X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    U mnie pierwsza beta 1278,8, po 48 h - 2669,3 :D
    Super gratulacje!

gabi544 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:

Dziewczyny, czy lekarz rodzinny może dać skierowanie na hormony? :)

Zależy na jakie, takie podstawowe hormonalne albo tarczycy może, jeżeli bardziej specjalistyczne (jak np anty-TPO) to już nie

PannaNatalia lubi tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    U mnie pierwsza beta 1278,8, po 48 h - 2669,3 :D
    Piękna beta !!!

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Ja z kawy nie rezygnuje, bo to podobno niedobrze tak nagle zrezygnowac.
    ja pilam zwykle 2 - jedna rano jedna po po poludniu, ale teraz ograniczam tylko do porannej (z mlekiem).

Gabi, to masz mega wysoka bete. W ktorym dniu cyklu zrobilas? Wiesz kiedy mialas owulacje? jestesmy dokladnie w tym samym momencie, a moja beta w 32dc wynosila tylko 25 (jeszcze nie robilam drugi raz bo troche nie chce sie denerwowac), owu mialam mysle miedzy 14 a 18 dc.

Piki, widze ze w objawach podalas bol brzucha, ja tez taki mam. Jakbys opisala swoj?U mnie sa takie klucia, ciagniecia do wytrzymania w dole brzucha. Ale czasem jest taki jakby mocniejszy skurcz,sama nie wiem, podobny do takich stresowych boli dolu brzucha.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka moje gratulacje :-) ja czekam na testowanie do niedzieli strasznie się denerwuje tym wszystkim tak mnie korci żeby zrobić wcześniej :-) ale nie bo muszę być twarda i wytrzymam do szóstego.

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Gabi, to masz mega wysoka bete. W ktorym dniu cyklu zrobilas? Wiesz kiedy mialas owulacje? jestesmy dokladnie w tym samym momencie, a moja beta w 32dc wynosila tylko 25 (jeszcze nie robilam drugi raz bo troche nie chce sie denerwowac), owu mialam mysle miedzy 14 a 18 dc.

Ja 33dc miałam 33. A owulacja była pewnie 19dc, bo 18 test owulacyjny wyszedł pozytywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:31

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka - robiłam w 32 dc, dziś mam 34 dc, pierwsza jakieś 4-5 dni po spodziewanej miesiączce, bo miałam cykle 27-28 dni, a zdarzały się czasem nawet 25 :)
    Owulację nie wiem kiedy miałam, ból owulacyjny był w 14 dc, czyli ovu 15-17 dc.
    Kiedy planujesz drugą betę?

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Madzialenka - robiłam w 32 dc, dziś mam 34 dc, pierwsza jakieś 4-5 dni po spodziewanej miesiączce, bo miałam cykle 27-28 dni, a zdarzały się czasem nawet 25 :)
    Owulację nie wiem kiedy miałam, ból owulacyjny był w 14 dc, czyli ovu 15-17 dc.
    Kiedy planujesz drugą betę?

Wlasnie troche boje sie isc na te druga bete ;)
    Moze sie odwaze jutro, to bedzie po 72 h, ale niestety inne laboratorium.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja zadzwonilam do gina i jego asystentka umowila mnie na 17.11. Bedzie to 8 tydzień i kobitka powiedziala ze świetny termin bo wiele będzie widac. Ze mam sie nie stresowac i bety tez nie robic bo o nie jest potrzebna. Dopiero lekarz powie jakie badania i kiedy. Zapisalam sie prywatnie i zapisze sie jeszcze do na nfz do innego. Zobcze gdzis lepiej. Ile u was wizyta? U mnie 170 zł

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zrobić i powtórzyć, święty spokój jest droższy od wszelkich pieniędzy i paru ml krwi :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 150 zł i to płatne przed wizytą, bez względu na to co będzie badane, jak będzie badane i ile minut. Chyba jednak się przepiszę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz, bo ide do innego gina, ale wcześniej płaciłam 80 zł za wizytę. Teraz babka w rejestracji powiedziała że nie wie dokładnie ale pacjentki nie przekraczają 100 zł za wizytę, a dokładnie to zależy co będzie badać :)

Ja mam wizytę kolejną 18.11, pierwsza za tydzień ale wątpię że coś będzie widać teraz, to będzie dopiero 5t + 5 d

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Wlasnie troche boje sie isc na te druga bete ;)
    Moze sie odwaze jutro, to bedzie po 72 h, ale niestety inne laboratorium.
    NIe ma się czego bać - haha. ta, jasne. Samej mnie dziś ściskało w dołku, jak szłam odbierać wyniki, ale cóż.. i tak niczego już bym nie zmieniła, więc wolałam wiedzieć na czym stoję. Będzie dobrze, zobaczysz :)

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy któras z was ma jakies bóle w dole brzucha? Jeśli tak to jak je możecie opisac?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie jak szalone ;)
    Gratulacje dla wszystkich nowych zaciazonych :)
    U mnie dziś 5+1
    Co do kawy to ja w pierwszej ciazy z corka piłam taka lekka kawke i to przy moim ciśnieniu pomagało mi funkcjonować ;) teraz totalnie mnie odrzucilo, co jest dla mnie szokiem ;)
    Co do ćwiczeń w ciazy to b.polecam! Ćwiczyłam codziennie i uwierzcie mi, na koniec ciazy czulam się genialnie, na dzień przed cesarka przeszłam jeszcze10km. Żadnych boli kręgosłupa,opuchnietych nóg... No i szybko doszłam do formy :)
    Madzialenka, ja miałam takie bóle miesiaczkowe, obecnie już ich nie mam,ewentualnie b.sporadycznie

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Dziewczyny,

Czy któras z was ma jakies bóle w dole brzucha? Jeśli tak to jak je możecie opisac?
    Mnie dziś bolał jak na @.
    Czasem coś mnie tak jakby kłuje, rwie nie umiem tego opisać:)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam - nie cały czas, ale pojawiają się. Takie jak na okres - ciągnięcie, jakby gniecenie. No i w jajniku mnie coś teraz łaskocze, jakbym miała początek owulacji. Ale tak chwilę i przechodzi :)

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, moze lepiej zrób bete drugi raz ;) ja jestem trochę na to wyczulona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 16:04

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    Madzialenka, moze lepiej zrób bete drugi raz ;) ja jestem trochę na to wyczulona

Owulacje podejrzwam miedzy 14-18 dc a beta (25) jest z 32 dc, czyli mniej wiecej po 2 tygodniach od owulacji.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już doczytalam, wiec zrobilam edycje mojego wpisu ;)a na kalkulatorze beta hcg na Belly jesteś poniżej średniej?

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ