Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Na początku gratuluję wszystkim lipcowym mamusiom
Udzielałam się trochę na początku na forum, ale od dłuższego czasu mnie tu nie było, czasem tylko podczytywałam.
Zastanawiam się czy któraś z lipcówek przesunęła się tak jak ja na sierpień? termin minął mi w poniedziałek 25 lipca, od tego czasu co drugi dzień chodzę na ktg. Zapis wychodzi ładny, synek ma dobre tętno, ale u mnie skurczy brak, a szyjka choć miękka to ma nadal 1,5 cm... jak tak dalej pójdzie to w środę czeka mnie wywoływanie porodu.
Agness27 lubi tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
Dalile gratulacje! Porod mialas podobny do mojego. Tylko u mnie parcie trwalo 30 min, bo mala byla ulozona twarza do kregoslupa:)a caly porod trwal 6 godz, 30 mim. Uwazam ze zzo to najlepsza opcja przy porodzie, nie wyobrazam sobie jakby bylo bez. A mowia ze ze znieczuleniem porod trwa dluzej.TP:02.07
-
Karolajn my jesteśmy na mm. Dziennie mamy 2-3 kupki.
Mala je średnio co 3h ale zasada jest taka że do 10 dnia zwiększa się porcje o 10ml i dochodzi do 100ml a od 11dnia daje się na żądanie. Nasza je od 70ml nawet do 160ml. Także w zależności jak jest glodna. Przez to nie wiem nigdy ike wziąć jak gdzieś jedziemy.
Jakie mleko podajesz?
Dalile ślicznosci!!!!
Ja sie pomału załamuje. Nasza w domu prawie w ogóle nie spi. Jestem padnięta, mój powiedział że się mała dzisiah zajmie alr jak zwykle jakoś mu nie wyszło. Ehh do d to wszystko. Wkurza mnie bo w nocy nawet dupska nie ruszy. Jeszcze mówi że mam go budzić a ja jak sir wnerwia to wstanę dam mu mała i powiem radz se sam a ja pójdę spać na kanapę. Pomału mnie to meczy i dobija. Chcę mi się płakać. Ja wiem ze początki są trudne ale sa m oceny ze mam na prawdę serdecznie dość... Oczywiście jak gdzieś jedziemy to mała jest grzeczna i śpi.
Teraz wreszcie śpi przy szumie i kołysance z karuzelki. Aż mi się jej nawet nie chce budzić na kąpiel ale muszę... -
Dalile gratuluję!!!!
Jaka duża!!! którędy ja wypchalas??!
Jejku dobrze ze fajnie wyszła i zoo jestem też zdecydowana i cieszę się że zmieniłam szpital
Ja jeszcze w dwupaku...
Byłam dzisiaj na ktg... Położna już mnie chciała zostawić bo skurcze wielkie... Ale dla mnie nic nowego bo zdarzają mi się już takie kilka razyhttps://www.maluchy.pl/li-72635.png -
No to fajnie mialyscie z tymi znieczuleniami. U nas nie bylo takiej mozliwosci. Dla mnie parte to byly mega ulga bo koncowka przed partymi to byl kosmos.
Moja na cycu tylko i powiem Wam ze jak na razie bardzo ladnie spi w nocy. Od 21/22 do 1/2 -troszke pociumka i spi do 5/6- najada sie i spi do 9/10.
kama wspolczuje...
jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Dalile wielkie gratulacje, ciesz się każdym dniem teraz bo czas szybko ucieka , moja już miesiąc ma, jak to szybko leci
Dziewczyny dla mnie wielki sukces po tygodniu walki, dzisiaj pierwszy dzień bez butli, i dodatkowe ściągniecie laktatorem 60 ml co dla mnie jest Mont Everestem... jedno karmienie oddaje dzisiaj mężowi i w końcu może się trochę prześpie w nocyNaditta, jusella, Gagaga, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Kama czy jak Twoja jest glodna np co godzine albo dwie to tez dajesz mm? Bo moja jadla by co godzine np po 40,50 ml i nie wiem czy jej wtedy dawac czy przetrzymac do tych trzech godzin. Nie wiem jak to robic zeby bylo dobrze a polozna dopiero w tygodniu. Ja podaje bebiko comfort kolki i zaparcia.
-
U nas tez wieczorem standardowo szarpanie cyca i płacz. Skonczylo się na podaniu 40 ml mm i spala do tej pory. Dopiero byla kąpiel i karmienie i juz nie denerwowala sie przy jedzeniu. Kiedy to wszystko nabierze rytmu...juz nie mogę sie doczekać.
Moja w szpitalu byla na mm gdy jeszcze nie mialam pokarmu to polozne kazaly dawac co 3h lub więcej jesli akurat spi. Z tymi dziecmi to każdy gada co innej i każdy ma inna teorię...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Co godzinę to nam się nie zdarzyło ale co dwie to tak i dajemy mm. Tylko nie robię standardowej porcji a robie mniejsza tak powiedzmy ok 60ml.
A mozr spróbuj by maleństwo jadło jedna większą porcje nóż co godzinę dawać? Mozr jak zje raz więcej to wam odpuści częstsze przygotowywanie?
My dajemy Hipp Comfort Combiotik - wzdęcia kolki i zaparcia. I jak na razie się sprawdza. -
Cześ dziewczyny,
widzę, ze większość ma takie same problemy. Nasz Jaśko też ma nadal problemy ze ssaniem, dokarmiam go 2-3 razy moim mlekiem. Ściągam po karmieniu i mam na kolejne. Jak ściągnę za mało (zjada ok 100ml) to rozmrażam zapasy lodówkowe. Nocki nam ładnie przesypia - szamanko ok 0-1 i śpi do 4:30-5, czasami się wybudzi ok 3:30, ale rzadko. Kolek póki co nie zaobserwowałam, ale co któryś dzień ma problemy ze zrobieniem kupek. Powoli oswajam się z myślą wprowadzenia mm, bo zapasy mi się kurczą
Dopóki mój mąż jest w domu, to wszystko jest do ogarnięcia. Od piątku znowu będę słomianą wdową... To będzie dopiero chwila prawdy. Na razie korzystam z jego obecności i zaliczyłam manicure, pedicure i w środę fryzjer, Stary dał się namówić na sesję noworodkową Jedziemy w czwartek.Agness27 lubi tę wiadomość
-
Dalile gratuluję
Basia mam nadzieję, że lada moment na porodówce wylądujesz.
Kijanka gratuluję sukcesu - u mnie druga doba bez mm minęła , Szymo tylko na cycu - oby tak zostało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 02:25
Gagaga, stokrotka2013, Agness27, aisa, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDalile-dasz gratulacje!
Ja juz o naszych kwestiach z mm nie pisze, na fb wszystko napisałam i dziękuję za wsparcie ale dawka się zwiększa.
Teraz je, cycki twarde jak kamienie, mam nadzieję że się naje.... chciałabym robić zapasy mleka ale nie ma kiedyjusella lubi tę wiadomość
-
Zonti przypomnij mi sie ktorego urodzilas;) super ze jest dobrze. Oby tak dalej
Ja narazie nie robie zapasow choc by sie przydalo troche mleka pomrozic..
Musze pochwalic mojego synka bo spal ladnie wczoraj caly dzien i w nocy pobudki o 22,3 i 6
Biedny ma problemy z ulewanien bardzo.. Dzia znow zwrocil caly zoladek mlekajusella, Jujka, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016