X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy - ja nigdy nie piłam, jak czasem od wielkiego dzwonu, to potem tak mi serce waliło i ręce trzęsły, że nie mogłam opanować. Ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem - zawsze jak mi mierzą ciśnienie, w szpitalu czy gdziekolwiek to 90/60, i z takim dobrze się czuję - może to o to chodzi, że kawa podnosi ciśnienie ;)

• Caro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Tak !! hip hip ?? huraaa :D hahaha nie no na serio jest wysyp ciąż z dwurożną macicą o.O

A i dobrze :-) Może nie taki diabeł straszny ;-)

A co do wizytacji u lekarza to ja byłam w 4t5d i był pęcherzyk ciążowy a w 6t5d mała Kluseczka i bijące serduszko <3

Spokojnych ciąż Lipcówki <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Hahahaha, ale się uśmiałam :P zdzierają jak nie wiem :P może dlatego u nas tak tanio bo małe miasto i wg ... :) ale i tak trzymam kciuki, daj znać jak wyszło :) ja po 13 już będę wiedziała to oczywiście też napiszę :**
    Kiedy masz w planach wybrać się do gin?:)

Haha co w tym śmiesznego :D wysikałam wszystkie w domu, do męża wczoraj też na cmentarzu mówię, że coś bym posikała :D
    Zobaczymy jak beta wyjdzie, ale tak przewiduje, że może 10 albo 17 listopada, żeby od razu serduszko posłuchać, bo wcześniejsza wizyta raczej nic nie wniesie prócz spokoju. A Ty kiedy? Na kiedy termin? :)

E to chyba dzisiaj jeszcze się skuszę na kawe :D aż dziw bierze, że głowa mnie nie rozbolała od rana z braku kofeiny :)

Dziewczyny, czy lekarz rodzinny może dać skierowanie na hormony? :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Dwa razy wydaje mi się, że starczy aczkolwiek słyszałam, że dziewczyny jeszcze robiły później :) Najlepiej przedzwoń sobie do lekarza i on Ci powie, czy robić kolejne czy też nie :))

Jutro mam wizytę, więc już nie będę dopytywać, zapytam o wszystko na miejscu :). Tylko muszę sobie karteczkę z pytaniami zabrać, żeby nie zapomnieć ;).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Haha co w tym śmiesznego :D wysikałam wszystkie w domu, do męża wczoraj też na cmentarzu mówię, że coś bym posikała :D
    Zobaczymy jak beta wyjdzie, ale tak przewiduje, że może 10 albo 17 listopada, żeby od razu serduszko posłuchać, bo wcześniejsza wizyta raczej nic nie wniesie prócz spokoju. A Ty kiedy? Na kiedy termin? :)

E to chyba dzisiaj jeszcze się skuszę na kawe :D aż dziw bierze, że głowa mnie nie rozbolała od rana z braku kofeiny :)

Dziewczyny, czy lekarz rodzinny może dać skierowanie na hormony? :)

Kurczę ja odkąd wysikałam dwa pozytywne testy to kawy ani rusz o.O a już mnie tak kusi, że szok :P kawożercą jestem :D teraz pijdę herbatkę z cytryną i miodem hurtowo bo mi brakuje ^^

Termin mam podany na Ovu 9 lipiec :P a na belly 8 :P
    A ja wizytę pierwszą planuje nie wiem kiedy za tydzień, albo dwa dopiero co myślisz? Ja dopiero mam 4 tyg. i 4 dzień, więc pewnie i tak nie widać nic :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    Jutro mam wizytę, więc już nie będę dopytywać, zapytam o wszystko na miejscu :). Tylko muszę sobie karteczkę z pytaniami zabrać, żeby nie zapomnieć ;).

Jasne :) karteczka jak najbardziej wskazana jak nie zapamiętasz :D 3mam kciuki za wizytę :) na kiedy termin przypada ?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia a ty kiedy termin ?:> <3

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Okilaa Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za trzy tygodnie śmigam na wizytę kontrolną ponieważ narazie był tylko pęcherzyk. Dawajcie znać jak tam u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:07

f2w3yx8d9zvq9pa1.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okilaa wrote:
    Ja za trzy tygodnie śmigam na wizytę kontrolną ponieważ narazie był tylko pęcherzyk. Dawajcie znać jak tam u Was :)

Ja podejrzewam że u mnie też będzie tylko pęcherzyk. Późno mi beta zaczęła rosnąć, późna owulacja, ale że byłam już umówiona w razie nieudanego cyklu, to idę omówić kiedy co i jak.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    PannaNatalia a ty kiedy termin ?:> <3

Też 9 lipiec :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nie to nie. Odkładam więc kawę... :D

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Też 9 lipiec :D <3

O ja no popatrz hahahaa :D

PannaNatalia lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo :D jak beta będzie spoko to pewnie za 2 tyg się wybiorę :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza beta u ciebie ??:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza :) jeszcze 3godz.. ehhh :)

Ej, Jaguś :D Wyglądasz kal Agnieszka Szulim :D

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z kawy całkowicie zrezygnowałam, a wcześniej 2-3 czarne i mocne to byla norma:-)pierwsze trzy dni to była masakra nie mogłam się w ogóle skoncentrować. Ale w zaleceniach od lekarza mam napisane że dwie filiżanki słabej kawy z mlekiem są dozwolone. Martwię się bo od piątku mam plamienia, co prawda bardzo małe ale i tak się martwię:-\ czy któraś z Was też tak ma?

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Pierwsza :) jeszcze 3godz.. ehhh :)

Ej, Jaguś :D Wyglądasz kal Agnieszka Szulim :D
    Buahahaahah co ty gadasz :D ej melduje bete 324,45 :)))

Selja, Caro lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Ja też z kawy całkowicie zrezygnowałam, a wcześniej 2-3 czarne i mocne to byla norma:-)pierwsze trzy dni to była masakra nie mogłam się w ogóle skoncentrować. Ale w zaleceniach od lekarza mam napisane że dwie filiżanki słabej kawy z mlekiem są dozwolone. Martwię się bo od piątku mam plamienia, co prawda bardzo małe ale i tak się martwię:-\ czy któraś z Was też tak ma?

Tak, tez mialam moze z dwa dni,ale to raczej niteczki krwi w sluzie byly potem ustaly :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Buahahaahah co ty gadasz :D ej melduje bete 324,45 :)))

Gratuluje bety :)

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza beta 1278,8, po 48 h - 2669,3 :D

Jaguś_7810, MaagdaM, Selja lubią tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ