X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zrobie bo zaraz mi sie 3 miesiac skonczy a ja nie zdarze;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nowa probowas te banany? najlepiej z jogurrtem naturalnym zmiksowac ? a jak nie to oddzielnie wszamac?
    Przez Ciebie Chyba zaraz pojde do sklepu, kupie jakies truskawki, musli i kiwi bo mi sie takiego jogurtu zachcialo.... :c

majeczka87 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miksuje wlasnie banany i kiwi z jogurtem i nie mam zaparc od tego czasu ;) codzien jem nabial i banany

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie uffff zaparcia nie męczą:D Ale lubie takie jogurciki domowe

majeczka87 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaparcia też nie męczą.

Dzisiaj jestem bez siły.

Jeszcze 3dni pracy i urlop ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie zaczynają się mdłości... i nic na Nie nie pomaga...

ninja lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zjedz cos to przejdzie ja pilnuje sie zebymj nie zgodniala ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ninja Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wlaśnie zaczynają się mdłości... i nic na Nie nie pomaga...
    a próbowałas z imbirem? Mój ginekolog mówił ze pomaga i nawet polecał jakieś tabletki zawierające imbir ale ja staram się ograniczyć produkty farmaceutycze jeśli się da wiec pije wodę z imbir em i cytryna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 14:44

p19uyx8dvsf53y53.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninja wrote:
    a próbowałas z imbirem? Mój ginekolog mówił ze pomaga i nawet polecał jakieś tabletki zawierające imbir ale ja staram się ograniczyć produkty farmaceutycze jeśli się da wiec pije wodę z imbir em i cytryna
    imbir działa :) ja zawsze mam pod ręką bo działa cuda na mdłości :) cukierki imbirowe, imbir świeży, herbatniki imbirowe :D i świetnie rozgrzewa a ja jestem zmarzluchem

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Jestem typem gdzie czopki, imbir, i inne tabletki nie działają.... Juz 3 razy bylam na ip pod kroplowkami.... lekarz mowi, ze Juz nic innego nie ma, wyprobowalam wszystkiego.. i nic, wiec mowi, ze trzeba to przetrwac.... Ale to jest tragedia, zjadlam jablko i sie zaczelo... A najgorsze jest to, ze to nie sa zwykle mdłości, tylko takie, gdzie czuje, ze zaraz bede wymiotowac....

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ty z tymi dusznościami do do lekarza jeśli masz problemy przy schodzeniu na pierwsze i drugie piętro to mogą to być zaburzenia rytmu serca które w ciąży się zdarzają.. Moja siostra ma wrodzone przed ciążą praktycznie nie dawały objawów w trakcie a w szczególności na początku nasiliły się...

hahh dziewczyny wy tu o brzuszkach a ja właśnie sie rozpakowywałam i mówie do M że mnie cisną spodnie.. :P i że chyba rośniemy ;) tak od 3 dni mam wrażenie że intensywnie wcześniej było nie nie zauważalne :P więc mam odpobne odczucia jak wy ... ;)

Ja musze wszystko rozpakować, M pojechał po choinkę i zabieram się za barszcz i pierogi:):)

Pracujemy w wigilie ja do 20 M całą noc więc sobie zrobimy wigilie wcześniej :)

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, No Wlaśnie Chyba sie wybiore, bo sie martwie. Teraz po spacerze 5 min z psem tez tak dycham....
    Z sercem przed ciaza mialam Wszystko okej, 1 lipca mialam robione badania. No Chyba, ze teraz sie to wzielo jak mowisz....

kijanka_88 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• ada89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Nie plamiłam na usg moja gin to zauważyła.
    Minęły mi wszystkie objawy oprócz zaparć mam nadzieje ze taka to kolej rzeczy a nie cos złego. Juz się nie mogę doczekać poniedziałkowej wizyty.

Ja też nie mogę doczekać się poniedziałkowej wizyty. Na poprzedniej byłam 3 tyg temu, wiec niewiele było widać. I martwi mnie brak jakiś konkretnych objawów. Wprawdzie mam jakąs niechęc do niektórych pokarmów, czasem zrobi mi się trochę niedobrze jak jestem głodna, ale zadnych wymiotow czy wiekszych mdłosci ;/ Piersi tez mnie specjalnie nie bolą. Jestem bardziej senna, ale całkiem odstawiłam kawę, bez której nie było dnia, więc to moze od tego.
    Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok a krwiak się wchłania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 16:31

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Ja też nie mogę doczekać się poniedziałkowej wizyty. Na poprzedniej byłam 3 tyg temu, wiec niewiele było widać. I martwi mnie brak jakiś konkretnych objawów. Wprawdzie mam jakąs niechęc do niektórych pokarmów, czasem zrobi mi się trochę niedobrze jak jestem głodna, ale zadnych wymiotow czy wiekszych mdłosci ;/ Piersi tez mnie specjalnie nie bolą. Jestem bardziej senna, ale całkiem odstawiłam kawę, bez której nie było dnia, więc to moze od tego.

no ciekawe skad te krwiaki sie biora moj sie cale szczescie wchłonoł Twoj tez sie zapewne wchłonie czego Ci zyczeeee

ada89 lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:

A na która masz wizytę ? Poniedziałek musi byc szczęśliwy.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a w ktorym jestes tyg?

Patutka wspolczuje takich mdlosci. Mi juz przechodza ale nigdy nie byly az takie. 2 razy rzygnelam tylko ;)

Mi ostatnio b smakuje jogurt pitny. A dzisiaj zjadlam cukierka z rumem bo nie wiedzialam i zanim sie zorientowalamtojuz go zjadlam :/

Dzisiaj kupilam choinke i bede stroic:)

Milego weekendu

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na poniedzialek mam w sumie umowione 2 wizyty ;) Pierwsza na 10, ale do malo konkretnego lekarza na nfz i tylko dlatego, że muszę się rozliczyć z badan, na które dostałam skierowanie. Prywatnie mam też w pon na 19;40 i zobacze po tej porannej wizycie czy czegokolwiek się dowiem. Jak będzie ok to nie będe juz wieczorem szła a jak mało się dowiem (ostatnio nawet nie chciał mi powiedzieć czy moj krwiak się zmieniejsza) to pójdę jeszcze prywatnie.
    Nowatorka u mnie to 8tydz 3 dzien, wiec juz chyba pora na objawy ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada nie martw sie. Nie kazdy ma objawy. Ogladasz czasami taki program "nie wiedzialam ze jestem w ciazy"? ;) po wizycie sie uspokoisz:)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie widziałam tego programu ;) a co pewnie kobiety dowiadują się w szostym miesiącu ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Nie martw sie mam to samo zero objawów jedynie trochę mi sie kręci w głowie przy wstawaaniu i tyle ja mam wizytę we wtorek

3jgxgov39o6mq8eb.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ