X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi kupkami na mm ? Ile razy powinny się pojawiać ? U mnie jak na razie od pobytu w domu była jedna kupka , dzis w nocy .
    I odnośnie karmienia jak karmicie ? Co ile i ile ml ?

vbrjclq.png[/url]

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie gratulacje !!! :* Ojj szwy ciągną bardzo, ja nie mogę siadać ... całe szczęście we wtorek zdjęcie

vbrjclq.png[/url]
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Na początku gratuluję wszystkim lipcowym mamusiom :)

Udzielałam się trochę na początku na forum, ale od dłuższego czasu mnie tu nie było, czasem tylko podczytywałam.

Zastanawiam się czy któraś z lipcówek przesunęła się tak jak ja na sierpień? :) termin minął mi w poniedziałek 25 lipca, od tego czasu co drugi dzień chodzę na ktg. Zapis wychodzi ładny, synek ma dobre tętno, ale u mnie skurczy brak, a szyjka choć miękka to ma nadal 1,5 cm... jak tak dalej pójdzie to w środę czeka mnie wywoływanie porodu.

Agness27 lubi tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byo mnie parę dni i nie ogarniam jak tam z dziewczynami. Basia chyba miała późny termin, może ona?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile gratulacje! Porod mialas podobny do mojego. Tylko u mnie parcie trwalo 30 min, bo mala byla ulozona twarza do kregoslupa:)a caly porod trwal 6 godz, 30 mim. Uwazam ze zzo to najlepsza opcja przy porodzie, nie wyobrazam sobie jakby bylo bez. A mowia ze ze znieczuleniem porod trwa dluzej.

TP:02.07
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn my jesteśmy na mm. Dziennie mamy 2-3 kupki.

Mala je średnio co 3h ale zasada jest taka że do 10 dnia zwiększa się porcje o 10ml i dochodzi do 100ml a od 11dnia daje się na żądanie. Nasza je od 70ml nawet do 160ml. Także w zależności jak jest glodna. Przez to nie wiem nigdy ike wziąć jak gdzieś jedziemy.

Jakie mleko podajesz?

Dalile ślicznosci!!!!

Ja sie pomału załamuje. Nasza w domu prawie w ogóle nie spi. Jestem padnięta, mój powiedział że się mała dzisiah zajmie alr jak zwykle jakoś mu nie wyszło. Ehh do d to wszystko. Wkurza mnie bo w nocy nawet dupska nie ruszy. Jeszcze mówi że mam go budzić a ja jak sir wnerwia to wstanę dam mu mała i powiem radz se sam a ja pójdę spać na kanapę. Pomału mnie to meczy i dobija. Chcę mi się płakać. Ja wiem ze początki są trudne ale sa m oceny ze mam na prawdę serdecznie dość... Oczywiście jak gdzieś jedziemy to mała jest grzeczna i śpi.

Teraz wreszcie śpi przy szumie i kołysance z karuzelki. Aż mi się jej nawet nie chce budzić na kąpiel ale muszę...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz tak myślę , że może dlatego że je za mało ma taki zastój kupkami .
    Od jutra przechodzę na większą dawkę mm , bo na prawdę dziś myślałam że zwariuje po wieczornym napadzie mojego syna ...

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz sprawdzić czy jest głodny włóż mu mały palec do buzi i zobacz czy zassie. Jak tak przygotuj kolejne mleko.

Często problem z kupkami na mm wynika z podawanego mleka.

Karolajjn:) lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile gratuluję!!!!
    Jaka duża!!! którędy ja wypchalas??!
    Jejku dobrze ze fajnie wyszła i zoo jestem też zdecydowana i cieszę się że zmieniłam szpital

Ja jeszcze w dwupaku...

Byłam dzisiaj na ktg... Położna już mnie chciała zostawić bo skurcze wielkie... Ale dla mnie nic nowego bo zdarzają mi się już takie kilka razy

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile gratulacje cudna jest

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie mialyscie z tymi znieczuleniami. U nas nie bylo takiej mozliwosci. Dla mnie parte to byly mega ulga bo koncowka przed partymi to byl kosmos.

Moja na cycu tylko i powiem Wam ze jak na razie bardzo ladnie spi w nocy. Od 21/22 do 1/2 -troszke pociumka i spi do 5/6- najada sie i spi do 9/10.

kama wspolczuje...

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wielkie gratulacje, ciesz się każdym dniem teraz :) bo czas szybko ucieka , moja już miesiąc ma, jak to szybko leci ;)

Dziewczyny dla mnie wielki sukces po tygodniu walki, dzisiaj pierwszy dzień bez butli, i dodatkowe ściągniecie laktatorem 60 ml co dla mnie jest Mont Everestem... jedno karmienie oddaje dzisiaj mężowi i w końcu może się trochę prześpie w nocy :)

Naditta, jusella, Gagaga, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama czy jak Twoja jest glodna np co godzine albo dwie to tez dajesz mm? Bo moja jadla by co godzine np po 40,50 ml i nie wiem czy jej wtedy dawac czy przetrzymac do tych trzech godzin. Nie wiem jak to robic zeby bylo dobrze a polozna dopiero w tygodniu. Ja podaje bebiko comfort kolki i zaparcia.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wieczorem standardowo szarpanie cyca i płacz. Skonczylo się na podaniu 40 ml mm i spala do tej pory. Dopiero byla kąpiel i karmienie i juz nie denerwowala sie przy jedzeniu. Kiedy to wszystko nabierze rytmu...juz nie mogę sie doczekać.

Moja w szpitalu byla na mm gdy jeszcze nie mialam pokarmu to polozne kazaly dawac co 3h lub więcej jesli akurat spi. Z tymi dziecmi to każdy gada co innej i każdy ma inna teorię...

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti u nas te same godziny:) od 5 nocy, oby tak zostalo:)
    A czy ktoras z karmiacych mam odciaga mleko na zapas?

jusella, stokrotka2013, aisa, Zonti lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co godzinę to nam się nie zdarzyło ale co dwie to tak i dajemy mm. Tylko nie robię standardowej porcji a robie mniejsza tak powiedzmy ok 60ml.

A mozr spróbuj by maleństwo jadło jedna większą porcje nóż co godzinę dawać? Mozr jak zje raz więcej to wam odpuści częstsze przygotowywanie?

My dajemy Hipp Comfort Combiotik - wzdęcia kolki i zaparcia. I jak na razie się sprawdza.

1usapiqvhk164civ.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześ dziewczyny,
    widzę, ze większość ma takie same problemy. Nasz Jaśko też ma nadal problemy ze ssaniem, dokarmiam go 2-3 razy moim mlekiem. Ściągam po karmieniu i mam na kolejne. Jak ściągnę za mało (zjada ok 100ml) to rozmrażam zapasy lodówkowe. Nocki nam ładnie przesypia - szamanko ok 0-1 i śpi do 4:30-5, czasami się wybudzi ok 3:30, ale rzadko. Kolek póki co nie zaobserwowałam, ale co któryś dzień ma problemy ze zrobieniem kupek. Powoli oswajam się z myślą wprowadzenia mm, bo zapasy mi się kurczą ;)
    Dopóki mój mąż jest w domu, to wszystko jest do ogarnięcia. Od piątku znowu będę słomianą wdową... To będzie dopiero chwila prawdy. Na razie korzystam z jego obecności i zaliczyłam manicure, pedicure i w środę fryzjer, Stary dał się namówić na sesję noworodkową :) Jedziemy w czwartek.

Agness27 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile gratuluję :-D

Basia mam nadzieję, że lada moment na porodówce wylądujesz.

Kijanka gratuluję sukcesu - u mnie druga doba bez mm minęła :-D, Szymo tylko na cycu - oby tak zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 02:25

Gagaga, stokrotka2013, Agness27, aisa, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile-dasz gratulacje!

Ja juz o naszych kwestiach z mm nie pisze, na fb wszystko napisałam i dziękuję za wsparcie :) ale dawka się zwiększa.
    Teraz je, cycki twarde jak kamienie, mam nadzieję że się naje.... chciałabym robić zapasy mleka ale nie ma kiedy :(

jusella lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti przypomnij mi sie ktorego urodzilas;) super ze jest dobrze. Oby tak dalej ;)

Ja narazie nie robie zapasow choc by sie przydalo troche mleka pomrozic..
    Musze pochwalic mojego synka bo spal ladnie wczoraj caly dzien i w nocy pobudki o 22,3 i 6 ;)

Biedny ma problemy z ulewanien bardzo.. Dzia znow zwrocil caly zoladek mleka

jusella, Jujka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ