X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała czyszczenie macicy zaraz po porodzie lub jakiś czas po?chciałabym wiedzieć jak to sie odbyma ?w narkozie?czy tak w pełnej świadomości? góry dziekuje za odp

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko właśnie cały bajer jest w tym, że jak wiatrówkę zakładam to na nas dwoje to wtedy się grzejemy - inaczej nie działa :-). dziś mega zimno było 3 stopnie, mżawka i wiatr to podkradłam Tatuśkową bluzę :-)

Eve mnie motywuje ciastkarnia :-D

Smerfetka - gdzieś któraś z Dziewczyn miała i z tego co pisała to pod narkozą i na drugi dzień wyszła ale to nie u nas chyba czerwcówka albo zafasolkowane. Ja po poronieniu miałam to też mnie usypiali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:12

eve90 lubi tę wiadomość

• Dorota88 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, ja miałam 2 razy. Raz po pordzie a drugi raz po poronieniu. Nie miałam narkozy tylko znieczulenie miejscowe i jakis lek , ktory spowodował, ze mi się w głowie kręciło. Po 3 godzinach do domu.

Dorota
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po porodzie i była to normalna narkoza bo zakręciło mi się w głowie, a jak się obudziłam otumaniona widziałam tylko nad sobą lekarza który mnie zszywal

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś pieluchowala? Niby już się tego nie robi tylko kładzie dziecię na brzuch...A co w wypadku gdy on tego nie trawi? Jak pieluchowac daje się dwie tetre pod spodenki?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Katrin Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia lekarz u którego byliśmy mówi nam ze juz sie nie pieluchuje bo to nie daje zadnego efektu.my dostaliśmy ocenę boderek 1b i kazał nam nosić małego w pozycji na żabkę czyli przodem do siebie i nasza reka musi byc tak ulozona żeby dzieci miało rozłożone nóżki,nie umiem tego wytłumaczyć.Tymek tez nienawidził leżeć na brzuchu ale malymi kroczkami, po minucie i teraz to uwielbia.u nas jeszcze problem wzmożonego napięcia wiec leżenie na brzuch bylo konieczne.

Weekend udany.wczoraj byliśmy na urodzinach teściowej i musze stwierdzić ze mamy bardzo towarzyskie dziecko :) usmiechal sie do każdego i byl wniebowzięty kiedy wszyscy sie nim interesowali, zasnął u jednej z cioć na rękach:)

Szkoda tylko ze pogoda taka kiepska... Miłego poniedziałku:)

jusella, basia7777, elza12 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Nie odzywałam sie kilka dni bo malam urwanie głowy..pozniej postaram sie opisać.
    Ale tak się wczoraj wkurzylam bo poszliśmy do kościół kościoła nie byl cieply w środku a do tego miałam cienkie spodnie i w dodatku wieczorem wyskoczył mi duży bolący hemoroid :(
    Dzis z bólem chodzę,siadam i leżenie tez boli :(
    Myślałam ze jak po porodzie ginekolog przecial mi babka to minelo ale pierwszy raz wyskoczył tak duzy i bolący :(
    Kupiłam dzis maść rectostop i mam nadxieje ze przyniesie ulgę ..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedział wszystko jest w porządku ale na wszelki wypadek mamy pieluchowac a jak zapytałam jak to mam robić to mi głupio powiedział ze jak mam babcie to ona mi wytłumaczy jak to robić więc do tej pory nie mam pojęcia o co w tym chodzi :/ a ze powiedział ze wszystko ok to do tej pory tego nie robiłam...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :-)
    Basia nie pomogę bo na szczęście nie mam tego problemu, ale gdzieś, kiedyś mi się o uszy obiło, że między nogi wkłada się dwie złożone pieluchy tetrowe.
    Ziutuś też nie lubił na brzuchu leżeć i najpierw kładłam Go u siebie na piersi, potem na kolanach i w końcu na macie - po woli się przyzwyczaił ale nie powiem, że pokochał.
    Wracając do pieluchowania - może otulacze te do pieluch wielorazowych zdadzą egzamin?

Agness nie zazdroszczę :-/

Evanlyn jak ja kocham takie "konkretne" porady lekarskie :-P

My wczoraj u "teściów" na obiedzie byliśmy - nie mogą się nachwalić Ziutaska :-)

A za tydzień Tatusiek przylatuje!!! Zaczynamy odliczanie :-D

Miłego dzionka Laseczki :-D

elza12, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mieliśmy lewe bioderko 1B na 2A, a prawe 1A i kazal nam pieluchować. Evanlyn zwijasz flanelową pieluchę i zakładasz na pampersa i na to spodenki. U nas po 2 tygodniach mieliśmy kontrolę i zrobiło się na obu 1A i więcej nie musieliśmy pieluchować.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczescie tez bioderka mielismy ok. A czy mialyscie jednp usg bioderek czy jeszcze drugie później? Bo my jedno i nie wiem czy jeszcze to sprawdzać.

My po chrzcinach. Kornelia spisala sie na medal cala msze spala a ja caly czas trzymałam ja na prawej ręce. Prawie mi odpadla ale nie chciałam jej tarmosic zeby sie nie rozbudzila. Nasz ksiądz nie pozwala wnosić wózków fotelików itp. I potem cala imprezę gugala i śmiała sie do gości i byla mega grzeczna.

Caly tydzień siedzimy jeszcze u rodzicow na wsi. Właśnie ściągam mleczko bo teraz mam więcej czasu. A przeszliśmy na system w nocy pierś w dzien butelki moje ściągnięte plus bebilon.

majeczka87 lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia u nas USG 2x jest - jak Dzieć 3 tygodnie skończy i potem około 10 tygodnia.

A ksiądz to jakiś dziwny... mam nadzieję, że chociaż pozwolił usiąść...

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo że wieś to można wszystko nawet karmić piersią przed ołtarzem; ;) .jeśli chodzi o księdza, on uważa że to jest naturalne i piękne bo wiadomo moherowe babcie swoje powiedzą :D

Niuniusia super ze impreza się udała :) chrzciny stresujące ale fajna sprawa :) jedna duża impreza za nami teraz czekamy na drugą - roczki naszych maluchów :D

U nas piękne słonko dzisiaj i fajnie się na nie patrzy przez okno bo wiatr zimy wieje jakby śnieg gdzieś spadł :/ spacerujecie w taką pogodę? Bo zastanawiam się czy iść czy dalej się kisić w domu. ..

U nas z leżeniem na brzuszku nie ma problemu :) karol to kocha i potrafi tak 2,5 h przespać :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bioderek my mieliśmy w 5 tygodniu i kazał nam się zgłosić między 4 a 5 miesiącem drugi raz :) z pieluchowania juz zrezygnuje bo na brzuszku karol ładnie leży :)

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kontrolę bioderek dopiero po 6msc

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny nam lekarka nie mówiła ale tez umowie sie jeszcze raz skoro większość zaleca.
    No właśnie roczek mmmm juz nie mogę sie doczekać :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dopiero co zaczęło podnosić główkę a już wyciąga łapki do zabawek. A raczej się czai ;)

jusella, elza12 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :-)
    Dzisiaj zrobiłam myk i jak zasnął odwracam go na brzuch i spi dalej! Więc będę teraz tak robić ;-)
    Na hemoroida aby szybko przyniósł ulgę i i nie było obrzęku posmarować otrivin ;-)
    Młody dzisiaj dostał wapno w syropku na noc i zobaczymy czy obudzi się z katarem . . Mija już 3 tydzień więc to za długo. Albo alergia albo za suche powietrze bo grzejniki chodzą teraz . W środę mamy się pokazać lekarce

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, Basia super, że się udało na śpiocha układać :-D. Ja z Ziutkiem zawsze rano zapchane nochole mamy - odkąd się w piecu pali - dziwne, bo w pokoju wilgotność powietrza około 50% a ponoć między 40 a 60 % jest prawidłowa :-/. Musimy się za jakimś nawilżaczem rozejrzeć. Co ciekawe jak tylko przewietrzę pokój to zaraz nam przechodzi...

Kurde, ZIutas od 20stej w objęciach Morfeusza a ja siedzę i czekam aż mi się kolacja sama zrobi - i jakoś nie chce :-/ chyba muszę iść jej pomóc...

Spokojnej nocki Mamuśki...

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Z tym pieluchowaniem to tez lekarz do konca nie wytlumaczyl... ale czytalam tez na necie raczej juz sie nie praktykuje glownie tu tez o swobode ruchow nozek chodzi... z lezeniem na brzuszku tez troche kiepsko ale powoli sie przekonujemy i lezy coraz dluzej :)

Kacperek tez probuje lapac zabawki albo tez zaczyna "bawic sie" moja raczka :)

Na hemoroida pomaga tez proctohemolan :)

Milego dnia :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ