Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się witam w 10 tyg. Czuję się dalej dobrze, nawet piersi już nic a nic nie bolą.. Jutro idę na szybkie USG rano, żeby potwierdzić, że jest ok i zrobić ładne zdjęcie - powiemy rodzicom i teściom w wigilię
Liczę, że uda się nagrać filmik jak maleństwo się rusza i będzie słychać serduszko(jeszcze nie słyszeliśmy)-mama moja by się ucieszyła gdyby mogła zobaczyć, bo sama mimo 3 ciąż nie miała żadnego USG.
izulala, majeczka87, nowatorka lubią tę wiadomość
-
My myślimy, chociaż mój mąż chce poczekać aż poznamy płęć - chciałby córeczkę Zosię
Ja myślałam i Marcelinie, ale zobaczymy.. Od początku mąż mówi o dziecku "Zosia" . Dla dziewczynek mi się sporo imion podoba, z chłopcem będzie trudniej, bo nie możemy znaleźć nici porozumienia
-
olcia_2209 wrote:Ja też się witam w 10 tyg. Czuję się dalej dobrze, nawet piersi już nic a nic nie bolą.. Jutro idę na szybkie USG rano, żeby potwierdzić, że jest ok i zrobić ładne zdjęcie - powiemy rodzicom i teściom w wigilię
Liczę, że uda się nagrać filmik jak maleństwo się rusza i będzie słychać serduszko(jeszcze nie słyszeliśmy)-mama moja by się ucieszyła gdyby mogła zobaczyć, bo sama mimo 3 ciąż nie miała żadnego USG.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
najszczesliwsza wrote:Ja o ile bedzie wszystko ok bo strasznie sie boje o moje malenstwo to jesli bd chlopczyk bd Jas,a dziewczynka Amelka
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Monika.ch87 wrote:Dziewczyny a ja maM dziś Na 16:45.. trzymajcie kciuki bo ze strachu chce mi się płakać a tu jeszxze 7 godzin pracy (
i wyjdziesz z badań z bananem na ustach
wrocilam z usg, fasolka ma 2,6 cm, ale martwi mnie chyba zbyt duzy pecherzyk zóltkowy, ktory ma 7mm.
Lekarz nie powiedzial wprawdzie, że mam się martwić a patrzyl, szukał i pytal czy czasem chora, albo przeziebiona nie byłam z miesiąc temu. Jak zaczelam dopytywac to mowi, że jeszcze jest wczesnie ze za 3 tyg zmierzymy NT.
Ale teraz tak czytam i wychodzi na to, ze ten pecherzyk moze być za duży a jak jest za duży to może swiadczyć o zbliżajacym się poronieniu lub wadach genetycznych
Jezuuu już się martwie.
FHR 156 czy to tez nie za mało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 13:42
06.2015 - poronienie
-
nick nieaktualnyada89 wrote:wrocilam z usg, fasolka ma 2,6 mm, ale martwi mnie chyba zbyt duzy pecherzyk zóltkowy, ktory ma 7mm.
Lekarz nie powiedzial wprawdzie, że mam się martwić a patrzyl, szukał i pytal czy czasem chora, albo przeziebiona nie byłam z miesiąc temu. Jak zaczelam dopytywac to mowi, że jeszcze jest wczesnie ze za 3 tyg zmierzymy NT.
Ale teraz tak czytam i wychodzi na to, ze ten pecherzyk moze być za duży a jak jest za duży to może swiadczyć o zbliżajacym się poronieniu lub wadach genetycznych
Jezuuu już się martwie.
FHR 156 czy to tez nie za mało?
Nie, serduszko bije w granicach 160, wiec jest ok. Na pęcherzykach się nie znam, wiec to pozostaje zaufac lekarzowi, jeśli masz dobrego. Jakby coś było naprawdę nie tak, to z pewnością nie kazałby czekać. Wiem, ze się martwisz, ale może dla spokojności idź i sprawdź u innego? -
Ada staraj się nie stresować tym tak bardzo, internet to zło. A jak masz wątpliwości to zawsze możesz spróbować do innego lekarza na konsultacje pójść.
Ja mam problem z imieniem dla dziewczynki, a w sumie to wolałabym córcię. Jak będzie chłopok to Aleksander albo Mikołaj, to przesądzone. A córka może Zuza?19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny
-
Jak czytam o waszych tesciowach to naprawdę wam strasznie wspolczzuje a gdzie wasi mężowie? Pozwalają was obrażać? To jest ich matka i to oni powinni jej dać dużo do zrozumienia. Ja mam fantastyczna teściowa jest nawet nadopiekuncza wiadomo są też te trudniejsze dni i nawet x lat temu nazekala sama na syna to sama ja zglusilam bo nie dam sobie obrażać męża do tej pory złego słowa nie usłyszałam.. nie ma co sie denerwować i wchodzić z nią w dyskusje od tego jest jej syn . Pozdrawiam
-
pisałyście kiedyś o oliwkach, a ktoś się zastanawiał może nad naturalnymi rozwiązaniami? typu olejek migdałowy, masło kakaowe? niby gotowa chemia to wygoda ale z drugiej strony jakby się przerzucić to może wyjdzie na zdrowie?
tak-wychodzi ze mnie ekoterrorystka(może to kwestia porzuconych studiów farmaceutycznych? grr chyba już nigdy nie zaufam farmacji jak przedtem)
poczyniłam przed noworoczne postanowienie i chyba eksploduję jak się nim nie podzielę- skok energii jest niesamowity, coś jak kawa tylko że lepiej- mam w planach codziennie pić co najmniej szklankę świeżego soku home made, ktoś ma podobne pomysły? kurcze blaszka nie wiedziałam że przełom 12/13 tydzień ma wpisany stan niemal maniakalny
edit: piszę pod wpływem domowego peelingukawa, cukier, wanilia- kurcze pachnie jak latte waniliowe... jak dobrze znów obcować z kawą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 13:17
majeczka87, renieczka lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Patulka, chyba wiem jak możesz złagodzić zadyszki
zabrzmi głupio ale możesz spróbować lepiej kontrolować przeponę co stosunkowo łatwo osiągnąć śpiewając technicznie
na początku jest dziwnie ale daje naprawdę fajne efekty. Dręczyła mnie ta sprawa i w rozmowie koleżanka przypomniała mi jak bardzo nas o to męczył dyrygent w chórze.
Sergiusz
-
Telashe wrote:Patulka, chyba wiem jak możesz złagodzić zadyszki
zabrzmi głupio ale możesz spróbować lepiej kontrolować przeponę co stosunkowo łatwo osiągnąć śpiewając technicznie
na początku jest dziwnie ale daje naprawdę fajne efekty. Dręczyła mnie ta sprawa i w rozmowie koleżanka przypomniała mi jak bardzo nas o to męczył dyrygent w chórze.
Chyba lekarz bez dwoch zdan...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
olcia_2209 wrote:My myślimy, chociaż mój mąż chce poczekać aż poznamy płęć - chciałby córeczkę Zosię
Ja myślałam i Marcelinie, ale zobaczymy.. Od początku mąż mówi o dziecku "Zosia" . Dla dziewczynek mi się sporo imion podoba, z chłopcem będzie trudniej, bo nie możemy znaleźć nici porozumienia
u mnie identycznie, Zosia i tyle od 4 lat wiemy ze teraz bedzie Zosia.
A najsmieszniejsze jeszcze to ze chyba masz na imie Ola tak jak ja