Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie tez mialam oxy ale przy poprzednim porodzie, bo mialam skurcze zanikajace (czy cos w tym stylu), faktycznie boli bardziej, ale da sie wytrzymac
Aniu to widzisz ja akurat parte milo wspominam :p
Yupi, zostalo mi 2 kg do wagi sprzed ciazy a 10 kg do docelowej
Dziewuszki a jak tam wasz wzrok? Bo ja jakby tak... bardziej slepa jestem tzn ostrosc mi sie strasznie pogorszylaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 13:05
ania181111, jusella, Gagaga lubią tę wiadomość
-
Zonti u mnie slabszy ale mysle ze zmeczenie robi swoje..
a ja wrocilam dzis do swojej wagi sprzed ciazy tadaaaam;)MirelS, jusella, ona2012, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
MirelS wrote:Aniu jak podajesz ten espumisan? przy każdym karmieniu? i ile kropelek? bo widzę, że na ulotce jest zalecany od 1 mies. życia i się trochę boję już dawać.
Daj jej na początek 5 kropelek. Zobaczysz jak dzieciątko będzie prykalo ja to byłam w szoku jak moja po tym zaczęła puszczać baczki; )
MirelS, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dzięki za słowa otuchy nie czaruję się, że będzie lekko, ale jak czytam wasze doświadczenia to mnie to bardzo pociesza - skoro tyle dziewczyn dało radę to i ja dam
mam nadzieję że już niedługo i ja będę mogła opowiedzieć jak to się u mnie odbyło
pozdrawiam ciepłojusella, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
Naditta wrote:Dziewczyny, używacie jakieś specjalne wkładki do fotelików samochodowych? Bo jak wkładam synka w fotelik, to nie wydaje mi się, żeby mu było tam komfortowo. Główka mu lata na boki. Niby fotelik jest w wkładką dla noworodków, ale ona chyba jest za duża.
Ja uzywam wkladki dla noworodkow plus na poczatku dawalam terre pod glowke i troche zwijalam po boku zeby glowka nie latala na prawo i lewoNaditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dziewczyny wasze dzieci tez maja ciągle te problemy brzuszkowe?? Moja niby nie ma kolki (odpukać w niemalowane) bo nie płacze w niebogłosy ale ciągle pręży sie, budzi sie nieraz przez to nawet i przebiera nóżkami stęka i konczy sie to puszczeniem bąka. Dajemy od paru dni espunisan ale nie widzę poprawy. W dzien dzis mi nic nie spala tylko na spacerze godzinkę. I taka marudna, lekko poplakuje juz nie wiem co mam robic żeby jej to przeszło. Moja dieta jest naprawde juz okrojona nie mam z czego rezygnować bo pasuje mi jeść chleb z wodą.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, nawet nie mam czasu was nadrobić. Tydzień był ciezki, maluch cały czas wisial na piersi ale chyba w koncu mam tyle mleka ile trzeba i się w końcu najada do tego córka była chora wiec ogólnie masakra. Ale synek spokojny, prawie nie płacze wiec jest super.
Szybko wrocilyscie do wagi, mi zostało 8 kg a przytylam 14 kg, jakoś malo spadlo:( -
U nas,po probie porodu sn synek ma krwiak podokostny w okolicy ciemieniowej ale ładnie się wchłania już mało go już widać i czuć.
U nas,też występują problemy brzyszkowe i espumisan narazie radzi całe szczescie.
Napiszcie jak wyglądają wasze diety przy karmieniu cycem.
Ja się zastanawiam czy maliny mogą powodować wzdęcia ? Moze cos ktoś wie w tym temacie z góry dzięki.
Dalile i wszystkim czerwcowo-lipcowym mamom gratulacje. Za dwupaki trzymam kciuki już lada chwila i dzidziusie będą z wami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:49
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Cześć w końcu dotarłam z powrotem
Moja Milena w ciągu 3-4 dni przybrała na wadze prawie 350 g teraz już waży 2800 i smakuje jej moje mleczko niestety muszę patrzeć na to co jem, bo pobolewa ją brzuś i ma problem z kupką czasami
moja waga spada, ale powoli. na teraz zostało mi jeszcze +7 kg.
Dziewczyny na kp, też macie taki ogromny apetyt i pragnienie?Agness27, renieczka lubią tę wiadomość
-
Eithlinn wrote:Cześć w końcu dotarłam z powrotem
Moja Milena w ciągu 3-4 dni przybrała na wadze prawie 350 g teraz już waży 2800 i smakuje jej moje mleczko niestety muszę patrzeć na to co jem, bo pobolewa ją brzuś i ma problem z kupką czasami
moja waga spada, ale powoli. na teraz zostało mi jeszcze +7 kg.
Dziewczyny na kp, też macie taki ogromny apetyt i pragnienie?
tak to normlane bo duzo zurzywamy wody i kalorii do produkcji mleka., trzeba pic duzo wiecej i jesc czesto i nie duzojusella, renieczka lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016