Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też na razie zgagi nie mam. Za to mdłości delikatne, delikatnie pobolewa teraz brzuch co jakiś czas i normalnie o 21 zjadłam wielka porcje sałatki, potem zjadłam misia lubisia, niedawno zjadłam banana o kolejnego misia lubisia i nadal jestem glodna
a na noc nie powinno się jeść! Chociaż zjadlabym coś ale... Mam.wrazenie że mogłabym jiz to zwrócić :p
Angela czekamy na wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 00:11
Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana.
Mnie dzis tez budzily ze dwa razy twardnienia brzucha i do tego bol ale po chwili przechodzilo i na szczęście mogłam spać dalej
Co do terminow porodu u mnie u córki według usg 1 miałam na 4czerwca a z om 11 czerwca i w miedzy czasie skakał na usg a mala się urodziła jednak 4.06 tydzien przed pewnie dlatego bo ja ladnie prosiłam by mamusia mogla zaliczyć egzamin zawodowy poprawkowy 13.06.Kochana Coreczka
A chwile temu mąż z synkiem przeprowadzal negocjacje by poczekal do piątku bo dzis na warszawe pojechali serwisować i dopiero w piąte wraca.
Ale pogadal z szefem ze jak zacznę jednak wczesniej rodzic to ze może wrócić i nawet od razu kilka dni urlopu brac;)
Gagaga, majeczka87, Evanlyn, eve90, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.
No i cały czas jestem głodna.Evanlyn, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki
Witamy się po pierwszej nocy spędzonej razem- caluśką Szymo spał ze mną w łóżku. Teraz pojedzony leży przy cycu i ma przeszczęśliwą minkę!
No i dziś do domu wychodzimy.
Współczuję Wam tych bóli i tego czekania i zastanawiania się czy to już. Jak mnie zaczęły się skurcze to były całkiem inne niż te wcześniejsze- brzuch zaczynał się spinać od góry i zaraz ból od krzyża trochę i silny napór na tyłek czułam.
Powodzenia życzę i nie stresujcie się proszę- miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 06:45
Zonti, Marta22, majeczka87, Sanna, renieczka, Agness27, LilouK, kot_bury, Evanlyn, Naditta, goodwill, eve90, Kasiulina, Ana32, aisa, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się w fatalnym humorze. Od dwóch dni boli mnie głowa i szyja, do tego dochodzą nudności i wymioty. Byłam u lekarza, nawodnili mnie i kazali leżeć i odpoczywać. Mam jeszcze podwyższona temperaturę
Jusella, super ze juz wychodzicie i ze masz juz poród za sobą
jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:Ja z pierwszego usg tez 13 lipiec z Om 11 lipiec a ja czuje ze bedzie 7 go
Dziewczyny a jak maluch musi byc obrocony do porodu najpierw? Moj ciagle leze na boczku.. Kregoslupem do boku brzucha
Na szkole rodzenia u mnie właśnie pokazywali takie modele że jest bokiem i to jest prawidłowe. Wszystko dlatego że dzieć musi przejść przez kilka płaszczyzn w kanale a pierwszą pokonuje właśnie z głową bokiem, później odwraca twarz do naszej pupy no a później jeszcze raz w bok. Robi taką śrubę że względu na kształt naszych kości miednicy i jego ułożenie jest całkiem normalnemoja też bokiem jest
Edit : jakby było całkiem tyłem to główka najprawdopodobniej by nie przeszła, no chyba że bardzo małe dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 07:37
majeczka87, aisa, MirelS, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Marta no to elegancko
dziekuje za odpowiedz ;*
Figa a co to sie dzieje sie? ile masz temp? tez rodzisz u arci?
kama głodomorze;) nabieraj sił nabieraj;) organizm moze przygotowuje sie do porodu i wie ze musszisz zjesc konkretnie;)
jusella super ze bedziecie juz w domciu;)
Zonti ja tez poluje na 7 go;) to co rozwiazujemy sie?
Dzis kolejny dzien remontuoby kolor wyszedl dobry scian;) jutro wizytka;)
Sanna, Marta22, Agness27, Zonti, eve90, TheForfie, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ja wczoraj pójechałam do szpitala i juz mnie zostawili, skurcze niby są ale słabe i nieregularne wiec czekam aż coś ruszy. Jak to lekarz powiedział mam leżeć i dojrzewać; )
Agness27, majeczka87, Dalile, eve90, Sanna, aisa, TheForfie, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)eve90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow, Jusella, faktycznie historia z dreszczykiem! Super, że trafiłaś na taką świetną lekarkę i wszystko jest z Wami OK
nowa! - trzymamy kciuki, żeby to było już niedługou mnie przy oszukanych skurczach też mocno ciśnie na pęcherz. Do tego stopnia, że byłam wczoraj przekonana, że rodzę, bo nie dość te skurcze (pal sześć, że niezbyt bolące i nieregularne), to jeszcze coś mi chlupnęło...
Angel0101 cudny obraz
*Słoneczko, kijanka_88, Alexx, Izulala - gratulacje!!! To teraz odpoczywajcie i cieszcie się maleństwami
NovaM, ja na hemoroidy stosowałam procto-glyvenol (maść i czopki). Pomogło, w sensie - już mnie nie bolą. Ale nadal są wielkie i na zewnątrzpodobno dopiero po porodzie można coś będzie z tym zrobić.
Mdłości też miewam - faktycznie, zupełnie jakbym wróciła na początek ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 09:45
eve90, NovaM, Agaax, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Mi też coś nie dobrze jest, mdli mnie czasami jak na początku ciąży. Noce mam kiepskie- wstaje na siku co dwie godziny. Brzuch mi trochę opadł. Jest mi już na prawdę bardzo ciężko i z jednej strony marzę, żeby to wszystko już się zakończyło, a z drugiej bardzo boję się porodu i tego co mnie czeka.
No i cały czas jestem głodna.
się czepić bo żadne jedzenie nie daje mi satysfakcji
mam zakaz porodu od M do środy ale już dzisiaj pompuje piłkę i będę kręcić bioderkamipo środzie zaczynam na niej skakać
chce przed terminem się rozpakować bo później będę miała kupe ludzi w domu bo przyjeżdża szwagierka i teść wraca z zagranicy i będę znając mnie ciągle się wkurzać a stres i nerwy wstrzymują akcje
prawda to?
Jusella trochę mnie zestresowała twoja opowieśćmiałaś naprawdę dużo szczęścia i cieszę się że wszystko ok i trafiłaś na mądrych lekarzy którzy wiedzą co robią
Też mam problemy ze snembudzę się nie wiadomo dlaczego i żeby przekręcić się z boku na bok to się nastękam że nie raz mój M się budzi i pyta co się dzieje
/
kot_bury, Sanna, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
figaa wrote:Majeczka87 wczoraj miałam 38.5 dziś juz tylko stan podgoraczkowy. Powiedzieli mi ze może być od upałów bo w sobotę zaczelam źle się czuć a cały dzień byłam na podwórku. Strasznie oslabiona jestem.
Chciałabym u arciszewskich, i mam nadzieje ze mi przejdzie bo wiadomo u nich trzeba być bez żadnych problemów. A wyczytalam ze Ty tez się na nich zdecydowałas? Pewnie będziesz pierwsza to zdasz relacje:)
nio zobaczymy ktora tam pierwsza dotrze ale jesli bede to oczywiscie ze zdam;) trzeba sie wzmocnic Tobie kochana. Masz prawdziwy sok z malin? on przeciwgoraczkowy i przeciwzapalnyfigaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam się i ja. Śniadanko zjedzone, kawka wypita. Mój od dzisiaj na urlopie więc musimy zacząć przeprowadzać rozmowy z małą że może by wyszła na świat póki tatuś ma wolne
kot_bury, Sanna, Agness27, majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
figaa zdrowka! oby szybko przeszlo bo ostatnie czego potrzebujemy teraz to jakies chorobska.
angella to trzymam kciuki
majeczka to zaznaczamy w kalendarzu 7goi mnie tez od rana goni ale poza tym nic a nic sie nie dzieje. Od poczatku lipca CODZIENNIE telefony od tesciowej, szwagra, przyjaciolki, znajomych..
Zgage mialam w tamtym tygodniu teraz juz mam spokojmajeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość