X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. U mnie noc ciężka..pierwszy raz tak się kręciłam bo jak skurcze nie regularne to ciągle nie umiałam sie wygodnie położyć. Siku co 5 minut brrr. Młody aktywny rozpychac się zaczął.... Może odpycha się w dół he. Czuję że to już tuż tuż...

jusella, TheForfie, Karolajjn:), majeczka87, Zonti lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam wasze opisy dzieci to myślę że mój Antoś to aniołek, przesypia prawie cały dzień z rana jest aktywny z 2 h i wieczorem przed spaniem.
    Zasypia ok 20.30 o 3 karmienie i 6 ;) poje i idzie spać

Dziś nam odpadł pępek ;)

Czy u której z was dziecko ma krwiak na głowie ?

aisa, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Jak czytam wasze opisy dzieci to myślę że mój Antoś to aniołek, przesypia prawie cały dzień z rana jest aktywny z 2 h i wieczorem przed spaniem.
    Zasypia ok 20.30 o 3 karmienie i 6 ;) poje i idzie spać

Dziś nam odpadł pępek ;)

Czy u której z was dziecko ma krwiak na głowie ?

Ciesz się kochana ! Przynajmniej odpoczniesz sobie :)
    Moja miała po pobraniu krwi N główce krwiakaAle zniknęło szybko ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wstaje w nocy o 12, 3, 5 i później 8 może dlatego w 2 tygodnie przytyła 800g i waży 3900 :)
    Dzisiaj muszę zadzwonić i zapisać ją do lekarza.
    Kikut jej jeszcze nie odpadl, chociaż wczoraj 2tyg skończyła.. 2 czy 3 dni temu lekko zaczęła lecieć jej tam krew, bez ropy to nie panikowalam, może pielucha podrażnia?

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Moja wstaje w nocy o 12, 3, 5 i później 8 może dlatego w 2 tygodnie przytyła 800g i waży 3900 :)
    Dzisiaj muszę zadzwonić i zapisać ją do lekarza.
    Kikut jej jeszcze nie odpadl, chociaż wczoraj 2tyg skończyła.. 2 czy 3 dni temu lekko zaczęła lecieć jej tam krew, bez ropy to nie panikowalam, może pielucha podrażnia?

Mojej właśnie tak odpadal pepek :) pojawiła sie krew później taki sluz i zaschlo wszystko i odpadlo ładnie ;)

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The Forfie delikatnie odchylaj kikut i psikaj tam octeniseptem. Tak mi położna kazała. Najpierw była krew, później ropa i kikut ładnie odpadł. No i pieluszke się podwija pod pępek żeby tam powietrze docierało i nic nie podrazniało.
    Dzień dobry! Za mną ciężka noc. Mały dopiero usnąl chyba od 3 jakoś. Nie mógł zrobić kupki i dopiero jak narobił po pachy to się uspokoił. Zna ktoś metodę na ten problem?

Basiu współczuję, że się jeszcze meczysz, ale już niedługo :)

jusella, basia7777, TheForfie lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS może espumisanu daj mu z 5 kropelek :)
    na moją działa bardzo dobrze jak nie może kupki zrobić albo pryknac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 09:49

jusella, MirelS lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, może u nas tez juz kikut niedługo odpadnie, bo przedwczoraj mocno podkrwawił - co prawda nie ubrudzil bodziaki ale zaschnietej krwi było sporo. Wczoraj po kąpieli tez mu osuszałam to właśnie takiego śluzu było sporo:)

Psikam cały czas octeniseptem i mam nadzieje ze dzis umowie się z położną na kolejną wizytę - u Was przychodzi co tydzień?

Nasza noc tez nienajgorsza, 21-00-5-9 :)
    Liczyłam na to, że prześpi do 6tej ale głód go wybudził (pierwszy raz sam z siebie się zaczął krecic). Może powoli mu się jakoś te godziny klarują :)

Dziś jadę zapisać szanownego syna do USC. Mam nadzieje ze mój dowód i wypis ze szpitala wystarczą :)

Czy do becikowego faktycznie potrzebne jest to zaświadczenie od lekarza? Nie wystarczy karta ciąży?

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza Ale twoje dziecko pięknie śpi :)
    Do becikowego musi być chyba zaświadczenie od lekarza a karta ciazy się nie liczy :/

Zonti lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weeknedzie i musze powiedziec ze nie byl najgorszy bo synek byl nawet grzeczny przed kapaniem tylko dokazywa zs to dzisiaj od rana czyli jakiejs 5 nie za bardzo chce spac.
    Jakub jest wysypany na calej twarzy i nie wiem, na połówki to jest tego za duzo wiec albo alergia albo tradzik niemowlecy. Poczekam jeszcze i bede obserwowac.
    Do becikowego musi byc zaswiadczenie ale najlepiej zadzwon i zapytaj u siebie w gops-ie.
    MirelS moze przegapilam ale jak u was wynik zoltaczki ?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa wysmaruj go sudocremem nam pomógł :) zasuszyl ładnie krostki :)

• Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wiem, że prawie wszystkie jesteście już w tematach noworodkowych, ale może któraś z Was miała wywoływany poród i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem? Przesłać słowo otuchy, że nie taki diabeł straszny... ;)

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, używacie jakieś specjalne wkładki do fotelików samochodowych? Bo jak wkładam synka w fotelik, to nie wydaje mi się, żeby mu było tam komfortowo. Główka mu lata na boki. Niby fotelik jest w wkładką dla noworodków, ale ona chyba jest za duża.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella pozazdrosic;) mój ma naczyniaka z tylu glowy i na oczku na powiece

u nas tez nie najgorsza noc;)

jade z tym ulewaniem do lekarza dzis.. dzieciak moj sie tak meczy ze szkoda mi go jak niewiem..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Witam sie po weeknedzie i musze powiedziec ze nie byl najgorszy bo synek byl nawet grzeczny przed kapaniem tylko dokazywa zs to dzisiaj od rana czyli jakiejs 5 nie za bardzo chce spac.
    Jakub jest wysypany na calej twarzy i nie wiem, na połówki to jest tego za duzo wiec albo alergia albo tradzik niemowlecy. Poczekam jeszcze i bede obserwowac.
    Do becikowego musi byc zaswiadczenie ale najlepiej zadzwon i zapytaj u siebie w gops-ie.
    MirelS moze przegapilam ale jak u was wynik zoltaczki ?

jak te pryszczyki sa zakonczone ropką to potowki... ja mojego wlasnie wysmarowalam maka ziemniaczana;) podobnie dobrze dziala na pryszczyki kontaktowe.

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    analiza do USC dowod taty tez, jesli jestescie malzenstwem.

eve90, _analiza lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka ja pojechalam w sumie na wywolanie, ale ze mialam juz mialam skurcze to sie wstrzymali z oxy i po 3 godzinach urodzilam :) tak ze nie podziele sie doswiadczeniami :)

majeczka urodzilam 19go ;)

majeczka87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Hej!
    Wiem, że prawie wszystkie jesteście już w tematach noworodkowych, ale może któraś z Was miała wywoływany poród i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem? Przesłać słowo otuchy, że nie taki diabeł straszny... ;)

Ja miałam wywoływany. Ze względu na małowodzie i duże rozwarcie. Najpierw dali mi lewatywe i już to wywołało pierwsze skurcze plus skakanie na piłce. Poród nie postępował, bo myśleli, że mam za słabe skurcze więc dostałam to cholerstwo oksytocyne. Po tym jest ostro, ale jak się prze mocno to da się przeżyć ;) u mnie i tak skończyło się na cc po 2 godzinach parcia, bo w końcu się kapnęli, że ma główkę źle wstawiona w kanał. Powiem Ci tak- jak zobaczysz swojego maluszka to szybko zapomnisz o bólu :)

Aniu dzięki za radę, wyślę męża pp ten espumisan.

Nowa jeszcze nie mam wyniku, dziś ma mi mama odebrać. Dam znać ;)

Co do wkładki w foteliku to tez niby mam a małemu głowa leci w aucie. Nie cierpię go w to wkładać :/

Grzybka, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Hej!

Ja miałam wywolywany. ..
    tzn w nocy zaczęłam mieć skurcze i pojechaliśmy do szpitala bo na następny dzień miałam mieć wywolywany . Czekaliśmy bo miałam te skurcze czy się coś wydarzy tzn czy rozwarcie będzie wiekszejednak nic z tego i zrobili lewatywe i też niccc no i na końcu oxy :/ i nie ukrywam że po kroplowce się ruszyło i to szybko w miarę ale strasznie mnie bolało :( boli partych myślałam ze nie wytrzymam :/ gdyby nie zozo to nie wiem :/
    rodzilam łącznie 21 h :( ból okropny Ale jak dostaniesz maleństwo to faktycznie się zapomina o tym co było :)

eve90, Grzybka, jusella lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Hej!
    Mi odeszly najpierw wody, oj jak one ze mnie chlustaly :)ale skurcze byly slabe i podali oxy. Ja gdybym nie dostala zoo chyba bym tam zeszla. Nie chce cie straszyć ani nic ja tak po prostu to odczuwalam każdy odczuwa inaczej. Bol podczas skurczu byl tak silny ze między skurczami bylam tak zmęczona ze zasypiałam. Dlatego podanie znieczulenia bylo czymś cudownym. Ale potem 2 godziny parcia i w końcu cc bo mala nie chciała wstawić sie w kanal i zanikalo tętno. Porod trwal 19h lacznie. Bylam padnieta ale jak zobaczyłam mala nic się nie liczylo żaden bol juz nie istniał tylko zamienił się w ogromna milosc do maluszka. Wiec glowa do góry bedzie dobrze!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:54

Grzybka lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ