X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze się wtrące ale powiedzcie jakich smoczków używacie. My mamy avent ale mały chyba go nie lubi.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Witam sie po weeknedzie i musze powiedziec ze nie byl najgorszy bo synek byl nawet grzeczny przed kapaniem tylko dokazywa zs to dzisiaj od rana czyli jakiejs 5 nie za bardzo chce spac.
    Jakub jest wysypany na calej twarzy i nie wiem, na połówki to jest tego za duzo wiec albo alergia albo tradzik niemowlecy. Poczekam jeszcze i bede obserwowac.
    Do becikowego musi byc zaswiadczenie ale najlepiej zadzwon i zapytaj u siebie w gops-ie.
    MirelS moze przegapilam ale jak u was wynik zoltaczki ?

To trądzik niemowlęcy:)
    Przemywaj w dzień wacikiem z ciepla przegotowana wodą i zniknie.
    U nas po tygodniu większość zniknęła i tylko na policzkach kilka zostalo.

Dzis byla u Nas polozna i poprosiłam by sprawdzila ten wystający szew i od razu go usunela :)

U Nas weekend dzis dobiegl konca bo od piątku gości mieliśmy ze juz oboje z mezem byliśmy troche zmęczeni ale każdy prawie z daleka byl bo wojek męża byl z rodzina nad morze i nas odwiedzili,siostra cioteczna męża w sobotę i mój kolezanka z rodzinnych stron wczoraj przyjechala i dzis juz pojechala.
    Wojtuś kolejne prezenty dostał no i przy okazji corka zgarnwla ;)

W czwartek mamy wizyte u ortopedy tylko musze transport jutro załatwić bo mąż zabaral auto ale mam 2 koleżanki które oferowaly pomoc wiec będę miec okazję ja wykorzystać :)

Grzybka ja miałam wywoływany u córki i ogólnie nie bylo zle ;)
    Dostałam jedna dawkę okstocyny i pomogła bo trafiłam do szpitala z różowym śluzę i zero skurczy.Po oksy dostałam skurczy dużych ,przebili mi worek owodniowy i mala się sie urodzila w 20min.w sumie akacja skurczowa trwala godz plus poród 20min malej:)
    Dodatkowo nacinali krocze.

Naditta może spróbuj z jednej strony klasc do fotelika pieluszke tetre.
    Nasz tez ma ta wkladke niemowlęcą i glowka opada na klatkę jak w nim leży.
    Dla bezpieczeństwa raczej nic się nie wklada pod plecki dodatkowych wkladek.

Grzybka, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam poród wywoływany żelem Prepidil (?)
    Od aplikacji na szyjkę o godzinie 15:00, o 22:00 już miałam skurcze co 5-6 minut, po 1:00 w nocy już byłam na sali porodowej i o 4:17 urodziła się moja córka :)
    Cała akcja poszła sprawnie, nie wiem czy było bardziej boleśnie, bo to mój pierwszy poród, ale wszystko do przejścia :)

Grzybka, jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o smoczki my mamy Tommee Tippee. Mała zaakceptowała od razu tak samo jak butelki ;)

Moja dostała uczulenia prawdopodbnie na jeden rodzaj chusteczek Dady i teraz się bujam z tą wysypką od tego.

Co do wagi to mi mało spada. Szkoda... Czuję że niestety większość zrzucę dopiero poprzez ćwiczenia.

Moj dzisiaj dostał zjeba po tym jak się zirytował na małą że płacze. Nosz kurde przecież nie powie o co jej chodzi. Co za młot czasami z niego!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam podana oxytocyne, przed samym koncem bo skurcze zniknely. Na szczescie po oxy szybka akcja, parte 30 min i corcia byla z nami:)
    Mnie sie wogole nie chce jesc przy kp, jesli chodzi o picie, to nie pije duzo wiecej niz normalnie.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam poduszkę antywstrząsową z LaMillou, powinna załatwić sprawę lecącej główki w foteliku. U mnie na szczęscie tylko na boki małemu lata, jakby mu leciała do przodu to chyb bym go nie wkładała do niego...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia wrote:
    Przepraszam, ze się wtrące ale powiedzcie jakich smoczków używacie. My mamy avent ale mały chyba go nie lubi.
    My też mamy z aventa i myślałam że są ok dopóki od położnej nie dostałam z lovi - ma taka chropowatą końcówkę i mały o wiele bardziej go lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 04:46

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już nie w dwupaku, a osobno - przepraszam, że dałam znać na FB, a tu nie, ale same wiecie, jakie szalone są te pierwsze dni :)

Urodziłam w piątek 29.07 o 5:05, Filipek miał 57 cm i 3520 g :)
    3b2702ab9fef34f6med.jpg

Udało się sn, chociaż trochę z pomocą - w środę poszłam do szpitala w związku z wysokim ciśnieniem, w czwartek założyli mi balonik na rozwarcie. Po zdjęciu okazało się, że jest, ale na dwa palce, a skurczy brak. Ruszyły wieczorem o 23 :) na porodówkę trafiłam o 1:30, ale dalej już szło kiepsko i o 3 dostałam kroplówkę z oksytocyny. Po 4 zaczęły się parte i godzinę później było po wszystkim :) obyło się bez cięć i pęknięć, miałam tylko jakieś drobne otarcia, których w sumie nie trzeba było cerować, ale pani doktor i tak założyła mi trzy szwy - mam po nich być "piękna i zupełnie jak nowa" :D ale jak na razie, to tylko ciągną mnie przy siadaniu.
    Generalnie nie było źle, gorzej wyobrażałam sobie poród, a już szczególnie taki z kroplówką - faktycznie, bez niej bolało trochę mniej, ale nadal dawałam radę znieść. W zasadzie najgorsze było chyba... ktg, pod którym leżałam plackiem od początku do końca. Może następnym razem uda się tak 100% naturalnie, na razie było tak i było dobrze :)

Karolajjn:), jusella, Niuniusia, _analiza, ania181111, stokrotka2013, Sanna, Marta22, aisa, kama005, MirelS, Dalile, majeczka87, eve90, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kocie Bury!!!
    Śliczny chłopczyk!! :)
    Waga urodzeniowa taka jak u mojej córy ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot burry gratulacje :)!!!!

Moja w nocy przespala 4h a później pobudka po 2h. teraz znowu zaraz wyjdzie 2h.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!

Ja byłam u gina tam gdzie mam rodzic...
    Chcę mnie położyć na dobę w środę w szpitalu aby zadecydować czy cc czy sn... Bo młody 3700 kg więc 4 będzie... Jak mój syn. Ah sama jie wiem... Mówi że niby wypchne ale co na końcówce się wydarzy nie wie nikt.. Boję sie.. Zrobiła masaz szyjki auc! Rozwarcie prawie dwa palce ale szyjka jeszcze trzyma... Zobaczymy jak to będzie.. Chociaż obczaje szpital jak tam będzie ..

jusella, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam pytanie dotyczące wagi z ostatnich usg, a wagi urodzeniowej Waszych dzieci.
    Czy to było raczej zgodne? Jak było na usg 30t-35t raczej w dolnej połowie skali to potem rodziło się mniejsze?
    z góry dziękuję,
    Wrześniówka :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein u mnie waga urodzeniowa Synka prawie taka sama jak z USG.

Kocie raz jeszcze gratuluję :-D.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Czy to było raczej zgodne? Jak było na usg 30t-35t raczej w dolnej połowie skali to potem rodziło się mniejsze?
    z góry dziękuję,

U mnie jedyne 600g większe się urodziło :)

Kocie śliczny synek. Gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 10:25

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Cześć dziewczyny,
    z góry dziękuję,

U mnie cały czas zapowiadało się małe dzieciątko,w czerwcu USG pokazywało 2400 g, raczej w połowie skali, a urodził się duży chłopczyk 3930 g i 59 cm. USG w dniu porodu pokazywało 3900 albo nie chciało pokazać wagi (wtedy mnie zszokowali, że brakło dla niego skali na USG taki duży oO).
    Także ja nastawiałam się na małe dziecko, a dopiero w dzień porodu dowiedziałam się, że będzie pulpet.

Witam się!

Kocie śliczny chłopczyk!
    Aniu na wstępie dzięki za radę - po Espumisanie podanym na wieczór Marcel pięknie spał, budził się tylko na jedzenie i nie marudził tylko ładnie zasypiał. Wreszcie i ja czuję się wyspana :)

Nowa- wynik bilirubiny synka z 29 lipca 8,3, czyli ładnie spada :)

Basiu dasz radę :) a czy CC czy SN to bajka, ważne żeby dzieciątko było zdrowe.

ania181111, basia7777, Agness27 lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Cześć dziewczyny,
    z góry dziękuję,
    U nas w dniu porodu USG 4400 a urodziła sie 3700. W 37 tyg wyszło na usg 3700 a oczywiście tyle nie miała

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Cześć dziewczyny,
    z góry dziękuję,

Waga z usg 3400
    Waga przy porodzie 3450

jusella lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein u mnie byla roznica duza- usg przed porodem 3800 a coreczka miala 3450
    w okolicach 32 tc miala wg usg 3200 a 36tc 3400

my nie uzywany smoczka.. mala go nie akceptuje ;) ale czasem by sie przydal

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie bury gratulacje!! Przystojny kawaler z Twojego synka:)
    U nas w 36 tyg pokazywalo 2900, dwa dni przed porodem tj. 41 tydz 3800, a corcia urodzila sie z waga 3630.

TP:02.07
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein u mnie 5 h przed porodem na usg była waga 3800 a mały urodził się 3250 , tak więc ja nie ufam usg ....

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ