X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Mój kolega spytał czy mu dam spróbować mleka.... spytałam, czy może prosto z piersi? Niech spada!

Haha :) faceci to są wariaci :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie, tym razem już z domu :.
    Izulala gratulacje!
    Ja też nie zamierzam się kryć czy gdzieś chować przy karmieniu piersią. No chyba że młody nie zechce mleka matki i zostanie karmienie butlą :-P

ania181111, majeczka87, Agness27, eve90, Pauli11, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak łapie Was skurcz to boli Was bok ??? Bo mnie tak rwie że nie mogę wytrzymać ...

majeczka87, kama005 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od 3 dni boli często bok, że aż usiąść muszę, ale to chyba nie skurcze. Myślę, że mała mi coś gniecie, chociaż to już aż przy biodrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:42

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli nic ;) tzn book

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś odczuwa takie straszne parcie w kroczu? Rano wstałam z bólem kości tam na dole.. A teraz mam takie atrakcje :-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis znow okropny ból w dole w kroczu nie wiem kości mięśnie boli tak ze chodze jak kaczka

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak na początku ciąży, gdy każdy ból mógł coś oznaczać bądź nie i jak się tym dzieliłyśmy :D Cofamy się w rozwoju ciążowym :D

Sanna, majeczka87, Agaax, Pauli11, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja taki ból mam od 2 tyg jak wstaje z łóżka to z łzami w oczach, a jak rozchodze to trochę przechodzi

Sakurcze nadal trwają co prawda nie regularne ale coś się przynajmniej dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 17:02

Agness27, TheForfie, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korzystalyscie/ bedziecie korzystac z pomocy doula przy porodzie?

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy z porodami jak przecinaki!

WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM I DZIECIOM DUŻO ZDRÓWKA!

Ja wg dr na poród jestem gotowa w 100%, badania wyśmienite, szyjka miękka ale jeszcze długa, rozwarcie na opuszek. Teraz tylko czekać kiedy Synus będzie chciał się z nami przywitać. Jak do 12go nic nie pójdzie to 13go wizyta.

Ogólnie ja to chyba jako jedna z niewielu tutaj, ktora nie mam parcia na poród ;) czuje się jeszcze w miarę ok. Ale to pewnie przez to, że mieszkanie w całkowitej rozsypce, bez drzwi, bez kuchni... pokój Marcela tez w nieładzie... moja Mama przyjeżdża do pomocy 8go to pewnie wtedy zacznę panikować ha ha

W kolko oglądam fotki lipcowych bobaskow. No do schrupania!

Ja takie uczucie rozrywka nią krocza to mam chyba od ponad miesiąca, nie pozostaje nic innego jak się przyzwyczaić ;)

Ja ogólnie wciąż nie rozumiem pojęcia douli. Dla mnie to kolejny wymysł XXIw. przecież są położne. Może się mylę ale jak ktoś chce korzystać z takowej pomocy to szanuje. Ja korzystać nie będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 17:21

majeczka87, Agness27, Zonti, Pauli11, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie krocze nie bolo ale czasami mam taki mega ucisk jakby hmm na tylek!

Wróciłam od rodziców :) biorę się zaraz za resztę fug :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna byc może boli Cie krocze bo może dziecko wstawili sie w kanal rodny ;)

A my przed chwila dowiedzilismy sie ze nasi znajomi będą mieli dziecko :)
    Zona kolegima datę na 25 styczeń porodu a ja 27 urodziny ;)
    A z kolei teraz w lipcu 27 ma Pawel urodziny a ja na 16 termin -fajny zbieg okoliczności:)

Sanna, majeczka87, eve90, Pauli11, kot_bury, Agaax, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też nadal cisza, nic się nie dzieję a czasem mam wrażenie że jakiekolwiek objawy zbliżającego się porodu totalnie odpuściły :( A generalnie już teraz to mnie totalnie dobiło bo na sam koniec ciąży jeszcze mi hemoroid wyskoczył :( :( :( jak całą ciążę nic mi nie dokuczało tak teraz na koniec pełen zestaw... Ale co się dziwić brzuch mam już tak wielki że ledwo się utrzymuje w pionie.
    I teraz przez tego nowego życiowego towarzysza to już sama nie wiem co mnie boli bo ani siedzieć ani leżeć ani nic...

Pewnie już poruszałyście ten wątek zanim się tu pojawiłam ale zapytam czy macie jakieś sposoby na to cudo w zadku?

Jutro wizyta zobaczymy co lekarz powie.

U mnie za Doulę będzie robić mama ;) zatem idziemy rodzić we trójkę, mąż żebym mogła mu odgryzać palce a mama żeby panowała nad akcją porodową ;)
    Ale tak serio to moja mama jest z branży więc jakby mogło jej tam nie być :)

Co do karmienia piersią, powiem Wam że ja zawsze miałam raczej negatywne skojarzenia z tym i jakiś taki... nie wiem jakiego słowa użyć, wydawało mi się to takie nienaturalne i nie człowiecze - chociaż jest zupełnie odwrotnie.
    Teraz bardzo bym chciała karmić małego piersią bo wiem ile dobrego nam obojgu to przyniesie ( no może poza obolałymi brodawkami ;P )

A na koniec to co najprzyjemniejsze czyli ogromne gratulacje dla rozpakowanych!!! Trzymajcie się ciepło i ucałujcie swoje pociechy - - nówki sztuki ;)

Miłego popołudnia :)

majeczka87, Zonti, Agness27, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

Lwica
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim Mamusiom, dużo zdrowia dla Was i dzieciaczków!!!
    Rany, dopiero 3 lipca a my już w gotowości do rozpakowania! O_o

Co do douli - na szkole rodzenia poznaliśmy bardzo fajną dziewczynę. Myślę, że jeśli ktoś nie ma z kim rodzić/decyduje się na poród bez męża, to jest to niezła opcja... Ale wiadomo, co kto lubi. :)

Agness27, Zonti, jusella lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tak boli krocze i czuję taki nacisk odkąd mały ustawił mi się główką w kanał rodny. I pewnie u Was jest tak samo ;)
    Co do wywalania cyca to ok jeśli to jest maleńkie dziecko. Jednak jak widzę takie większe zębate jak ciągnie na ulicy to już dla mnie jest niesmaczne. Można przecież nakarmić inaczej już takiego byczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 18:53

Evanlyn, eve90, Pauli11, Agness27, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam straszne bóle jakby krocza i miednicy. Najgorzej jest w nocy ...strasznie boli.wreszcie dopielam zakupy :) wozek w końcu zakupiony :)brakuje mi teraz tylko koszuli do porodu i termometru . Wy juz rodzicie a ja jeszcze daleko w polu :)musze wszystko ogarnąć w tym tygodniu żeby później juz tylko spokojnie czekac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:35

jusella lubi tę wiadomość

TP 26.07
    25328c433e.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova ja mam czopki 2x dziennie i go tego maść 2x dziennie.
    Lepiej kup sobie bo za chwilę uderzy jeszcze bardziej...

Ja od godziny mam znowu twardnienia brzucha i trochę boli....mam nadzieję że się wyciszy...pójdę pod prysznic i wezmę nospe. ..
    Jeszcze troszkę za wcześnie... Oby to chwilowe tylko

majeczka87, NovaM, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia nospe musowo. Ja dostalan tez leki od lekarza

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych boli o których piszecie :/ jeju może jakas inna jestem :/ ... mnie tylko @ boli często i skurcze czasami mam takie dziwne ...
    byłam odwiedzic koleżankę z pracy :) pogadalysmy i nawet fajnie było się spotkać :)
    Chłodno się zrobiło ale przyjemnie :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ