X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czesc Wam co u Was ja chodze caly dzien zmeczona jakos...
    Trzymam kciuki za wizytujacych:)

Ja najchętniej poszła bym spać :/ a jeszcze dwie godziny w pracy męczyć się muszę.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kasia271008 Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale trochę miałam na głowie. W piątek 2 tygodnie temu zaczęłam plamić więc szybko umówiłam się do ginekologa, dostałam Duphaston na 3 tygodnie 2x1 no i miałam leżeć Niestety u mnie jest to słabo wykonalne bo studiuję, w marcu się bronię więc muszę chodzić na zajęcia, do tego studiuję fizjoterapię no i muszę odbyć 140 godzin praktyk w szpitalu, więc nie bardzo mogę się oszczędzać, ale na całe szczęście plamienia ustały ja się czuje świetnie zero objawów, oby tak dalej.
    Następną wizytę mam we wtorek 8 grudnia i już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że zobaczę serduszko :).

Kasia271008
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wizytujemy tego samego dnia :)
    Na ile możesz, to się oszczędzaj :)

Ejrene, a ja spałam, właśnie wstałam. Po nieprzespanej nocy sen z kotem u boku jak balsam zadziałał. Nawet apetyt mi się znalazł na rogala z miodem i masłem :D

Ejrene, namea, aisa lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Spokojnie :) Ważne że serduszko jest :) Ilu dniowe masz cykle? Wiesz kiedy miałaś owulacje- prowadziłaś wykres temperatur czy monitoring? Jeśli owulacje miałaś później, to do zapłodnienia tez doszło później i dlatego dzieć mniejszy.

cykle mialam zawsze długaśne - ale w szcześliwym cyklu byłam na clo. prowadziłam wykres. owulacja (potwierdzona usg) była około 17 dc. do tego zagnieźdźenie miałam w 25 dc (czyli osiem dni po owulacji) bo mialam plamienie....

myślisz zeby się nie martwić na zapas?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:
    Dzisiaj ogladalam jakis program, chyba TVN i mowili ze w Polsce badanie na obecnosc wirusa HIV sa bezplatne. Ja juz zreszta wczesnsniej tez slyszalam takie informacje.

A duzo zaplacilas?

w sumie wyszło sporo, sam HIV jakieś 25zł, więc nie ma tragedii. Szkoda, że nie wiedziałam, a babka w czambo wszystko policzyła i zsumowała.

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Ja już po wizycie ...

Zamiast do faceta przypadkowo zapisali mnie do kobiety , nigdy u takowej nie byłam wiec miałam stres . Ale okazała się super babką i u niej bede prowadzić ciąże . Ogólnie powiedziała ze pęcherzyk duży ale tak jak mówiłam dzidzia na pewno nie ma 9 tygodni tak jak od ostatniego okresu powinno być tylko jakieś 6 . Brak serduszka :( Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy się okaże czy wszystko dobrze . Nie wiem jak to wytrzymam . Dostałam dopochwową luteine . I zdjęcie z Usg na którym nie ma pisanego tygodnia ani nic tylko kilka parametrów . Czy któraś z was wie co mogą znaczyc ?

C5-2
    MI 0,9
    TIS 0,4
    F5 Gn 75
    232dB / 56dB
    G /3 /4
    37 Hz 12 cm

Mamuśka, mi się zdaje, że to dane urządzenia, wielkośc pęcherzyka, jak dziewcyzny piszą powinna być oznaczona GS

Nie martw się, ja w 6 tygodniu miałam pusty pęcherzyk i kazał się przygotować na najgorsze. Poszłam do innego lekarza, a tam bliźniaki :)
    Odczekaj spokojnie a fasol niech rośnie :)

namea, Inska, Agaax, kama005 lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    cykle mialam zawsze długaśne - ale w szcześliwym cyklu byłam na clo. prowadziłam wykres. owulacja (potwierdzona usg) była około 17 dc. do tego zagnieźdźenie miałam w 25 dc (czyli osiem dni po owulacji) bo mialam plamienie....

pewnie, że nie martw się na zapas :)
    mi też się wydawało, że wiem, kiedy było zagnieżdżenie, ale maluchy w swoim tempie się rozwijają. według miesiączki ciąża była 3 dni starsza. Okazało się, że jest młodsza, dlatego mi usg nie pokazywało. Ja mówiłam 7 tydzień, lekarz, że absolutnie, że max 6.
    Na chwile obecną ciąża może być młodsza, potem te 3-4 dni się wyrówna.

Głowa do góry! :)

daktylek lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:

Tak myślę żebyś nie martwiła się na zapas, zwłaszcza że tak jak pisałaś kiepski sprzęt, może i pomiar niedokładny. a mówiła Ci ile ma zarodek? kiedy kazała na następna wizytę przyjść przypomnij?
    Nanatasza wrote:
    Ejrene, a ja spałam, właśnie wstałam. Po nieprzespanej nocy sen z kotem u boku jak balsam zadziałał. Nawet apetyt mi się znalazł na rogala z miodem i masłem :D

Ja właśnie wczoraj zasnąć długo nie mogłam, coś źle śpię w ciąży w nocy a co dopiero będzie potem :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, admin nie dał żadnego znaku?
    Szkoda by ta nasza piękna lista lawirowała gdzieś na nie wiadomo której stronie.. a na 1 nieaktualna.

starania od 2007
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Ejrene, admin nie dał żadnego znaku?
    Szkoda by ta nasza piękna lista lawirowała gdzieś na nie wiadomo której stronie.. a na 1 nieaktualna.

No niestety nie :( Aisa też do niego pisała i do niej tez nic nie odpisali.

atdc15nmjt4tk663.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - według obliczeń ginki to 7 tydzień - (według belly też) - ale pomiar wyszedł 3 mm plus bijące serduszko więc wskazywałoby na 6 tydzień....

chyba trzeba odpuścić i poczekać....

kama005 lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Ejrene - według obliczeń ginki to 7 tydzień - (według belly też) - ale pomiar wyszedł 3 mm plus bijące serduszko więc wskazywałoby na 6 tydzień....

chyba trzeba odpuścić i poczekać....

Ja tak miałam identycznie, według OM był 7 tydzień, a na USG 6, pomiar 3,5mm i bijące serduszko. Ponieważ również miałam nieregularne cykle i dosyć długie i owulacje na pewno późniejszą to lekarz powiedział, że wszystko w porządku.
    Głowa do góry! :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    w sumie wyszło sporo, sam HIV jakieś 25zł, więc nie ma tragedii. Szkoda, że nie wiedziałam, a babka w czambo wszystko policzyła i zsumowała.

Ja namieszalam, bo badanie anonimowe jest bezplatne, a takie zlecone w ciazy platne. Ale 25zl to nie tragedia :)

Myslicie, ze mi uznaja w Polsce badania stad jesli sie zdecyduje rodzic w Polsce? Coraz bardziej sie sklaniam do porodu w Polsce, glownie za wzgledu na pogode. Nie dam tu chyba rady z brzuchem, a potem nawet z malenstwem na spacer przez min dwa miesiace nie bedzie jak wyjsc. Tylko ciagle siedzenie w klimie... a w Polsce w lipcu raj :D

Nanatasza, Inska lubią tę wiadomość

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea wrote:

Myslicie, ze mi uznaja w Polsce badania stad jesli sie zdecyduje rodzic w Polsce? Coraz bardziej sie sklaniam do porodu w Polsce, glownie za wzgledu na pogode. Nie dam tu chyba rady z brzuchem, a potem nawet z malenstwem na spacer przez min dwa miesiace nie bedzie jak wyjsc. Tylko ciagle siedzenie w klimie... a w Polsce w lipcu raj :D

nie wiem, czy uznają, w prywatnych klinikach nie uznają nawet wyników od innych lekarzy.. ale jak będziesz teraz w PL, to zapytaj.
    W lipcu w zeszłym roku było po 10 stopni i deszcz, ale chyba to i tak lepiej niż upał 50 stopni :) no i pomoc rodzinki będzie - zawsze to bliżej :)

starania od 2007
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami? Na nfz każdemu sie nalezy czy tylko w szczególnych przypadkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:19

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami?

Powinien to byc lekarz dosiwadczony w wykrywaniu nieprawidlowosci plodu. To badanie jest dluzsze i dokladniejsze od normalnego badania usg, bo sprawdza sie szereg paramentrow.

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami?
    wykonuje inny lekarz, na innym, bardziej dokładnym sprzęcie, no i powinien lekarz, który się w tym specjalizuje.
    Jest taka lista lekarzy z certyfikatem fmf
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

możesz zerknąć, czy Twój lekarz ma takie możliwości

Ejrene, Jastra, namea, ada89 lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    wykonuje inny lekarz, na innym, bardziej dokładnym sprzęcie, no i powinien lekarz, który się w tym specjalizuje.
    Jest taka lista lekarzy z certyfikatem fmf
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

możesz zerknąć, czy Twój lekarz ma takie możliwości

a ciekawe czy moj to wykonuje bo na jego stronie ma napisane wlasnie takie uslugi wiec chyba on to robi ale nie jestem pewna.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy ta lista jest aktualna.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna, tego Wam życze, zobaczenia dwóch pięnych serduszek. Ja już nogami przebieram, byle do piątku i też marzę o zobaczeniu serduszek.
    Troszkę martwi mnie kompletny brak mdłości. Wiem, wiem...nie ma czego zazdrościć, ale gdyby były, byłabym spokojniejsza, że się ciąża prawidłowo rozwija.

Daktylek, cudownie, że serduszko widziałaś. Widocznie szkrab młodszy niż z wyliczeń wychodzi. Najważniejsze, że jest i się pięknie rozwija.

Nanatasza, Twoja historia to mnie zawsze o lepszy humor przyprawia, taka fajowa podwójna niesopdzianka z maluchami :)

daktylek, aisa, Nanatasza lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ