Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowatorka, Analiza były bardzo bolesne, miałam stracha ale zazylam nospe i usnelam. Dziś tez czuje tylko delikatniej. Wyniki morfologii mam dobre więc pewnie z tym akurat jest ok
Analiza jak nic jeszcze nie masz a jest czas i ochota to pędz na zakupy! Mi to bardzo poprawia humor, tylko mam już dość kupowania neutralnych ubraneka co do ruchów to tyle co ich nie widać u Ciebie pewnie
jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatutka wrote:Aaaaaaaaa!
Przepraszam, nie zaczaiłam... hahah. Myslalam, że to z teraz nie wiem dlaczego oO
A nie mowil Ci może o długości tego czegoś?
Nie wiem, czy Ci to pomoże, bo u mnie nie z 13 tygodnia, tylko z 16. Młody miał czteromilimetrowegoCRL niestety nie znam, bo lekarz powiedział, że teraz w zasadzie już się nie mierzy, zamiast tego zmierzył kość udową - 2 cm.
Dunda wrote:Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy Maluszków? Ja głównie w dole brzucha ciut nad linią włosów lonowych a czasami nawet niżej lub ciut wyżej. Pytałam położnej i niby to normalne ale ja już jestem przewrazliwiona i chce zasięgnąć Waszej opiniibo nigdzie nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Ja na razie czuję tylko czasem takie delikatne smyrnięcia, ale właśnie w tamtej okolicy. Mam detektor tętna i jak wczoraj wieczorem sprawdziłam (bo chciałam się upewnić, czy to na pewno to), to faktycznie serduszko znalazłam tak nisko.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam
Przez długi czas miałam niedobór żelaza - mój organizm miał problem z przyswajaniem. Przetestowałam chyba wszystkie dostępne preparaty i w końcu udało się to unormować. Obecnie tylko dieta - lekarz jest zaskoczony, że pomimo ciąży mam tak dobre wyniki
Jem dużo szpinaku, wołowinę, indyka, jajka, soczewicę, zielone warzywa, buraki.
Są pewne zasady, które pomagają przyswoić żelazo - łączyć produkty zawierające Fe z produktami zawierającymi wit. C np. do porannej jajecznicy szklanka soku pomarańczowego, buraki można skropić sokiem z cytryny.
Mega super dawką żelaza i kwasu foliowego {ten pomaga budować komórki) jest kapusta kiszona soczewicą - gotuję odciśniętą i wypłukaną kapustę do miękkości i potem dodaję ugotowaną soczewicę (soczewice soli się dopiero pod koniec gotowania, żeby nie wypłukać składników odżywczych) i chwile duszę, doprawiam i zjadam, można też zrobić sobie zakwas buraczany i pić po pół szklanki dziennie (ja osobiście nie lubię)
Trzeba też pamiętać, że wapń "przeszkadza" w przyjmowaniu żelaza.
Powiem Wam, że pilnuję tych zasad i od roku nie muszę brać leków i tak jak wyżej pisałam pomimo ciąży mam świetne wyniki badań
Jeszcze sobie przypomniałam:
- herbata z pokrzywy zawiera sporo żelaza
- polecam też surówkę z kiszonej kapusty ze startym gotowanym burakiem
Jak sobie przypomnę coś jeszcze to dopiszęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:19
kama005, kot_bury, eve90, Agaax, Ejrene, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 21 tygodniu. Moje objawy na dzień dzisiejszy to:
- czasami coś tam boli "w środku"
- wieczorami bolą plecy
- są chwile, że koniecznie muszę się położyć i poleżeć bo inaczej będzie źle (ogarnia mnie przeogromna słabość)
- są dni, że wstaje z mega bólem głowy.
- funkcjonuje w życiu baaardzo powoli i śpię po 10 godzin
Wizytuje 7.03.kot_bury, eve90, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Kobietki
Czy któraś z Was jest z okolic Białegostoku bądź Łomży? chodzi mi dokładniej o opinie na temat polikliniki Arciszewscy czy ktoś zdecydował się tam na poród ? Bądź ma taki zamiar?eve90, Dalile, majeczka87 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam się i ja w mój ulubiony dzień tygodnia!
Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszęjusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam się,
Właśnie skonczylam robic pierogi i stygną babeczki. Dzisiaj ogólnie mam gorsza formę, spiaca jestem.
Ruchy dzidzi na poczatku czułam bardzo nisko a teraz różnie ale najczęściej wypycha sie po bokach albo kolo pępka.
Co do boli brzucha takie jak na miesiączkę to mój ginekolog uważa ze takich nie powinno byc ogólnie bole w pachwinach czy ciągnięcie tak ale nie bole miesiączkowe i przy problemach z szyjka trzeba na nie uważać.jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Witam się i ja w mój ulubiony dzień tygodnia!
Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszę
Ja zapytałam ginekologa jak dziecko jest ułożone wiec jest poprzecznie ale ma jeszcze troche miejsca na przemieszczanie.ale ogólnie teraz ma glowie po prawej stronie a tydzien wczesniej po lewej.czasami czuje takie mocne wypychanie i zastanawiam się czy właśnie wtedy nie zmienia pozycji.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Naditta wrote:Witam się i ja w mój ulubiony dzień tygodnia!
Dziewczyny, możecie mi rozjaśnić skąd wiecie jak są dzieci ułożone i jak to możliwe, bo ja na ostatnim usg widziałam mojego małego jak skakał, robił fikolki, raz miał nogi u góry, raz na dole, potem się już zgubiłam... Jak w takim wypadku lekarz może określić ułożenie dziecka? A tak właściwie to chyba to jest ważne dopiero przed samym porodem, prawda? Dziecko powinno się odwrócić głową w dół, bo inaczej cesarka? Pojasnijcie mi proszę
Naditta u mnie Szymonek też skacze - na wizycie u mojego gina był ułożony główką w dół a tydzień później na połówkowych pośladkowo. Teraz to nie ma większego znaczenia Maluszek ma jeszcze dużo miejsca i się przemieszcza, dopiero pod koniec ciąży dzieć powinien się ułożyć głową w dół. Nie wiem jak teraz ale kiedyś ułożenie pośladkowe nie zawsze było wskazaniem do cesarki - wszystko zależało od lekarza - niektórzy próbowali odwrócić dziecko itd. Mam nadzieję, że teraz to się zmieniło i cc w takim wypadku to norma
eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja dziewczyny
Powiem wam ze zwlec się dziś z łóżka to dla mnie graniczy z cudem... Głowa boli, słabo normalnie brak chęci do czegokolwiek a trzeba się zebrać i jechać na zakupy jakieś żeby nakarmić synalka siebie i mego księcia
Co do żelaza to ja np. Nie jem mięsa od małego i zbadalam ostatnio żelazo i miałam w najwyższej granicy, trochę brakowało i byłoby aż za duzo i baaardzo się zdziwiłam bo jakoś tego nie pilnuje a w ciąży moja dieta nie jest wybitnie urozmaicona, że względu że na wiele rzeczy nie mam jakos ochotyjusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Karolajjn co do Twego pytania, ja planuje rodzić u Arciszewskich, spotkałam się z wieloma dobrymi opiniami na ten temat, wiele znajomych tam rodzilo i każdy jest zadowolony, oczywiscie ostatnio usłyszałam też opinie lekarza który mowi ze no minus prywatnej kliniki jest taki że jeśli coś się stanie dla dziecka to w szpitalu mają wszystko co trzeba a tak w razie co to odsylaja tam dzieciaczka, natomiast wiele kobiet tam rodzi i poleca, chodź na internecie widziałam również jakieś negatywne opinie, no ale jak to ze wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:52
-
Karolajjn:) wrote:Dzień Dobry Kobietki
Czy któraś z Was jest z okolic Białegostoku bądź Łomży? chodzi mi dokładniej o opinie na temat polikliniki Arciszewscy czy ktoś zdecydował się tam na poród ? Bądź ma taki zamiar?
ja jestem, A |Ty? ja moge tam rodzic ale jesli nie wylecze krztusca i lozysko sie nie podniesie to moge zapomniec...ale jesli bede miala sznase to chcialabym tam u arciszewskich.
Eve tez jestes z podlasia? skad dokladnie?
zapisaalm sie do pulmunologa zaczynam leczenie krztusca terAZ... nie bede jednak ryzykowac zarazeniem dziecka i bede dzialac teraz...
ja czuje malca od poczatku po całym brzuchu, obok pepka i nawett ciut powyzej. teraz szaleje tez;)
wsuwam wlasnie makaron z sosem truskakowymmmmmmmmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:43
eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ja na początku czułam małego bardzo nisko, teraz to już różnie jest no bo to przecież już kawał chłopa
.
Czasem czuję takie kopniaki wyraźne, ale często odczuwam takie kotłowanie w brzuchu, drgania. Mały pewnie wtedy szaleje i szuka pozycji. A ostatnio zauważyłam że troszkę zmienił pory aktywności i wstaje równo ze mną, potem przy śniadaniu, w porze obiadowej i na wieczór jak ja chcę spać. Nie wiem jak u Was dziewczyny, ale u mnie te ruchy są na prawdę wyraźne i konkretne.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016