X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u niego 10 dni temu to sprawdzał znaczy zmierzył, teraz byłam po L4 i z wynikami. No i jak wymaz pobierał to sobie przy okazji macnal ;-) ale pewnie gdybym go poprosiła to nie było by problemu.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1205 wrote:
    Dostałam żelazo i juz kupiłam dziś wzięłam pierwsza tabletkę. Dziękuję za rady i napewno skorzystam ;) no ja mam szpital jeszcze przez białko w moczu :( mam nadzieje ze tam mnie trochę podreperuja i będzie dobrze.a przed ciążą to nigdy nic mi nie było.
    To ja z moczem mam na szczęście spokoj. Zobaczymy jak cytologiia.
    A jakie żelazo dostałaś?

Maka- haha okej.
    Wiesz co szyjka sprawdzana jest przez usg i palpalcyjnie- na ile jest wyczuwalna.
    Długość szyjki nie jest aż tak ważna jak to, czy jest zamknięta.
    Ale skoro piszesz, że Cię badał i nic nie mówił to raczej jest okej.
    Ale wiesz co. O uszy mi sie obiło od lekarzy i w necie czytałam, ze jak szyjka sie skraca czy cos to to nie boli ani nic. Po prostu sie dzieje...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam hemoglobinę poniżej normy i muszę brać żelazo. Miałam kupić Biofer i biorę 2 razy dziennie. Do tego zacznę robić sobie sok z buraków, marchwi i jabłek. W pierwszej ciąży od 6 miesiąca też musiałam już działać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1205 wrote:
    No ja mam na razie hemoglobine 10,4 i właśnie za mało erytrocytow ; ( od dziś biorę żelazo i właśnie chciałam czymś je wspomóc ale właśnie na mięso patrzeć nie mogę. ...:( spróbuję sie przemoc i może z zamkniętymi oczami przełknąć (ble) ;)
    Spròbuj amarantusa, tzn ziaren porażonych i koktajlu z zielonego jęczmienia. Mają dużo żelaza i są smaczne. Nikt nie powinien przekonywać Cię do mięsa- Twój wybór :-) Jeśli jednak zrezygnowałas z niego to warto szczególnie w ciąży spotkać się z dietetykiem który pomoże Ci zapanować nad i niedoborami żelaza

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana ;)
    Patutka biorę biofer.
    Telashe - Mięso zawsze lubiłam i jadłam go sporo ale ostatnio tak nie bardzo mi smakuje.rzeczywiście dietetyk to dobry pomysł. Bede próbować może akurat coś pomoże i będzie smaczne do tego ;) dzięki za wszystkie rady . Od dziś zaczynam działać :)

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też już mam hemoglobinę poniżej normy i muszę brać żelazo. Miałam kupić Biofer i biorę 2 razy dziennie. Do tego zacznę robić sobie sok z buraków, marchwi i jabłek. W pierwszej ciąży od 6 miesiąca też musiałam już działać.

O i taki soczek dziś sobie zrobię ;)

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w zaczętym 22 tygodniu :-)

Olinka ja biorę np sorbifer ;-)
    A ten biofer jest na receptę?

jusella, niezapominajka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas po wizycie wszystko ok. Usg nie było tylko detektor i samolot. Połowkowe mam 09.03. Powiedział, że moczem mam się nie przejmować póki nie ma białka w moczu i profilaktycznie mam przyjmować urosept.

Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy Maluszków? Ja głównie w dole brzucha ciut nad linią włosów lonowych a czasami nawet niżej lub ciut wyżej. Pytałam położnej i niby to normalne ale ja już jestem przewrazliwiona i chce zasięgnąć Waszej opinii ;) bo nigdzie nic konkretnego nie mogę znaleźć.

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Najczęściej od tygodnia czuję w okolicach pępka, a czasem nawet z boku tak jakby obok bioder, ale pępek przeważa :-) a wcześniej tak właśnie do okolo 19tc czułam w dole brzucha ;-)

W zasadzie to też zależy gdzie dziecko lubi być. Moje śpi nad spojeniem lonowym, na samym dole brzucha, a buszuje wyzej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:57

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niedługo macica Ci się powiększy na przełomie 20tc ;-) to będzie moglo jeszcze wyzej pływać ^^

2016 🩷

2020 🩵

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje w dole brzucha nadal ale już czasami po bokach i na wysokości pępka a czasami mi gdzieś wyżej przyłożyć. Dzisiaj mała ma lenia... :D dała znać o sobie kilka razy j koniec...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, Biofer jest do kupienia bez recepty.

Patutka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szalała wczoraj rano strasznie, dzis spokojnie. Ale za to ona dosłownie nienawidzi, jak kładę się na lewy bok :-P
    Od razu się budzi :-P

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Patutka, Biofer jest do kupienia bez recepty.
    To dziewczyny może pogadajcie x lekarzami żebyście dostały żelazo na receptę?
    Chyba, że właśnie to polecił wam lekarz

Babka w aptece mowila, że te na receptę są duzo lepsze na anemię

2016 🩷

2020 🩵

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to zaleciła gin. W poprzedniej ciąży miałam żelazo na receptę. 10 ampułek za 50 zł i tak do końca ciąży... finansowo masakra. A potem po porodzie słyszałam, że to żelazo wycofali z aptek, a Biofer też do tego brałam. Na ostatnich badaniach robionych przed porodem, wyniki miałam idealne. Co nie zmienia faktu, że po porodzie hemoglobina spada na łeb na szyję. Ja miałam 5,4, a dziewczynom, które miały poniżej 5 przetaczali po 2 jednostki krwi. Z wypisem dostałam receptę na Tardyferon.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no rozumiem, dlatego się zapytałam. ;-)
    Ja mam takie za 29.99 w kazdej aptece po 50 szt
    A biorę dwa razy dziennie.
    Mam nadzieję, ze cokolwiek się poprawi po tym. Nie chcę leżeć w szpitalu znów :-(

mi ogolnie gin powiedział, żebym się modliła o to, żeby biodra się rozeszły i nie bylo wskazań do cesarki, bo mam takie braki, że transfuzja po cesarce na 100% a przy naturalnym zależy ile krwi zejdzie....

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W nocy obudziły mnie silne skurcze macicy, ledwo dotoczyłam się po nospe. Mam nadzieję, że to tylko rozciąganie macicy, bo przez tą szyjke popadam trochę w paranoję :(
    Ja nie wiem co z moim żelazem, ale raczej w diecie mi go nie brakuje, lubię buraczki :)

Ja czuję ruchy jeszcze nisko, rzadko w okolicach pępka i bardzo często na lewym boku mi lubi harcować:)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie sprawdzali żelaza. Ja przed ciąża brałam sorbifer na receptę. Był bardzo skuteczny :)

Moja mała nie ma ochoty się dzisiaj ruszać. Leniucha mały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:02

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy na poczatku czulam tylko nisko a potem i nisko i wyzej (ponizej pepka). Moja dzidzia jest ulozona glowa w dol wiec na dole to pewnie z lokcia daje a na gorze kopie ;)

Mirel a te skurcze byly bolesne? Wazne ze nie bylo plamien przy nich ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS - współczuję boli, niestety się nie znam wiec się nie wypowiadam czy to normalne. Ale nie stresuj się na zapas! Dobrze ze mamy nospę:)

Ps. Z wyników morfologii możesz się dowiedzieć (chyba) o niedoborach- tak jak piszą dziewczyny hematokryt i hemoglobina, erytrocyty poniżej normy świadczą o zaburzeniach:) chociaż sam hematokryt może być nieznacznie obniżony i nie jest powodem do zmartwień.

Ja ciągle ruchów nie czuje wyraźnych, ale czeeekam cierpliwie sobie. Chyba dziś się wybiorę do pepco i nareszcie kupię jakieś pierwsze wyprawkowe fanty:)

W ogóle to dziendobry, kobietki! :)

jusella, MirelS, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ