tygodniu od terminu do szpitala, ale w moim przypadku ze względu na to że dziecko niby duże prawdopodobnie już w dniu terminu będę musiała do szpitala iść i będą wywoływać :(

atdc15nmjt4tk663.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Ja tez bardzo chcialabym karmić piersią ale jak to jest jak w szpitalu nie bedzie tego pokarmu czy mały bedzie sztucznie dokarmiany ?? Wogole nie mam żadnej butelki niczego co moze zastąpić pierś jak wyboi tego podchodzicie ??

U nas jedna była jak rodziłam po Sn i tak sie biedna stresowała i płakala bo wszystko ja bolało a brała znieczulenie no i pokarm jej nie leciał i chodziła do połoznych i dawali jej mleczko w malej buteleczce wiec nie martw sie ze maluszek bedzie głodny :)
    Polozne jak widza ( przynajmniej w szpitalu Bródnowskim jak byłam w Warszawie ) ze dziecko płacze to przychodza ,pytaja sie a potem same daja wyznaczona ilosc mleczka.

Angela trzymamy kciuki za szybka akcje porodowa ;)

Co do karmienia to ja nie brałam mleka ze soba tylko karmiłam mała piersia jak wychodzilismy.Zawsze miałam 2-3 tetry by zasłonic córke by sie nie krepowała ani ona ani ja i wybieralismy ustronne miejsce :)
    jak miała 4-5mies to wtedy zaczelismy powoli dawac mleczko mm bo musiałam wracac do pracy ale z karmienia piersia i tak nie rezygnowałam do 11 mies :)
    Pokarmu miałam duzoo ale z czasem sie normował :)

ania181111, Pauli11, Sanna, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness bozeee ... bidulko " ustronne miejsce " dla Ciebie i dziecka :) moim zdaniem karmienie cycem powinno być NORMALNE A nie jakieś dziwne dla innych ludzi ... wiadomo że jak mama z dzieckiem się krępuje to ok . Ludzie są dziwni i karmienie cycem jest dla nich "obrzydliwe "- bo z takim określeniem się spotkałam , ciekawe jak sami byli dziećmi czy nie ciagneli cyca mamy !
    Dla mnie to najpiękniejsza rzecz na świecie ! Jak widzę mame i dzidziusia przy cycu :D

Dalile, Sanna lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostały mi 4 dni do porodu !!! :D

Sanna lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zle mnie zrozumialas :).
    Miałam na myśli np jakas lawke itp żeby np nie robic tego np na środku sklepu ;)
    Ja tam się nie przejmuje gadaniem i nie uciekalam do brudnych lazienek żeby nakarmić dziecko .
    Przeciesz to normalne jak dla mnie a jakby ktos chcial zrobić uwagę to jeszcze bym go ochrzanila!

ania181111, Dalile, Agaax, eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to niedługo i ty się rozpakujesz :)

Mój na finał euro jedzie z kumplami fo kolegi i będą przy okazji chlali piwo. No już się wkurzyłam. W razie czego sama se pojadę do szpitala! Wrrrr.... Teraz w tym tygodniu też się chyba poumawial na piwo. A co jeśli? Każe mi się nie denerwować np ale jak mam się nie wkurzac. Poród mnie stresuje, prosiłam by nie pił a ten co? Nosz kurde! Nadzieję że jeszcze pomyśli

No nic ide do rodziców na obiadek a mój Poszedł do pracy :)

ania181111 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa bo ja blondi jestem i czasami tak rozumiem ;)
    No raczej ! Niech no tylko ktoś by się odezwał że się karmi np na parku w ławce to nie ręczę za siebie ! :p

Kama nie denerwuj się :/ chłopy to takie mało pojęte istoty :P
    weź go nastrasz ze np kiepsko się czujesz Masz bole albo coś :) czasami trzeba ich nastraszyc :)
    Ja swojego nie muszę bo by mnie pewnie do szpitala zawiózł :P
    nie chce tego swojego chwalić Ale mówię Wam chłop jak złoto w ciąży :) śniadanko zrobi :) znosi moje nastroje baaardzooo dzielnie i strasznie się martwi dlatego ja mu nie funduje takich wrażeń bo jak raz tak zrobiłam to już w drzwiach stał z kluczami ze jedziemy do szpitala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 14:00

Agness27, Pauli11, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu popieram :D I będę karmić jak będzie trzeba, nie dam się wygodnić do toalety, czy coś...
    Niemniej jeśli jest możliwość nakarmienia dziecka na boku, a nie na samym środku to też to wykorzystam, bo nie chcę żeby mi się na cycki gapili :)

kama005, ania181111, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie ja dlatego pierś i buźkę malej zakrywałam by się chlopy one nie patrzyli bo niektórzy chodzą wygladniali i mogą różne głupoty im do głowy przychodzić ;) :P

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kolega spytał czy mu dam spróbować mleka.... spytałam, czy może prosto z piersi? Niech spada!

ania181111, Agness27, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu chłodniej!
    Ahh jak ja już bym poszła do ogródka poplewic... Mam taki syf... Zarośnięte że mąż musiał mi wyrwać koło pomidorów bo już ich widać nie było... A dzisiaj smarowlam go bo.cale nogi ma pogryzione....Boże jakie to delikatne...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze do dla mnie bardziej obsceniczne jest palenie smierdzacych fajek przed wejsciem do sklepu niz karmienie piersia nawet w miejscu publicznym. Wiadomo jakos dyskretnie ale jak mi ktos zwroci uwage ze nie przystoi to dostanie golym cycem w pysk.

ania181111, Maka, LilouK, Agaax, Agness27, eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ