Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo dopiero za 3 tygodnie. Tydzień temu byłam wszystko ok było. Jak jutro będzie podobnie zadzwonię do gina,ona często dyżury w szpitalu więc podjadę jak coś. Wszystko mnie ciągnie pachwiny i dół brzucha więc myślę czy czasem młody rośnie i przez to...hmmhttps://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Maka wrote:Witam. Kurcze te bóle brzucha, podbrzusza są okropne
wiecie może czy przez usg przez brzuch da się zmierzyć szyjkę?
Musi Ci 'włożyć' samolot bo to ona bada całą długość szyjki.
Przez usg brzuszne nie widać nic.
A palpalcyjnie bada na ile jest wyczuwalna i czy zamknięta2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Witam się po połowie
Garatuluje udanych wizytja dziś byłam u fryzjera i super tak się odswiezyc
Znów mi dokuczaja zaparcia i chyba kupię ten syrop co polecalyscie
Miłego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 19:57
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Maka wrote:Witam. Kurcze te bóle brzucha, podbrzusza są okropne
wiecie może czy przez usg przez brzuch da się zmierzyć szyjkę?
Stokrotka na zaparcia kiwi
Basia jak masz mozliwosc to skontaktuj sie z ginem, nie zaszkodzi chociaz na pewno jest wszystko ok jak w zeszlym tyg bylas i wszystko bylo okWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:06
Maka, stokrotka2013, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:ja jestem
, A |Ty? ja moge tam rodzic ale jesli nie wylecze krztusca i lozysko sie nie podniesie to moge zapomniec...ale jesli bede miala sznase to chcialabym tam u arciszewskich.
Eve tez jestes z podlasia? skad dokladnie?
zapisaalm sie do pulmunologa zaczynam leczenie krztusca terAZ... nie bede jednak ryzykowac zarazeniem dziecka i bede dzialac teraz...
ja czuje malca od poczatku po całym brzuchu, obok pepka i nawett ciut powyzej. teraz szaleje tez;)
wsuwam wlasnie makaron z sosem truskakowymmmmmmmmm
Ja z mazur jestem i do Białego mam ok 120 km , więc się zastanawiam czy zdążę dojechać w razie wcześniejszego porodu .
Dziękuję za odpowiedź
[/url]
-
Basia ja również uważam ze jesli te bole byly tak uciążliwe jak piszesz to lepiej dmuchać na zimne i skontaktować sie z lekarzem czy nawet pojechać na IP.
Co do szyjki to ja raczej tez bym powiedziała ze długość mierzy usg wewnętrznym a ręcznie sprawdza czy jest twarda itp. Spotkałam się z twierdzeniem ze przez brzuch sie szyjki nie mierzy ale lekarzem nie jestem i sie nie upieram.Telashe, jusella, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość
-
Zadzwoniłam.... Mówi że mam wziąść nospe 3x dziennie po 2 tabletki. Powiedział że raczej wszystko wporzadku. Gdyby się nie polepszylo to mam zadzwonić.
Ten tydzień był dla mnie dość intensywny i coś czuję że to przez to...za dużo pracowałam...
Ahhh kurcze druga ciąża a jakoś zapomniałam jak to było...nowatorka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
basia dobrze zrobilas ze zadzwonilas
co do szyjki to mi ja sprawdza gin usg brzucha i tak samo mi sprawdzali w szpitalu jak plamilam. nie podawali mi nigdy dokladnie cm ale potrafili stwierdzic w ten sposob czy jest dluga czy krotka.jusella, Maka, basia7777, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:Ciut mnie zmęczyl... Niestety szybko się nudze, dlatego zazwyczaj mam dwie robótki zaczęte
chwilowo dlubie misia
Powiem Ci, że ja też się nudzę dlatego staram się bardziej skomplikowane wzory robić, żeby była "akcja" - tu naddać, tam spóścić itp.
Teraz się wzięłam za serwetę na drutach, ciekawe co mi wyjdzie - na szydełku już robiłam a na drutach to debiut.
Miś na szydełku?
też planuję jakiegoś maskotka ale muszę tą polarkową włóczkę zamówić bu u mnie na tym zdupiu nie ma takowejeve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Powiem Ci, że ja też się nudzę dlatego staram się bardziej skomplikowane wzory robić, żeby była "akcja" - tu naddać, tam spóścić itp.
Teraz się wzięłam za serwetę na drutach, ciekawe co mi wyjdzie - na szydełku już robiłam a na drutach to debiut.
Miś na szydełku?
też planuję jakiegoś maskotka ale muszę tą polarkową włóczkę zamówić bu u mnie na tym zdupiu nie ma takowejdruty 3 mm i szara zwykła wloczka. Polarkowe są świetne, ale z motka dolphin baby wychodzi dzerzejem na drutach 4,5 bambus prostokąt 30x40
ale w dotyku jak sciereczka z grubej mikrofibry
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Majeczka87, eve90 ja tez z Białego. I tez planuje rodzic u arciszewskich jak wszystko będzie dobrze, same dobre opinie slyszalam, dużo koleżanek tam rodzi. Może się tam spotkamy, terminy zbliżone, wiec kto wie;)
eve90, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość