Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też na razie zgagi nie mam. Za to mdłości delikatne, delikatnie pobolewa teraz brzuch co jakiś czas i normalnie o 21 zjadłam wielka porcje sałatki, potem zjadłam misia lubisia, niedawno zjadłam banana o kolejnego misia lubisia i nadal jestem glodna
a na noc nie powinno się jeść! Chociaż zjadlabym coś ale... Mam.wrazenie że mogłabym jiz to zwrócić :p
Angela czekamy na wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 00:11
Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana.
Mnie dzis tez budzily ze dwa razy twardnienia brzucha i do tego bol ale po chwili przechodzilo i na szczęście mogłam spać dalej
Co do terminow porodu u mnie u córki według usg 1 miałam na 4czerwca a z om 11 czerwca i w miedzy czasie skakał na usg a mala się urodziła jednak 4.06 tydzien przed pewnie dlatego bo ja ladnie prosiłam by mamusia mogla zaliczyć egzamin zawodowy poprawkowy 13.06
.Kochana Coreczka 
A chwile temu mąż z synkiem przeprowadzal negocjacje by poczekal do piątku bo dzis na warszawe pojechali serwisować i dopiero w piąte wraca.
Ale pogadal z szefem ze jak zacznę jednak wczesniej rodzic to ze może wrócić i nawet od razu kilka dni urlopu brac;)
Gagaga, majeczka87, Evanlyn, eve90, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.
No i cały czas jestem głodna.
Evanlyn, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Hej Dziewczynki

Witamy się po pierwszej nocy spędzonej razem- caluśką Szymo spał ze mną w łóżku. Teraz pojedzony leży przy cycu i ma przeszczęśliwą minkę!
No i dziś do domu wychodzimy
.
Współczuję Wam tych bóli i tego czekania i zastanawiania się czy to już. Jak mnie zaczęły się skurcze to były całkiem inne niż te wcześniejsze- brzuch zaczynał się spinać od góry i zaraz ból od krzyża trochę i silny napór na tyłek czułam
.
Powodzenia życzę i nie stresujcie się proszę- miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 06:45
Zonti, Marta22, majeczka87, Sanna, renieczka, Agness27, LilouK, kot_bury, Evanlyn, Naditta, goodwill, eve90, Kasiulina, Ana32, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się w fatalnym humorze. Od dwóch dni boli mnie głowa i szyja, do tego dochodzą nudności i wymioty. Byłam u lekarza, nawodnili mnie i kazali leżeć i odpoczywać. Mam jeszcze podwyższona temperaturę

Jusella, super ze juz wychodzicie i ze masz juz poród za sobą
jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:Ja z pierwszego usg tez 13 lipiec z Om 11 lipiec a ja czuje ze bedzie 7 go

Dziewczyny a jak maluch musi byc obrocony do porodu najpierw? Moj ciagle leze na boczku.. Kregoslupem do boku brzucha
Na szkole rodzenia u mnie właśnie pokazywali takie modele że jest bokiem i to jest prawidłowe. Wszystko dlatego że dzieć musi przejść przez kilka płaszczyzn w kanale a pierwszą pokonuje właśnie z głową bokiem, później odwraca twarz do naszej pupy no a później jeszcze raz w bok. Robi taką śrubę że względu na kształt naszych kości miednicy i jego ułożenie jest całkiem normalne
moja też bokiem jest
Edit : jakby było całkiem tyłem to główka najprawdopodobniej by nie przeszła, no chyba że bardzo małe dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 07:37
majeczka87, aisa, MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Marta no to elegancko
dziekuje za odpowiedz ;*
Figa a co to sie dzieje sie? ile masz temp? tez rodzisz u arci?
kama głodomorze;) nabieraj sił nabieraj;) organizm moze przygotowuje sie do porodu i wie ze musszisz zjesc konkretnie;)
jusella super ze bedziecie juz w domciu;)
Zonti ja tez poluje na 7 go;) to co rozwiazujemy sie?
Dzis kolejny dzien remontu
oby kolor wyszedl dobry scian;) jutro wizytka;)
Sanna, Marta22, Agness27, Zonti, eve90, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ja wczoraj pójechałam do szpitala i juz mnie zostawili, skurcze niby są ale słabe i nieregularne wiec czekam aż coś ruszy. Jak to lekarz powiedział mam leżeć i dojrzewać; )
Agness27, majeczka87, Dalile, eve90, Sanna, aisa, TheForfie, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)
eve90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow, Jusella, faktycznie historia z dreszczykiem! Super, że trafiłaś na taką świetną lekarkę i wszystko jest z Wami OK

nowa! - trzymamy kciuki, żeby to było już niedługo
u mnie przy oszukanych skurczach też mocno ciśnie na pęcherz. Do tego stopnia, że byłam wczoraj przekonana, że rodzę, bo nie dość te skurcze (pal sześć, że niezbyt bolące i nieregularne), to jeszcze coś mi chlupnęło... 
Angel0101 cudny obraz
*Słoneczko, kijanka_88, Alexx, Izulala - gratulacje!!! To teraz odpoczywajcie i cieszcie się maleństwami
NovaM, ja na hemoroidy stosowałam procto-glyvenol (maść i czopki). Pomogło, w sensie - już mnie nie bolą. Ale nadal są wielkie i na zewnątrz
podobno dopiero po porodzie można coś będzie z tym zrobić.
Mdłości też miewam - faktycznie, zupełnie jakbym wróciła na początek ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:45
eve90, NovaM, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Like za łączenie się w bólu bo ja też ciągle głodna jestem i nie wiem czegopanna truskawka wrote:Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.
No i cały czas jestem głodna.
się czepić bo żadne jedzenie nie daje mi satysfakcji
mam zakaz porodu od M do środy ale już dzisiaj pompuje piłkę i będę kręcić bioderkami
po środzie zaczynam na niej skakać
chce przed terminem się rozpakować bo później będę miała kupe ludzi w domu bo przyjeżdża szwagierka i teść wraca z zagranicy i będę znając mnie ciągle się wkurzać a stres i nerwy wstrzymują akcje
prawda to?
Jusella trochę mnie zestresowała twoja opowieść
miałaś naprawdę dużo szczęścia i cieszę się że wszystko ok i trafiłaś na mądrych lekarzy którzy wiedzą co robią 
Też mam problemy ze snem
budzę się nie wiadomo dlaczego i żeby przekręcić się z boku na bok to się nastękam że nie raz mój M się budzi i pyta co się dzieje
/
kot_bury, Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
figaa wrote:Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)
nio zobaczymy ktora tam pierwsza dotrze ale jesli bede to oczywiscie ze zdam;) trzeba sie wzmocnic Tobie kochana. Masz prawdziwy sok z malin? on przeciwgoraczkowy i przeciwzapalny
figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam się i ja. Śniadanko zjedzone, kawka wypita. Mój od dzisiaj na urlopie więc musimy zacząć przeprowadzać rozmowy z małą że może by wyszła na świat póki tatuś ma wolne
kot_bury, Sanna, Agness27, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
figaa zdrowka! oby szybko przeszlo bo ostatnie czego potrzebujemy teraz to jakies chorobska.
angella to trzymam kciuki
majeczka to zaznaczamy w kalendarzu 7go
i mnie tez od rana goni ale poza tym nic a nic sie nie dzieje. Od poczatku lipca CODZIENNIE telefony od tesciowej, szwagra, przyjaciolki, znajomych.. 
Zgage mialam w tamtym tygodniu teraz juz mam spokoj
majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[/link]