X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    Już doczytalam, wiec zrobilam edycje mojego wpisu ;)a na kalkulatorze beta hcg na Belly jesteś poniżej średniej?

Ale w tym kalkulatorze trzeba wpisac druga bete, a jeszcze jej nie robilam.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    Już doczytalam, wiec zrobilam edycje mojego wpisu ;)a na kalkulatorze beta hcg na Belly jesteś poniżej średniej?

Na kalkulatorze byłoby to poniżej średniej, ale nie poniżej normy. Wiem bo miałam podobną betę. Ale wiesz średnia jest dlatego, że część ma owulację szybciej, druga część wolniej, zagnieżdżenie też nie wiadomo kiedy było. U mnie owulacja była 19 nie 14 dnia, pewnie też późno się zagnieździło, wiec i wynik poniżej średniej z tego czasu. Póki w normach to nie ma co wpadać w panikę.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia jak beta???;D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2626 :D

MaagdaM, Jaguś_7810, Selja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale na dzisiaj 43dc więc może dlatego aż tyle :)

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia gratuluje Bety! Niech rośnie zdrowo!

Macie jakieś sposoby na nudności i zmęczenie? Cały czas czuje jakbym miała zwymiotować, i po 8 godzinach pracy (a nie pracuje jakoś ciężko), mam ochotę tylko walnąć się spać. W pracy też ogarniam jak najwięcej w pierwsze 4h, bo potem już słabo mam siłe. Często po prostu wypycham rzeczy zrobione rano, żeby nie było, że nie pracuje.

Jutro wizyta u lekarza, ale u nas to i tak tylko do omówienia, no może zobaczenia pęcherzyka. Bo owulacja była późno, a z bety wynika, że zagnieżdżenie też. No nic, musimy być cierpliwi :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:49

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam zmeczenia, a wrecz pobudzenie.Ale u mnie dopiero 4 tydz., moze dopiero w 5 uderza zmeczenie?

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    2626 :D
    Wow:0000

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Ja na razie nie mam zmeczenia, a wrecz pobudzenie.Ale u mnie dopiero 4 tydz., moze dopiero w 5 uderza zmeczenie?

Tak na prawdę to myślę, że z mojej ciąży dla porównania standardowej można z tydzień odjąć (późna owu i chyba zagnieżdżenie). Zmęczona się niestety czuje już jakoś półtorej tygodnia. Ogólnie bardzo źle się czuje. Jedynie rano jak wstanę to przez 4-5 godzin mam energię, a potem spada drastycznie. Zawsze po pracy biegłam do sklepu robiłam obiad na dzień następny i wiele innych rzeczy, a teraz mąż robi co może bo ja się kładę pod koc i odpoczywam.

Jak widać, każda z nas przechodzi to inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 22:13

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Wow:0000

no też zrobiłam wow, ale norma do 7 tys więc chyba spoko :)

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ile Wy piszecie :) aż mi się przypomina styczeń /luty 2015 jak byłam w pierwszej ciąży i przesiadywalam na forum :) teraz jak mam obok siebie małego Roczniaka ciężko śledzić forum :D ja bety nie robiłam w poprzedniej ciąży. Lekarz nie kazał. W tej też nie robię. Wizytę mam umówiona na 21listopada, to będzie 8 tydzień, więc już wszystko będzie widać :) w poprzedniej ciąży w 6 tyg jakiś cieć na IP nastraszyl mnie, że to puste jajo. Na szczęście parę dni później moja dr zobaczyła serduszko ❤
    Poki co to u mnie tylko zmęczenie. Mdłości jeszcze nie mam :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    no też zrobiłam wow, ale norma do 7 tys więc chyba spoko :)

No jasnee :P to zobacz jaka u mnie jest według twojej o.O ale u mnie jest dopiero 33d.c :) masz jakieś objawy ??

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Mój termin to początek lipca. Dziś idę do gina, choć pewnie bardziej po to, żeby się uspokoić. To moja druga ciąża, pierwszą straciłam w 6tc. Betę robiłam w zeszłym tygodniu i pięknie rosła :D
    Objawów mam sporo. Mdłości i brak apetytu pojawiły się bardzo wcześnie, nim test wskazywała ciążę.
    Teraz mdli mnie nieznacznie (piję herbatę z imbirem i podjadam migdały, może dlatego jest dobrze), często chodzę do toalety, piersi są bardzo wrażliwe, łatwo się denerwuję, czuję zmęczenie, pobolewa mnie podbrzusze (tak bardziej po bokach) i najgorsze - budzę się o dziwnych godzinach! Dziś o 3. Dobrze, że jest forum, to jakoś mi czas przeleci do wyjścia do pracy :) A pewnie o 10 będę już padać ze zmęczenia...
    Bardzo nas tu dużo i mam nadzieję, że wszystkie zostaniemy do końca :)
    Na razie praktycznie nikomu nie mówiliśmy i jeśli nie będzie takiej potrzeby, to poczekamy jak wiele z Was do świąt.
    Dobrego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 05:50

Jaguś_7810, Selja, gabi544 lubią tę wiadomość

• Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałam dołączyć do grona mamusisk lipcowych. Jestem mamą 11 msc Irenki. Staraliśmy się o drugiego bobasja 4msc. W pierwszą owulacje udało się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:26

gabi544, Jaguś_7810, Selja lubią tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ile Wy piszecie :-) jak sie czujecie? Mnie dzisiaj przywitaly mdlosci - zjadlam sucharka i powoli wraca mi chec do zycia. Zastanawiam sie tylko, czemu tak szybko. W poprzedniej ciąży zaczely sie gdzies w polowie 7 tygodnia bodajże... ;)
    Witam nowe mamuśki - życze nudnych ciąż i żebysmy w takim gronie jak teraz, spotykaly sie na porodowce i chwalily noedlugi zdjeciami naszych Maluszkow :-)

Jaguś_7810, Jagna 75 lubią tę wiadomość

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz więc każda z nas jest inna. Bo ja pełen wachlarz wszystkiego czuje już od półtorej tygodnia. w Tym czasem mdłości. Zawsze chciałam długo pracować w ciąży, ale nie wiem czy ta mi na to pozwoli. Objawy mam tak silne, że planuje jutro powiedzieć dla szefa i koleżanki z pokoju, bo i tak się domyślą, a wolę żeby wiedzieli ode mnie.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Czesc dziewczyny. Ile Wy piszecie :-) jak sie czujecie? Mnie dzisiaj przywitaly mdlosci - zjadlam sucharka i powoli wraca mi chec do zycia. Zastanawiam sie tylko, czemu tak szybko. W poprzedniej ciąży zaczely sie gdzies w polowie 7 tygodnia bodajże... ;)
    Witam nowe mamuśki - życze nudnych ciąż i żebysmy w takim gronie jak teraz, spotykaly sie na porodowce i chwalily noedlugi zdjeciami naszych Maluszkow :-)

Hejo z rana :) a u mnie oprócz większych piersi to objawów narazie zero :P ale myślę, że już niedługo dotrą do mnie ^^

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie objawów brak czasem brzuch mnie pobolewa i piersi ale to chwilowe.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi bóle brzucha przeszły całkowicie :) piersi też bolą, ale jakoś juz tak umiarkowanie.. aż się boję, że to zły znak. Jakie plany na dziś? Ja dziś jadę do siostry, też ciężarnej, ma termin na połowę stycznia, drugie dziecko, pierwsza córka ma juz 7 lat. Dawno się nie widziałyśmy, jak usiądziemy to będziemy pewnie plotkować cały dzień :D nie wiem, jak wytrzymam, żeby nie puścić pary z ust o mnie :) :D z zasady nie umiem dotrzymywać tajemnic i zawsze coś chlapnę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    No jasnee :P to zobacz jaka u mnie jest według twojej o.O ale u mnie jest dopiero 33d.c :) masz jakieś objawy ??

Prócz tego, że od 3-4 tygodni mnie bolą cycki i czasem poczuję jajniki to nawet mi dobrze. No i od mięsa mnie totalnie odrzuca. A tam jak?? :D

Poza tym to dzień dobry :) Przerzuciłam się z kwasu foliowego na cały kompleks, zobaczymy jak to będzie.. :D
    Czyli jeszcze nikogo nie "drze". To dobrze, jeszcze chwila spokoju :D

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ