X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    To fajny gin :) ciekawe jak moja przyszła to robi bo przyjmuje też na NFZ ;)
    No w porządku jest :) z tym idzie pacjentom na rękę :) i jeszcze o tyle dobrze,że pracuje w szpitalu w którym zamierzam rodzić :)

Evanlyn, Edka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    Ja płacę 50zł za wizytę i w tym już jest wliczone Usg :) także to nie majątek, zaś badania mam bezpłatnie, ponieważ moja gin przyjmuje również państwowo i podbija pieczątkę na badania tj. państwową, także mnie to nic nie kosztuje :) jedynie wizyta.
    Jak pisałam wczesniej nie mi to oceniac ja wyrazilam tylko swoje zdanie co do chodzenia prywatnie i wywalaniu kasy w bloto ;)

Nie dla każdego człowieka 50 zł to nie majątek tym bardziej w tych czasach wiec tez tak nie można mówic.

Ja osobiscie z synkiem chodziłam normalnie i z tą kolejna ciaża tez zamierzam tak chodzic.
    Byłam bardzo zadowolona z opieki itp i nie wyobrazam sobie aby chodzic prywatnie i placic skoro mam to za darmo , bez kolejek na godzine itp.
    Ja mieszkam w UK wiec moze w pl jest inaczej... wiec moze nie mam porównania.

Ja wolałabym wydawać tą kase na inne rzeczy chociażby ubranka dla dziecka :D
    No ale jak już pisałam każdy ma prawo do swojego zdania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:14

Evanlyn lubi tę wiadomość

• tana Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z krakowa ktos moze polecic dobrego gine prywatnie badz nfz ?

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    No w porządku jest :) z tym idzie pacjentom na rękę :) i jeszcze o tyle dobrze,że pracuje w szpitalu w którym zamierzam rodzić :)
    To idealnie wręcz :) moja niby też jest taka ludzka ale o niej mam tylko opinie koleżanki jak przyjmowała jej poród bo akurat miała dyżur :) mówiła że co chwile do niej chodziła, pytała jak tak i wspierała :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Jak pisałam wczesniej nie mi to oceniac ja wyrazilam tylko swoje zdanie co do chodzenia prywatnie i wywalaniu kasy w bloto ;)

Nie dla każdego człowieka 50 zł to nie majątek tym bardziej w tych czasach wiec tez tak nie można mówic.

Ja osobiscie z synkiem chodziłam normalnie i z tą kolejna ciaża tez zamierzam tak chodzic.
    Byłam bardzo zadowolona z opieki itp i nie wyobrazam sobie aby chodzic prywatnie i placic skoro mam to za darmo , bez kolejek na godzine itp.

Moje dwie szwagierki rodziły a UK i mówiły że tam całkiem inne życie i inna opieka :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona2012 witamy i gratulujemy :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

No akurat ta moja ginekolog tak jak pisałam wyżej również przyjmuje na NFZ, ale trzeba długo czekać w kolejce :( więc w moim przypadku wolę zapłacić 50zł i wejść praktycznie od razu i na umówioną godzinę :) jeżeli nie miałaby aż takich opóźnień to proste, że nie zastanawiałabym się nad tym i chodziłabym na NFZ :)

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    No akurat ta moja ginekolog tak jak pisałam wyżej również przyjmuje na NFZ, ale trzeba długo czekać w kolejce :( więc w moim przypadku wolę zapłacić 50zł i wejść praktycznie od razu i na umówioną godzinę :) jeżeli nie miałaby aż takich opóźnień to proste, że nie zastanawiałabym się nad tym i chodziłabym na NFZ :)
    O to to, zastanawiałam się czy NFZ czy prywatnie dopóki powiedziały mi o tych kolejkach :)

MartaT lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodzić na nfz, ale tylko po to by dostać skierowania na badania, coś mi się za te cholerne składki należy. Przez ostatnie 2 lata nfz nie mógł mi pomóc, bo większość diagnostyki w kierunku niepłodności i tak jest poza refundacją. Jedynie co na nfz udało mi się wyciągnąć to HSG. a tak to znalazłam sobie fajną, sprawdzoną prywatną klinikę i w dodatku wybrałam lekarza, który pracuje również w szpitalu gdzie zamierzam urodzić.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide prywatnie. Tez sobie wybralam dobrego lekarza ktory pracuje w szpitalu gdzie chce rodzic. On juz pewnie zostanie moim ginem i po porodzie bo tutaj jeszcze nie bylam nigdy. Zawsze chodzilam do ginow prywatnie. Ja mam wogole b zle doswiadczenie z kobietami ginami i zawsze chodze do mezczyzn.ale to kazdy sobie wybiera jak chce i wydaje na co woli a i tak wszystkie dobrze dbamy o fasolki i chcemy dla nich i dla nas jak najlepiej, wiec to jest najwazniejsze ;)

kama005 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam do domu po pracy. Melisa na dobranoc i od razu lepiej spie :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki! Ja juz za biurkiem w pracy, choc spozniona prawie godzine. Cos nie moge sie rano zmusic do wstawania. Zaczynam dzisiaj 6ty tydzien.

Tak sie zastanawiam czy moze powinnam zrobic jednak sama te badania na igg, igm na toxo i cytomegalię? Co myslicie? Moja doktor sie nawet nie zajaknela o tym. Chyba umowie sie do innego lekarza tak dla sprawdzenia, moze bedzie mi bardziej odpowiadal.

Kama005 :) tez sie ciesze!

Nowatorka :) mieszkam w Emiratach Arabskich i wlasnie rozmyslam gdzie mam rodzic. Tu niestety nie dostaje sie zwolnienia w ciazy, a platnego urlopu macierzynskiego jest 45 dni. Z kolei jak bede rodzic w Polsce to musialabym wyjechac najpozniej w 6tym miesiacu, bo potem do samolotu nie wpuszczaja. Ech...

Evanlyn :) na opryszczke niestety nie pomoge, bo nigdy nie mialam.

Oldżi :) ja biore kawas foliowy 800mg, witamine C 1000mg i D3 400mg. Wczoraj gin mi przepisala jakis zestaw witamin, ale poczytam o tym i dopiero podejme decyzje czy
    brac czy nie.

Katuni :) no u mnie wizyta wygladala podobnie, max 10 min. Nic w sumie nie powiedziala, wiecej sie dowiedzialam z internetu. Zastanawiaja mnie tylko te badania na toxo i cytomegalie, moze lepiej zrobic wczesniej. Nastepna wizyte mam za 2 tygodnie.

Ona2012 :) witaj! Gratulacje!

a szczęście tak cichutko przyszło i siedzi teraz na moim ramieniu...
    hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny - w końcu w domu i przed własnym komputerem, w końcu popracuję :)

Oj dużo miałam do nadrobienia, tak się rozpisałyście :D
    Gratuluję wszystkim mamusiom :)

Widzę, że o diecie rozmawiałyście - u mnie zmiana, w ogóle mnie nie ciągnie do słodyczy, do niczego, co słodkie, za to zajadam się papryką czerwoną! :)

Do lekarza chodze prywatnie - ostatnio wziął 130zł za wizytę, normalnie bierze 150, ale zobaczymy, jak będę chodzić może da rabat :)

W szpitalu miałam zrobiony cały pakiet badan, generalnie jest ok. W 34dc beta 1310, w 36 dniu 2900!! Pęcherzyk jedynie malutki.. ale w czwartek mam wizytę i licze na to, że pięknie podrósł :)

Dziewczyny, czy jest któraś z warmińsko-mazurskiego?

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza :) ale z Ciebie ranny ptaszek!

Nanatasza lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • MartaT Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam, szykuje się do pracy i jeszcze przed pracą jadę na drugą bete :) dzisiaj mam pierwszą wizytę u ginekologa :) ale to po pracy po godz. 17 :( trzymajcie kciuki! :D
    A tak poza tym mam pytanie, jeżeli chodzi o bóle brzucha zdarza się wam,że macie takie dosyć mocne?
    Mnie wczoraj w nocy troszkę mocniej bolał :( mówią,żeby brać no spe, ale nie miałam akurat, zresztą nie miewałam, aż takich bóli,żeby brać od razu tabletki. W razie czego zapytam dzisiaj gin o ten ból, bo był dość intensywny i kupię no spe. Mam nadzieje,że to normalne :( dzisiaj juz mnie nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 07:22

f2w3rjjgj9qnws1n.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT :) trzymam kciuki. Bole podobno normalne, najlepiej zapytaj gina.

MartaT lubi tę wiadomość

hchyvfxm7iotia77.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namea - tak jakoś się nauczyłam wstawać :)
    a odkąd jestem w ciąży to już o 4 się budzę i spać nie mogę.. za to o 19 padam, jakby ktoś wtyczkę wyciągnął :D

MartaT - ja też mam bóle, w szpitalu dawali mi nospę 3 razy dziennie, bóle niby nie są mocne, ale lekarz kazał brać. I też tak mam, że raz boli, raz nic.
    To moja pierwsza ciąża, więc mogę się tylko podzielić tym, jak u mnie :) lekarz mówił, że póki nie ma plamienia i krwawienia, to ok.
    Trzymam kciuki za betę! daj znać, jak wyniki!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze 45 dni urlopu macierzyńskiego to bardzo malutko :(. A jak z reszta dni? Są bezpłatne?

Miłego dnia dziewczyny :). Jutro mam kolejnkolejna wizytę u gina i mam nadzieje ze będzie juz cos więcej widać. Nie mogę się doczekać :)

hchygox1kst10j9v.png
  • namea Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina :) Nie ma reszty dni. Potem sie teoretycznie wraca do pracy. Ja na pewno pojde na urlop bezplatny, dlatego ciagle rozwazam czy rodzic tutaj czy w Polsce, bo jak w Polsce to musze jeszcze doliczyc do tego 3 miesiace przed porodem :) no i meza bede musiala zostawic na kilka miesiecy.

A ile jest urlopu macierzynskiego w Polsce?

hchyvfxm7iotia77.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Polsce można wybrać :) albo pół roku płatne 100%, albo roczny urlop macierzyński 80% :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ