X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po polowkowym. Wszystko ok :) niestety nie zostawil mi zadnego wyraznego zdjecia :/

kama005, Telashe, elmalia, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury, kijanka_88, Ejrene, jusella, eve90, aisa, izulala, _analiza lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Hej dziewczyny:) Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i niestety mam już anemię. Wyniki są gorsze niż się spodziewałam. Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty dużo, dużo poniżej normy. W poniedziałek przyjmuje mój lekarz, więc gonię do niego po żelazo i może jakieś witaminy, bo tej pory brałam tylko kwas foliowy.

Łączę się w bólu :-) moje wyniki są tak zle, że czeka mnie szpital 4.03 jeśli idąc do gina nic się nie poprawią po lekach. No coz....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa zakazala mi ogladac reklam z chorymi dziecmi bo sie napatrze... powiedzialm jej ze to zabobony i gdyby mial byc juz chory to by byl w momecie polaczenia plemnika i jajeczka. I zamknela sie;) brzydko mowiac;) lekki foch byl ale jej przeszlo heheh

nowatorka bardzo sie ciesze;))

Najszczesliwsza teraz jestes najszczeslisza;)

nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja juz po polowkowym. Wszystko ok :) niestety nie zostawil mi zadnego wyraznego zdjecia :/
    Gratuluję 100% córvi :-)

A mam w zasadzie do Ciebie pytanie. Czy w 13 tc mówił lekarz co wskazuje na dziewczynkę?

Jestem ciekawa czy moja córka zostanie córką, a usg dopiero we wtorek ;-)

majeczka87, nowatorka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mirel S masakra z tą lekarka... Chore... Jej obowiązkiem jest spojrzeć odpowiadac na pytania a nir odwalać robotę. Tragedia po prostu. Kazałam jej sprawdzać raz jeszcze!

Noo dobrze ujęte,masakra, ale ja nie potrafię być niegrzeczna w stosunku do osoby 20 lat starszej i wszystko przyjmuję skinieniem głowy. Jeszcze mi powiedziała, że ma USG słabej jakości - HAHA dobre nie? ;/

Nowatorka gratuluję udanej wizyty :)

Współczuję dziewczyny tej anemii. Ja się dziś tak zdołowałam tą wizytą, że popłakuję cały dzień :( dobrze, że 10 marca połówkowe,może tamten lekarz będzie miał inne podejście...

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wyniki nie są takie złe. Wymaz na posiew pobrany. Szyjka twarda, zamknięta - tylko nie sprawdzał ile cm. Podgladalismy dzieciątko - wszystko ok i znowu obstawil dziewczynkę :-)

majeczka87, kot_bury, nowatorka, jusella, Zuzulka88, Wiola90, aisa, mamuśka1, niezapominajka, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka zrób suwaczek :) A tak w ogóle to chyba masz dziewczynkę pewną?

MirelS jak będzie CI robił USG to zapytaj się od razu jaka płeć :D

Poprasowałam i teraz sobie usiadłam na chwilę na dupie. Ale niedługo wychodzę na zakupy :)

jusella, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Gratuluję 100% córvi :-)

A mam w zasadzie do Ciebie pytanie. Czy w 13 tc mówił lekarz co wskazuje na dziewczynkę?

Jestem ciekawa czy moja córka zostanie córką, a usg dopiero we wtorek ;-)
    Dzieki :) nie mowil mi co wskazuje na dziewczynke tylko powiedzial ze dziewczynka i byl juz wtedy pewny ;) teraz mam to na pismie:)

Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja po wizycie, Zosia ma 14 cm :) Spała kręgosłupkiem do góry i leniwie odpędzała prawą stopą aparat od usg. Takie "nie przeszkadzać"! Ja już śpię!

Dziś znowu ją czułam, bąbelki, to takie piękne.

Za dwa tygodnie połówkowe.

Oglądaliśmy też wózki - w hurtowni proponowano nam oprócz mojego wymarzonego EXpanse (tu akurat mieli Mondo) dwa inne, tańsze:
    - BEXA Ideal z naprawdę lekką goldolą - jedną ręką uniosłam!, ale nie pojeździłam
    - ROAN Bass - dość lekko się prowadzi, ale mały koszyk na dole

Za to moje cudo - jednym palecem obrócę wózek dookoła. 500 zł drożej niż najtańsza opcja, ale chyba warto.

Co do rad - moja mama i teściowa wiedzą, że mi nie ma co radzić i tak zrobię po mojemu :) Teściowa coś czasem próbuje mi wciskać, ale ją szybko pacyfikuję.

Ja piję colę - przyznaję się bez bicia, pomaga mi na żołądek. Staram się jej nie pić, jak nie muszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:25

nowatorka, aisa, mamuśka1, Ejrene, jusella, majeczka87, Agaax, stokrotka2013, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - moje z prenatalnych :)
    Lekarz mówi, że jakby stało, to byłby chłopczyk, ale czasem zdarza się, że podnosi się później :D

0c379a04d0dbf7aemed.jpg

A i żeby nie dawać 3 posta - racuszki Asit dziś na śniadanie - wymiatają!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:23

jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gartuluje wizyt:)
    Patutka mnie lakarz mowil se widzi dziure :) a pomiedzy nogami nic nie dynda- cytuje
    Ale na polowoowych juz dokladnie widzialam co i jak

Nowotorka gratacje pewnej dziewczyny :):)

Dalila ja tez pije cole i tez szczegolnie wtedy kiedy mnie boli zolodek lub jest mi nie dobrze, ale tez wtedy kiedy mi slabo bo to szybka dostawa cukru, ale tez pije kawe herbate jem wszystko ( z wyjatkiem miesa) ale to bardziej ideologicznie

Ja teraz mam intensywny czas, ale czuje powoli narastajace zmaczenie , i wyraznie powoli przestane dawa. Rade, mysle ze dokoncze zajecia do konca marca i robie przerwe, zobaczymy ...

Co do tesciowych hmm widze sie z nia raz na 3 miesiace, nie wtraca sie ale i wogole jest ok. A moja mame spacyfikowalam totalnie i wie ze komentarze zbedne bo i tak zrobie po swojemu.

Uciekam spac bo juz mi sieniczy kleja a jutro mam znowu tour de polone i 12 godz.

Do jutra :):):):)

majeczka87, jusella, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kochane dobrych wiadomości z udanych wizyt troche was dzisiaj bylo.moj synek miał dzisiaj imprezkę w brzuchu bo bardzo ruchliwy byl.

eve90, jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja dziś troszke pobuszowalam po lumpku i kupiłam parę fajnych rzeczy dla synka, tak mysle czy to już nie za duzo tego się robi powoli :P
    Swoją drogą.. nie wiem czy to już brak słońca... Czy tylko taki okres ale ostatnio jestem taka zmeczona.. właściwie nie robie nic meczacego bardzo ale brak mi sił, a już wejście na 4 piętro to wogole wysapac się nie moge... Chyba jakiś gorszy okres mnie złapał..

Tak wiec nie smęce juz, tylko życzę kolorowych snów :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Gratuluje kochane dobrych wiadomości z udanych wizyt troche was dzisiaj bylo.moj synek miał dzisiaj imprezkę w brzuchu bo bardzo ruchliwy byl.

Nowa, to chyba nasi Mali Panowie się dziś zmówili bo mój nieźle dziś szaleje :-D i to praktycznie cały dzień

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Patutka - moje z prenatalnych :)
    Lekarz mówi, że jakby stało, to byłby chłopczyk, ale czasem zdarza się, że podnosi się później :D

0c379a04d0dbf7aemed.jpg

A i żeby nie dawać 3 posta - racuszki Asit dziś na śniadanie - wymiatają!!
    Śliczny maluch ;-)
    Ale dalie, po 20 tc to już dziewczynkom nie dynda nic, bo to odpada ;-)
    Bynajmniej tak widzialam na nagraniach 3D koleżanek, w necie no i w jakiś informacjach o ciąży. I tym opadającym to mi mowil w 13tc

Kijanka-ja słyszałam w 13 tc że ten siusiak na chłopaka jest za krótki i z jego myśli sądzi, że bedzie to na 70% dziewczynka.
    Dlatego tak się też nie mogę doczekać ;-)

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Dalile Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałaś jak to w 13 tc wyglądało, to ci pokazałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:56

_analiza, aisa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szalała rano a teraz od czasu do czasu sporadycznie kopnie :D

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    ona2012 wrote:
    Hej dziewczyny:) Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i niestety mam już anemię. Wyniki są gorsze niż się spodziewałam. Hemoglobina, hematokryt i erytrocyty dużo, dużo poniżej normy. W poniedziałek przyjmuje mój lekarz, więc gonię do niego po żelazo i może jakieś witaminy, bo tej pory brałam tylko kwas foliowy.

Łączę się w bólu :-) moje wyniki są tak zle, że czeka mnie szpital 4.03 jeśli idąc do gina nic się nie poprawią po lekach. No coz....

I ja do was dalaczam ...ja tez mam słabe wyniki :( i od poniedziałku czeka mnie szpital :(

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może znacie jakieś dobre rzeczy które zawierają żelazo?

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Pytałaś jak to w 13 tc wyglądało, to ci pokazałam :)
    Aaaaaaaaa!
    Przepraszam, nie zaczaiłam... hahah. Myslalam, że to z teraz nie wiem dlaczego oO

A nie mowil Ci może o długości tego czegoś? :-P

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ