Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak Was czytam to wspolczuje bo ja rzadko się budzę ale budzę się w nocy
dziś wyjątkowo o 7.00 pobudka :)więc dzień dobry dziewczyny
Od jakiegos czasu chodzi za mną sernik na zimno z truskawkami i chyba czas zrobić dziś
Mamy dziś przeprowadzkę więc się trochę może nie napracuje Ale po przeprowadzce nasprzatammajeczka87, Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry!
Witam się i ja z samego rana. Dla mnie też była ciężka noc. Muszę przyznać, że coraz gorzej u mnie ze spaniem. Kładę się do łóżka wieczorem, ale zanim zasne to musi minąć ładnych kilka chwil. Jeszcze to małe stworzenie w moim brzuchu chyba będzie typowym nocnym markiem jak rodzice.
Od godziny 18 do północy była cisza, ale jak tylko wyczuł, że matka chce spać to od razu dyskoteka. I tak przez godzinę...
A ja sama z siebie się obudziłam o 6.20. Oczy jak 5 zł i koniec spania na sobotę
A potomek w brzuchu oczywiście śpi. Pewnie koło 12 się obudzi jak wczoraj.
Dalile, aż sobie wyobraziłam chrapiacego chłopa i koty które przekrzywiają głowę patrząc z zaciekawieniem hehe fajny widok to musi być
Jak dobrze pójdzie to dzisiaj/ jutro odbieramy wózek! Wiem, że to nierozsądne, ale nie wytrzymam, żeby on był w pudełkach złożony. Od razu będę truć mężowi, żeby go złożył.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:13
ania181111, Dalile, Zuzulka88, jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dalie no nie konieczznie strata czasu
Co do malowania paznokci to ja mam i nóg zrobione bo byłam u kosmetyczki bo nie dała bym rady pomalować samai rak sama sobie maluje Ale już niedługo będę musiała zmyć lakier
pytanie czy mozna np sama odżywka mieć pomalowane ? Czy niczym ?jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dzień dobry!
Witam się i ja z samego rana. Dla mnie też była ciężka noc. Muszę przyznać, że coraz gorzej u mnie ze spaniem. Kładę się do łóżka wieczorem, ale zanim zasne to musi minąć ładnych kilka chwil. Jeszcze to małe stworzenie w moim brzuchu chyba będzie typowym nocnym markiem jak rodzice.
Od godziny 18 do północy była cisza, ale jak tylko wyczuł, że matka chce spać to od razu dyskoteka. I tak przez godzinę...
A ja sama z siebie się obudziłam o 6.20. Oczy jak 5 zł i koniec spania na sobotę
A potomek w brzuchu oczywiście śpi. Pewnie koło 12 się obudzi jak wczoraj.
Dalile, aż sobie wyobraziłam chrapiacego chłopa i koty które przekrzywiają głowę patrząc z zaciekawieniem hehe fajny widok to musi być
Jak dobrze pójdzie to dzisiaj/ jutro odbieramy wózek! Wiem, że to nierozsądne, ale nie wytrzymam, żeby on był w pudełkach złożony. Od razu będę truć mężowi, żeby go złożył.my kupujemy uzywke Ale w dobrym stanie
Naditta lubi tę wiadomość
-
Ania jak bedziesz robic sernik to wklej potem foto
Odzywka bezbarwna to chyba mozna. To chodzi o to zeby widac bylo jakby zaczely siniec.
Milcia ja tez chyba sie rozejrze za ta niania z kamerka jak polecaszalbok wpisze na liste prezentow
Zuzulka88, jusella, ania181111, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Odżywką albo bezbarwnym to spokojnie można malować, bo widać wtedy kolor płytki, a o to chodzi. Ja miałam kupować nianie, ale stwierdziłam, że przy naszych 50 m2 i dwóch pokojach to zbędny wydatek póki co.
Pochwalę się wózkiem jak będzie już złożonynowatorka, Maka, Zuzulka88, jusella, ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
dobry
ale się wstrzeliłam w temat, mnie właśnie lakier schniemaluję, malowałam i malować będę, ot co! a poważnie- to zależy od szpitala. Jeśli placówka przyjmuje porody tylko w pierwszym stopniu referencyjności to nie zwracają na to uwagi zazwyczaj. W szpitalu który wybraliśmy niedawno rodziła koleżanka z żelami na paznokciach. Na wszelki wypadek biorę ze sobą zmywacz wszędzie ale to jedna z niewielu przyjemności dnia codziennego i taki prywatny rytuał więc aż do dnia "W" nie mam zamiaru przestawać o ile oczywiście będę miała ochotę
poza tym nie mogłam nie wypróbować nowego koloru jako że w czwartek dostałam od męża i nie chcę żeby pomyślał że nie doceniam jego starań. pozatym kolor śliczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:43
Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam
Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną
Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju
Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:42
majeczka87, Telashe, Maka, Karolajjn:), Zuzulka88, goodwill, jusella, kama005, MirelS, LilouK, Naditta, kijanka_88, aisa, Milcia, Evanlyn, Kasiulina, renieczka, Dalile, TheForfie, Agaax, ania181111, Zojka, nowatorka, *Słoneczko, ona2012, ada89, mamuśka1, aga9009, eve90, Ana32, figaa, Rammel, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Matko! niezapominajka serdeczne gratulacje synusia i życzę moc zdrówka dla tej naszej forumowej kruszynki i mamusi oczywiście! O mój Boże to już się dzieje...
niezapominajka, Zuzulka88, jusella, Naditta, TheForfie, Agaax, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka jestes pierwsza i otorzylas worek nasz z dzieciaczkami! jak Ty sie czujesz? Miałas cc? dlaczgo maluszek pojawił się tak wczesnie? Kochana Sciskamy Cie mocno i gratulujemy
Niech Jas nabiera sił i zdrówka :*
niezapominajka, Zuzulka88, jusella, TheForfie, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
niezapominajka wrote:dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam
Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną
Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju
Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej...
WOW! stało się- pierwsza rozpakowana...!
niezapominajka, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Niezapominajka - gratulacje, trzymam kciuki za szybki Wasz powrót do domu.
Dziecko mojej siostry urodzone w podobnym terminie duuużo mniejsza była - Twój Jaś duży jest, silny chłopak, będzie dobrze! Ściskam!Zuzulka88, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Pierwszego synka urodziłam w 35tc po porannej wizycie na porodówce... A z Jaśkiem pojechałam do mojej pani doktor na dyżur po receptę i zapytałam ją o twardnienie brzucha i beżowy śluz, które mam od kilku dni. Chciała mnie zbadać i okazało się, że moja szyjka ma 2,5cm i pojawiło się krwawienie, być może od wziernika, ale nie wiadomo. Ginka mówi, że kładzie mnie na oddział, żeby podać małemu sterydy. Oczywiście nie byłam kompletnie przygotowana. Mój mąż we wtorek wyjechał do pracy, bo pracuje we Francji... Dostałam 2h na spakowanie torby i powrót do szpitala. I w drodze powrotnej dopadły mnie skurcze, takie co 10 minut. Do szpitala dowiózł mnie już mąż przyjaciółki, bo bym nie dała rady. Położyli mnie na sali obserwacji przy porodówce i zaczęli podawać magnez, lecz szybko się okazało, że to nie ma sensu, bo skurcze stały się regularne i coraz silniejsze, szyjka zaniknęła w mgnieniu oka i tak oto po godzinie na świecie pojawił się mój synek. Urodziłam przez sn, chyba bez znieczulenia... Wczoraj wróciłam do domu.
Zuzulka88, majeczka87, jusella, aisa, goodwill, Ejrene, TheForfie, Agaax, nowatorka, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:Pokażesz nam bąbelka?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c7b6f562cf4.jpg
i wczorajsze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3aab827e83b7.jpgMaka, jusella, MirelS, LilouK, aisa, goodwill, Milcia, Kasiulina, Ejrene, TheForfie, Agaax, Zuzulka88, ania181111, nowatorka, ona2012, mamuśka1, renieczka, aga9009, eve90, figaa, Rammel, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, Dunda, Wiola90 lubią tę wiadomość