Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocie gratulacje śliczny synek
U nas 36 tc. Waga 3100 a urodzeniowa waga 3200 w 37 tc
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ulewanie ? Poradzcie coś bo mój Piotruś często nam ulewa i się bidulek męczyhttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
U mnie w 36+2 waga 3690, a przy porodzie w 36+5 3640.
Ja mam dzisiaj dzień świra.. Dopiero zjadłam śniadanie. Jak nie jedna to druga. Mała ma od wczoraj jakiś problem z cycem. Nie może go złapać i się rzuca. Z butelki wypije ładnie. dobrze, że jutro mam wizytę u pediatry to zapytam o to. -
Z tą wagą to chyba zależy kto mierzy dzidziusia, jak bardzo zna się na swojej robocie, ale też od sprzętu jakim dysponuje. Sama jestem ciekawa jak to będzie u mnie. 3 tyg temu mały miał 3600g, zobaczymy po porodzie, który mam nadzieję szybko nastąpi
jusella, renieczka lubią tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
bardzo dziękuję za odpowiedzi.
choć wynika z nich, że usg raczej zawyżało wagę (i to też potwierdzają internety).
u mnie w 32+5 ważył 1750 (po korekcie z 1650 ), idę na kontrolę w 35+3.
Dziękuję jeszcze raz i zyczę samych cudowności z dziećmijusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
U nas jesli dobrze odbijemy to zauwazylam ze nie ulewa albo poleci taki maleńki strumyczek. A czasem trzymam i trzymam nie odbija wiec ja klade, chwile przysypia i budzi ja zaraz ulanie i wtedy wiecej leci tez. Tez mnie to denerwuje malutka tez bo budzi ja ze snuKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Też dziś zauważyłam ze jak dobrze odbekniemy to jest ok nie uleje albo troszeczkę
Najgorzej na spiocha wtedy bardzo rzadko odbeknie
Mam nadzieję ze z tego ulewania wyrosniemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:47
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Ejrene wrote:A u mnie idealnie wymierzony. W poniedziałek USG pokazało 4,5 kg i tyle samo się urodził we wtorek.
Gratuluje wszystkim rozpakowanym, a Tym nie rozpakowanym życzę by jak najszybciej przywitały się ze swoimi skarbami -
stokrotko ja od wczoraj daje malemu leki na to ulewanie i poki co odpukac dzialaja;) od podania ani razu nie ulal. i wszystkich tez nie podaje, w sensie espumisan sobie daruje;)
kot bury śliczny Twoj Filipek;) jakby przez cc urodziny wyglada;) super!
ze smoczkow dajemy lovi;) moim logopedycznym okiem jakos mi sie najbardziej podobal i maly tez nie narzeka;)
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dziewczyny po cc czy długo was bolało po powrocie do domu? Bo jak u mnie zadecydują ta cc to chciałabym wiedzieć trochę....boję się strasznie.... Ale dla mnie ważniejsze zdrowie dziecka więc zgodzę się na wszystko...
Niuniusia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
basia7777 wrote:Dziewczyny po cc czy długo was bolało po powrocie do domu? Bo jak u mnie zadecydują ta cc to chciałabym wiedzieć trochę....boję się strasznie.... Ale dla mnie ważniejsze zdrowie dziecka więc zgodzę się na wszystko...
Basia kazda indywidualnie odczuwa ale u mni w 3 dobie bylo juz super, w 4 poszlam na spacer z mala nie jakims mega tempem ale poszlam, no i mieszkam na 2 pietrze bez windy wiec pomykalam po schodach, w 10 juz wsiadalam na kobyle( madre to to nie bylo - ale na wlasna odpowiedzialnosc )
Jedyne z czym mialam problemy to z pecherzem ( ale przed ciaza tez mialam) no i cwiczyc nie mozna
Tak to superbasia7777 lubi tę wiadomość
Kijanka
-
Basiu najgorsze są pierwsze 2-3 dni., bo bardzo ciągnie szew. Później już z dnia na dzień coraz lepiej. Ja szybko doszłam do siebie. Najważniejsze żeby szybko wstać z łóżka i się ruszać w miarę możliwości . Teraz czasami jeszcze troszkę pociągnie, ale to ze względu na to, że tego mojego czterokilowca muszę dużo nosić dasz radę jak coś, pomyśl ile kobiet płaci albo kombinuje zaświadczenia żeby mieć cc.
basia7777, renieczka lubią tę wiadomość
-
Majeczka co do naczyniaczkow to u mnie córką ma na karku i synek tez ma ale to nie groźne dla nich
Co do wagi dziś sie wazylam i wyszlo 1kg mniej niż przed ciąża !
Niuniusia może spróbuj masaży brzuszka ??
Ja mojemu pomagam zrobić kupke i by baczki popuszczal zginajac i przytrzymując jego nóżki do brzuszka .dodatkowo daje kropelki esputicon 3x po 2 krople.
No ja staram się pic dużo bo się chce a na jedzenie czasem nie mam czasu bo maly dokazuje.
Dzis od 1-4.30 go usypialam i bardzo plakal ,dopiero po kropelkach zribil kupkę i baczki zawinęłam w kocyk i usnal.ale tak plakal ze coeka mi sie obudzila..
A o 7wstal dostal cyca i z powrotem spal a ja ledwo zylam rano i musiałam wziąć paracetamol bo Glowa to tak bolala
I dzis odpukać maly spokojny,3 duże kupy zrobil i po cycu od razu zastpia to troche odpocznę bo po nocnym lulaniu to myślałam ze ręce mi odpadną
-
Agnes ale tak estetycznie to srednie.. wolalbym zeby zniklo...
Basiu moj maz wzial dwa tyg na opieke nad zona, zwolneinie ktore daje szpital i powiem Ci ze w moim przypadku niewiem jakbym sobie poradzila bez niego... tydzien to musowo pomoc sobie organizuj..
a ogolnie sama cesarka w sobie nie jest zla no.. jakies 3 dni trzeba zeby zaczac chodzic i ogarniac stan przy sobie... no ale potem juz stopniowo bedzie coraz lepiej. Ja sobie kupilam plastry silikonowe ktore sie nakleja po zdjeciu szwow i chyba dzialaja;)
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Kochane, dziś po długich próbach urodzenia siłami natury, musieliśmy się zdecydować na cesarke i na świat przyszła nasza kochana Zuzanna 4020 g i 56 cm. Jeszcze nie mogłam z nią za bardzo pobyć ponieważ, z uwagi na bardzo długi poród nałykała się zielonych już wód i na razie jest pod kontrolą w inkubatorze, ale już się nie mogę doczekać. Zdjęcie wkleję jak będę miała ją przy sobie. no i z lipcówki stałam się sierpniówką.
jusella, _analiza, aisa, Agness27, basia7777, stokrotka2013, Milcia, renieczka, MirelS lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2016