X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakao ma kofeinę, minimalnie :P oczywiście, że można. Wszystko można, ale wole zrezygnować z innych napojów z kofeiną, żeby mieć tą jedną, jedyną, fliżankę kawy.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Hej, byłam na becie: 191 - w piątek znowu sprawdzę :)

No to porównamy z moją. Wieczorem będę miała :D

• AnnS Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    Odstęp miniumum 48 h. 2 razy powinno starczyć. Lepiej zapytać lekarza, czy jest konieczność powtarzania.

Dziękuję za odpowiedź :) W takim razie dziś zapytam lekarza czy mam robić 3 raz betę.

www.rodzice.pl
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy :).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    No to porównamy z moją. Wieczorem będę miała :D

Super czekam na info :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś też powtarzałam bete po 48h :) 3majcie kciuki :*****

Selja, gabi544 lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Byłam dziś na becie, wynik dopiero po południu ale 40 zł... rany ale hieny!!!
    o kurcze, co tak drogo :OO?? u nas 16,50 :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    o kurcze, co tak drogo :OO?? u nas 16,50 :D
    W invikcie 51 zł: )

Trzymam kciuki za wszystkie bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:54

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś nawet mnie nie osłabiaj... jak sobie pomyśle ile testów mogę za to wysikać to mnie trzęsie :D a w piątek kolejne 4 dychy.

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile razy wy tą betę robicie? Ja mam całe szczęście przez firmę opłacony pakiet premium w Medicoverze i za takie rzeczy nie płacę.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dołączam do Was :D od soboty wychodza 2 kreseczki. Dzis zrobię bete. Zastanawiam sie kiedy do ginekologa. Ovu liczy termin na 10.07.17 a jak bedzie to zobaczymy :-)

z objawow:
    - po owolacji gorace piersi i bolace sutki,
    - codziennie pobolewa brzuch
    - duza niechec do przytulania
    - agresor ;)
    a od kilku dni
    - duzo kremowego sluzu
    - pobolewanie brzucha
    - wzdecie jak na okres.

staralismy sie 4 cykle. Czekamy na wymarzona nasza Niunię. Nikomu jeszcze nie mowilismy. Chcielibysmy rodzicom na swieta ale tojeszcze 7 tygodni! :)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 30 zl
    czy musze jeszcze jakies badania zrobic przed wizyta? W którym t.c. macie pierwsza wizyte?

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :)
    51 zł? Coo? Drogo - ja mam szpital pod nosem, może z 300 metrów będzie, to robię w laboratorium szpitalnym i płacę 30 zł. Dziś zbadałam od razu TSH i fT4, ale jak w poniedziałek miałam wyniki po 10, tak dzisiaj dopiero po 13 :/ jeszcze 2 godziny :D muszę znaleźc jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o tym ciągle.. OCzywiście chwalimy się od razu, jak dostaniemy wyniki :D ja wierzę że lipiec jest nasz :)
    Jak się czujecie? Ja za tydzień mam wizytę pierwszą :)

Dzisiaj z rana wstałam, cycki takie nabrzmiałe i coraz bardziej bolą ;) nie wiem czy lepiej w staniku czy bez. Tak źle i tak niedobrze :D

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Jaguś nawet mnie nie osłabiaj... jak sobie pomyśle ile testów mogę za to wysikać to mnie trzęsie :D a w piątek kolejne 4 dychy.

Hahahaha, ale się uśmiałam :P zdzierają jak nie wiem :P może dlatego u nas tak tanio bo małe miasto i wg ... :) ale i tak trzymam kciuki, daj znać jak wyszło :) ja po 13 już będę wiedziała to oczywiście też napiszę :**
    Kiedy masz w planach wybrać się do gin?:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Cześc dziewczyny :)
    51 zł? Coo? Drogo - ja mam szpital pod nosem, może z 300 metrów będzie, to robię w laboratorium szpitalnym i płacę 30 zł. Dziś zbadałam od razu TSH i fT4, ale jak w poniedziałek miałam wyniki po 10, tak dzisiaj dopiero po 13 :/ jeszcze 2 godziny :D muszę znaleźc jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o tym ciągle.. OCzywiście chwalimy się od razu, jak dostaniemy wyniki :D ja wierzę że lipiec jest nasz :)
    Jak się czujecie? Ja za tydzień mam wizytę pierwszą :)

Dzisiaj z rana wstałam, cycki takie nabrzmiałe i coraz bardziej bolą ;) nie wiem czy lepiej w staniku czy bez. Tak źle i tak niedobrze :D

O cyckach to mi nawet nie mów, bo wydaje mi się, że dotychczasowy stanik zaraz mi eksploduje :P buahahahahah :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy w ciąży - dopuszczalna ilość kofeiny na dobę to ok 200 mg czyli teoretycznie 2-3 filiżanki kawy. Trzeba jednak pamiętać że kofeina jest też w czarnej herbacie, czekoladzie, kakao, napojach typu coca-cola i napojach energetycznych (lekarze zalecają wyeliminowanie dwóch ostatnich pozycji z diety ciężarnej ze względu na bardzo szybki wzrost kofeiny i cukru we krwi).

Jestem na bieżąco bo moja siostra też jest w ciąży i nie wyobraża sobie nie picia kawy w ciąży :)

A ja osobiście za kawą nie przepadam, rano do śniadania piję zbożową (fajny substytut zwykłej kawy), czarną herbatę też ograniczam na korzyść zielonej, a coca-coli i energetyków nie pijam nigdy :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    U mnie beta 30 zl
    czy musze jeszcze jakies badania zrobic przed wizyta? W którym t.c. macie pierwsza wizyte?

Wydaje mi się, że ok 6-7 tyg będzie już całkiem spoko :) Ja czekam na wynik dzisiejszej bety :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Super :* cieszę sie, ze tutaj trafiłam,jutro powtarzam bete bo wczoraj wynosila 159,57;) myślę, że jest ok, ale jutro koniecznie trzeba powtorzyc ;)

Jaguś gratuluję!! <3 I trzymam kciuki za dzisiejszą betę :-*

A widzisz? Niemożliwe nie istnieje. Macica dwurożna górą :-D

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    Dziewczyny ile razy wy tą betę robicie? Ja mam całe szczęście przez firmę opłacony pakiet premium w Medicoverze i za takie rzeczy nie płacę.

Dwa razy wydaje mi się, że starczy aczkolwiek słyszałam, że dziewczyny jeszcze robiły później :) Najlepiej przedzwoń sobie do lekarza i on Ci powie, czy robić kolejne czy też nie :))

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jaguś gratuluję!! <3 I trzymam kciuki za dzisiejszą betę :-*

A widzisz? Niemożliwe nie istnieje. Macica dwurożna górą :-D

Tak !! hip hip ?? huraaa :D hahaha nie no na serio jest wysyp ciąż z dwurożną macicą o.O

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ