Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gabi544 wrote:A mi bóle brzucha przeszły całkowicie piersi też bolą, ale jakoś juz tak umiarkowanie.. aż się boję, że to zły znak. Jakie plany na dziś? Ja dziś jadę do siostry, też ciężarnej, ma termin na połowę stycznia, drugie dziecko, pierwsza córka ma juz 7 lat. Dawno się nie widziałyśmy, jak usiądziemy to będziemy pewnie plotkować cały dzień nie wiem, jak wytrzymam, żeby nie puścić pary z ust o mnie z zasady nie umiem dotrzymywać tajemnic i zawsze coś chlapnę
Ja to w pracy, jestem. Na razie nie zamierzam iść na zwolnienie. -
Witajcie, dziś test pokazał słabą kreseczkę testową
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40f972df8d4c.jpg
Jak wyniki bety potwierdzą ciążę to do was chętnie dołączę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:50
gabi544, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość
Natalia 27.03.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:Prócz tego, że od 3-4 tygodni mnie bolą cycki i czasem poczuję jajniki to nawet mi dobrze. No i od mięsa mnie totalnie odrzuca. A tam jak??
Poza tym to dzień dobry Przerzuciłam się z kwasu foliowego na cały kompleks, zobaczymy jak to będzie..
Czyli jeszcze nikogo nie "drze". To dobrze, jeszcze chwila spokoju
Tak, tak już niedługo nadejdą wszystkie objawy, więc się zacznie - a póki co to cieszmy się chwilą
Ja dzwoniłam wczoraj do swojej gin i kazała przyjśc dopiero 15 listopada mam brać kwas foliowy i duphaston także na zwolnienie przypuszczam dopiero pójdę od 15 bo niestety ja pracuje bardziej fizycznie, a wiadomo nie wskazane dźwigać itp.. tymbardziej z tą moją dwurożną macicą. Póki co w pracy się oszczędzam i chłopaków wykorzystuje do dźwiganiaShe86, PannaNatalia lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnyJaguś_7810 wrote:Tak, tak już niedługo nadejdą wszystkie objawy, więc się zacznie - a póki co to cieszmy się chwilą
Ja dzwoniłam wczoraj do swojej gin i kazała przyjśc dopiero 15 listopada mam brać kwas foliowy i duphaston także na zwolnienie przypuszczam dopiero pójdę od 15 bo niestety ja pracuje bardziej fizycznie, a wiadomo nie wskazane dźwigać itp.. tymbardziej z tą moją dwurożną macicą. Póki co w pracy się oszczędzam i chłopaków wykorzystuje do dźwigania
No właśnie trochę się obawiam, że zrobiłam sobie samowolkę z tymi lekami, bo tak naprawdę to chcę zmienić mojego lekarza na jakiegoś bliżej...
Kurcze, zazdroszcze zwolnienia... Ja pracuje przy biurku, na pół etatu, zaraz po robocie lecę na uczelnie i dzień w dzień siedzę do 20 w szkole. W soboty od 8-20:00. Jestem przerażona, bo zostało mi 1,5 roku uczelni.. Nie mam nawet kiedy zjeść porządnego obiadu. Czas chyba zaprogramować lekką "wyjebkę"
Skoro lecisz 15 listopada, to ja 17 Może będzie już coś pukać..
Robisz na zmiany czy masz jedną porę pracy?
-
gabi544 wrote:She - super! Który to dc? Może wiesz, który po owulacji? Gratuluję i rośnijcie zdrowo
Gabi dziś mam 26 dc, wg ovufriend jest 14 dpo, czyli owu była w 12dc - ale nie wydaje mi się. Możecie zobaczyć w jak różnych godzinach mierzyłam temperaturę. Zazwyczaj owulację mam ok 16 dc, ostatnio była w 18 dc.
Zrobiłam dziś test bo jestem umówioną do ginekologa na 16.30. Mieliśmy zacząć stymuację CLO, bo tak zaszłam w pierwszą ciążęNatalia 27.03.2016
-
She86 ja też brałam olej z wiesiołka i akurat w pierwszym cyklu jego brania się udało więc może jednak działa on cuda Moja pierwsza kreseczka na teście też była taka bladziutka 10 dpo było, aż musiałam obudzić męża i zapytać czy jest tu ta druga krecha czy nie
She86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:No właśnie trochę się obawiam, że zrobiłam sobie samowolkę z tymi lekami, bo tak naprawdę to chcę zmienić mojego lekarza na jakiegoś bliżej...
Kurcze, zazdroszcze zwolnienia... Ja pracuje przy biurku, na pół etatu, zaraz po robocie lecę na uczelnie i dzień w dzień siedzę do 20 w szkole. W soboty od 8-20:00. Jestem przerażona, bo zostało mi 1,5 roku uczelni.. Nie mam nawet kiedy zjeść porządnego obiadu. Czas chyba zaprogramować lekką "wyjebkę"
Skoro lecisz 15 listopada, to ja 17 Może będzie już coś pukać..
Robisz na zmiany czy masz jedną porę pracy?
Niestety ja chodzę na trzy zmiany ...
Wg u nas praca dosyć ciężka, więc moja gin powiedziała, że już za dwa tyg dostanę L4
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
MaagdaM wrote:Ja osobiście nie wyobrażam sobie iść na całą ciąże na zwolnienie. Zanudziłabym się w domu. Ciężko by było później wrócić do pracy i kurde lubię ludzi z którymi pracuje. Ale rozumiem, że czasem są powody, żeby zostać w domu.
No u mnie jest sytuacja taka, że nie ma opcji żeby pracować . Dźwiganie po 30 kg w ciąży... nie nie
Moja ginekolog wie gdzie pracuje i jakie tam warunki panują, także sama odradza pracować i iść na zwolnienie.
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie