X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze sie w bólu choć zgagi odpukać przez cała ciąże nie mialam

74di4z174lr410ce.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie zgagi nie mam. Za to mdłości delikatne, delikatnie pobolewa teraz brzuch co jakiś czas i normalnie o 21 zjadłam wielka porcje sałatki, potem zjadłam misia lubisia, niedawno zjadłam banana o kolejnego misia lubisia i nadal jestem glodna :D a na noc nie powinno się jeść! Chociaż zjadlabym coś ale... Mam.wrazenie że mogłabym jiz to zwrócić :p

Angela czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 00:11

Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jeszcze zjadłam średnia porcje sałatki :D ale nie czuje sie w 100% najedzona :p

majeczka87 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a tak dobrze spałam .. .nie wiem czy na ip nie jechać :/ mala szaleje w brzuchu od godziny ... kurczę nie mogę aż zasnąć :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i jak, uspokoiło się czy rozkręcilo? Mnie obudził potworny bol brzucha, ale się pokrecilam i zelzal, ale spania koniec...
    Miłego dnia Dziewczyny!

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Mnie dzis tez budzily ze dwa razy twardnienia brzucha i do tego bol ale po chwili przechodzilo i na szczęście mogłam spać dalej :)

Co do terminow porodu u mnie u córki według usg 1 miałam na 4czerwca a z om 11 czerwca i w miedzy czasie skakał na usg a mala się urodziła jednak 4.06 tydzien przed pewnie dlatego bo ja ladnie prosiłam by mamusia mogla zaliczyć egzamin zawodowy poprawkowy 13.06 ;).Kochana Coreczka <3

A chwile temu mąż z synkiem przeprowadzal negocjacje by poczekal do piątku bo dzis na warszawe pojechali serwisować i dopiero w piąte wraca.
    Ale pogadal z szefem ze jak zacznę jednak wczesniej rodzic to ze może wrócić i nawet od razu kilka dni urlopu brac;)

Gagaga, majeczka87, Evanlyn, eve90, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.

No i cały czas jestem głodna.

Evanlyn, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Ja też mam urodziny 27 stycznia ! :)

O to będziemy w tym czasie razem swietowac ;)

Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :-D
    Witamy się po pierwszej nocy spędzonej razem- caluśką Szymo spał ze mną w łóżku. Teraz pojedzony leży przy cycu i ma przeszczęśliwą minkę!
    No i dziś do domu wychodzimy :-).

Współczuję Wam tych bóli i tego czekania i zastanawiania się czy to już. Jak mnie zaczęły się skurcze to były całkiem inne niż te wcześniejsze- brzuch zaczynał się spinać od góry i zaraz ból od krzyża trochę i silny napór na tyłek czułam :/.
    Powodzenia życzę i nie stresujcie się proszę- miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 06:45

Zonti, Marta22, majeczka87, Sanna, renieczka, Agness27, LilouK, kot_bury, Evanlyn, Naditta, goodwill, eve90, Kasiulina, Ana32, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w fatalnym humorze. Od dwóch dni boli mnie głowa i szyja, do tego dochodzą nudności i wymioty. Byłam u lekarza, nawodnili mnie i kazali leżeć i odpoczywać. Mam jeszcze podwyższona temperaturę:(
    Jusella, super ze juz wychodzicie i ze masz juz poród za sobą:)

jusella lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Ja z pierwszego usg tez 13 lipiec z Om 11 lipiec a ja czuje ze bedzie 7 go :)

Dziewczyny a jak maluch musi byc obrocony do porodu najpierw? Moj ciagle leze na boczku.. Kregoslupem do boku brzucha

Na szkole rodzenia u mnie właśnie pokazywali takie modele że jest bokiem i to jest prawidłowe. Wszystko dlatego że dzieć musi przejść przez kilka płaszczyzn w kanale a pierwszą pokonuje właśnie z głową bokiem, później odwraca twarz do naszej pupy no a później jeszcze raz w bok. Robi taką śrubę że względu na kształt naszych kości miednicy i jego ułożenie jest całkiem normalne :) moja też bokiem jest

Edit : jakby było całkiem tyłem to główka najprawdopodobniej by nie przeszła, no chyba że bardzo małe dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 07:37

majeczka87, aisa, MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no to elegancko ;) dziekuje za odpowiedz ;*

Figa a co to sie dzieje sie? ile masz temp? tez rodzisz u arci?

kama głodomorze;) nabieraj sił nabieraj;) organizm moze przygotowuje sie do porodu i wie ze musszisz zjesc konkretnie;)

jusella super ze bedziecie juz w domciu;)

Zonti ja tez poluje na 7 go;) to co rozwiazujemy sie? ;)

Dzis kolejny dzien remontu ;) oby kolor wyszedl dobry scian;) jutro wizytka;)

Sanna, Marta22, Agness27, Zonti, eve90, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mnie do łazienki gania od rana.. chyba zaczyna sie naturalne oczyszczanie..

eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pójechałam do szpitala i juz mnie zostawili, skurcze niby są ale słabe i nieregularne wiec czekam aż coś ruszy. Jak to lekarz powiedział mam leżeć i dojrzewać; )

Agness27, majeczka87, Dalile, eve90, Sanna, aisa, TheForfie, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
    Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)

eve90 lubi tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Jusella, faktycznie historia z dreszczykiem! Super, że trafiłaś na taką świetną lekarkę i wszystko jest z Wami OK :)

nowa! - trzymamy kciuki, żeby to było już niedługo :) u mnie przy oszukanych skurczach też mocno ciśnie na pęcherz. Do tego stopnia, że byłam wczoraj przekonana, że rodzę, bo nie dość te skurcze (pal sześć, że niezbyt bolące i nieregularne), to jeszcze coś mi chlupnęło... :/

Angel0101 cudny obraz icon29.gif

*Słoneczko, kijanka_88, Alexx, Izulala - gratulacje!!! To teraz odpoczywajcie i cieszcie się maleństwami :)

NovaM, ja na hemoroidy stosowałam procto-glyvenol (maść i czopki). Pomogło, w sensie - już mnie nie bolą. Ale nadal są wielkie i na zewnątrz :/ podobno dopiero po porodzie można coś będzie z tym zrobić.

Mdłości też miewam - faktycznie, zupełnie jakbym wróciła na początek ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:45

eve90, NovaM, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.

No i cały czas jestem głodna.
    Like za łączenie się w bólu bo ja też ciągle głodna jestem i nie wiem czego
    się czepić bo żadne jedzenie nie daje mi satysfakcji :P

mam zakaz porodu od M do środy ale już dzisiaj pompuje piłkę i będę kręcić bioderkami :) po środzie zaczynam na niej skakać :P chce przed terminem się rozpakować bo później będę miała kupe ludzi w domu bo przyjeżdża szwagierka i teść wraca z zagranicy i będę znając mnie ciągle się wkurzać a stres i nerwy wstrzymują akcje :( prawda to?

Jusella trochę mnie zestresowała twoja opowieść :O miałaś naprawdę dużo szczęścia i cieszę się że wszystko ok i trafiłaś na mądrych lekarzy którzy wiedzą co robią :)

Też mam problemy ze snem :( budzę się nie wiadomo dlaczego i żeby przekręcić się z boku na bok to się nastękam że nie raz mój M się budzi i pyta co się dzieje :?/

kot_bury, Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa wrote:
    Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
    Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)

nio zobaczymy ktora tam pierwsza dotrze ale jesli bede to oczywiscie ze zdam;) trzeba sie wzmocnic Tobie kochana. Masz prawdziwy sok z malin? on przeciwgoraczkowy i przeciwzapalny

figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Śniadanko zjedzone, kawka wypita. Mój od dzisiaj na urlopie więc musimy zacząć przeprowadzać rozmowy z małą że może by wyszła na świat póki tatuś ma wolne :)

kot_bury, Sanna, Agness27, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa zdrowka! oby szybko przeszlo bo ostatnie czego potrzebujemy teraz to jakies chorobska.

angella to trzymam kciuki :)

majeczka to zaznaczamy w kalendarzu 7go ;) i mnie tez od rana goni ale poza tym nic a nic sie nie dzieje. Od poczatku lipca CODZIENNIE telefony od tesciowej, szwagra, przyjaciolki, znajomych.. :/

Zgage mialam w tamtym tygodniu teraz juz mam spokoj

majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ