X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jak czytam jak Szymcio zasypia to po prostu masz aniolka. Ja swoja do każde drzemki nawet na noc zawijam w kocyk lub rożek i tule i poplakuje aż musze wstac zacząć chodzić z nią wtedy juz spokojna i zasypia. I odkladam dopiero do łóżeczka. Wazy tez sporo a mój kręgosłup po ciąży po prostu pada...na poczatku chciałam ja nauczyć zasypiać samej w łóżeczku ale ciągle tak plakala wiec zaczęliśmy nosić przed snem i teraz nie ma innej opcji. Ale wole juz to niż dziecko ma mi plakac.

jusella, Karolajjn:), Evanlyn lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś dzień matki zrobiłam :-) - rano fryzjer, po fryzjerze szybko do domku nakarmić Ziutka i wybraliśmy się na spacer. Spacer był tak długi, że aż do Chicago doszliśmy - tam był pyszny obiadek :-), mięliśmy jeszcze do cukierni na deser iść ale nie zmieściłoby mi się w brzuszku, bo 2 dania zjadłam na obiad :-/ i ciacho w domku po przyjściu zjadłam :-D. Przydałby się jeszcze masaż stópek i byłabym w raju :-).

Ziutek w Chicago :-D:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6972607/331100/0-02-05-b0654fc3e3076279c831d3c8966cdfca83326f54f58d9a1d3c145960875b9bc4-full.jpg

kama005, Evanlyn, Mambella, Sanna, Ejrene, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spoktałam się z koleżankami i ich córeczkami. Potem spacerek i wizyta u rodziców. A teraz siedze i popijam winko :)

Evanlyn, jusella, Mambella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po dzisiejszym szczepieniu. Kacperek wazy 6200 :) i po szczepieniu narazie jest wporzadku bede obserwowac dalej. Odwiedzila mnie dzis moja przyjaciolka to i troche poplotkowalysmy :) Dzis dzieciaczki zasnely przed 8 wiec obejrzelismy jeszcze film komedie i wlasnie klade sie spac. A wieczorem byla w miare ladna pogoda i mam nadzieje ze i jutro taka bedzie i wyruszymy na upragniony spacer :)

Dobranoc :)

Evanlyn, jusella, Mambella, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza dodaj suwaczek :)

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO u nas z mleczkiem duzo lepiej :) też są flaczki ale nie aż takie i Karol w końcu bez nerwów się najada bo nie musi się tak napracować :P kupiłąm piulatte plus i do tego herbatkę bocianek :) uwielbiam tą aptekę bo na drugi dzień już miałam zamówienie w domu :) herbatka super :) mieliśmy poranne problemy bo w nocy Karol nie odbijał po jedzeniu i rano powietrze wychodziło w formie bączków i płaczu przy tym było co nie miara :/ po herbatce problem zniknął jak ręką odjął :) kupki i bączki idą nam teraz bez płaczu :)

Jusella Szymek taki grzeczny że wytrzymuje taki długi spacer?? Karol to w gondoli poleży może w 10 min i płacz bo on przecież nic nie widzi ;) w foteliku wytrzyma dłużej ale przecież nie można :/ zazdroszczę wypadu :) my dzisiaj byliśmy rano na mieście i na zakupach w Rossman bo promocja -49% :) popołudnie spędziliśmy u babci, była wniebowzięta i nie wypuszczała Karola z rąk na sekundę - dostawałam go tylko na karmienie :D

U nas remont :/ z jednej strony fajno bo będzie kupe nowych rzeczy w domku a z drugiej strony mam już dość bo syf wszędzie i nie opłaca się sprzątać wieczorem :/ a dla pedantki to koszmar ;) nie wiem czy jutro też czasem nie wyemigrujemy z domu :P

elza12, jusella, Mambella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody dzisiaj u nas w końcu zaświeciło słonko i pospacerowaliśmy troszeczke :) od razu humor lepszy u u mamusi i u syncia ;)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jutro poczytam jak to zrobic i dodam :)

My po pierwszym nocnym karmieniu niuniek slodko spi a ja hmmmm nie umiem zasnac..... nosz kurde

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ogarnięta, najedzona poszła spać. Czas i na mnie :)

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po pierwszym karmieniu malutka ladnie usnęła z powrotem a śpi od 19 wiec wieczór wolny. Mieliśmy gości oglądaliśmy wesele na ktorym byliśmy do 21 godziny bo to bylo 3 tygodnie po porodzie...

Szymcio to maly podróżnik widzę ;)
    Evanlyn super ze mleczka przybylo.
    My jutro wyjazd do dziadków :) i zostajemy na tydzień. Ale pakowanie to masakra samochodu nam nie starcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 01:30

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza suwaczek tu masz:
    https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/baby.html
    a jak już wszystkie dane wprowadzisz i stworzysz suwaczek to kopiujesz link (drugi od góry), który jest opisany tak:
    "BBCode (PseudoHTML, UBBCode)
    Dla for, które nie zezwalają na kod html, ale zezwalają na linki w BBCode."

Evanlyn Ziutas uwielbia długie spacery - jak tylko pogoda jest to całe popołudnie nas w domu nie ma :-) - część przesypia ale dużo też czasu na obserwowanie poświęca. Teraz, jak już tak słońce po oczach nie daje, to otwieram budkę i chmurki podziwia albo drzewa w parku. W chuście też kocha spacery, bo wtedy z innej perspektywy świat widzi, ale te (spacery) po kilku minutach kończą się tak samo - drzemką na cycach :-P.

Kama - pozazdrościć relaksu przy lampce wina :-) - u mnie w lodówce od pół roku bezalkoholowe stoi i jakoś nie ma okazji, żeby otworzyć... Może teraz, jak Tatusiek przyjedzie...

Niuniusia z tym pakowaniem to przegwizdane - jak na cały dzień na wycieczkę jechaliśmy to pół samochodu bambeli było a co dopiero na tydzień... Chociaż dobrze, że żyjemy w takich czasach, że wszystko można kupić bez kolejek i w razie jak czegoś się zapomni, to wycieczka do sklepu ratuje...
    A swoją drogą - marzą mi ise takie wakacje, gdzie zabieram tylko kartę do bankomatu i kupuję wszystko, co mi potrzebne... hmmm... może kiedyś się uda tylko z plastikiem wyjechać :-P

Miłego dnia Dziewczynki :-), dużo słoneczka i uśmiechu nam życzę :-D

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Juselko za wskazowki :))

My jeszcze w lozeczkach Kacperek przysnal a ja mu sie przygladam :) jest cudny!

O jejku juz czekam na dzisiejszy spacer hiphip! Na obiadek dzis mamy pierozki mniam ale zeby nie bylo ze sama robilam-bo kupilam :)

zgadzam sie z tym pakowaniem ... mam wrazenie ze gdziekolwiek jade to pol domu zabieram a i tak zawsze cos zapomne :)

Milego dnia :) jeszcze troche i weekend :)

jusella, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Kurde zniknęło wszystko co napisałam:-/ to jeszcze raz.

Ja dla odmiany spacerów nie lubię, jak wkładam Filipa już na dworze do wózka to jest niezadowolony, nasza ulica jest wysypana kamieniami to jakoś jedziemy a jak wyjeżdżamy na asfalt to w połowie drogi już jest płacz. Rzadko kiedy usnie, a jak już to na 5 min. Więc robimy krótkie trasy chyba że z mężem idziemy to na dłużej. A z karmieniem u nas różnie, raz co godzinę, tzn karmienie, spanie, zabawa karmienie, a raz co 2-3 godz, nie wiem od czego to zależy...
    Kurcze u mnie w nocy było-2 brrrr, jak ja nie lubię takiej jesieni i zimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:25

• kama005 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po rehabilitacji. Nakarmilam mała ok 9:30. O 10:15 byliśmy u rehabilitantki. Ćwiczenia trwały do 11. Tak sir zmęczyla że jak zasnela po 11 tak śpi do teraz w wózku w domu przy otwartym oknie. Wracając nawet zahaczylismy ma chwilę o centrum handlowe a ka jiz zdążyłam ogarnąć trochę chatę a przede wszystkim rzeczy małej :p

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po półtora godzinnym spacerze z prawdziwego zdarzenia :D w końcu nam pogoda i sam karol pozwolił wyjść z domu :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi, ostatnio ciężko zasypia, a dziś zostałam z nim sama, bo mężowi fucha wpadła. Dużo ważą wasze dzieciaczki! Wojtuś we wtorek ważył 6020g dopiero, ale lekarka powiedziała, że jest ok, bo podwoił wagę urodzeniową. A mały był chudzielec jak die urodził (3050g). Za to długi jest na 68cm. Wyrasta ze wszystkiego w zastraszającym tempie.
    Jusella, jak ubierasz synka na noszenie w chuście? Bo ja głupieję już z moim dzieckiem... Przecież go nie wpakuję w kombinezon, bo w tym za nic go nie zamotam.

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja zesmutkowana :( mnie też dopadł kryzys laktacyjny i dziś zkapitulowalam i Piotruś dostał butle z moim mlekiem na kolację a jak zasnol to ja odciagnelam pokarm i wyszło 60 ml po 7 min oba chce to bez szału do tego rano jeszcze był jakiś zastujna lewym cycu guz taki bólacy ale dzięki kapuście i Piotrusiowi udało się uporać z tym . Mam nadzieję ze to kryzys chwilowy i niebawem znów wróci wszystko do normy.
    Piotruś we wtorek skończył 14 tygodni i ważył 6500g i też jestem zakochana w swoim synku a jak śpi w nocy w łóżeczku to za nim tęsknię normalnie :)

Dziś nauczył się strzelać ze stanika mamy no jak nic przyda się w przyszłości :)
    Główkę trzyma już ładnie ale jeszcze trzeba asekurowac, ostatnio też trenuje gardło piszczy guga i się śmieje no slodziak <3

Spokojnej nocki

jusella, Agness27, krisi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko ja ubieram Ziutka jedną warstwę więcej niż sobie (teraz jest to cienka koszulka z długom rękawem) bo ja się ruszam idąc a On jednak nie i praktyczna jest bluza z kapturem i zależnie od temp czapka i kaptur albo tylko kaptur. Jak pizga to wiatrówkę na nas zakładam (super, bo razem się mieścimy). Na nóżki Ziutasowi ubieram spodenki, dłuższe skarpetki i mam takie grubsze skarpeto-butki. Przymierzam się do zakupu kurtki albo bluzy dla dwojga. Acha i jeszcze jedno - ubieram nas na pewno lżej niż jak z wózkiem idziemy bo jednak grzejemy się od siebie

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź! To znaczy, że moje dziecko jednak z tych zmarźluchowatych, bo tak mi zmarzł. Dzisiaj go wpakuję jeszcze w polarowego pajaca i zobaczymy. Albo wezmę kurtkę męża to się zmieścimy pod nią razem. :D

Niuniusia, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, powiedzcie jak w taka pogodę zmusić się do spacerów? Skąd wziąć chęci? :O
    Jusella Szymuś w Chicago pierwsza klasa!

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ