X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    U mnie pierwsza beta 1278,8, po 48 h - 2669,3 :D
    Super gratulacje!

gabi544 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:

Dziewczyny, czy lekarz rodzinny może dać skierowanie na hormony? :)

Zależy na jakie, takie podstawowe hormonalne albo tarczycy może, jeżeli bardziej specjalistyczne (jak np anty-TPO) to już nie

PannaNatalia lubi tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    U mnie pierwsza beta 1278,8, po 48 h - 2669,3 :D
    Piękna beta !!!

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Ja z kawy nie rezygnuje, bo to podobno niedobrze tak nagle zrezygnowac.
    ja pilam zwykle 2 - jedna rano jedna po po poludniu, ale teraz ograniczam tylko do porannej (z mlekiem).

Gabi, to masz mega wysoka bete. W ktorym dniu cyklu zrobilas? Wiesz kiedy mialas owulacje? jestesmy dokladnie w tym samym momencie, a moja beta w 32dc wynosila tylko 25 (jeszcze nie robilam drugi raz bo troche nie chce sie denerwowac), owu mialam mysle miedzy 14 a 18 dc.

Piki, widze ze w objawach podalas bol brzucha, ja tez taki mam. Jakbys opisala swoj?U mnie sa takie klucia, ciagniecia do wytrzymania w dole brzucha. Ale czasem jest taki jakby mocniejszy skurcz,sama nie wiem, podobny do takich stresowych boli dolu brzucha.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka moje gratulacje :-) ja czekam na testowanie do niedzieli strasznie się denerwuje tym wszystkim tak mnie korci żeby zrobić wcześniej :-) ale nie bo muszę być twarda i wytrzymam do szóstego.

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Gabi, to masz mega wysoka bete. W ktorym dniu cyklu zrobilas? Wiesz kiedy mialas owulacje? jestesmy dokladnie w tym samym momencie, a moja beta w 32dc wynosila tylko 25 (jeszcze nie robilam drugi raz bo troche nie chce sie denerwowac), owu mialam mysle miedzy 14 a 18 dc.

Ja 33dc miałam 33. A owulacja była pewnie 19dc, bo 18 test owulacyjny wyszedł pozytywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:31

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka - robiłam w 32 dc, dziś mam 34 dc, pierwsza jakieś 4-5 dni po spodziewanej miesiączce, bo miałam cykle 27-28 dni, a zdarzały się czasem nawet 25 :)
    Owulację nie wiem kiedy miałam, ból owulacyjny był w 14 dc, czyli ovu 15-17 dc.
    Kiedy planujesz drugą betę?

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Madzialenka - robiłam w 32 dc, dziś mam 34 dc, pierwsza jakieś 4-5 dni po spodziewanej miesiączce, bo miałam cykle 27-28 dni, a zdarzały się czasem nawet 25 :)
    Owulację nie wiem kiedy miałam, ból owulacyjny był w 14 dc, czyli ovu 15-17 dc.
    Kiedy planujesz drugą betę?

Wlasnie troche boje sie isc na te druga bete ;)
    Moze sie odwaze jutro, to bedzie po 72 h, ale niestety inne laboratorium.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja zadzwonilam do gina i jego asystentka umowila mnie na 17.11. Bedzie to 8 tydzień i kobitka powiedziala ze świetny termin bo wiele będzie widac. Ze mam sie nie stresowac i bety tez nie robic bo o nie jest potrzebna. Dopiero lekarz powie jakie badania i kiedy. Zapisalam sie prywatnie i zapisze sie jeszcze do na nfz do innego. Zobcze gdzis lepiej. Ile u was wizyta? U mnie 170 zł

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zrobić i powtórzyć, święty spokój jest droższy od wszelkich pieniędzy i paru ml krwi :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 150 zł i to płatne przed wizytą, bez względu na to co będzie badane, jak będzie badane i ile minut. Chyba jednak się przepiszę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz, bo ide do innego gina, ale wcześniej płaciłam 80 zł za wizytę. Teraz babka w rejestracji powiedziała że nie wie dokładnie ale pacjentki nie przekraczają 100 zł za wizytę, a dokładnie to zależy co będzie badać :)

Ja mam wizytę kolejną 18.11, pierwsza za tydzień ale wątpię że coś będzie widać teraz, to będzie dopiero 5t + 5 d

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Wlasnie troche boje sie isc na te druga bete ;)
    Moze sie odwaze jutro, to bedzie po 72 h, ale niestety inne laboratorium.
    NIe ma się czego bać - haha. ta, jasne. Samej mnie dziś ściskało w dołku, jak szłam odbierać wyniki, ale cóż.. i tak niczego już bym nie zmieniła, więc wolałam wiedzieć na czym stoję. Będzie dobrze, zobaczysz :)

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy któras z was ma jakies bóle w dole brzucha? Jeśli tak to jak je możecie opisac?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie jak szalone ;)
    Gratulacje dla wszystkich nowych zaciazonych :)
    U mnie dziś 5+1
    Co do kawy to ja w pierwszej ciazy z corka piłam taka lekka kawke i to przy moim ciśnieniu pomagało mi funkcjonować ;) teraz totalnie mnie odrzucilo, co jest dla mnie szokiem ;)
    Co do ćwiczeń w ciazy to b.polecam! Ćwiczyłam codziennie i uwierzcie mi, na koniec ciazy czulam się genialnie, na dzień przed cesarka przeszłam jeszcze10km. Żadnych boli kręgosłupa,opuchnietych nóg... No i szybko doszłam do formy :)
    Madzialenka, ja miałam takie bóle miesiaczkowe, obecnie już ich nie mam,ewentualnie b.sporadycznie

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Dziewczyny,

Czy któras z was ma jakies bóle w dole brzucha? Jeśli tak to jak je możecie opisac?
    Mnie dziś bolał jak na @.
    Czasem coś mnie tak jakby kłuje, rwie nie umiem tego opisać:)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam - nie cały czas, ale pojawiają się. Takie jak na okres - ciągnięcie, jakby gniecenie. No i w jajniku mnie coś teraz łaskocze, jakbym miała początek owulacji. Ale tak chwilę i przechodzi :)

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, moze lepiej zrób bete drugi raz ;) ja jestem trochę na to wyczulona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 16:04

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    Madzialenka, moze lepiej zrób bete drugi raz ;) ja jestem trochę na to wyczulona

Owulacje podejrzwam miedzy 14-18 dc a beta (25) jest z 32 dc, czyli mniej wiecej po 2 tygodniach od owulacji.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już doczytalam, wiec zrobilam edycje mojego wpisu ;)a na kalkulatorze beta hcg na Belly jesteś poniżej średniej?

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ