WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała czyszczenie macicy zaraz po porodzie lub jakiś czas po?chciałabym wiedzieć jak to sie odbyma ?w narkozie?czy tak w pełnej świadomości? góry dziekuje za odp

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko właśnie cały bajer jest w tym, że jak wiatrówkę zakładam to na nas dwoje to wtedy się grzejemy - inaczej nie działa :-). dziś mega zimno było 3 stopnie, mżawka i wiatr to podkradłam Tatuśkową bluzę :-)

Eve mnie motywuje ciastkarnia :-D

Smerfetka - gdzieś któraś z Dziewczyn miała i z tego co pisała to pod narkozą i na drugi dzień wyszła ale to nie u nas chyba czerwcówka albo zafasolkowane. Ja po poronieniu miałam to też mnie usypiali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:12

eve90 lubi tę wiadomość

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, ja miałam 2 razy. Raz po pordzie a drugi raz po poronieniu. Nie miałam narkozy tylko znieczulenie miejscowe i jakis lek , ktory spowodował, ze mi się w głowie kręciło. Po 3 godzinach do domu.

Dorota
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po porodzie i była to normalna narkoza bo zakręciło mi się w głowie, a jak się obudziłam otumaniona widziałam tylko nad sobą lekarza który mnie zszywal

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś pieluchowala? Niby już się tego nie robi tylko kładzie dziecię na brzuch...A co w wypadku gdy on tego nie trawi? Jak pieluchowac daje się dwie tetre pod spodenki?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia lekarz u którego byliśmy mówi nam ze juz sie nie pieluchuje bo to nie daje zadnego efektu.my dostaliśmy ocenę boderek 1b i kazał nam nosić małego w pozycji na żabkę czyli przodem do siebie i nasza reka musi byc tak ulozona żeby dzieci miało rozłożone nóżki,nie umiem tego wytłumaczyć.Tymek tez nienawidził leżeć na brzuchu ale malymi kroczkami, po minucie i teraz to uwielbia.u nas jeszcze problem wzmożonego napięcia wiec leżenie na brzuch bylo konieczne.

Weekend udany.wczoraj byliśmy na urodzinach teściowej i musze stwierdzić ze mamy bardzo towarzyskie dziecko :) usmiechal sie do każdego i byl wniebowzięty kiedy wszyscy sie nim interesowali, zasnął u jednej z cioć na rękach:)

Szkoda tylko ze pogoda taka kiepska... Miłego poniedziałku:)

jusella, basia7777, elza12 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Nie odzywałam sie kilka dni bo malam urwanie głowy..pozniej postaram sie opisać.
    Ale tak się wczoraj wkurzylam bo poszliśmy do kościół kościoła nie byl cieply w środku a do tego miałam cienkie spodnie i w dodatku wieczorem wyskoczył mi duży bolący hemoroid :(
    Dzis z bólem chodzę,siadam i leżenie tez boli :(
    Myślałam ze jak po porodzie ginekolog przecial mi babka to minelo ale pierwszy raz wyskoczył tak duzy i bolący :(
    Kupiłam dzis maść rectostop i mam nadxieje ze przyniesie ulgę ..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedział wszystko jest w porządku ale na wszelki wypadek mamy pieluchowac a jak zapytałam jak to mam robić to mi głupio powiedział ze jak mam babcie to ona mi wytłumaczy jak to robić więc do tej pory nie mam pojęcia o co w tym chodzi :/ a ze powiedział ze wszystko ok to do tej pory tego nie robiłam...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :-)
    Basia nie pomogę bo na szczęście nie mam tego problemu, ale gdzieś, kiedyś mi się o uszy obiło, że między nogi wkłada się dwie złożone pieluchy tetrowe.
    Ziutuś też nie lubił na brzuchu leżeć i najpierw kładłam Go u siebie na piersi, potem na kolanach i w końcu na macie - po woli się przyzwyczaił ale nie powiem, że pokochał.
    Wracając do pieluchowania - może otulacze te do pieluch wielorazowych zdadzą egzamin?

Agness nie zazdroszczę :-/

Evanlyn jak ja kocham takie "konkretne" porady lekarskie :-P

My wczoraj u "teściów" na obiedzie byliśmy - nie mogą się nachwalić Ziutaska :-)

A za tydzień Tatusiek przylatuje!!! Zaczynamy odliczanie :-D

Miłego dzionka Laseczki :-D

elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mieliśmy lewe bioderko 1B na 2A, a prawe 1A i kazal nam pieluchować. Evanlyn zwijasz flanelową pieluchę i zakładasz na pampersa i na to spodenki. U nas po 2 tygodniach mieliśmy kontrolę i zrobiło się na obu 1A i więcej nie musieliśmy pieluchować.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczescie tez bioderka mielismy ok. A czy mialyscie jednp usg bioderek czy jeszcze drugie później? Bo my jedno i nie wiem czy jeszcze to sprawdzać.

My po chrzcinach. Kornelia spisala sie na medal cala msze spala a ja caly czas trzymałam ja na prawej ręce. Prawie mi odpadla ale nie chciałam jej tarmosic zeby sie nie rozbudzila. Nasz ksiądz nie pozwala wnosić wózków fotelików itp. I potem cala imprezę gugala i śmiała sie do gości i byla mega grzeczna.

Caly tydzień siedzimy jeszcze u rodzicow na wsi. Właśnie ściągam mleczko bo teraz mam więcej czasu. A przeszliśmy na system w nocy pierś w dzien butelki moje ściągnięte plus bebilon.

majeczka87 lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia u nas USG 2x jest - jak Dzieć 3 tygodnie skończy i potem około 10 tygodnia.

A ksiądz to jakiś dziwny... mam nadzieję, że chociaż pozwolił usiąść...

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo że wieś to można wszystko nawet karmić piersią przed ołtarzem; ;) .jeśli chodzi o księdza, on uważa że to jest naturalne i piękne bo wiadomo moherowe babcie swoje powiedzą :D

Niuniusia super ze impreza się udała :) chrzciny stresujące ale fajna sprawa :) jedna duża impreza za nami teraz czekamy na drugą - roczki naszych maluchów :D

U nas piękne słonko dzisiaj i fajnie się na nie patrzy przez okno bo wiatr zimy wieje jakby śnieg gdzieś spadł :/ spacerujecie w taką pogodę? Bo zastanawiam się czy iść czy dalej się kisić w domu. ..

U nas z leżeniem na brzuszku nie ma problemu :) karol to kocha i potrafi tak 2,5 h przespać :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bioderek my mieliśmy w 5 tygodniu i kazał nam się zgłosić między 4 a 5 miesiącem drugi raz :) z pieluchowania juz zrezygnuje bo na brzuszku karol ładnie leży :)

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kontrolę bioderek dopiero po 6msc

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny nam lekarka nie mówiła ale tez umowie sie jeszcze raz skoro większość zaleca.
    No właśnie roczek mmmm juz nie mogę sie doczekać :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dopiero co zaczęło podnosić główkę a już wyciąga łapki do zabawek. A raczej się czai ;)

jusella, elza12 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :-)
    Dzisiaj zrobiłam myk i jak zasnął odwracam go na brzuch i spi dalej! Więc będę teraz tak robić ;-)
    Na hemoroida aby szybko przyniósł ulgę i i nie było obrzęku posmarować otrivin ;-)
    Młody dzisiaj dostał wapno w syropku na noc i zobaczymy czy obudzi się z katarem . . Mija już 3 tydzień więc to za długo. Albo alergia albo za suche powietrze bo grzejniki chodzą teraz . W środę mamy się pokazać lekarce

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Basia super, że się udało na śpiocha układać :-D. Ja z Ziutkiem zawsze rano zapchane nochole mamy - odkąd się w piecu pali - dziwne, bo w pokoju wilgotność powietrza około 50% a ponoć między 40 a 60 % jest prawidłowa :-/. Musimy się za jakimś nawilżaczem rozejrzeć. Co ciekawe jak tylko przewietrzę pokój to zaraz nam przechodzi...

Kurde, ZIutas od 20stej w objęciach Morfeusza a ja siedzę i czekam aż mi się kolacja sama zrobi - i jakoś nie chce :-/ chyba muszę iść jej pomóc...

Spokojnej nocki Mamuśki...

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Z tym pieluchowaniem to tez lekarz do konca nie wytlumaczyl... ale czytalam tez na necie raczej juz sie nie praktykuje glownie tu tez o swobode ruchow nozek chodzi... z lezeniem na brzuszku tez troche kiepsko ale powoli sie przekonujemy i lezy coraz dluzej :)

Kacperek tez probuje lapac zabawki albo tez zaczyna "bawic sie" moja raczka :)

Na hemoroida pomaga tez proctohemolan :)

Milego dnia :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ