X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka gratulacje ... ja sobie na chwile przysnełam po porannych szaleństwach a tu takie informacje ;) Otworzyłaś worek z dzieciaczkami ;)
    Mały na pewno dojdzie do siebie szybciutko, duży piękny chłopak ;)
    Ja też musze donieść mojemu M że się zaczeło ;) a on nocka za nocką ;)

niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzicie wiec sie nie lenic tylko pakować bo nie znacie dnia ani godziny;p ja od kilku tyg spakowana i tylko kilka rzeczy musze dorzucic ale to juz nie to samo ze ni mam nic;p

niezapominajka, jusella, Zuzulka88, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko ale tylko muszę spakować :D Może już w poniedziałek pogonie mojego by mi zdjął torbę z szafy i sobie na spokojnie zacznę pakować :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się śmieje, że powinnam mieć zakaz wchodzenia w pobliże porodówek przed 36tc ;)

kijanka_88, majeczka87, Maka, kama005, jusella, aisa, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz napisałąm M sms-a ;P że pierwsza z NAs rozpakowana :)

Ja wczoraj zaczełąm pakować torbę ale wyszła mi jedna mała, dla mnie i dla Małej w jednej zapakowana, tylko pampersy osobno do ręki... muszę jeszcze jeszcze posprawdzać z jakąś listą wyprawkową czy wszystko mam...

Dziewczyny z okolicy Łodzi moja rodzina chce mnie dzisiaj koniecznie wyciągnąć do jakiejś wielkiej hali pod Łodzią - port >? łódź>? przystań >? nie wiem coś z wodą.. ale w 36 tyg nie widzi mi się to zupełnie.. czy ktoś wie co to jest bo piją jak by tam za darmo rozdawali...

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to prawie 200 km w jedną stronę.. i sceptycznie do sprawy podchodze :P

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka ja niewiem... ale jak sie czujesz.. ja sie np nie nadaje na podroze takie teraz;p

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by się nawet nie chciało. Lubię gdzieś wyjść ale wolę gdzieś blisko albo w obrębie swojego miasta :) Jakoś tak bezpieczniej się cuzję że w razie czego wsiadamy w auto i jedziemy do szpitala albo najpierw po torbę a potem do szpitala albo jakoś tak :D Jakkolwiek. 200km już bym się bała jechać.

jusella, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk widać po Twoich postach, że bardzo kochasz swojego chłopa :-D.

Ja wczoraj ekspresowo torbę spakowałam :-D i teraz czeka. Jeszcze tylko szlafrok jakiś cienki by mi się przydał - jutro na allegro poszukam.

LilouK, niezapominajka, Zuzulka88, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie też musze ogarnąć jakiś lekki szlafrok bo mam jeden ale taki polarowy. Na lato za ciepły....

niezapominajka, jusella, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam na rynku szlafrok z koszula za 60 zł ;p tadaaam;p

niezapominajka, jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, wielkie gratulacje! Oby maluszek jak najszybciej doszedł do siebie. Ty piszesz, że już jesteś w domu a mały pewnie jeszcze został w szpitalu? Ściskam :*

Dałaś nam chyba do myślenia. Mi na pewno. Ciągle wszystko przeglądam, a część rzeczy najchętniej zostawiłabym na "po porodzie". A ten poród może być w każdej chwili! Nie ma żartów :). Mój mąż jest przerażony, jak mu odpowiedziałam że pierwsza lipcowka się rozpakowała, to chyba dotarło do niego, że w każdej chwili może się to samo nam zdarzyć. Wcześniej to jakoś na luzie do tego podchodził. Ale oby mały chciał jeszcze kilka tyg posiedzieć w brzuchu ;)

niezapominajka, jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stwierdziłam że nie kupuje szlafroka, wezmę jakaś cienką bluzę, sweter. Mam jeden ale gruby.. Nie lubię tego typu garderoby...

jusella, Zuzulka88, Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Niezapominajka, wielkie gratulacje! Oby maluszek jak najszybciej doszedł do siebie. Ty piszesz, że już jesteś w domu a mały pewnie jeszcze został w szpitalu? Ściskam :*

Dałaś nam chyba do myślenia. Mi na pewno. Ciągle wszystko przeglądam, a część rzeczy najchętniej zostawiłabym na "po porodzie". A ten poród może być w każdej chwili! Nie ma żartów :). Mój mąż jest przerażony, jak mu odpowiedziałam że pierwsza lipcowka się rozpakowała, to chyba dotarło do niego, że w każdej chwili może się to samo nam zdarzyć. Wcześniej to jakoś na luzie do tego podchodził. Ale oby mały chciał jeszcze kilka tyg posiedzieć w brzuchu ;)
    Tak ,Mały został na IT i będzie tam 2-3 tyg na pewno, co potem to się okaze.
    Ja wiedziałam, że ten 36tc, o którym wszyscy mówią, zeby spakować torbę to dla mnie stanowczo za późno, bo pierworodnego rodziłam w 35tc. I prawdę powiedziawszy miałam to zrobić w tym, najdalej w następnym tygodniu, na spokojnie po wyjeździe męża, ale jak widać zaskoczenie to moje drugie imię. A ostatnio rozmawiając z koleżanką powiedziałam jej, że boję się tego oczekiwania na pierwsze zwiastuny porodu, i że wolałabym tak jak z Mateuszem zostać zaskoczona trochę wcześniej. Ale nie aż tak wcześnie !!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:29

jusella, Naditta, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję i ja :)

Zaczynam się bać... matko, tak szybko się tu dzieje. Oby to jednorazowy przypadek był :)

niezapominajka, jusella, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam :)
    Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
    Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną :(
    Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju ;)
    Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej... ;)

Gratuluje i życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla synka :*

niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja też nie przepadam za szlafrokami, piżamami, koszulami najlepiej mi się śpi w koszulce Tatuśka i gatkach :-D, ale położna na SR dała takie argumenty jeśli chodzi o manie szlafroka, że mnie przekonała. Dokładnie nie pamiętam co mówiła, ale mnie przekonała :/

niezapominajka, Zuzulka88, Karolajjn:), eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Dziękujemy za gratulacje i kciuki <3

I ja się przyłączę. Gratulacje wielkie!
    Ale Ci się sprinter trafił :)

Nie obejrzysz się jak już będziecie razem w domku. Ale mieliście z tatą Jasia niespodziankę :)

niezapominajka, TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka gratulacje:) dużo zdrówka i siły dla Ciebie i maleństwa:)niech zdrowo rośnie!:)

Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kijanka ja niewiem... ale jak sie czujesz.. ja sie np nie nadaje na podroze takie teraz;p

Ja jutro jadę do dziadka na grób, bo stwierdziłam, że nie wiem kiedy później będzie możliwość, bo już z małą trzeba będzie jechać.
    Kupiłam nawet śliczny znicz... i uwaga!!

Z UWAGI NA BRZUCH DOSTAŁAM DRUGI, MAŁY ZNICZ GRATIS!!
    Przebijcie to :)

Agaax, Naditta, Kasiulina, Zuzulka88, Maka, niezapominajka, jusella, kama005, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ