X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, Analiza były bardzo bolesne, miałam stracha ale zazylam nospe i usnelam. Dziś tez czuje tylko delikatniej. Wyniki morfologii mam dobre więc pewnie z tym akurat jest ok :)
    Analiza jak nic jeszcze nie masz a jest czas i ochota to pędz na zakupy! Mi to bardzo poprawia humor, tylko mam już dość kupowania neutralnych ubranek :P a co do ruchów to tyle co ich nie widać u Ciebie pewnie :P

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Aaaaaaaaa!
    Przepraszam, nie zaczaiłam... hahah. Myslalam, że to z teraz nie wiem dlaczego oO
    A nie mowil Ci może o długości tego czegoś? :-P

Nie wiem, czy Ci to pomoże, bo u mnie nie z 13 tygodnia, tylko z 16. Młody miał czteromilimetrowego ;) CRL niestety nie znam, bo lekarz powiedział, że teraz w zasadzie już się nie mierzy, zamiast tego zmierzył kość udową - 2 cm.
    Dunda wrote:
    Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy Maluszków? Ja głównie w dole brzucha ciut nad linią włosów lonowych a czasami nawet niżej lub ciut wyżej. Pytałam położnej i niby to normalne ale ja już jestem przewrazliwiona i chce zasięgnąć Waszej opinii ;) bo nigdzie nic konkretnego nie mogę znaleźć.

Ja na razie czuję tylko czasem takie delikatne smyrnięcia, ale właśnie w tamtej okolicy. Mam detektor tętna i jak wczoraj wieczorem sprawdziłam (bo chciałam się upewnić, czy to na pewno to), to faktycznie serduszko znalazłam tak nisko.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jest ułożona główkowo :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Przez długi czas miałam niedobór żelaza - mój organizm miał problem z przyswajaniem. Przetestowałam chyba wszystkie dostępne preparaty i w końcu udało się to unormować. Obecnie tylko dieta - lekarz jest zaskoczony, że pomimo ciąży mam tak dobre wyniki :-)

Jem dużo szpinaku, wołowinę, indyka, jajka, soczewicę, zielone warzywa, buraki.
    Są pewne zasady, które pomagają przyswoić żelazo - łączyć produkty zawierające Fe z produktami zawierającymi wit. C np. do porannej jajecznicy szklanka soku pomarańczowego, buraki można skropić sokiem z cytryny.
    Mega super dawką żelaza i kwasu foliowego {ten pomaga budować komórki) jest kapusta kiszona soczewicą - gotuję odciśniętą i wypłukaną kapustę do miękkości i potem dodaję ugotowaną soczewicę (soczewice soli się dopiero pod koniec gotowania, żeby nie wypłukać składników odżywczych) i chwile duszę, doprawiam i zjadam :-), można też zrobić sobie zakwas buraczany i pić po pół szklanki dziennie (ja osobiście nie lubię)
    Trzeba też pamiętać, że wapń "przeszkadza" w przyjmowaniu żelaza.
    Powiem Wam, że pilnuję tych zasad i od roku nie muszę brać leków i tak jak wyżej pisałam pomimo ciąży mam świetne wyniki badań :-)

Jeszcze sobie przypomniałam :-):
    - herbata z pokrzywy zawiera sporo żelaza
    - polecam też surówkę z kiszonej kapusty ze startym gotowanym burakiem

Jak sobie przypomnę coś jeszcze to dopiszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:19

kama005, kot_bury, eve90, Agaax, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu. Moje objawy na dzień dzisiejszy to:
    - czasami coś tam boli "w środku"
    - wieczorami bolą plecy
    - są chwile, że koniecznie muszę się położyć i poleżeć bo inaczej będzie źle (ogarnia mnie przeogromna słabość)
    - są dni, że wstaje z mega bólem głowy.
    - funkcjonuje w życiu baaardzo powoli i śpię po 10 godzin :)

Wizytuje 7.03.

kot_bury, eve90, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki :)

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobietki ;)

Czy któraś z Was jest z okolic Białegostoku bądź Łomży? chodzi mi dokładniej o opinie na temat polikliniki Arciszewscy czy ktoś zdecydował się tam na poród ? Bądź ma taki zamiar?

eve90, Dalile, majeczka87 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w mój ulubiony dzień tygodnia! :)
    Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszę ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,
    Właśnie skonczylam robic pierogi i stygną babeczki. Dzisiaj ogólnie mam gorsza formę, spiaca jestem.
    Ruchy dzidzi na poczatku czułam bardzo nisko a teraz różnie ale najczęściej wypycha sie po bokach albo kolo pępka.
    Co do boli brzucha takie jak na miesiączkę to mój ginekolog uważa ze takich nie powinno byc ogólnie bole w pachwinach czy ciągnięcie tak ale nie bole miesiączkowe i przy problemach z szyjka trzeba na nie uważać.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszę ;)

Ja zapytałam ginekologa jak dziecko jest ułożone wiec jest poprzecznie ale ma jeszcze troche miejsca na przemieszczanie.ale ogólnie teraz ma glowie po prawej stronie a tydzien wczesniej po lewej.czasami czuje takie mocne wypychanie i zastanawiam się czy właśnie wtedy nie zmienia pozycji.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Naditta u mnie Szymonek też skacze - na wizycie u mojego gina był ułożony główką w dół a tydzień później na połówkowych pośladkowo. Teraz to nie ma większego znaczenia Maluszek ma jeszcze dużo miejsca i się przemieszcza :-), dopiero pod koniec ciąży dzieć powinien się ułożyć głową w dół. Nie wiem jak teraz ale kiedyś ułożenie pośladkowe nie zawsze było wskazaniem do cesarki - wszystko zależało od lekarza - niektórzy próbowali odwrócić dziecko itd. Mam nadzieję, że teraz to się zmieniło i cc w takim wypadku to norma

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziewczyny :)

Powiem wam ze zwlec się dziś z łóżka to dla mnie graniczy z cudem... Głowa boli, słabo normalnie brak chęci do czegokolwiek a trzeba się zebrać i jechać na zakupy jakieś żeby nakarmić synalka siebie i mego księcia :P

Co do żelaza to ja np. Nie jem mięsa od małego i zbadalam ostatnio żelazo i miałam w najwyższej granicy, trochę brakowało i byłoby aż za duzo i baaardzo się zdziwiłam bo jakoś tego nie pilnuje a w ciąży moja dieta nie jest wybitnie urozmaicona, że względu że na wiele rzeczy nie mam jakos ochoty

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn co do Twego pytania, ja planuje rodzić u Arciszewskich, spotkałam się z wieloma dobrymi opiniami na ten temat, wiele znajomych tam rodzilo i każdy jest zadowolony, oczywiscie ostatnio usłyszałam też opinie lekarza który mowi ze no minus prywatnej kliniki jest taki że jeśli coś się stanie dla dziecka to w szpitalu mają wszystko co trzeba a tak w razie co to odsylaja tam dzieciaczka, natomiast wiele kobiet tam rodzi i poleca, chodź na internecie widziałam również jakieś negatywne opinie, no ale jak to ze wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:52

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli coś wisi w powietrzu bo ja też "nietomna" jestem.

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwie godziny wstawałam.... nie mogłam wstać :D Moja Zosia leżała ostatnio kręgosłupem do góry ;)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Dzień Dobry Kobietki ;)

Czy któraś z Was jest z okolic Białegostoku bądź Łomży? chodzi mi dokładniej o opinie na temat polikliniki Arciszewscy czy ktoś zdecydował się tam na poród ? Bądź ma taki zamiar?

ja jestem ;), A |Ty? ja moge tam rodzic ale jesli nie wylecze krztusca i lozysko sie nie podniesie to moge zapomniec...ale jesli bede miala sznase to chcialabym tam u arciszewskich.

Eve tez jestes z podlasia? skad dokladnie?;)

zapisaalm sie do pulmunologa zaczynam leczenie krztusca terAZ... nie bede jednak ryzykowac zarazeniem dziecka i bede dzialac teraz...

ja czuje malca od poczatku po całym brzuchu, obok pepka i nawett ciut powyzej. teraz szaleje tez;)

wsuwam wlasnie makaron z sosem truskakowym ;) mmmmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:43

eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku czułam małego bardzo nisko, teraz to już różnie jest no bo to przecież już kawał chłopa :).
    Czasem czuję takie kopniaki wyraźne, ale często odczuwam takie kotłowanie w brzuchu, drgania. Mały pewnie wtedy szaleje i szuka pozycji. A ostatnio zauważyłam że troszkę zmienił pory aktywności i wstaje równo ze mną, potem przy śniadaniu, w porze obiadowej i na wieczór jak ja chcę spać. Nie wiem jak u Was dziewczyny, ale u mnie te ruchy są na prawdę wyraźne i konkretne.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka87 tak z Białegostoku dokładnie :) a Ty?
    Mniamm... Jak napisałaś o makaronie to przypomniał mi się z przedszkola ryż z sosem truskawkowym aż mi się zachciało jesc :)

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w Białymstoku :D

eve90, jusella, kot_bury, aisa, niezapominajka, Telashe, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile heheh dobra riposta :)

Ja na Dominikanie stąd każdy mi mówi żebym Dominik nazwała :P

jusella, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ