Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolla. wrote:Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Będziesz robiła drugą bete? Ja chyba sobie dam juz spokój, nie będę się już stresowała. Dowiedziałam sie o ciąży we wtorek Trzymam kciuki za wizytę. Ja nie wiem czy iśc w przyszłym tygodniu czy jeszcze w następnym. Według BBF mam 5 tydzien i 2 dni
-
Ja zrobilam 3 bety i chyba juz wiecej robic nie bede...
Ja sie budze w nocy standardowo po 4 i w okolicach 7. Dzisiaj jakos tak obudzil mnie dopiero budzik o 7
Z innych objawow to bola mnie olecy glownie krzyz, piersi w kilku miejscach jak dotkne. A katar i kaszel ale to przez przeziebienie. Jesli chodzi o sluz mam go malo. Jest taki ladny kremowy. -
oldżi wrote:Zasypiam nad ranem ale o super spaniu nie ma mowy kto mi odda z objawów senność całodobowa ?
Nanatasza lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry wszystkim super, ze jest nas coraz wiecej!
U mnie od wczoraj jakas masakra! Piersi mnie bola tak, ze nie moge, ani siedziec, ani lezec nie mowiac juz o ubraniu stanika... Nie macie moze jakis sprawdzonych sposobow na taki bol? Jest naprawde nie do wytrzymania....
Do tego dzisiaj wstalam z katarem i okropna goraczka..... Wszystko mnie boli, czyli jak na jakies typowe okropne grypsko Lecze sie herbatka z miodem i nie wiem czy cokolwiek moge zazyc.. To sobie ponarzekalam na brak objawow:(
MartaT wrote:Dziewczyny do jakiego czasu planujecie pracować?
Czy któraś z was jest już na zwolnieniu ?
Ja planowalam pracowac jak najdluzej tylko sie da. Nie potrafie siedziec w domu. Okropne mnie to meczy. Co ja bym miala robic przez tyle miesiecy w domu...? Zwariowalabym chyba.... Wole chodzic do pracy ja chyba juz jestem pracoholikiem no ale zobaczymy czy zdrowie i forma pozwoli
A co do spania, to przez dzien moglabym spac caly czas. Wieczorem padam juz o 19. Ale za to wstaje juz 4-5 i mozna powiedziec, ze do 12-13 jestem w miare aktywna. Potem zasypiam na siedzaco:)nowatorka lubi tę wiadomość
Moj Aniolek 10 TC - 03.12.2015 (*)
-
Ja wrocilam od mojej gin. Dostalam skierowanie na USG. Mam je wykonac od 16ego. Wolny termin ktory by mi pasowal to byl 16ego o 10... w czwartek lub piatek mam zrobic bete,potem jakos w sobote zobaczyc sie z moja gin jeszcze lrzed tym USG.
Ja dzisian ide do pracy na 12:20 a wracam po 20. Pogoda totalnie nie sprzyja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 08:39
-
a ja bede siedziec w domu o! nie bede pracować;p dyrekcja mi kazala i pierdziele sie stresowac, latać, ryzykować, to jedyny czas kiedy moge sobie pozwolic na lenia i bede z niego korzystac o!;p
oldżi, MartaT lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej dziewczyny. Mam do Was pytnie co do spania. Jak wy spicie? Ja od zawsze spałam na brzuchu. No ale naczytalam się ze w ciazy nie można. Jedynie na boku i to jeszcze na lewym bodajże. Ja w nocy zasypiam na brzuchu a później się kręcę. Mam tryliard pozycji jak śpię. I postanowiłam powoli uczyć się spać na boku. A nawet na brzuchu juz mi nie wygodnie (chyba działa podświadomość ze coś mogę zrobić malenstwu). I zastanawiam się czy nie popadam w jakąś paranoję . Mój mąż się śmieje ze powinnam się w szafie zawiść jak nietoperz nogami i tak przeczekać do porodu bo tak się stresuje wszystkim. To moja pierwsza ciąża i chce żeby było wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:17
MartaT lubi tę wiadomość
-
Karolina_karolina wrote:Hej dziewczyny. Mam do Was pytnie co do spania. Jak wy spicie? Ja od zawsze spałam na brzuchu. No ale naczytalam się ze w ciazy nie można. Jedynie na boku i to jeszcze na lewym bodajże. Ja w nocy zasypiam na brzuchu a później się kręcę. Mam tryliard pozycji jak śpię. I postanowiłam powoli uczyć się spać na boku. A nawet na brzuchu juz mi nie wygodnie (chyba działa podświadomość ze coś mogę zrobić malenstwu). I zastanawiam się czy nie popadam w jakąś paranoję . Mój mąż się śmieje ze powinnam się w szafie zawiść jak nietoperz nogami i tak przeczekać do porodu bo tak się stresuje wszystkim. To moja pierwsza ciąża i chce żeby było wszystko dobrze.
Ja zawsze śpię na brzuchu i mam zamiar sie tym cieszyć tak długo jak dzidziuś mi pozwoliKarolina_karolina, Edka lubią tę wiadomość
-
Katuni wspolczuje grypy. Pamietaj nie bierz aspiryny. Chyba najbezpieczniejszy jest paracetamol jak juz nie bedziesz wytrzymywac.
Co do spaniaja spie na pol boku, pol na brzuchu, tak zeby nie uciskac brzucha.
Dzisiaj musze kupic jakis krem do twarzy bo od 2 tygodni niczym sie nie smaruje, moje stare kremy z jadem zmiji nie bardzo sie nadajaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:36
-
Katuni na przeziębienie jest cała seria z Prenalen dla kobiet w ciąży pomaga .
Ja chętnie oddam senność w dobre ręce bo chodzę jak lunatyk a do spania fajny jest rogal potem do karmienia dziecka sie przydaje. -
Witajcie
Miłego Dnia Wszystkim
Co do objawów to mialam kilka jakis czas temu a teraz cisza, troche mnie to martwi.
Pieri mnie bola ale tylko troszke i wieczorami. Jak cos zjem to z mojego brzucha wydostają sie dziwne odgłosy Mam zawroty gowy ale to przez tabl dupasthon.
katuni wrote:Dzien dobry wszystkim super, ze jest nas coraz wiecej!
U mnie od wczoraj jakas masakra! Piersi mnie bola tak, ze nie moge, ani siedziec, ani lezec nie mowiac juz o ubraniu stanika... Nie macie moze jakis sprawdzonych sposobow na taki bol? Jest naprawde nie do wytrzymania....
Do tego dzisiaj wstalam z katarem i okropna goraczka..... Wszystko mnie boli, czyli jak na jakies typowe okropne grypsko Lecze sie herbatka z miodem i nie wiem czy cokolwiek moge zazyc.. To sobie ponarzekalam na brak objawow:(
)
Jesli masz takie bóle piersi to moze zerzygnuj z fiszbinów, biustonosz sportowy moze cos zmieni?
Teraz zaczal sie okres na grypska itp. Musimy trzymac sie zdrowo. Herbatka z miodem i cytrynka jak najbardziej. Ale pamietaj zeby dac miod do cieplej nie goracej herbaty bo miod tracy wtedy wszystkie wartości.
Przy bólach, gorączce itp. lekarz powiedzial mi ze moge brac apap. Oczywiście w malych ilościach.
Co do spania to powinno spac sie na lewym boku. Ja spie roznie raz lewy raz prawy. Ale jak bedzie wiekszy brzuszek, na razie nie mam To bede sie pilnować zeby spac na lewym boku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 10:09
-
Mnie lekarz poprzedniej ciąży dał Prenalen syrop pomogło i dla mnie ważne było to że jest ziołowy . A na gorączkę Apap. A obecnie do Kwasu foliowego gin dopisał mi tran żeby właśnie nic nie złapać .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 10:21
-
Na przeziębienie z naturalnych rzeczy syrop z cebuli, czosnek, miód, sok malinowy. I najlepiej pod kołdrą być i się wygrzewać.
Spanie na lewym boku obowiązuje dopiero w późniejszej ciąży ze względu na przepływy. W I trym można spokojnie spać jak się chce.Karolla., katuni, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Nutka-koloru wrote:Mnie lekarz poprzedniej ciąży dał Prenalen syrop pomogło i dla mnie ważne było to że jest ziołowy . A na gorączkę Apap. A obecnie do Kwasu foliowego gin dopisał mi tran żeby właśnie nic nie złapać .
Bo ja brałam kwasy omega 3 ale sie skończył, mam teraz z watraby rekina i nie wiem czy moge go brac?