X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, Analiza były bardzo bolesne, miałam stracha ale zazylam nospe i usnelam. Dziś tez czuje tylko delikatniej. Wyniki morfologii mam dobre więc pewnie z tym akurat jest ok :)
    Analiza jak nic jeszcze nie masz a jest czas i ochota to pędz na zakupy! Mi to bardzo poprawia humor, tylko mam już dość kupowania neutralnych ubranek :P a co do ruchów to tyle co ich nie widać u Ciebie pewnie :P

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Aaaaaaaaa!
    Przepraszam, nie zaczaiłam... hahah. Myslalam, że to z teraz nie wiem dlaczego oO
    A nie mowil Ci może o długości tego czegoś? :-P

Nie wiem, czy Ci to pomoże, bo u mnie nie z 13 tygodnia, tylko z 16. Młody miał czteromilimetrowego ;) CRL niestety nie znam, bo lekarz powiedział, że teraz w zasadzie już się nie mierzy, zamiast tego zmierzył kość udową - 2 cm.
    Dunda wrote:
    Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy Maluszków? Ja głównie w dole brzucha ciut nad linią włosów lonowych a czasami nawet niżej lub ciut wyżej. Pytałam położnej i niby to normalne ale ja już jestem przewrazliwiona i chce zasięgnąć Waszej opinii ;) bo nigdzie nic konkretnego nie mogę znaleźć.

Ja na razie czuję tylko czasem takie delikatne smyrnięcia, ale właśnie w tamtej okolicy. Mam detektor tętna i jak wczoraj wieczorem sprawdziłam (bo chciałam się upewnić, czy to na pewno to), to faktycznie serduszko znalazłam tak nisko.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jest ułożona główkowo :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Przez długi czas miałam niedobór żelaza - mój organizm miał problem z przyswajaniem. Przetestowałam chyba wszystkie dostępne preparaty i w końcu udało się to unormować. Obecnie tylko dieta - lekarz jest zaskoczony, że pomimo ciąży mam tak dobre wyniki :-)

Jem dużo szpinaku, wołowinę, indyka, jajka, soczewicę, zielone warzywa, buraki.
    Są pewne zasady, które pomagają przyswoić żelazo - łączyć produkty zawierające Fe z produktami zawierającymi wit. C np. do porannej jajecznicy szklanka soku pomarańczowego, buraki można skropić sokiem z cytryny.
    Mega super dawką żelaza i kwasu foliowego {ten pomaga budować komórki) jest kapusta kiszona soczewicą - gotuję odciśniętą i wypłukaną kapustę do miękkości i potem dodaję ugotowaną soczewicę (soczewice soli się dopiero pod koniec gotowania, żeby nie wypłukać składników odżywczych) i chwile duszę, doprawiam i zjadam :-), można też zrobić sobie zakwas buraczany i pić po pół szklanki dziennie (ja osobiście nie lubię)
    Trzeba też pamiętać, że wapń "przeszkadza" w przyjmowaniu żelaza.
    Powiem Wam, że pilnuję tych zasad i od roku nie muszę brać leków i tak jak wyżej pisałam pomimo ciąży mam świetne wyniki badań :-)

Jeszcze sobie przypomniałam :-):
    - herbata z pokrzywy zawiera sporo żelaza
    - polecam też surówkę z kiszonej kapusty ze startym gotowanym burakiem

Jak sobie przypomnę coś jeszcze to dopiszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:19

kama005, kot_bury, eve90, Agaax, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu. Moje objawy na dzień dzisiejszy to:
    - czasami coś tam boli "w środku"
    - wieczorami bolą plecy
    - są chwile, że koniecznie muszę się położyć i poleżeć bo inaczej będzie źle (ogarnia mnie przeogromna słabość)
    - są dni, że wstaje z mega bólem głowy.
    - funkcjonuje w życiu baaardzo powoli i śpię po 10 godzin :)

Wizytuje 7.03.

kot_bury, eve90, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki :)

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobietki ;)

Czy któraś z Was jest z okolic Białegostoku bądź Łomży? chodzi mi dokładniej o opinie na temat polikliniki Arciszewscy czy ktoś zdecydował się tam na poród ? Bądź ma taki zamiar?

eve90, Dalile, majeczka87 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w mój ulubiony dzień tygodnia! :)
    Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszę ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,
    Właśnie skonczylam robic pierogi i stygną babeczki. Dzisiaj ogólnie mam gorsza formę, spiaca jestem.
    Ruchy dzidzi na poczatku czułam bardzo nisko a teraz różnie ale najczęściej wypycha sie po bokach albo kolo pępka.
    Co do boli brzucha takie jak na miesiączkę to mój ginekolog uważa ze takich nie powinno byc ogólnie bole w pachwinach czy ciągnięcie tak ale nie bole miesiączkowe i przy problemach z szyjka trzeba na nie uważać.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszę ;)

Ja zapytałam ginekologa jak dziecko jest ułożone wiec jest poprzecznie ale ma jeszcze troche miejsca na przemieszczanie.ale ogólnie teraz ma glowie po prawej stronie a tydzien wczesniej po lewej.czasami czuje takie mocne wypychanie i zastanawiam się czy właśnie wtedy nie zmienia pozycji.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Naditta u mnie Szymonek też skacze - na wizycie u mojego gina był ułożony główką w dół a tydzień później na połówkowych pośladkowo. Teraz to nie ma większego znaczenia Maluszek ma jeszcze dużo miejsca i się przemieszcza :-), dopiero pod koniec ciąży dzieć powinien się ułożyć głową w dół. Nie wiem jak teraz ale kiedyś ułożenie pośladkowe nie zawsze było wskazaniem do cesarki - wszystko zależało od lekarza - niektórzy próbowali odwrócić dziecko itd. Mam nadzieję, że teraz to się zmieniło i cc w takim wypadku to norma

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziewczyny :)

Powiem wam ze zwlec się dziś z łóżka to dla mnie graniczy z cudem... Głowa boli, słabo normalnie brak chęci do czegokolwiek a trzeba się zebrać i jechać na zakupy jakieś żeby nakarmić synalka siebie i mego księcia :P

Co do żelaza to ja np. Nie jem mięsa od małego i zbadalam ostatnio żelazo i miałam w najwyższej granicy, trochę brakowało i byłoby aż za duzo i baaardzo się zdziwiłam bo jakoś tego nie pilnuje a w ciąży moja dieta nie jest wybitnie urozmaicona, że względu że na wiele rzeczy nie mam jakos ochoty

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn co do Twego pytania, ja planuje rodzić u Arciszewskich, spotkałam się z wieloma dobrymi opiniami na ten temat, wiele znajomych tam rodzilo i każdy jest zadowolony, oczywiscie ostatnio usłyszałam też opinie lekarza który mowi ze no minus prywatnej kliniki jest taki że jeśli coś się stanie dla dziecka to w szpitalu mają wszystko co trzeba a tak w razie co to odsylaja tam dzieciaczka, natomiast wiele kobiet tam rodzi i poleca, chodź na internecie widziałam również jakieś negatywne opinie, no ale jak to ze wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:52

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli coś wisi w powietrzu bo ja też "nietomna" jestem.

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwie godziny wstawałam.... nie mogłam wstać :D Moja Zosia leżała ostatnio kręgosłupem do góry ;)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Dzień Dobry Kobietki ;)

Czy któraś z Was jest z okolic Białegostoku bądź Łomży? chodzi mi dokładniej o opinie na temat polikliniki Arciszewscy czy ktoś zdecydował się tam na poród ? Bądź ma taki zamiar?

ja jestem ;), A |Ty? ja moge tam rodzic ale jesli nie wylecze krztusca i lozysko sie nie podniesie to moge zapomniec...ale jesli bede miala sznase to chcialabym tam u arciszewskich.

Eve tez jestes z podlasia? skad dokladnie?;)

zapisaalm sie do pulmunologa zaczynam leczenie krztusca terAZ... nie bede jednak ryzykowac zarazeniem dziecka i bede dzialac teraz...

ja czuje malca od poczatku po całym brzuchu, obok pepka i nawett ciut powyzej. teraz szaleje tez;)

wsuwam wlasnie makaron z sosem truskakowym ;) mmmmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:43

eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku czułam małego bardzo nisko, teraz to już różnie jest no bo to przecież już kawał chłopa :).
    Czasem czuję takie kopniaki wyraźne, ale często odczuwam takie kotłowanie w brzuchu, drgania. Mały pewnie wtedy szaleje i szuka pozycji. A ostatnio zauważyłam że troszkę zmienił pory aktywności i wstaje równo ze mną, potem przy śniadaniu, w porze obiadowej i na wieczór jak ja chcę spać. Nie wiem jak u Was dziewczyny, ale u mnie te ruchy są na prawdę wyraźne i konkretne.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka87 tak z Białegostoku dokładnie :) a Ty?
    Mniamm... Jak napisałaś o makaronie to przypomniał mi się z przedszkola ryż z sosem truskawkowym aż mi się zachciało jesc :)

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w Białymstoku :D

eve90, jusella, kot_bury, aisa, niezapominajka, Telashe, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile heheh dobra riposta :)

Ja na Dominikanie stąd każdy mi mówi żebym Dominik nazwała :P

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ