Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko właśnie cały bajer jest w tym, że jak wiatrówkę zakładam to na nas dwoje to wtedy się grzejemy - inaczej nie działa . dziś mega zimno było 3 stopnie, mżawka i wiatr to podkradłam Tatuśkową bluzę
Eve mnie motywuje ciastkarnia
Smerfetka - gdzieś któraś z Dziewczyn miała i z tego co pisała to pod narkozą i na drugi dzień wyszła ale to nie u nas chyba czerwcówka albo zafasolkowane. Ja po poronieniu miałam to też mnie usypiali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 18:12
eve90 lubi tę wiadomość
-
Basia lekarz u którego byliśmy mówi nam ze juz sie nie pieluchuje bo to nie daje zadnego efektu.my dostaliśmy ocenę boderek 1b i kazał nam nosić małego w pozycji na żabkę czyli przodem do siebie i nasza reka musi byc tak ulozona żeby dzieci miało rozłożone nóżki,nie umiem tego wytłumaczyć.Tymek tez nienawidził leżeć na brzuchu ale malymi kroczkami, po minucie i teraz to uwielbia.u nas jeszcze problem wzmożonego napięcia wiec leżenie na brzuch bylo konieczne.
Weekend udany.wczoraj byliśmy na urodzinach teściowej i musze stwierdzić ze mamy bardzo towarzyskie dziecko usmiechal sie do każdego i byl wniebowzięty kiedy wszyscy sie nim interesowali, zasnął u jednej z cioć na rękach:)
Szkoda tylko ze pogoda taka kiepska... Miłego poniedziałku:)jusella, basia7777, elza12 lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Nie odzywałam sie kilka dni bo malam urwanie głowy..pozniej postaram sie opisać.
Ale tak się wczoraj wkurzylam bo poszliśmy do kościół kościoła nie byl cieply w środku a do tego miałam cienkie spodnie i w dodatku wieczorem wyskoczył mi duży bolący hemoroid
Dzis z bólem chodzę,siadam i leżenie tez boli
Myślałam ze jak po porodzie ginekolog przecial mi babka to minelo ale pierwszy raz wyskoczył tak duzy i bolący
Kupiłam dzis maść rectostop i mam nadxieje ze przyniesie ulgę ..
-
Nam powiedział wszystko jest w porządku ale na wszelki wypadek mamy pieluchowac a jak zapytałam jak to mam robić to mi głupio powiedział ze jak mam babcie to ona mi wytłumaczy jak to robić więc do tej pory nie mam pojęcia o co w tym chodzi a ze powiedział ze wszystko ok to do tej pory tego nie robiłam...
-
Hejo
Basia nie pomogę bo na szczęście nie mam tego problemu, ale gdzieś, kiedyś mi się o uszy obiło, że między nogi wkłada się dwie złożone pieluchy tetrowe.
Ziutuś też nie lubił na brzuchu leżeć i najpierw kładłam Go u siebie na piersi, potem na kolanach i w końcu na macie - po woli się przyzwyczaił ale nie powiem, że pokochał.
Wracając do pieluchowania - może otulacze te do pieluch wielorazowych zdadzą egzamin?
Agness nie zazdroszczę
Evanlyn jak ja kocham takie "konkretne" porady lekarskie
My wczoraj u "teściów" na obiedzie byliśmy - nie mogą się nachwalić Ziutaska
A za tydzień Tatusiek przylatuje!!! Zaczynamy odliczanie
Miłego dzionka Laseczkielza12, Agness27 lubią tę wiadomość
-
U nas mieliśmy lewe bioderko 1B na 2A, a prawe 1A i kazal nam pieluchować. Evanlyn zwijasz flanelową pieluchę i zakładasz na pampersa i na to spodenki. U nas po 2 tygodniach mieliśmy kontrolę i zrobiło się na obu 1A i więcej nie musieliśmy pieluchować.
-
My na szczescie tez bioderka mielismy ok. A czy mialyscie jednp usg bioderek czy jeszcze drugie później? Bo my jedno i nie wiem czy jeszcze to sprawdzać.
My po chrzcinach. Kornelia spisala sie na medal cala msze spala a ja caly czas trzymałam ja na prawej ręce. Prawie mi odpadla ale nie chciałam jej tarmosic zeby sie nie rozbudzila. Nasz ksiądz nie pozwala wnosić wózków fotelików itp. I potem cala imprezę gugala i śmiała sie do gości i byla mega grzeczna.
Caly tydzień siedzimy jeszcze u rodzicow na wsi. Właśnie ściągam mleczko bo teraz mam więcej czasu. A przeszliśmy na system w nocy pierś w dzien butelki moje ściągnięte plus bebilon.majeczka87 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
U nas mimo że wieś to można wszystko nawet karmić piersią przed ołtarzem; .jeśli chodzi o księdza, on uważa że to jest naturalne i piękne bo wiadomo moherowe babcie swoje powiedzą
Niuniusia super ze impreza się udała chrzciny stresujące ale fajna sprawa jedna duża impreza za nami teraz czekamy na drugą - roczki naszych maluchów
U nas piękne słonko dzisiaj i fajnie się na nie patrzy przez okno bo wiatr zimy wieje jakby śnieg gdzieś spadł spacerujecie w taką pogodę? Bo zastanawiam się czy iść czy dalej się kisić w domu. ..
U nas z leżeniem na brzuszku nie ma problemu karol to kocha i potrafi tak 2,5 h przespać
-
Dzięki za info
Dzisiaj zrobiłam myk i jak zasnął odwracam go na brzuch i spi dalej! Więc będę teraz tak robić
Na hemoroida aby szybko przyniósł ulgę i i nie było obrzęku posmarować otrivin
Młody dzisiaj dostał wapno w syropku na noc i zobaczymy czy obudzi się z katarem . . Mija już 3 tydzień więc to za długo. Albo alergia albo za suche powietrze bo grzejniki chodzą teraz . W środę mamy się pokazać lekarce
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Oooo, Basia super, że się udało na śpiocha układać . Ja z Ziutkiem zawsze rano zapchane nochole mamy - odkąd się w piecu pali - dziwne, bo w pokoju wilgotność powietrza około 50% a ponoć między 40 a 60 % jest prawidłowa . Musimy się za jakimś nawilżaczem rozejrzeć. Co ciekawe jak tylko przewietrzę pokój to zaraz nam przechodzi...
Kurde, ZIutas od 20stej w objęciach Morfeusza a ja siedzę i czekam aż mi się kolacja sama zrobi - i jakoś nie chce chyba muszę iść jej pomóc...
Spokojnej nocki Mamuśki...
-
Hej dziewczyny! Z tym pieluchowaniem to tez lekarz do konca nie wytlumaczyl... ale czytalam tez na necie raczej juz sie nie praktykuje glownie tu tez o swobode ruchow nozek chodzi... z lezeniem na brzuszku tez troche kiepsko ale powoli sie przekonujemy i lezy coraz dluzej
Kacperek tez probuje lapac zabawki albo tez zaczyna "bawic sie" moja raczka
Na hemoroida pomaga tez proctohemolan
Milego dniajusella, Agness27 lubią tę wiadomość