X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to wspolczuje bo ja rzadko się budzę ale budzę się w nocy :) dziś wyjątkowo o 7.00 pobudka :)więc dzień dobry dziewczyny :)
    Od jakiegos czasu chodzi za mną sernik na zimno z truskawkami i chyba czas zrobić dziś :)
    Mamy dziś przeprowadzkę więc się trochę może nie napracuje Ale po przeprowadzce nasprzatam :/

majeczka87, Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie my też przez Internet żeśmy się poznali :P

Agness27 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, a mówią, że to strata czasu :D

ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witam się i ja z samego rana. Dla mnie też była ciężka noc. Muszę przyznać, że coraz gorzej u mnie ze spaniem. Kładę się do łóżka wieczorem, ale zanim zasne to musi minąć ładnych kilka chwil. Jeszcze to małe stworzenie w moim brzuchu chyba będzie typowym nocnym markiem jak rodzice.
    Od godziny 18 do północy była cisza, ale jak tylko wyczuł, że matka chce spać to od razu dyskoteka. I tak przez godzinę...
    A ja sama z siebie się obudziłam o 6.20. Oczy jak 5 zł i koniec spania na sobotę :)
    A potomek w brzuchu oczywiście śpi. Pewnie koło 12 się obudzi jak wczoraj.

Dalile, aż sobie wyobraziłam chrapiacego chłopa i koty które przekrzywiają głowę patrząc z zaciekawieniem hehe fajny widok to musi być :D

Jak dobrze pójdzie to dzisiaj/ jutro odbieramy wózek! Wiem, że to nierozsądne, ale nie wytrzymam, żeby on był w pudełkach złożony. Od razu będę truć mężowi, żeby go złożył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:13

ania181111, Dalile, Zuzulka88, jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie no nie konieczznie strata czasu :P
    Co do malowania paznokci to ja mam i nóg zrobione bo byłam u kosmetyczki bo nie dała bym rady pomalować sama :P i rak sama sobie maluje Ale już niedługo będę musiała zmyć lakier :/
    pytanie czy mozna np sama odżywka mieć pomalowane ? Czy niczym ?

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry!
    Witam się i ja z samego rana. Dla mnie też była ciężka noc. Muszę przyznać, że coraz gorzej u mnie ze spaniem. Kładę się do łóżka wieczorem, ale zanim zasne to musi minąć ładnych kilka chwil. Jeszcze to małe stworzenie w moim brzuchu chyba będzie typowym nocnym markiem jak rodzice.
    Od godziny 18 do północy była cisza, ale jak tylko wyczuł, że matka chce spać to od razu dyskoteka. I tak przez godzinę...
    A ja sama z siebie się obudziłam o 6.20. Oczy jak 5 zł i koniec spania na sobotę :)
    A potomek w brzuchu oczywiście śpi. Pewnie koło 12 się obudzi jak wczoraj.

Dalile, aż sobie wyobraziłam chrapiacego chłopa i koty które przekrzywiają głowę patrząc z zaciekawieniem hehe fajny widok to musi być :D

Jak dobrze pójdzie to dzisiaj/ jutro odbieramy wózek! Wiem, że to nierozsądne, ale nie wytrzymam, żeby on był w pudełkach złożony. Od razu będę truć mężowi, żeby go złożył.
    Naditta ja po niedzieli odbieram wozek i jak by był nowy to też bym dusila mojego i złożenie :) my kupujemy uzywke Ale w dobrym stanie :)

Naditta lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak bedziesz robic sernik to wklej potem foto ;)

Odzywka bezbarwna to chyba mozna. To chodzi o to zeby widac bylo jakby zaczely siniec.

Milcia ja tez chyba sie rozejrze za ta niania z kamerka jak polecasz :) albok wpisze na liste prezentow ;)

Zuzulka88, jusella, ania181111, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odżywką albo bezbarwnym to spokojnie można malować, bo widać wtedy kolor płytki, a o to chodzi. Ja miałam kupować nianie, ale stwierdziłam, że przy naszych 50 m2 i dwóch pokojach to zbędny wydatek póki co.
    Pochwalę się wózkiem jak będzie już złożony :)

nowatorka, Maka, Zuzulka88, jusella, ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet lakier bezbarwny przejdzie :)

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :)

ale się wstrzeliłam w temat, mnie właśnie lakier schnie ;) maluję, malowałam i malować będę, ot co! a poważnie- to zależy od szpitala. Jeśli placówka przyjmuje porody tylko w pierwszym stopniu referencyjności to nie zwracają na to uwagi zazwyczaj. W szpitalu który wybraliśmy niedawno rodziła koleżanka z żelami na paznokciach. Na wszelki wypadek biorę ze sobą zmywacz wszędzie ale to jedna z niewielu przyjemności dnia codziennego i taki prywatny rytuał więc aż do dnia "W" nie mam zamiaru przestawać o ile oczywiście będę miała ochotę :) poza tym nie mogłam nie wypróbować nowego koloru jako że w czwartek dostałam od męża i nie chcę żeby pomyślał że nie doceniam jego starań. pozatym kolor śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:43

Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam :)
    Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
    Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną :(
    Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju ;)
    Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:42

majeczka87, Telashe, Maka, Karolajjn:), Zuzulka88, goodwill, jusella, kama005, MirelS, LilouK, Naditta, kijanka_88, aisa, Milcia, Evanlyn, Kasiulina, renieczka, Dalile, TheForfie, Agaax, ania181111, Zojka, nowatorka, *Słoneczko, ona2012, ada89, mamuśka1, aga9009, eve90, Ana32, figaa, Rammel, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! niezapominajka serdeczne gratulacje synusia i życzę moc zdrówka dla tej naszej forumowej kruszynki i mamusi oczywiście! O mój Boże to już się dzieje...

niezapominajka, Zuzulka88, jusella, Naditta, TheForfie, Agaax, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka jestes pierwsza i otorzylas worek nasz z dzieciaczkami! jak Ty sie czujesz? Miałas cc? dlaczgo maluszek pojawił się tak wczesnie? Kochana Sciskamy Cie mocno i gratulujemy ;) Niech Jas nabiera sił i zdrówka :*

niezapominajka, Zuzulka88, jusella, TheForfie, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam :)
    Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
    Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną :(
    Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju ;)
    Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej... ;)
    lubię w formie przytulasa, za niedługo wrócicie oboje do domu :)
    WOW! stało się- pierwsza rozpakowana...!

niezapominajka, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka , gratulacje ! I trzymamy z Maksymilianem kciukasy mocno za Was :)

niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażesz nam bąbelka? ;)

niezapominajka, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, gratuluję! Dużo zdrówka dla Jasia i dla Ciebie również :) Ależ Ci zrobił prezent przed dniem matki :)

860ij44jnlwgi45u.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - gratulacje, trzymam kciuki za szybki Wasz powrót do domu.
    Dziecko mojej siostry urodzone w podobnym terminie duuużo mniejsza była - Twój Jaś duży jest, silny chłopak, będzie dobrze! Ściskam!

Zuzulka88, TheForfie, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego synka urodziłam w 35tc po porannej wizycie na porodówce... A z Jaśkiem pojechałam do mojej pani doktor na dyżur po receptę i zapytałam ją o twardnienie brzucha i beżowy śluz, które mam od kilku dni. Chciała mnie zbadać i okazało się, że moja szyjka ma 2,5cm i pojawiło się krwawienie, być może od wziernika, ale nie wiadomo. Ginka mówi, że kładzie mnie na oddział, żeby podać małemu sterydy. Oczywiście nie byłam kompletnie przygotowana. Mój mąż we wtorek wyjechał do pracy, bo pracuje we Francji... Dostałam 2h na spakowanie torby i powrót do szpitala. I w drodze powrotnej dopadły mnie skurcze, takie co 10 minut. Do szpitala dowiózł mnie już mąż przyjaciółki, bo bym nie dała rady. Położyli mnie na sali obserwacji przy porodówce i zaczęli podawać magnez, lecz szybko się okazało, że to nie ma sensu, bo skurcze stały się regularne i coraz silniejsze, szyjka zaniknęła w mgnieniu oka i tak oto po godzinie na świecie pojawił się mój synek. Urodziłam przez sn, chyba bez znieczulenia... Wczoraj wróciłam do domu.

Zuzulka88, majeczka87, jusella, aisa, goodwill, Ejrene, TheForfie, Agaax, nowatorka, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 28 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Pokażesz nam bąbelka? ;)
    to zaraz po rodzeniu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c7b6f562cf4.jpg
    i wczorajsze
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3aab827e83b7.jpg

Maka, jusella, MirelS, LilouK, aisa, goodwill, Milcia, Kasiulina, Ejrene, TheForfie, Agaax, Zuzulka88, ania181111, nowatorka, ona2012, mamuśka1, renieczka, aga9009, eve90, figaa, Rammel, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, Dunda, Wiola90 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ