Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
TheForfie wrote:Czytałam na kilku stronach że powinniśmy odstawić napoje gazowane, ale ze względu tylko na nadwagę i wzdęcia, co wiadomo zdarza się w ciąży, ale jak ma się prawidłową wagę, a wzdęcia nie przeszkadzają, to te napoje nic grożnego nam nie robią
A cukier? Przecież w takiej coli jest pół szklanki17.07.2016
-
Hej ! zaraz Was będę nadrabiać, bo dopiero wróciłam a chciałam wam napisać relację z wizyty.
Niestety lekarka nawet nie spróbowała podpatrzeć jaka płeć po raz kolejny... Jak zapytałam to odpowiedziała, że nawet NIE POPATRZYŁA. Dodam, że to kolejna moja nieudana wizyta w prywatnej klinice za 150 zł/wizyta.
Zdjęcia, że nie dostałam to już swoją drogą. Ale kurde dobija mnie ta płeć,bo chciałam w końcu zacząć większe zakupy.
Nie wiem też ile dziecko waży,bo mi powiedziała, że zaczniemy ważyć od następnej wizyty. Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza...
Dowiedziałam, że mam krótką szyjkę - 3 cm, ale nie wiadomo czy taka jej uroda, czy się skraca, bo mi mówi, że wcześniej nie sprawdzała... Ja myślałam, że sprawdzała tylko nic nie mówi, bo wszystko ok...
Jestem załamana tą szyjką - mam zakaz wysiłku, ćwiczeń, biegania, mam tylko leżeć, ewentualnie spacer
Pociesza mnie tylko fakt, że zobaczyłam moje ruchliwe serduszko przez chwilę.
Za dwa tygodnie mam połówkowe 3D u innego lekarza to pewnie dowiem się w końcu więcej szczegółów.
Dobrze, że czas szybko leci
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirelS, co to za lekarka? Więcej bym do niej nie poszła
Jusella, też jem takie jajkakoleżanka mnie ostatnio postraszyła, że nie wolno, ale lekarz stwierdził, że ryzyko złapania salmonelli od gotowanego jajka jest minimalne i jak mam ochotę, to raz na jakiś czas mogę sobie zjeść na zdrowie. A jeszcze teściowa przywozi mi takie z zaufanej fermy
Kawę pijam rzadko, bo mnie odrzuciło, ale 1-2 filiżanki są ok (o ile ciśnienie jest w normie). Ogólnie lekarz zabronił mi tylko surowego mięsa i ryb i niemytych owoców i warzyw (nie miałam toksoplazmozy).
Z tekstów ostatnio rozśmieszyła mnie moja mama. Spotkałam się z koleżanką, której dość dawno nie widziałam, i była przekonana, że jestem już dalej, bo ona taki brzuch jak ja miała dopiero w siódmym miesiącu. I tak mamie przez telefon relacjonuję, a ona na to: "ale chamska!". Ja taka zdziwiona, gdzie tu chamstwo, zwyczajnie się zdziwiła. A mama na to: "no ja TEŻ byłam wielka jak beczka, ale nigdy mi nikt nic nie powiedział!"
Dzięki, mamuśWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 14:18
nowa!, MirelS, jusella, Zuzulka88, eve90, Olinka1205, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
witam przyszle mamusie...:* boze kochane ja chyba tez juz czuje ruchy od wczoraj w sumie to raczej toczasem takie jak by bulgotanie w brzuszku a czasem takie pukniecie od srodka raz delikatnie raz troszke miej delikatnie o jezu nie wiecie jak ja sie ciesze
kocham cały swiat achhhhh.....
no i nie pale juz 8 dni!!dziekuje wam za wsparcie i kciuki one duzo pomogly bo ktos we mnie wierzyl i nie moge was zawiesc kochane jestescie!!milego popoludniakot_bury, Telashe, aisa, jusella, kama005, mamuśka1, Zuzulka88, Maka, majeczka87, eve90, niezapominajka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
[/url]
-
MirelS wrote:Hej ! zaraz Was będę nadrabiać, bo dopiero wróciłam a chciałam wam napisać relację z wizyty.
Niestety lekarka nawet nie spróbowała podpatrzeć jaka płeć po raz kolejny... Jak zapytałam to odpowiedziała, że nawet NIE POPATRZYŁA. Dodam, że to kolejna moja nieudana wizyta w prywatnej klinice za 150 zł/wizyta.
Zdjęcia, że nie dostałam to już swoją drogą. Ale kurde dobija mnie ta płeć,bo chciałam w końcu zacząć większe zakupy.
Nie wiem też ile dziecko waży,bo mi powiedziała, że zaczniemy ważyć od następnej wizyty. Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza...
Dowiedziałam, że mam krótką szyjkę - 3 cm, ale nie wiadomo czy taka jej uroda, czy się skraca, bo mi mówi, że wcześniej nie sprawdzała... Ja myślałam, że sprawdzała tylko nic nie mówi, bo wszystko ok...
Jestem załamana tą szyjką - mam zakaz wysiłku, ćwiczeń, biegania, mam tylko leżeć, ewentualnie spacer
Pociesza mnie tylko fakt, że zobaczyłam moje ruchliwe serduszko przez chwilę.
Za dwa tygodnie mam połówkowe 3D u innego lekarza to pewnie dowiem się w końcu więcej szczegółów.
Dobrze, że czas szybko leci
MirelS rozumiem twoje rozgoryczenie bo pewnie czułabym się tak samo.
Jeśli to kolejna nieudana wizyta to może faktycznie pomyśl o zmianie, lepszy nadgorliwy lekarz niż taki, który niczym się nie przejmuje.
A czy oprócz krótkiej szyjki jest zamknięta i twarda ? Bylaś ostatnio przeziębiona jakiś katar czy kaszel ?
Dla pocieszenia moja szyjka dwa tygodnie temu miała 2,8 cm miałam odpoczywać, nie dźwigać i uważać na zaparcia i kaszel więc dwa tygodnie starałam się trochę leżeć ale też jeździłam na zakupy żeby mieć porównanie. Na wczorajszej wizycie moja szyjka się wydłużuła i ma 3,44cm i teraz wiem, że mam się oszczędzać ale też nie zalegiwaćoczywiście bardzo się obserwuje i staram się interpretować każdy ból brzucha dodatkowo luteina, magne B6 i doraźnie nospa.
jusella lubi tę wiadomość
-
najszczesliwsza wrote:witam przyszle mamusie...:* boze kochane ja chyba tez juz czuje ruchy od wczoraj w sumie to raczej toczasem takie jak by bulgotanie w brzuszku a czasem takie pukniecie od srodka raz delikatnie raz troszke miej delikatnie o jezu nie wiecie jak ja sie ciesze
no i nie pale juz 8 dni!!dziekuje wam za wsparcie i kciuki one duzo pomogly bo ktos we mnie wierzyl i nie moge was zawiesc kochane jestescie!!milego popoludnia
Super, super, widzisz wszystko jakoś się układa i jak już tyle wytrzymałaś to uda się. A ruchy to coś cudownegojusella lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i niestety mam już anemię. Wyniki są gorsze niż się spodziewałam. Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty dużo, dużo poniżej normy. W poniedziałek przyjmuje mój lekarz, więc gonię do niego po żelazo i może jakieś witaminy, bo tej pory brałam tylko kwas foliowy.
Jeśli chodzi o kawę to ja nie mam problemu z jej ograniczeniem bo nigdy jej nie piłam:)
nowa! wrote:Kobietki moje kochane planuje zakup dobrego termometru dziecięcego oraz inhalatora jeśli macie jakieś doświadczenie w temacie to będę wdzięczna.
Nowa ja posiadam taki inhalator http://allegro.pl/profesjonalny-inhalator-dla-dzieci-kt-family-pro-i4878233916.html. Jestem bardzo z niego zadowolona. Używa go moje dziecko, ale tez i my z mężem. W zestawie jest maseczka dla dorosłych i dzieci. Kupiłam go dlatego bo chwaliło go dużo moich znajomych.
Jeśli chodzi o termometr to mam taki http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.html. Mam również taki zwykły, ale przy małym dziecku bezdotykowy najlepszy.Telashe, nowa!, aisa lubią tę wiadomość
-
Kocie tą lekarkę mi poleciła znajoma pielęgniarka,ponoć świetna specjalistka, a widzicie same z jakim podejściem...
Nowa trochę mnie pocieszyłaś, czyli może się jeszcze wydłużyć jak będę uważać. Nie wiem do kogo innego miałabym pójść teraz, tak w środku ciążyPowiedziała mi jeszcze, że szyjka jest zamknięta. Żadnej luteiny mi brać nie kazała. Kaszlu ani choroby też nie miałam.
najszcześliwsza gratulacje,że udaje się nie palić i maluch już daje znaki
Co do kawusi to ja piję jedną dziennie, czasem parzoną, czasem rozpuszczalną i nikt absolutnie mi uwag z tym związanych nie robi. Nikt mi też żadnych farmazonów i zabobonów nie plecie co mi wolno, a czego nie, także chyba mam szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:09
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
ona2012 wrote:Jeśli chodzi o termometr to mam taki http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.html. Mam również taki zwykły, ale przy małym dziecku bezdotykowy najlepszy.
ona2012 lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Wiecie co serio nie dajmy się zwariować z tymi zakazami i nakazami w ciąży. Np. mi od początku ciąży mama i M kazali uważać co jem żebym za dużo nie przytyła. A teraz jak mi te ketony w moczu wyszły to M mi sam słodkie kupuje a mama dzwoni o 22 i przypomina żebym jeszcze coś zjadła
Uważam, że jeżeli mam ochotę na pepsi to widocznie mój organizm czegoś z tej pepsi potrzebuje
Np. ja mam obiekcje co do nospy bo kiedyś w fachowym medycznym miesięczniku przeczytałam, że od tego dzieci mogą mieć stopy końsko szpotawe. A Was tyle tu tego zażywa i nikt takiego przypadku nie ma...
I wniosek taki, nie dajmy się zwariować.
A apropo tekstów mam,tesciowych i babć to fajnie jest napisane w książce "ciężarówka przez 9miesiecy", ze wystarczy im powiedzieć, że ich rady się już przeterminowalyTheForfie, jusella, kot_bury, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
kot_bury wrote:
Z tekstów ostatnio rozśmieszyła mnie moja mama. Spotkałam się z koleżanką, której dość dawno nie widziałam, i była przekonana, że jestem już dalej, bo ona taki brzuch jak ja miała dopiero w siódmym miesiącu. I tak mamie przez telefon relacjonuję, a ona na to: "ale chamska!". Ja taka zdziwiona, gdzie tu chamstwo, zwyczajnie się zdziwiła. A mama na to: "no ja TEŻ byłam wielka jak beczka, ale nigdy mi nikt nic nie powiedział!"
Dzięki, mamuś
HIHI,tekst Twojej mamy "made my day" jak to się mówikochane te nasze mamusie ze swoją szczerością
jusella, Zuzulka88, Ana32 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:okej, a gdzie nie ma? albo inaczej, co jest wolne od szkodliwych substancji? Nie dajmy się zwariować...
Tak, jest wszędzie wiadomo. Ale mi bardziej chodzi o to, że w dużych ilościach jak pijemy te napoje to się można cukrzycy nabawic. Wiadomo, że jakieś małe ilości nikomu nie zaszkodząwszytsko z głową.
jusella lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Dunda wrote:Wiecie co serio nie dajmy się zwariować z tymi zakazami i nakazami w ciąży. Np. mi od początku ciąży mama i M kazali uważać co jem żebym za dużo nie przytyła. A teraz jak mi te ketony w moczu wyszły to M mi sam słodkie kupuje a mama dzwoni o 22 i przypomina żebym jeszcze coś zjadła
Uważam, że jeżeli mam ochotę na pepsi to widocznie mój organizm czegoś z tej pepsi potrzebuje
Przepraszam, ale mnie rozmieszylas z tą pepsi. W niej nie ma nic czego Twój organizm by potrzebował, same szkodliwe substancje. A to że masz ochotę na pepsi to może wynikać tylko z tego że jest silnie uzależniająca jak inne napoje. Bo przecież to że mi się chce palić albo pić alkohol nie znaczy, że ja czegoś z tych papierosów /wódki potrzebuje.
Nie chce się wymądrzać dziewczyny, ale mieszkam w UK i jest tutaj tyle młodych ludzi którzy chorują na cukrzycę, że jest to przerażające... Ale nie przeszkadza im to popijać coli i innych tego typu napoji przez cały dzień.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Mirel S masakra z tą lekarka... Chore... Jej obowiązkiem jest spojrzeć odpowiadac na pytania a nir odwalać robotę. Tragedia po prostu. Kazałam jej sprawdzać raz jeszcze!
Najszczesliwsza to już na pewno to i gratuluję tyłu dni bez palenia!!!!
Wróciłam z Lidla. Kupiłam dwa body niemowlęce i leginsy x 2 dla dziecka. Poza tym jak dla mnie drogo...kupowałam taniej rzeczy.
Zjadłam pierogi z mięsem i mała się rozrusznik w Brzusiu
Chyba wybraliśmy imię ale jeszcze chcemy tak dla zasady zapytać rodzicówjusella, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość
-
najszczesliwsza wrote:witam przyszle mamusie...:* boze kochane ja chyba tez juz czuje ruchy od wczoraj w sumie to raczej toczasem takie jak by bulgotanie w brzuszku a czasem takie pukniecie od srodka raz delikatnie raz troszke miej delikatnie o jezu nie wiecie jak ja sie ciesze
no i nie pale juz 8 dni!!dziekuje wam za wsparcie i kciuki one duzo pomogly bo ktos we mnie wierzyl i nie moge was zawiesc kochane jestescie!!milego popoludniamamuśka1, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej dziewczyny
Asit, robiłam racuszkiBardzo dobre, tylko faktycznie ciasto wychodzi gęste- też dolewałam mleka i to dosyć sporo.
Byłam na zakupach, a powiem nawet więcej- byłam w Lidlu. I na śmierć zapomniałam, że są ubranka dla dzieci... Chyba muszę zacząć spisywać listę zakupów, bo to już nie pierwszy razkot_bury, jusella, aisa lubią tę wiadomość