X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakao ma kofeinę, minimalnie :P oczywiście, że można. Wszystko można, ale wole zrezygnować z innych napojów z kofeiną, żeby mieć tą jedną, jedyną, fliżankę kawy.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Hej, byłam na becie: 191 - w piątek znowu sprawdzę :)

No to porównamy z moją. Wieczorem będę miała :D

• AnnS Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    Odstęp miniumum 48 h. 2 razy powinno starczyć. Lepiej zapytać lekarza, czy jest konieczność powtarzania.

Dziękuję za odpowiedź :) W takim razie dziś zapytam lekarza czy mam robić 3 raz betę.

www.rodzice.pl
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy :).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    No to porównamy z moją. Wieczorem będę miała :D

Super czekam na info :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś też powtarzałam bete po 48h :) 3majcie kciuki :*****

Selja, gabi544 lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Byłam dziś na becie, wynik dopiero po południu ale 40 zł... rany ale hieny!!!
    o kurcze, co tak drogo :OO?? u nas 16,50 :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    o kurcze, co tak drogo :OO?? u nas 16,50 :D
    W invikcie 51 zł: )

Trzymam kciuki za wszystkie bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:54

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś nawet mnie nie osłabiaj... jak sobie pomyśle ile testów mogę za to wysikać to mnie trzęsie :D a w piątek kolejne 4 dychy.

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile razy wy tą betę robicie? Ja mam całe szczęście przez firmę opłacony pakiet premium w Medicoverze i za takie rzeczy nie płacę.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dołączam do Was :D od soboty wychodza 2 kreseczki. Dzis zrobię bete. Zastanawiam sie kiedy do ginekologa. Ovu liczy termin na 10.07.17 a jak bedzie to zobaczymy :-)

z objawow:
    - po owolacji gorace piersi i bolace sutki,
    - codziennie pobolewa brzuch
    - duza niechec do przytulania
    - agresor ;)
    a od kilku dni
    - duzo kremowego sluzu
    - pobolewanie brzucha
    - wzdecie jak na okres.

staralismy sie 4 cykle. Czekamy na wymarzona nasza Niunię. Nikomu jeszcze nie mowilismy. Chcielibysmy rodzicom na swieta ale tojeszcze 7 tygodni! :)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 30 zl
    czy musze jeszcze jakies badania zrobic przed wizyta? W którym t.c. macie pierwsza wizyte?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :)
    51 zł? Coo? Drogo - ja mam szpital pod nosem, może z 300 metrów będzie, to robię w laboratorium szpitalnym i płacę 30 zł. Dziś zbadałam od razu TSH i fT4, ale jak w poniedziałek miałam wyniki po 10, tak dzisiaj dopiero po 13 :/ jeszcze 2 godziny :D muszę znaleźc jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o tym ciągle.. OCzywiście chwalimy się od razu, jak dostaniemy wyniki :D ja wierzę że lipiec jest nasz :)
    Jak się czujecie? Ja za tydzień mam wizytę pierwszą :)

Dzisiaj z rana wstałam, cycki takie nabrzmiałe i coraz bardziej bolą ;) nie wiem czy lepiej w staniku czy bez. Tak źle i tak niedobrze :D

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Jaguś nawet mnie nie osłabiaj... jak sobie pomyśle ile testów mogę za to wysikać to mnie trzęsie :D a w piątek kolejne 4 dychy.

Hahahaha, ale się uśmiałam :P zdzierają jak nie wiem :P może dlatego u nas tak tanio bo małe miasto i wg ... :) ale i tak trzymam kciuki, daj znać jak wyszło :) ja po 13 już będę wiedziała to oczywiście też napiszę :**
    Kiedy masz w planach wybrać się do gin?:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Cześc dziewczyny :)
    51 zł? Coo? Drogo - ja mam szpital pod nosem, może z 300 metrów będzie, to robię w laboratorium szpitalnym i płacę 30 zł. Dziś zbadałam od razu TSH i fT4, ale jak w poniedziałek miałam wyniki po 10, tak dzisiaj dopiero po 13 :/ jeszcze 2 godziny :D muszę znaleźc jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o tym ciągle.. OCzywiście chwalimy się od razu, jak dostaniemy wyniki :D ja wierzę że lipiec jest nasz :)
    Jak się czujecie? Ja za tydzień mam wizytę pierwszą :)

Dzisiaj z rana wstałam, cycki takie nabrzmiałe i coraz bardziej bolą ;) nie wiem czy lepiej w staniku czy bez. Tak źle i tak niedobrze :D

O cyckach to mi nawet nie mów, bo wydaje mi się, że dotychczasowy stanik zaraz mi eksploduje :P buahahahahah :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy w ciąży - dopuszczalna ilość kofeiny na dobę to ok 200 mg czyli teoretycznie 2-3 filiżanki kawy. Trzeba jednak pamiętać że kofeina jest też w czarnej herbacie, czekoladzie, kakao, napojach typu coca-cola i napojach energetycznych (lekarze zalecają wyeliminowanie dwóch ostatnich pozycji z diety ciężarnej ze względu na bardzo szybki wzrost kofeiny i cukru we krwi).

Jestem na bieżąco bo moja siostra też jest w ciąży i nie wyobraża sobie nie picia kawy w ciąży :)

A ja osobiście za kawą nie przepadam, rano do śniadania piję zbożową (fajny substytut zwykłej kawy), czarną herbatę też ograniczam na korzyść zielonej, a coca-coli i energetyków nie pijam nigdy :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    U mnie beta 30 zl
    czy musze jeszcze jakies badania zrobic przed wizyta? W którym t.c. macie pierwsza wizyte?

Wydaje mi się, że ok 6-7 tyg będzie już całkiem spoko :) Ja czekam na wynik dzisiejszej bety :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Super :* cieszę sie, ze tutaj trafiłam,jutro powtarzam bete bo wczoraj wynosila 159,57;) myślę, że jest ok, ale jutro koniecznie trzeba powtorzyc ;)

Jaguś gratuluję!! <3 I trzymam kciuki za dzisiejszą betę :-*

A widzisz? Niemożliwe nie istnieje. Macica dwurożna górą :-D

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    Dziewczyny ile razy wy tą betę robicie? Ja mam całe szczęście przez firmę opłacony pakiet premium w Medicoverze i za takie rzeczy nie płacę.

Dwa razy wydaje mi się, że starczy aczkolwiek słyszałam, że dziewczyny jeszcze robiły później :) Najlepiej przedzwoń sobie do lekarza i on Ci powie, czy robić kolejne czy też nie :))

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jaguś gratuluję!! <3 I trzymam kciuki za dzisiejszą betę :-*

A widzisz? Niemożliwe nie istnieje. Macica dwurożna górą :-D

Tak !! hip hip ?? huraaa :D hahaha nie no na serio jest wysyp ciąż z dwurożną macicą o.O

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ