X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katuni dzięki za info :). No właśnie nie wiedzialam czy może to też być lekarz prywatny.

katuni lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Ja jestem z mazowieckiego i zazdroszczę bo u nas prywatnie usg kosztuje 120 bez wizyty. Samo usg bez omówienia a jedynie sam wydruk. Jeśli chce się wizytę kosztuje to dodatkowo 100 zł.

WOW!!! zdecydowanie za drogo!

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety takie są tu ceny ;(. Dlatego na wizyty wole chodzić na nfz a jedynie na usg prywatnie :)

http://ginekologwarszawa24.pl/linki/

To przykładowy pierwszy lepszy cennik z google.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 19:56

hchygox1kst10j9v.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze tylko prywatnie. Nie wiem moze przesadzam, ale jakos mam takie poczucie, ze prywatnie lekarz sie bardziej "zajmuje" :)

Ale na pierwszej wizycie tez nie dostalam skierowania na zadne badania. Wizyta trwala jakies 10 minut. Pani Doktor popytala o kilka rzeczy, zrobila usg, dala zdjecia pecherzyka i tyle. Powiedziala, ze dopiero za dwa tygodnie jak sie potwierdzi, ze ciaza jest zywa (jak to uslyszalam to myslalam, ze padne) i ze wszystko jest w porzadku, to mi zleci badania.

Powiedziala tez zeby narazie nie brac zadnych witamin tylko kwas foliowy, zeby nie "tuczyc zarodka".

Ja tam mam mieszane uczucia, ale bylam u tej Pani pierwszy raz i chyba na nastepna wizyte wroce do mojej poprzedniej Pani Doktor. Teraz byla na urlopie, a ja jak najszybciej chcialam potwierdzic ciaze, dlatego wybralam sie do innego.

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    No niestety takie są tu ceny ;(. Dlatego na wizyty wole chodzić na nfz a jedynie na usg prywatnie :)

http://ginekologwarszawa24.pl/linki/

To przykładowy pierwszy lepszy cennik z google.

W warszawie wizyty prywatnie sie cenia!
    Ja chodzilam do lekarza i placilam z USG 150zł i na dwie wizyty w miesiacu to za duzo. Dlatego zmianilam na innego prywatnie i jestem zadowolona. Gdzie do chadza oplaty za badania.
    Teraz zapłacilam za badania krwi i moczu 173zl ale zrobiłam wiekszosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:08

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pakiet w Damianie. Place 200 zl miesiecznie ale mam badania lekarzy wszystko w pakiecie. Czy bede rodzic w Damianie to nie wiem bo 6tys to sporo :D wiec pewnie szpital na Madalińskiego w Warszawie wchodzi w grę ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisuję zbiorczo po całym dniu nieobecności na forum:

-dieta - ja od prawie dwóch lat przeszłam na zdrowy tryb życia (a wręcz powiedziałabym że mam na tym punkcie świra ;)). Piję tylko wodę i wodę z cytryną, miodem i imbirem.

-do lekarza chodzę prywatnie i u mnie wizyta z usg to koszt 200 zł.

Co do mojego bólu gardła, to wróciłam wcześniej z urodzin koleżanki, bo bałam się, że rozwija się jakieś choróbsko. Na szczęście nie mam temperatury, a dużej dawce gorącej wody z cytyną i imbirem przeszło. Mam nadzieję, że jutro wstanę całkiem zdrowa :).

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja pewnie też do Was dołączę. Dzisiaj mi wyszedł pozytywny test i według ovufriend mam termin na 18 lipca:)

nowatorka, Edka, Nanatasza, kasiuleks lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona2012 gratulacje i zapraszamy :)

hchygox1kst10j9v.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Ja chodze prywatnie, mam zaufanie do swojego lekarza, jest blisko. Młody konkretny pracuje w szpitalu w którym bede rodzic. Za wizytę płace 80zł za kazdym razem mam USG w cenie.

Jest któraś z Was z górnego Śląska?

Ja jestem ze śląska :) chodzę na wizyty prywatne do kliniki w Katowicach

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i widze ze tu same bogate mamusie ze prywatnie kazda chodzi do gin.

Ja uwazam ze szkoda wydawac nie potrzebnie kase bo normalnie tez wszystko mozna miec usg itp wiec nie wiem jaki ma sens wydawanie kasy na prywaciarzy.

No ale nie mi to oceniac jak kto woli.

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam państwowo i teraz też zamierzam. Ewentualnie jakieś 1 usg prywatnie kontrolnie:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się decyduje na prywatne wizyty :) rozmawiałam z koleżankami i mówiły mi że te co chodziły na NFZ całymi popołudniami czekały w mega kolejkach a prywatnie to prywatnie :) na godzinę i już :) ja studiuję więc nie mam czasu na kolejki :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam u mnie w mieście zaufanego ginekologa a u kilku byłam i nawet sobie tego nie chce przypominać...
    Teraz prywatnie moja pani doktor według mnie to anioł! I nawet jakbym miała dać dwa razy tyle za wizytę to nie byłoby mi szkoda :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja się decyduje na prywatne wizyty :) rozmawiałam z koleżankami i mówiły mi że te co chodziły na NFZ całymi popołudniami czekały w mega kolejkach a prywatnie to prywatnie :) na godzinę i już :) ja studiuję więc nie mam czasu na kolejki :)
    pierwsze slysze o kolejkach :/
    Ja jakos nigdy nie mialam kolejek tylko mialam na daną godzine i na tą godzine przychodziłam po czym wchodziłam do gabinetu.

Evanlyn, aisa lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja jakos nigdy nie mialam kolejek tylko mialam na daną godzine i na tą godzine przychodziłam po czym wchodziłam do gabinetu.
    No niestety u nas tak jest :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiem bo raz byłam na zwykłe badanie jak byłam młodsza na NFZ i wtedy się właśnie wysiedziałam nieźle, dopiero koleżanka która mi powiedziała o tych kolejkach mi przypomniała ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 50zł za wizytę i w tym już jest wliczone Usg :) także to nie majątek, zaś badania mam bezpłatnie, ponieważ moja gin przyjmuje również państwowo i podbija pieczątkę na badania tj. państwową, także mnie to nic nie kosztuje :) jedynie wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:09

katsuyoshi, Evanlyn, Kamila ;), Karolina_karolina lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ja jestem ze śląska :) chodzę na wizyty prywatne do kliniki w Katowicach
    do Katowic mam 30km ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja płacę 50zł za wizytę i w tym już jest wliczone Usg :) także to nie majątek, zaś badania mam bezpłatnie, ponieważ moja gin przyjmuje również państwowo i podbija pieczątkę na badania tj. państwową, także mnie to nic nie kosztuje :) jedynie wizyta.
    To fajny gin :) ciekawe jak moja przyszła to robi bo przyjmuje też na NFZ ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ