X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało nadal, ale już deszcz pada zamiast śniegu...

Asit, kochany mężczyzna z Twojego mężczyzny :)

Jusella, bardzo dobry plan z córeczką :D Teraz pozostaje tylko przekonać swojego mężczyznę do tego pomysłu, ale na pewno masz swoje sposoby ;D

jusella, Asit lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit piękny bukiet :)

Ejrene gratuluję pierwszych ruchów :) Ja ciągle czekam na takie które nie będą pozostawiały wątpliwości, że to jest to.

Dziewczyny współczuję Wam wymiotów. Ja mam dzisiaj dużo energii mimo że wcześnie wstałam. Nawet upiekłam dzisiaj pierwszy w życiu chleb :)
    Mogę Wam polecić przepis bo wyszedł bardzo dobry i szybko się robi http://degusto.pl/2012/chleb-z-maki-krupczatki/ a jak mowa o szarlotkach to u mnie dziś wersja z budyniem http://kamira90.blogspot.com/2012/11/ciasto-jabkowe-z-budyniem.html jeszcze nie próbowałam bo stygnie, ale kocham wszystkie ciasta z jabłkami :)

Zdrówka dla chorujących.

jusella, aisa, Ejrene, Asit lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa mam jeszcze troszkę czasu, żeby go przekonać :-) - najpierw jedno urodzę a potem do roboty :-)

Patutka - ja kilka dni temu miałam taką "awarię" a dziś czuję się świetnie chociaż kręgosłup zaczyna boleć ale cóż - uroki ciąży :-)

Asit - musiałaś być bardzo grzeczna :-)

Niedługo i ja dołączę do "słomianych wdów" - Tatusiek w przyszłym tygodniu do pracy wyjeżdża "zagramanicę" więc i mnie dłuższe rozstanie czeka :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 17:00

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella mojemu też się dłuższa delagacja szykuje ;( Robota na 2-3 misiace, ale na weekendy bedzie chyba zjeżdzał - o ile sie da

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/wlglby/ Zdjęcia

obiecane zdjęcie 22 tydzien po obiedzie, w przewie od leżenia dlatego mocno piżamowe :P

Patutka, Agaax, mamuśka1, aisa, jusella, Naditta, Zuzulka88, Maka, _analiza, Ejrene, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, proszę ja Ciebie możesz dalej być modelką :-D haha. Ale dobrze wyglądasz!
    Wiem, że to do wielkości brzucha nic nie ma ale z ciekawości zapytam ile miałaś na plusie do teraz?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4-5 kg zalezy od dnia, Le teraz jesc nie koge wiec pewnie polece w dol :(

kama005 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 18:23

2016 🩷

2020 🩵

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie stresuje brzuszkiem... Ja sie po cichu przyznam ale ja dalej jezdze , 1-2 razy w tygoniu juz nie treningii ale tak 10-15 min... Dobrze sie czuje a mi to dobrze na psychike robie. No i Zwierz jest pewny wiec nie mam sie czym stresowac. Na inne sie nie zgadzam.

Ale nie cwicze juz pojiewaz mnie plecy bolaly i duzo chodze.

Co do nie jedzenia to tylko teraz jak mnie to gardlo boli a tak to normalnie.

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty jeździłaś więcej niż ja ;-) więc jeśli coś się robiło przed ciążą, to w ciąży ostrożnie można to robic ;-)

Ja powiem Ci, że się zamartwialam czemu taki maly....

Aaaa, to mi dzięki Bogu już nic nie dolega ale nie mam apetytu.

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka proszę choć na jeden dzień zamień się ze mną na brzuszki albo Ty Patutka...

Przypomniało mi się, że dziś miałam pierwszą noc bez jedzenia! - może dlatego, że sałatkę sobie naszykowałam na noc i czułam się bezpieczna :-)

Chwalę się moim kolejnym "dziełem" - tym razem kapcioszki ale dla Siostrzenicy Tatuśka

20160220-201404.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:24

Patutka, aisa, kijanka_88, eve90, figaa, stokrotka2013, Zuzulka88, Maka, _analiza, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kijanka proszę choć na jeden dzień zamień się ze mną na brzuszki albo Ty Patutka...

Przypomniało mi się, że dziś miałam pierwszą noc bez jedzenia! - może dlatego, że sałatkę sobie naszykowałam na noc i czułam się bezpieczna :-)

Chwalę się moim kolejnym "dziełem" - tym razem kapcioszki ale dla Siostrzenicy Tatuśka

20160220-201404.jpg
    Bardzo chętnie zabiorę go na stałe :-D oddawaj :-P

Śliczne. Jejku, uszuj i mi, zapłacę!

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Bardzo chętnie zabiorę go na stałe :-D oddawaj :-P

Śliczne. Jejku, uszuj i mi, zapłacę!

Patutka, mam do zrobienia jeszcze drugą skarpetę dla Tatuśka (na walentynki dostał jedną bo nie zdążyłam zrobić :-D) i jakiś obrus albo bieżnik i jak się wyrobię i mi nie obrzydną robótki to chętnie zrobię coś dla Ciebie ale kasy na pewno nie wezmę bo robię dla przyjemności

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella piekne !!!! :)

Co do brzuszka... Kochana na mysle ze to kwestia tygodnia bo z co ranek jest wiekszy, niedlugo dogonie...

Ja mam wieczorny kryzys temp. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:51

jusella lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Patutka, mam do zrobienia jeszcze drugą skarpetę dla Tatuśka (na walentynki dostał jedną bo nie zdążyłam zrobić :-D) i jakiś obrus albo bieżnik i jak się wyrobię i mi nie obrzydną robótki to chętnie zrobię coś dla Ciebie ale kasy na pewno nie wezmę bo robię dla przyjemności
    To ja bardzo chętnie jakbyś miała trochę wolnego :-) śliczne są.
    Bardzo bym takie chciała kiedyś próbowałam swoich sił w tym ale nie wychodziło.... :-(

2016 🩷

2020 🩵

• jusella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - nie daj się choróbsku! szybciutko wracaj do siebie!

A tak w ogóle to ogłaszam szlaban na wszelkie choroby! od teraz nie wolno chorować!

Patutka, kijanka_88, aisa, Zuzulka88, Maka lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah. Jusella dobre sobie :-D

2016 🩷

2020 🩵

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszcze takich małych brzuszkow:) jednak łatwiej się poruszać i lepsze samopoczucie z mniejszym brzuchem. Ja juz swój czuje i jest dosyć spory jak na ten tydzień

jusella, aisa lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, masakra z tymi chorymi facetami :P

Aisa, no zazdroszczę, że Twój nie "walczy o życie" ;)

Asit, piękny bukiet :D

Jusella, widzę że druty palą Ci się w rękach :D Ja na jednym buciku póki co zakończyłam prace hehe :D Myślę nad kocykiem, ale to dopiero jak będę wiedziała w jakim kolorze robić ;)

jusella, aisa, Ejrene lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie was rano :)

Jeśli Chodzi o moją wizytę u internisty to powiedziała że mnie albo dopadło nerwobole albo dziecko mnie gdzieś naciska...

Co do moich problemów z biegunka to powiedziała że mam mierzyć tempke rano, stosować dietę lekkostrawna,pić dużo wody i ograniczyć soki owocowe, wykonać morfologie, Mocz, oznaczyć jony sodu i potasu,Crp i różne inne. No to w poniedziałek wykonam to plus to co dostałam od Gin. Pojedziemy wcześniej i wykonam przed USG.

Byliśmy dzisiaj na polskiej nocy kabaretowe i wiecie małe szalało w brzuszku. Widać też jemu/jej się podobało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 00:25

nowatorka, aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ