Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, wszystko płatne. Miałam te badania przed iui ale trzeba powtórzyć bo to z marca wyniki były.
Bez skierowania wszystko płatne.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Powodzenia daktylek! Rozumiem Twój stres.
My mamy naszą pierwszą wizytę w piątek wieczorem. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć serduszko, a może nawet dwa Ale stresik też jest, czy wszystko w porządku.
Co do włosów, to moje na razie wychodzą na potęgę. Mam nadzieję, że z drugim trymestrem przestaną bo jak nie, to grozi mi łysina
-
cześć Kochane
tak mnie muli ze nie mam siły siedzieć i czytać co się u Was dzieje a tak bardzo chciałabym być na bieżąco
Mam nadzieje ze moje mdłości nie będą trwały długo, dziś mamy wizytę o 15:20 może zobaczymy serduszko/serduszkaInska, aisa lubią tę wiadomość
-
Nanatasza wrote:Nie, wszystko płatne. Miałam te badania przed iui ale trzeba powtórzyć bo to z marca wyniki były.
Bez skierowania wszystko płatne.
Dzisiaj ogladalam jakis program, chyba TVN i mowili ze w Polsce badanie na obecnosc wirusa HIV sa bezplatne. Ja juz zreszta wczesnsniej tez slyszalam takie informacje.
A duzo zaplacilas?a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
Inska wrote:Powodzenia daktylek! Rozumiem Twój stres.
My mamy naszą pierwszą wizytę w piątek wieczorem. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć serduszko, a może nawet dwa Ale stresik też jest, czy wszystko w porządku.
Co do włosów, to moje na razie wychodzą na potęgę. Mam nadzieję, że z drugim trymestrem przestaną bo jak nie, to grozi mi łysina
Inska wiem co czujesz bo ja z włosami mam to samo...dziwię się, że jeszcze coś mam na tej głowie.tyle się słyszy, że u kobiet w ciąży włosy są piękne, mocne i grube...a guzik prawda!ja mam krótkie i jest ich mało:( -
Hej dziewczyny. Jak dzisiejsze samopoczucie?
Widzę ciążowe dolegliwości nie odpuszczają.. Ja dziś pół nocy nie spałam, jak się kładłam to zaczęła boleć mnie głowa... Odpuściło trochę dopiero nad ranem.. Teraz jakoś dziwnie, eh..
Co do włosów to w pierwszej ciąży specjalnie nie widziałam różnicy i kiedy w 4 mcu czesała mnie moja fryzjerka na ślub siostry to stwierdziła, że strasznie wzmocniły mi się i jest ich duużo więcej w porównaniu do tego jak mnie czesała na mój ślub 10 mcy wcześniej. Ale po porodzie zaczęło się... wyliniałam jak kot.. Co chwilę tylko z łapek córci wyciągałam garści mych włosów.. -
nick nieaktualnyJa już po wizycie ...
Zamiast do faceta przypadkowo zapisali mnie do kobiety , nigdy u takowej nie byłam wiec miałam stres . Ale okazała się super babką i u niej bede prowadzić ciąże . Ogólnie powiedziała ze pęcherzyk duży ale tak jak mówiłam dzidzia na pewno nie ma 9 tygodni tak jak od ostatniego okresu powinno być tylko jakieś 6 . Brak serduszka Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy się okaże czy wszystko dobrze . Nie wiem jak to wytrzymam . Dostałam dopochwową luteine . I zdjęcie z Usg na którym nie ma pisanego tygodnia ani nic tylko kilka parametrów . Czy któraś z was wie co mogą znaczyc ?
C5-2
MI 0,9
TIS 0,4
F5 Gn 75
232dB / 56dB
G /3 /4
37 Hz 12 cm -
mamuśka1 wrote:Ja już po wizycie ...
Zamiast do faceta przypadkowo zapisali mnie do kobiety , nigdy u takowej nie byłam wiec miałam stres . Ale okazała się super babką i u niej bede prowadzić ciąże . Ogólnie powiedziała ze pęcherzyk duży ale tak jak mówiłam dzidzia na pewno nie ma 9 tygodni tak jak od ostatniego okresu powinno być tylko jakieś 6 . Brak serduszka Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy się okaże czy wszystko dobrze . Nie wiem jak to wytrzymam . Dostałam dopochwową luteine . I zdjęcie z Usg na którym nie ma pisanego tygodnia ani nic tylko kilka parametrów . Czy któraś z was wie co mogą znaczyc ?
C5-2
MI 0,9
TIS 0,4
F5 Gn 75
232dB / 56dB
G /3 /4
37 Hz 12 cm
Masz zdjęcie na którym jest pomiar Twojego pęcherzyka ? Tak jak kama005 napisała jak miałaś wykonany jego pomiar to w prawym dolnym rogu powinnaś mieć oznaczenie GS i podany wymiar. -
nick nieaktualnyNie wygląda to jak standardowe parametry usg ciąży, także nic mi to nie mówi.
Może któraś ma takie oznaczenia, to się wypowie. Ja mam wizytę jutro to zerknę na swoim wydruku.
Ale nie martw się na zapas, skoro to 6 tydzień, to może jeszcze nie być widać serduszka. -
nick nieaktualnyTylko to było oznaczone , widocznie nie robiła żadnych pomiarów .
OM była 6.10 wiec według niej owu powinna być ok 20
według moich objawów bez temperatury owu była 29
a z tego co wychodzi chyba jeszcze później .
Wiec albo później albo jest coś nie tak
To będą ciężkie dwa tygodnie . -
nick nieaktualnymamuśka1 wrote:Tylko to było oznaczone , widocznie nie robiła żadnych pomiarów .
OM była 6.10 wiec według niej owu powinna być ok 20
według moich objawów bez temperatury owu była 29
a z tego co wychodzi chyba jeszcze później .
Wiec albo później albo jest coś nie tak
To będą ciężkie dwa tygodnie .
Trzymaj się, wiem że łatwo się mówi i każda by się denerwowała, tylko pamiętaj, że zbyt mocny stres nie pomaga dziecku.
A tak w ogóle to ja bym poszła prywatnie za kilka dni. I zrobiła bete.
Przytulamkama005 lubi tę wiadomość
-
Mamuśka nie martw się na zapas (wiem łatwo powiedzieć) owulacja mogła być później. Ja w tym szczęśliwym cyklu owulację miałam w 33 dc, czekałam na @ a tu taka niespodzianka Wiem tylko dlatego że mierzyłam temp. Też bym panikowała że ciąża jest 2 tyg do tyłu. Na pewno wszystko będzie dobrze, musi być
Trzymam kciuki
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
I po wizycie. serduszko jest ale Fasolka jest dość mała i słabo widać wszystko. Ginka powiedziala ze widocznie ciąża jest młodsza niz wynika z obliczeń od ostatniej miesiączki plus w tej przychodni miala kiepski sprzęt.
Oczywiście się nakręciłam ze coś nie tak - ale stwierdzila ze jest za wcześnie zeby mówić o odchyleniach -
ma któraś wiedzę jak to jest w tymi różnicami w wieku ciąży a obliczeniami z daty ostatniej miesiączki?
oczywiscie ja się już nakręcam....Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek wrote:I
ma któraś wiedzę jak to jest w tymi różnicami w wieku ciąży a obliczeniami z daty ostatniej miesiączki?
oczywiscie ja się już nakręcam....
Spokojnie Ważne że serduszko jest Ilu dniowe masz cykle? Wiesz kiedy miałaś owulacje- prowadziłaś wykres temperatur czy monitoring? Jeśli owulacje miałaś później, to do zapłodnienia tez doszło później i dlatego dzieć mniejszy.daktylek lubi tę wiadomość