X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po polowkowym. Wszystko ok :) niestety nie zostawil mi zadnego wyraznego zdjecia :/

kama005, Telashe, elmalia, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, kijanka_88, Ejrene, jusella, eve90, aisa, izulala, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Hej dziewczyny:) Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i niestety mam już anemię. Wyniki są gorsze niż się spodziewałam. Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty dużo, dużo poniżej normy. W poniedziałek przyjmuje mój lekarz, więc gonię do niego po żelazo i może jakieś witaminy, bo tej pory brałam tylko kwas foliowy.

Łączę się w bólu :-) moje wyniki są tak zle, że czeka mnie szpital 4.03 jeśli idąc do gina nic się nie poprawią po lekach. No coz....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa zakazala mi ogladac reklam z chorymi dziecmi bo sie napatrze... powiedzialm jej ze to zabobony i gdyby mial byc juz chory to by byl w momecie polaczenia plemnika i jajeczka. I zamknela sie;) brzydko mowiac;) lekki foch byl ale jej przeszlo heheh

nowatorka bardzo sie ciesze;))

Najszczesliwsza teraz jestes najszczeslisza;)

nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja juz po polowkowym. Wszystko ok :) niestety nie zostawil mi zadnego wyraznego zdjecia :/
    Gratuluję 100% córvi :-)

A mam w zasadzie do Ciebie pytanie. Czy w 13 tc mówił lekarz co wskazuje na dziewczynkę?

Jestem ciekawa czy moja córka zostanie córką, a usg dopiero we wtorek ;-)

majeczka87, nowatorka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mirel S masakra z tą lekarka... Chore... Jej obowiązkiem jest spojrzeć odpowiadac na pytania a nir odwalać robotę. Tragedia po prostu. Kazałam jej sprawdzać raz jeszcze!

Noo dobrze ujęte,masakra, ale ja nie potrafię być niegrzeczna w stosunku do osoby 20 lat starszej i wszystko przyjmuję skinieniem głowy. Jeszcze mi powiedziała, że ma USG słabej jakości - HAHA dobre nie? ;/

Nowatorka gratuluję udanej wizyty :)

Współczuję dziewczyny tej anemii. Ja się dziś tak zdołowałam tą wizytą, że popłakuję cały dzień :( dobrze, że 10 marca połówkowe,może tamten lekarz będzie miał inne podejście...

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wyniki nie są takie złe. Wymaz na posiew pobrany. Szyjka twarda, zamknięta - tylko nie sprawdzał ile cm. Podgladalismy dzieciątko - wszystko ok i znowu obstawil dziewczynkę :-)

majeczka87, kot_bury, nowatorka, jusella, Zuzulka88, Wiola90, aisa, mamuśka1, niezapominajka, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka zrób suwaczek :) A tak w ogóle to chyba masz dziewczynkę pewną?

MirelS jak będzie CI robił USG to zapytaj się od razu jaka płeć :D

Poprasowałam i teraz sobie usiadłam na chwilę na dupie. Ale niedługo wychodzę na zakupy :)

jusella, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Gratuluję 100% córvi :-)

A mam w zasadzie do Ciebie pytanie. Czy w 13 tc mówił lekarz co wskazuje na dziewczynkę?

Jestem ciekawa czy moja córka zostanie córką, a usg dopiero we wtorek ;-)
    Dzieki :) nie mowil mi co wskazuje na dziewczynke tylko powiedzial ze dziewczynka i byl juz wtedy pewny ;) teraz mam to na pismie:)

Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja po wizycie, Zosia ma 14 cm :) Spała kręgosłupkiem do góry i leniwie odpędzała prawą stopą aparat od usg. Takie "nie przeszkadzać"! Ja już śpię!

Dziś znowu ją czułam, bąbelki, to takie piękne.

Za dwa tygodnie połówkowe.

Oglądaliśmy też wózki - w hurtowni proponowano nam oprócz mojego wymarzonego EXpanse (tu akurat mieli Mondo) dwa inne, tańsze:
    - BEXA Ideal z naprawdę lekką goldolą - jedną ręką uniosłam!, ale nie pojeździłam
    - ROAN Bass - dość lekko się prowadzi, ale mały koszyk na dole

Za to moje cudo - jednym palecem obrócę wózek dookoła. 500 zł drożej niż najtańsza opcja, ale chyba warto.

Co do rad - moja mama i teściowa wiedzą, że mi nie ma co radzić i tak zrobię po mojemu :) Teściowa coś czasem próbuje mi wciskać, ale ją szybko pacyfikuję.

Ja piję colę - przyznaję się bez bicia, pomaga mi na żołądek. Staram się jej nie pić, jak nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:25

nowatorka, aisa, mamuśka1, Ejrene, jusella, majeczka87, Agaax, stokrotka2013, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - moje z prenatalnych :)
    Lekarz mówi, że jakby stało, to byłby chłopczyk, ale czasem zdarza się, że podnosi się później :D

0c379a04d0dbf7aemed.jpg

A i żeby nie dawać 3 posta - racuszki Asit dziś na śniadanie - wymiatają!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:23

jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gartuluje wizyt:)
    Patutka mnie lakarz mowil se widzi dziure :) a pomiedzy nogami nic nie dynda- cytuje
    Ale na polowoowych juz dokladnie widzialam co i jak

Nowotorka gratacje pewnej dziewczyny :):)

Dalila ja tez pije cole i tez szczegolnie wtedy kiedy mnie boli zolodek lub jest mi nie dobrze, ale tez wtedy kiedy mi slabo bo to szybka dostawa cukru, ale tez pije kawe herbate jem wszystko ( z wyjatkiem miesa) ale to bardziej ideologicznie

Ja teraz mam intensywny czas, ale czuje powoli narastajace zmaczenie , i wyraznie powoli przestane dawa. Rade, mysle ze dokoncze zajecia do konca marca i robie przerwe, zobaczymy ...

Co do tesciowych hmm widze sie z nia raz na 3 miesiace, nie wtraca sie ale i wogole jest ok. A moja mame spacyfikowalam totalnie i wie ze komentarze zbedne bo i tak zrobie po swojemu.

Uciekam spac bo juz mi sieniczy kleja a jutro mam znowu tour de polone i 12 godz.

Do jutra :):):):)

majeczka87, jusella, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kochane dobrych wiadomości z udanych wizyt troche was dzisiaj bylo.moj synek miał dzisiaj imprezkę w brzuchu bo bardzo ruchliwy byl.

eve90, jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja dziś troszke pobuszowalam po lumpku i kupiłam parę fajnych rzeczy dla synka, tak mysle czy to już nie za duzo tego się robi powoli :P
    Swoją drogą.. nie wiem czy to już brak słońca... Czy tylko taki okres ale ostatnio jestem taka zmeczona.. właściwie nie robie nic meczacego bardzo ale brak mi sił, a już wejście na 4 piętro to wogole wysapac się nie moge... Chyba jakiś gorszy okres mnie złapał..

Tak wiec nie smęce juz, tylko życzę kolorowych snów :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Gratuluje kochane dobrych wiadomości z udanych wizyt troche was dzisiaj bylo.moj synek miał dzisiaj imprezkę w brzuchu bo bardzo ruchliwy byl.

Nowa, to chyba nasi Mali Panowie się dziś zmówili bo mój nieźle dziś szaleje :-D i to praktycznie cały dzień

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Patutka - moje z prenatalnych :)
    Lekarz mówi, że jakby stało, to byłby chłopczyk, ale czasem zdarza się, że podnosi się później :D

0c379a04d0dbf7aemed.jpg

A i żeby nie dawać 3 posta - racuszki Asit dziś na śniadanie - wymiatają!!
    Śliczny maluch ;-)
    Ale dalie, po 20 tc to już dziewczynkom nie dynda nic, bo to odpada ;-)
    Bynajmniej tak widzialam na nagraniach 3D koleżanek, w necie no i w jakiś informacjach o ciąży. I tym opadającym to mi mowil w 13tc

Kijanka-ja słyszałam w 13 tc że ten siusiak na chłopaka jest za krótki i z jego myśli sądzi, że bedzie to na 70% dziewczynka.
    Dlatego tak się też nie mogę doczekać ;-)

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałaś jak to w 13 tc wyglądało, to ci pokazałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:56

_analiza, aisa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szalała rano a teraz od czasu do czasu sporadycznie kopnie :D

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    ona2012 wrote:
    Hej dziewczyny:) Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i niestety mam już anemię. Wyniki są gorsze niż się spodziewałam. Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty dużo, dużo poniżej normy. W poniedziałek przyjmuje mój lekarz, więc gonię do niego po żelazo i może jakieś witaminy, bo tej pory brałam tylko kwas foliowy.

Łączę się w bólu :-) moje wyniki są tak zle, że czeka mnie szpital 4.03 jeśli idąc do gina nic się nie poprawią po lekach. No coz....

I ja do was dalaczam ...ja tez mam słabe wyniki :( i od poniedziałku czeka mnie szpital :(

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może znacie jakieś dobre rzeczy które zawierają żelazo?

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Pytałaś jak to w 13 tc wyglądało, to ci pokazałam :)
    Aaaaaaaaa!
    Przepraszam, nie zaczaiłam... hahah. Myslalam, że to z teraz nie wiem dlaczego oO

A nie mowil Ci może o długości tego czegoś? :-P

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ