Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No Basia dzwonila do gina i byla tydzien temu na usg (jak mi sie cos nie pomylilo) i bylo ok wiec ciezko powiedziec co powinna zrobic. Kazda z nas chyba jakos tez instynktownie reaguje i czuje czy jecgac czy nie jechac do szpitala. Zalezy to tez od intensywnosci tych boli...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 23:44
basia7777, aisa, jusella, mamuśka1, kot_bury, _analiza, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Na pewno nie są to typowe bóle porodowe które są systematyczne co np. 30 minut
W poniedziałek pojadę do gina sprawdzić na wszelki wypadek jak szyjka się ma
Polezalam i najlepiej mi na boku a jak właśnie leżę na plecach w polsiedzacej pozycji to wtedy kręgosłup zaczyna mi się odzywać.
Nie chce jechać do szpitala bo zaraz mnie dadzą na oddział...
Pamiętam właśnie w 5 miesiącu też pojechałam i stawiał mi się brzuch.. Leżałam i dawali mi tylko nospe.
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Oj trochę mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, dzieciaczki zdrowo rosną
Życzę zdrówka i nieuciazliwych dolegliwości ciążowych
Ja mam połówkowe jutro, nie mogę się doczekaćMoże w końcu poznamy płeć maluszka
Spokojnej niedzieli :*nowatorka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
widzę że weekend u nas jak zawsze spomojny za oknem szaro budo to chyba poczytam książkę.
Mi od 3 dni wieczorami dokuczaja wzdęcia po nospie przechodzi całe szczęście a z zaparciami to kiwi sobie dobrze radzi tak jak polecalyscie.
Odstawiam stopniowo luteine od wczoraj już biorę 1x100 i troche mam stresa przez to w nocy dziś same głupoty mi się snilyjutro zbadam sobie progesteron i zobaczę na jakim jest poziomie żeby mieć rękę na pulsie.
I mam pytanie czy bierzecie magnez z Wit b6 jeśli tak to w jakich dawkach ?
Miłej niedzieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 10:17
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Basia no to dobrze ze idziesz jutro do gina, na pewno cie uspokoi.
Renieczka powodzenia jutro !
Sanna witaj
Stokrotka a czemu tak dlugo lutke bralas?
Co do magnezu ja nie biore, nic nie biore poza kw.foliowym a i tak mam dziecko giganta
Milej niedzielirenieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kama ale masz wskazania zeby ja brac? Ja bralam do 13 tc (na podtrzymanie) a potem mi kazali odstawic bo potem juz lozysko przejmuje funkcje wytwarzania progesteronu. Niektorzy biora cala ciaze ale jak maja do tego wskazania. Mi nawet po plamieniach nie dal jej spowrotem. Ja sie cieszze ze nie musze jej brac bo puchlam po niej na twarzy
Moj brzusio rosnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 11:00
stokrotka2013, jusella, Maka, mamuśka1, eve90, Sanna, Agaax, kot_bury, _analiza, Zuzulka88, Asit lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Basia no to dobrze ze idziesz jutro do gina, na pewno cie uspokoi.
Renieczka powodzenia jutro !
Sanna witaj
Stokrotka a czemu tak dlugo lutke bralas?
Co do magnezu ja nie biore, nic nie biore poza kw.foliowym a i tak mam dziecko giganta
Milej niedzieli
Luteine brałam praktycznie od początku bo organizm sam za mało produkował progesteronu i miałam przez to plamienia a raz nawet krwawienie gdzie wyladowalam w szpitalu i zwiekszyli mi lutke wtedy do 2x200 (poronienie zagrażające) od ostatniej wizyty lekarz zalecił odstawienie stopniowe bo od 18 tc łożysko samo powinno dac radę z hormonem i tak zchodze powolinowatorka lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Kama ale masz wskazania zeby ja brac? Ja bralam do 13 tc (na podtrzymanie) a potem mi kazali odstawic bo potem juz lozysko przejmuje funkcje wytwarzania progesteronu. Niektorzy biora cala ciaze ale jak maja do tego wskazania. Mi nawet po plamieniach nie dal jej spowrotem. Ja sie cieszze ze nie musze jej brac bo puchlam po niej na twarzy
Moj brzusio rosnie
Śliczny brzuszekja po pierwszych prenatalnych też miałam odstawić a brałam 2x100 i zeszlam do 1x100 i wystapilo wtedy krwawienie i szpital
temu teraz ten mój niepokoj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:26