Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale trochę miałam na głowie. W piątek 2 tygodnie temu zaczęłam plamić więc szybko umówiłam się do ginekologa, dostałam Duphaston na 3 tygodnie 2x1 no i miałam leżeć Niestety u mnie jest to słabo wykonalne bo studiuję, w marcu się bronię więc muszę chodzić na zajęcia, do tego studiuję fizjoterapię no i muszę odbyć 140 godzin praktyk w szpitalu, więc nie bardzo mogę się oszczędzać, ale na całe szczęście plamienia ustały ja się czuje świetnie zero objawów, oby tak dalej.
Następną wizytę mam we wtorek 8 grudnia i już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że zobaczę serduszko .Kasia271008 -
Kasia, wizytujemy tego samego dnia
Na ile możesz, to się oszczędzaj
Ejrene, a ja spałam, właśnie wstałam. Po nieprzespanej nocy sen z kotem u boku jak balsam zadziałał. Nawet apetyt mi się znalazł na rogala z miodem i masłemEjrene, namea, aisa lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Ejrene wrote:Spokojnie Ważne że serduszko jest Ilu dniowe masz cykle? Wiesz kiedy miałaś owulacje- prowadziłaś wykres temperatur czy monitoring? Jeśli owulacje miałaś później, to do zapłodnienia tez doszło później i dlatego dzieć mniejszy.
cykle mialam zawsze długaśne - ale w szcześliwym cyklu byłam na clo. prowadziłam wykres. owulacja (potwierdzona usg) była około 17 dc. do tego zagnieźdźenie miałam w 25 dc (czyli osiem dni po owulacji) bo mialam plamienie....
myślisz zeby się nie martwić na zapas?Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
namea wrote:Dzisiaj ogladalam jakis program, chyba TVN i mowili ze w Polsce badanie na obecnosc wirusa HIV sa bezplatne. Ja juz zreszta wczesnsniej tez slyszalam takie informacje.
A duzo zaplacilas?
w sumie wyszło sporo, sam HIV jakieś 25zł, więc nie ma tragedii. Szkoda, że nie wiedziałam, a babka w czambo wszystko policzyła i zsumowała.starania od 2007
mamuśka1 wrote:Ja już po wizycie ...
Zamiast do faceta przypadkowo zapisali mnie do kobiety , nigdy u takowej nie byłam wiec miałam stres . Ale okazała się super babką i u niej bede prowadzić ciąże . Ogólnie powiedziała ze pęcherzyk duży ale tak jak mówiłam dzidzia na pewno nie ma 9 tygodni tak jak od ostatniego okresu powinno być tylko jakieś 6 . Brak serduszka Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy się okaże czy wszystko dobrze . Nie wiem jak to wytrzymam . Dostałam dopochwową luteine . I zdjęcie z Usg na którym nie ma pisanego tygodnia ani nic tylko kilka parametrów . Czy któraś z was wie co mogą znaczyc ?
C5-2
MI 0,9
TIS 0,4
F5 Gn 75
232dB / 56dB
G /3 /4
37 Hz 12 cm
Mamuśka, mi się zdaje, że to dane urządzenia, wielkośc pęcherzyka, jak dziewcyzny piszą powinna być oznaczona GS
Nie martw się, ja w 6 tygodniu miałam pusty pęcherzyk i kazał się przygotować na najgorsze. Poszłam do innego lekarza, a tam bliźniaki
Odczekaj spokojnie a fasol niech rośnienamea, Inska, Agaax, kama005 lubią tę wiadomość
starania od 2007
daktylek wrote:cykle mialam zawsze długaśne - ale w szcześliwym cyklu byłam na clo. prowadziłam wykres. owulacja (potwierdzona usg) była około 17 dc. do tego zagnieźdźenie miałam w 25 dc (czyli osiem dni po owulacji) bo mialam plamienie....
myślisz zeby się nie martwić na zapas?
pewnie, że nie martw się na zapas
mi też się wydawało, że wiem, kiedy było zagnieżdżenie, ale maluchy w swoim tempie się rozwijają. według miesiączki ciąża była 3 dni starsza. Okazało się, że jest młodsza, dlatego mi usg nie pokazywało. Ja mówiłam 7 tydzień, lekarz, że absolutnie, że max 6.
Na chwile obecną ciąża może być młodsza, potem te 3-4 dni się wyrówna.
Głowa do góry!daktylek lubi tę wiadomość
starania od 2007
daktylek wrote:cykle mialam zawsze długaśne - ale w szcześliwym cyklu byłam na clo. prowadziłam wykres. owulacja (potwierdzona usg) była około 17 dc. do tego zagnieźdźenie miałam w 25 dc (czyli osiem dni po owulacji) bo mialam plamienie....
myślisz zeby się nie martwić na zapas?
Tak myślę żebyś nie martwiła się na zapas, zwłaszcza że tak jak pisałaś kiepski sprzęt, może i pomiar niedokładny. a mówiła Ci ile ma zarodek? kiedy kazała na następna wizytę przyjść przypomnij?
Nanatasza wrote:Ejrene, a ja spałam, właśnie wstałam. Po nieprzespanej nocy sen z kotem u boku jak balsam zadziałał. Nawet apetyt mi się znalazł na rogala z miodem i masłem
Ja właśnie wczoraj zasnąć długo nie mogłam, coś źle śpię w ciąży w nocy a co dopiero będzie potemdaktylek lubi tę wiadomość
-
Ejrene, admin nie dał żadnego znaku?
Szkoda by ta nasza piękna lista lawirowała gdzieś na nie wiadomo której stronie.. a na 1 nieaktualna.
starania od 2007
daktylek wrote:Ejrene - według obliczeń ginki to 7 tydzień - (według belly też) - ale pomiar wyszedł 3 mm plus bijące serduszko więc wskazywałoby na 6 tydzień....
chyba trzeba odpuścić i poczekać....
Ja tak miałam identycznie, według OM był 7 tydzień, a na USG 6, pomiar 3,5mm i bijące serduszko. Ponieważ również miałam nieregularne cykle i dosyć długie i owulacje na pewno późniejszą to lekarz powiedział, że wszystko w porządku.
Głowa do góry!daktylek lubi tę wiadomość
-
Nanatasza wrote:w sumie wyszło sporo, sam HIV jakieś 25zł, więc nie ma tragedii. Szkoda, że nie wiedziałam, a babka w czambo wszystko policzyła i zsumowała.
Ja namieszalam, bo badanie anonimowe jest bezplatne, a takie zlecone w ciazy platne. Ale 25zl to nie tragedia
Myslicie, ze mi uznaja w Polsce badania stad jesli sie zdecyduje rodzic w Polsce? Coraz bardziej sie sklaniam do porodu w Polsce, glownie za wzgledu na pogode. Nie dam tu chyba rady z brzuchem, a potem nawet z malenstwem na spacer przez min dwa miesiace nie bedzie jak wyjsc. Tylko ciagle siedzenie w klimie... a w Polsce w lipcu rajNanatasza, Inska lubią tę wiadomość
a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
namea wrote:
Myslicie, ze mi uznaja w Polsce badania stad jesli sie zdecyduje rodzic w Polsce? Coraz bardziej sie sklaniam do porodu w Polsce, glownie za wzgledu na pogode. Nie dam tu chyba rady z brzuchem, a potem nawet z malenstwem na spacer przez min dwa miesiace nie bedzie jak wyjsc. Tylko ciagle siedzenie w klimie... a w Polsce w lipcu raj
nie wiem, czy uznają, w prywatnych klinikach nie uznają nawet wyników od innych lekarzy.. ale jak będziesz teraz w PL, to zapytaj.
W lipcu w zeszłym roku było po 10 stopni i deszcz, ale chyba to i tak lepiej niż upał 50 stopni no i pomoc rodzinki będzie - zawsze to bliżej
starania od 2007
Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami? Na nfz każdemu sie nalezy czy tylko w szczególnych przypadkach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:19
06.2015 - poronienie
-
ada89 wrote:Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami?
Powinien to byc lekarz dosiwadczony w wykrywaniu nieprawidlowosci plodu. To badanie jest dluzsze i dokladniejsze od normalnego badania usg, bo sprawdza sie szereg paramentrow.a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
-
ada89 wrote:Dziewczyny a jak to jest z tymi usg prenatalnymi? One różnia się od tych normalnych? Wykonuje je ten sam lekarz czy z jakimis specjalnymi uprawnieniami?
Jest taka lista lekarzy z certyfikatem fmf
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
możesz zerknąć, czy Twój lekarz ma takie możliwościEjrene, Jastra, namea, ada89 lubią tę wiadomość
starania od 2007
Nanatasza wrote:wykonuje inny lekarz, na innym, bardziej dokładnym sprzęcie, no i powinien lekarz, który się w tym specjalizuje.
Jest taka lista lekarzy z certyfikatem fmf
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
możesz zerknąć, czy Twój lekarz ma takie możliwości
a ciekawe czy moj to wykonuje bo na jego stronie ma napisane wlasnie takie uslugi wiec chyba on to robi ale nie jestem pewna. -
Sanna, tego Wam życze, zobaczenia dwóch pięnych serduszek. Ja już nogami przebieram, byle do piątku i też marzę o zobaczeniu serduszek.
Troszkę martwi mnie kompletny brak mdłości. Wiem, wiem...nie ma czego zazdrościć, ale gdyby były, byłabym spokojniejsza, że się ciąża prawidłowo rozwija.
Daktylek, cudownie, że serduszko widziałaś. Widocznie szkrab młodszy niż z wyliczeń wychodzi. Najważniejsze, że jest i się pięknie rozwija.
Nanatasza, Twoja historia to mnie zawsze o lepszy humor przyprawia, taka fajowa podwójna niesopdzianka z maluchamidaktylek, aisa, Nanatasza lubią tę wiadomość