X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze sie w bólu choć zgagi odpukać przez cała ciąże nie mialam

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie zgagi nie mam. Za to mdłości delikatne, delikatnie pobolewa teraz brzuch co jakiś czas i normalnie o 21 zjadłam wielka porcje sałatki, potem zjadłam misia lubisia, niedawno zjadłam banana o kolejnego misia lubisia i nadal jestem glodna :D a na noc nie powinno się jeść! Chociaż zjadlabym coś ale... Mam.wrazenie że mogłabym jiz to zwrócić :p

Angela czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 00:11

Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jeszcze zjadłam średnia porcje sałatki :D ale nie czuje sie w 100% najedzona :p

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a tak dobrze spałam .. .nie wiem czy na ip nie jechać :/ mala szaleje w brzuchu od godziny ... kurczę nie mogę aż zasnąć :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i jak, uspokoiło się czy rozkręcilo? Mnie obudził potworny bol brzucha, ale się pokrecilam i zelzal, ale spania koniec...
    Miłego dnia Dziewczyny!

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Mnie dzis tez budzily ze dwa razy twardnienia brzucha i do tego bol ale po chwili przechodzilo i na szczęście mogłam spać dalej :)

Co do terminow porodu u mnie u córki według usg 1 miałam na 4czerwca a z om 11 czerwca i w miedzy czasie skakał na usg a mala się urodziła jednak 4.06 tydzien przed pewnie dlatego bo ja ladnie prosiłam by mamusia mogla zaliczyć egzamin zawodowy poprawkowy 13.06 ;).Kochana Coreczka <3

A chwile temu mąż z synkiem przeprowadzal negocjacje by poczekal do piątku bo dzis na warszawe pojechali serwisować i dopiero w piąte wraca.
    Ale pogadal z szefem ze jak zacznę jednak wczesniej rodzic to ze może wrócić i nawet od razu kilka dni urlopu brac;)

Gagaga, majeczka87, Evanlyn, eve90, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.

No i cały czas jestem głodna.

Evanlyn, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Ja też mam urodziny 27 stycznia ! :)

O to będziemy w tym czasie razem swietowac ;)

Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :-D
    Witamy się po pierwszej nocy spędzonej razem- caluśką Szymo spał ze mną w łóżku. Teraz pojedzony leży przy cycu i ma przeszczęśliwą minkę!
    No i dziś do domu wychodzimy :-).

Współczuję Wam tych bóli i tego czekania i zastanawiania się czy to już. Jak mnie zaczęły się skurcze to były całkiem inne niż te wcześniejsze- brzuch zaczynał się spinać od góry i zaraz ból od krzyża trochę i silny napór na tyłek czułam :/.
    Powodzenia życzę i nie stresujcie się proszę- miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 06:45

Zonti, Marta22, majeczka87, Sanna, renieczka, Agness27, LilouK, kot_bury, Evanlyn, Naditta, goodwill, eve90, Kasiulina, Ana32, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w fatalnym humorze. Od dwóch dni boli mnie głowa i szyja, do tego dochodzą nudności i wymioty. Byłam u lekarza, nawodnili mnie i kazali leżeć i odpoczywać. Mam jeszcze podwyższona temperaturę:(
    Jusella, super ze juz wychodzicie i ze masz juz poród za sobą:)

jusella lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Ja z pierwszego usg tez 13 lipiec z Om 11 lipiec a ja czuje ze bedzie 7 go :)

Dziewczyny a jak maluch musi byc obrocony do porodu najpierw? Moj ciagle leze na boczku.. Kregoslupem do boku brzucha

Na szkole rodzenia u mnie właśnie pokazywali takie modele że jest bokiem i to jest prawidłowe. Wszystko dlatego że dzieć musi przejść przez kilka płaszczyzn w kanale a pierwszą pokonuje właśnie z głową bokiem, później odwraca twarz do naszej pupy no a później jeszcze raz w bok. Robi taką śrubę że względu na kształt naszych kości miednicy i jego ułożenie jest całkiem normalne :) moja też bokiem jest

Edit : jakby było całkiem tyłem to główka najprawdopodobniej by nie przeszła, no chyba że bardzo małe dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 07:37

majeczka87, aisa, MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no to elegancko ;) dziekuje za odpowiedz ;*

Figa a co to sie dzieje sie? ile masz temp? tez rodzisz u arci?

kama głodomorze;) nabieraj sił nabieraj;) organizm moze przygotowuje sie do porodu i wie ze musszisz zjesc konkretnie;)

jusella super ze bedziecie juz w domciu;)

Zonti ja tez poluje na 7 go;) to co rozwiazujemy sie? ;)

Dzis kolejny dzien remontu ;) oby kolor wyszedl dobry scian;) jutro wizytka;)

Sanna, Marta22, Agness27, Zonti, eve90, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mnie do łazienki gania od rana.. chyba zaczyna sie naturalne oczyszczanie..

eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pójechałam do szpitala i juz mnie zostawili, skurcze niby są ale słabe i nieregularne wiec czekam aż coś ruszy. Jak to lekarz powiedział mam leżeć i dojrzewać; )

Agness27, majeczka87, Dalile, eve90, Sanna, aisa, TheForfie, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
    Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)

eve90 lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Jusella, faktycznie historia z dreszczykiem! Super, że trafiłaś na taką świetną lekarkę i wszystko jest z Wami OK :)

nowa! - trzymamy kciuki, żeby to było już niedługo :) u mnie przy oszukanych skurczach też mocno ciśnie na pęcherz. Do tego stopnia, że byłam wczoraj przekonana, że rodzę, bo nie dość te skurcze (pal sześć, że niezbyt bolące i nieregularne), to jeszcze coś mi chlupnęło... :/

Angel0101 cudny obraz icon29.gif

*Słoneczko, kijanka_88, Alexx, Izulala - gratulacje!!! To teraz odpoczywajcie i cieszcie się maleństwami :)

NovaM, ja na hemoroidy stosowałam procto-glyvenol (maść i czopki). Pomogło, w sensie - już mnie nie bolą. Ale nadal są wielkie i na zewnątrz :/ podobno dopiero po porodzie można coś będzie z tym zrobić.

Mdłości też miewam - faktycznie, zupełnie jakbym wróciła na początek ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:45

eve90, NovaM, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.

No i cały czas jestem głodna.
    Like za łączenie się w bólu bo ja też ciągle głodna jestem i nie wiem czego
    się czepić bo żadne jedzenie nie daje mi satysfakcji :P

mam zakaz porodu od M do środy ale już dzisiaj pompuje piłkę i będę kręcić bioderkami :) po środzie zaczynam na niej skakać :P chce przed terminem się rozpakować bo później będę miała kupe ludzi w domu bo przyjeżdża szwagierka i teść wraca z zagranicy i będę znając mnie ciągle się wkurzać a stres i nerwy wstrzymują akcje :( prawda to?

Jusella trochę mnie zestresowała twoja opowieść :O miałaś naprawdę dużo szczęścia i cieszę się że wszystko ok i trafiłaś na mądrych lekarzy którzy wiedzą co robią :)

Też mam problemy ze snem :( budzę się nie wiadomo dlaczego i żeby przekręcić się z boku na bok to się nastękam że nie raz mój M się budzi i pyta co się dzieje :?/

kot_bury, Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa wrote:
    Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
    Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)

nio zobaczymy ktora tam pierwsza dotrze ale jesli bede to oczywiscie ze zdam;) trzeba sie wzmocnic Tobie kochana. Masz prawdziwy sok z malin? on przeciwgoraczkowy i przeciwzapalny

figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Śniadanko zjedzone, kawka wypita. Mój od dzisiaj na urlopie więc musimy zacząć przeprowadzać rozmowy z małą że może by wyszła na świat póki tatuś ma wolne :)

kot_bury, Sanna, Agness27, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa zdrowka! oby szybko przeszlo bo ostatnie czego potrzebujemy teraz to jakies chorobska.

angella to trzymam kciuki :)

majeczka to zaznaczamy w kalendarzu 7go ;) i mnie tez od rana goni ale poza tym nic a nic sie nie dzieje. Od poczatku lipca CODZIENNIE telefony od tesciowej, szwagra, przyjaciolki, znajomych.. :/

Zgage mialam w tamtym tygodniu teraz juz mam spokoj

majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ