X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u niego 10 dni temu to sprawdzał znaczy zmierzył, teraz byłam po L4 i z wynikami. No i jak wymaz pobierał to sobie przy okazji macnal ;-) ale pewnie gdybym go poprosiła to nie było by problemu.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1205 wrote:
    Dostałam żelazo i juz kupiłam dziś wzięłam pierwsza tabletkę. Dziękuję za rady i napewno skorzystam ;) no ja mam szpital jeszcze przez białko w moczu :( mam nadzieje ze tam mnie trochę podreperuja i będzie dobrze.a przed ciążą to nigdy nic mi nie było.
    To ja z moczem mam na szczęście spokoj. Zobaczymy jak cytologiia.
    A jakie żelazo dostałaś?

Maka- haha okej.
    Wiesz co szyjka sprawdzana jest przez usg i palpalcyjnie- na ile jest wyczuwalna.
    Długość szyjki nie jest aż tak ważna jak to, czy jest zamknięta.
    Ale skoro piszesz, że Cię badał i nic nie mówił to raczej jest okej.
    Ale wiesz co. O uszy mi sie obiło od lekarzy i w necie czytałam, ze jak szyjka sie skraca czy cos to to nie boli ani nic. Po prostu sie dzieje...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam hemoglobinę poniżej normy i muszę brać żelazo. Miałam kupić Biofer i biorę 2 razy dziennie. Do tego zacznę robić sobie sok z buraków, marchwi i jabłek. W pierwszej ciąży od 6 miesiąca też musiałam już działać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1205 wrote:
    No ja mam na razie hemoglobine 10,4 i właśnie za mało erytrocytow ; ( od dziś biorę żelazo i właśnie chciałam czymś je wspomóc ale właśnie na mięso patrzeć nie mogę. ...:( spróbuję sie przemoc i może z zamkniętymi oczami przełknąć (ble) ;)
    Spròbuj amarantusa, tzn ziaren porażonych i koktajlu z zielonego jęczmienia. Mają dużo żelaza i są smaczne. Nikt nie powinien przekonywać Cię do mięsa- Twój wybór :-) Jeśli jednak zrezygnowałas z niego to warto szczególnie w ciąży spotkać się z dietetykiem który pomoże Ci zapanować nad i niedoborami żelaza

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana ;)
    Patutka biorę biofer.
    Telashe - Mięso zawsze lubiłam i jadłam go sporo ale ostatnio tak nie bardzo mi smakuje.rzeczywiście dietetyk to dobry pomysł. Bede próbować może akurat coś pomoże i będzie smaczne do tego ;) dzięki za wszystkie rady . Od dziś zaczynam działać :)

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Olinka1205 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też już mam hemoglobinę poniżej normy i muszę brać żelazo. Miałam kupić Biofer i biorę 2 razy dziennie. Do tego zacznę robić sobie sok z buraków, marchwi i jabłek. W pierwszej ciąży od 6 miesiąca też musiałam już działać.

O i taki soczek dziś sobie zrobię ;)

w57vvfxmhhu8iimz.png
    Dominika w drodze ;)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w zaczętym 22 tygodniu :-)

Olinka ja biorę np sorbifer ;-)
    A ten biofer jest na receptę?

jusella, niezapominajka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas po wizycie wszystko ok. Usg nie było tylko detektor i samolot. Połowkowe mam 09.03. Powiedział, że moczem mam się nie przejmować póki nie ma białka w moczu i profilaktycznie mam przyjmować urosept.

Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy Maluszków? Ja głównie w dole brzucha ciut nad linią włosów lonowych a czasami nawet niżej lub ciut wyżej. Pytałam położnej i niby to normalne ale ja już jestem przewrazliwiona i chce zasięgnąć Waszej opinii ;) bo nigdzie nic konkretnego nie mogę znaleźć.

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Najczęściej od tygodnia czuję w okolicach pępka, a czasem nawet z boku tak jakby obok bioder, ale pępek przeważa :-) a wcześniej tak właśnie do okolo 19tc czułam w dole brzucha ;-)

W zasadzie to też zależy gdzie dziecko lubi być. Moje śpi nad spojeniem lonowym, na samym dole brzucha, a buszuje wyzej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:57

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niedługo macica Ci się powiększy na przełomie 20tc ;-) to będzie moglo jeszcze wyzej pływać ^^

2016 🩷

2020 🩵

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje w dole brzucha nadal ale już czasami po bokach i na wysokości pępka a czasami mi gdzieś wyżej przyłożyć. Dzisiaj mała ma lenia... :D dała znać o sobie kilka razy j koniec...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, Biofer jest do kupienia bez recepty.

Patutka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szalała wczoraj rano strasznie, dzis spokojnie. Ale za to ona dosłownie nienawidzi, jak kładę się na lewy bok :-P
    Od razu się budzi :-P

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Patutka, Biofer jest do kupienia bez recepty.
    To dziewczyny może pogadajcie x lekarzami żebyście dostały żelazo na receptę?
    Chyba, że właśnie to polecił wam lekarz

Babka w aptece mowila, że te na receptę są duzo lepsze na anemię

2016 🩷

2020 🩵

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to zaleciła gin. W poprzedniej ciąży miałam żelazo na receptę. 10 ampułek za 50 zł i tak do końca ciąży... finansowo masakra. A potem po porodzie słyszałam, że to żelazo wycofali z aptek, a Biofer też do tego brałam. Na ostatnich badaniach robionych przed porodem, wyniki miałam idealne. Co nie zmienia faktu, że po porodzie hemoglobina spada na łeb na szyję. Ja miałam 5,4, a dziewczynom, które miały poniżej 5 przetaczali po 2 jednostki krwi. Z wypisem dostałam receptę na Tardyferon.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no rozumiem, dlatego się zapytałam. ;-)
    Ja mam takie za 29.99 w kazdej aptece po 50 szt
    A biorę dwa razy dziennie.
    Mam nadzieję, ze cokolwiek się poprawi po tym. Nie chcę leżeć w szpitalu znów :-(

mi ogolnie gin powiedział, żebym się modliła o to, żeby biodra się rozeszły i nie bylo wskazań do cesarki, bo mam takie braki, że transfuzja po cesarce na 100% a przy naturalnym zależy ile krwi zejdzie....

2016 🩷

2020 🩵

• MirelS Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W nocy obudziły mnie silne skurcze macicy, ledwo dotoczyłam się po nospe. Mam nadzieję, że to tylko rozciąganie macicy, bo przez tą szyjke popadam trochę w paranoję :(
    Ja nie wiem co z moim żelazem, ale raczej w diecie mi go nie brakuje, lubię buraczki :)

Ja czuję ruchy jeszcze nisko, rzadko w okolicach pępka i bardzo często na lewym boku mi lubi harcować:)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie sprawdzali żelaza. Ja przed ciąża brałam sorbifer na receptę. Był bardzo skuteczny :)

Moja mała nie ma ochoty się dzisiaj ruszać. Leniucha mały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:02

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy na poczatku czulam tylko nisko a potem i nisko i wyzej (ponizej pepka). Moja dzidzia jest ulozona glowa w dol wiec na dole to pewnie z lokcia daje a na gorze kopie ;)

Mirel a te skurcze byly bolesne? Wazne ze nie bylo plamien przy nich ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS - współczuję boli, niestety się nie znam wiec się nie wypowiadam czy to normalne. Ale nie stresuj się na zapas! Dobrze ze mamy nospę:)

Ps. Z wyników morfologii możesz się dowiedzieć (chyba) o niedoborach- tak jak piszą dziewczyny hematokryt i hemoglobina, erytrocyty poniżej normy świadczą o zaburzeniach:) chociaż sam hematokryt może być nieznacznie obniżony i nie jest powodem do zmartwień.

Ja ciągle ruchów nie czuje wyraźnych, ale czeeekam cierpliwie sobie. Chyba dziś się wybiorę do pepco i nareszcie kupię jakieś pierwsze wyprawkowe fanty:)

W ogóle to dziendobry, kobietki! :)

jusella, MirelS, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ