X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało nadal, ale już deszcz pada zamiast śniegu...

Asit, kochany mężczyzna z Twojego mężczyzny :)

Jusella, bardzo dobry plan z córeczką :D Teraz pozostaje tylko przekonać swojego mężczyznę do tego pomysłu, ale na pewno masz swoje sposoby ;D

jusella, Asit lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit piękny bukiet :)

Ejrene gratuluję pierwszych ruchów :) Ja ciągle czekam na takie które nie będą pozostawiały wątpliwości, że to jest to.

Dziewczyny współczuję Wam wymiotów. Ja mam dzisiaj dużo energii mimo że wcześnie wstałam. Nawet upiekłam dzisiaj pierwszy w życiu chleb :)
    Mogę Wam polecić przepis bo wyszedł bardzo dobry i szybko się robi http://degusto.pl/2012/chleb-z-maki-krupczatki/ a jak mowa o szarlotkach to u mnie dziś wersja z budyniem http://kamira90.blogspot.com/2012/11/ciasto-jabkowe-z-budyniem.html jeszcze nie próbowałam bo stygnie, ale kocham wszystkie ciasta z jabłkami :)

Zdrówka dla chorujących.

jusella, aisa, Ejrene, Asit lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa mam jeszcze troszkę czasu, żeby go przekonać :-) - najpierw jedno urodzę a potem do roboty :-)

Patutka - ja kilka dni temu miałam taką "awarię" a dziś czuję się świetnie chociaż kręgosłup zaczyna boleć ale cóż - uroki ciąży :-)

Asit - musiałaś być bardzo grzeczna :-)

Niedługo i ja dołączę do "słomianych wdów" - Tatusiek w przyszłym tygodniu do pracy wyjeżdża "zagramanicę" więc i mnie dłuższe rozstanie czeka :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 17:00

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella mojemu też się dłuższa delagacja szykuje ;( Robota na 2-3 misiace, ale na weekendy bedzie chyba zjeżdzał - o ile sie da

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/wlglby/ Zdjęcia

obiecane zdjęcie 22 tydzien po obiedzie, w przewie od leżenia dlatego mocno piżamowe :P

Patutka, Agaax, mamuśka1, aisa, jusella, Naditta, Zuzulka88, Maka, _analiza, Ejrene, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, proszę ja Ciebie możesz dalej być modelką :-D haha. Ale dobrze wyglądasz!
    Wiem, że to do wielkości brzucha nic nie ma ale z ciekawości zapytam ile miałaś na plusie do teraz?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4-5 kg zalezy od dnia, Le teraz jesc nie koge wiec pewnie polece w dol :(

kama005 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:23

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie stresuje brzuszkiem... Ja sie po cichu przyznam ale ja dalej jezdze , 1-2 razy w tygoniu juz nie treningii ale tak 10-15 min... Dobrze sie czuje a mi to dobrze na psychike robie. No i Zwierz jest pewny wiec nie mam sie czym stresowac. Na inne sie nie zgadzam.

Ale nie cwicze juz pojiewaz mnie plecy bolaly i duzo chodze.

Co do nie jedzenia to tylko teraz jak mnie to gardlo boli a tak to normalnie.

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty jeździłaś więcej niż ja ;-) więc jeśli coś się robiło przed ciążą, to w ciąży ostrożnie można to robic ;-)

Ja powiem Ci, że się zamartwialam czemu taki maly....

Aaaa, to mi dzięki Bogu już nic nie dolega ale nie mam apetytu.

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka proszę choć na jeden dzień zamień się ze mną na brzuszki albo Ty Patutka...

Przypomniało mi się, że dziś miałam pierwszą noc bez jedzenia! - może dlatego, że sałatkę sobie naszykowałam na noc i czułam się bezpieczna :-)

Chwalę się moim kolejnym "dziełem" - tym razem kapcioszki ale dla Siostrzenicy Tatuśka

20160220-201404.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:24

Patutka, aisa, kijanka_88, eve90, figaa, stokrotka2013, Zuzulka88, Maka, _analiza, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kijanka proszę choć na jeden dzień zamień się ze mną na brzuszki albo Ty Patutka...

Przypomniało mi się, że dziś miałam pierwszą noc bez jedzenia! - może dlatego, że sałatkę sobie naszykowałam na noc i czułam się bezpieczna :-)

Chwalę się moim kolejnym "dziełem" - tym razem kapcioszki ale dla Siostrzenicy Tatuśka

20160220-201404.jpg
    Bardzo chętnie zabiorę go na stałe :-D oddawaj :-P

Śliczne. Jejku, uszuj i mi, zapłacę!

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Bardzo chętnie zabiorę go na stałe :-D oddawaj :-P

Śliczne. Jejku, uszuj i mi, zapłacę!

Patutka, mam do zrobienia jeszcze drugą skarpetę dla Tatuśka (na walentynki dostał jedną bo nie zdążyłam zrobić :-D) i jakiś obrus albo bieżnik i jak się wyrobię i mi nie obrzydną robótki to chętnie zrobię coś dla Ciebie ale kasy na pewno nie wezmę bo robię dla przyjemności

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella piekne !!!! :)

Co do brzuszka... Kochana na mysle ze to kwestia tygodnia bo z co ranek jest wiekszy, niedlugo dogonie...

Ja mam wieczorny kryzys temp. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:51

jusella lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Patutka, mam do zrobienia jeszcze drugą skarpetę dla Tatuśka (na walentynki dostał jedną bo nie zdążyłam zrobić :-D) i jakiś obrus albo bieżnik i jak się wyrobię i mi nie obrzydną robótki to chętnie zrobię coś dla Ciebie ale kasy na pewno nie wezmę bo robię dla przyjemności
    To ja bardzo chętnie jakbyś miała trochę wolnego :-) śliczne są.
    Bardzo bym takie chciała kiedyś próbowałam swoich sił w tym ale nie wychodziło.... :-(

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - nie daj się choróbsku! szybciutko wracaj do siebie!

A tak w ogóle to ogłaszam szlaban na wszelkie choroby! od teraz nie wolno chorować!

Patutka, kijanka_88, aisa, Zuzulka88, Maka lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah. Jusella dobre sobie :-D

2016 🩷

2020 🩵

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszcze takich małych brzuszkow:) jednak łatwiej się poruszać i lepsze samopoczucie z mniejszym brzuchem. Ja juz swój czuje i jest dosyć spory jak na ten tydzień

jusella, aisa lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, masakra z tymi chorymi facetami :P

Aisa, no zazdroszczę, że Twój nie "walczy o życie" ;)

Asit, piękny bukiet :D

Jusella, widzę że druty palą Ci się w rękach :D Ja na jednym buciku póki co zakończyłam prace hehe :D Myślę nad kocykiem, ale to dopiero jak będę wiedziała w jakim kolorze robić ;)

jusella, aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie was rano :)

Jeśli Chodzi o moją wizytę u internisty to powiedziała że mnie albo dopadło nerwobole albo dziecko mnie gdzieś naciska...

Co do moich problemów z biegunka to powiedziała że mam mierzyć tempke rano, stosować dietę lekkostrawna,pić dużo wody i ograniczyć soki owocowe, wykonać morfologie, Mocz, oznaczyć jony sodu i potasu,Crp i różne inne. No to w poniedziałek wykonam to plus to co dostałam od Gin. Pojedziemy wcześniej i wykonam przed USG.

Byliśmy dzisiaj na polskiej nocy kabaretowe i wiecie małe szalało w brzuszku. Widać też jemu/jej się podobało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 00:25

nowatorka, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ